Eurooppa Muu maailma Politiikka Talous

Yhdysvaltain viranomaiset: ”Diesel loppuu 25 päivässä”

Kuva: Pixabay.

Yhdysvaltain energiavirasto varoittaa, että maan kaikki dieselpolttoaineet voivat loppua 25 päivän kuluessa.

Tucker Carlson raportoi Fox News -kanavalla Yhdysvaltain energiaviraston uusista tilastoista, joiden mukaan kaikki dieselpolttoaine Yhdysvalloissa voi loppua 25 päivän kuluessa.

– Mitä sitten tapahtuu? No, kaikki loppuu. Tämä koskee myös kuorma-autoja, junia ja proomuja, jotka eivät voi liikkua, Carlson selittää ja jatkaa.

– Maatalouskoneet pysähtyvät. Toimituksia ei tule, koska kuorma-autot eivät liiku. Dieselgeneraattoreita ei käytetä. Ja lopulta taloutemme romahtaa väistämättä.

Hän jatkaa selittämällä, miten koko yhteiskunta on riippuvainen dieselistä toimiakseen. Fox Newsin toimittaja Jacqui Heinrich kysyi Valkoisen talon tiedottajalta John Kirbylta, miten presidentti Joe Biden aikoo ratkaista dieselkriisin.

Kirby ei kuitenkaan osannut vastata tähän kysymykseen, vaan kertoi, että he yrittävät auttaa Eurooppaa energiakriisissä.

Lähde: Nordfront

122 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kata

https://www.youtube.com/watch?v=H9tWcfe04IM

Jaahas no aussienkin hallituksessa on löytynyt sisäinen Pekka…järkkyä mutta lukekaapa kommentteja niin onko samaa kuin meillä…salaisista lennoista alkaen!

Ja etteikö herää kysymyksiä miksi näitä kuskataan kun itse lähtivät vaikka nyt muuta nyyhkiivät…Uskomatonta.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=202rD7jYlV4

Onko meidän mediassa ollut tällaista haastattelua mainittuun asiaan liittyen..tuskin.Aika jokseenkin hirveää mutta kuskataan silti ausseihinkin.

Tuumailija

Toivottavasti majoittavat aluksi noihin karateenileireihin erämaahan, jottei tule kulttuurishokkia tai tartuntavaaraa, joihin sulkivat omia kansalaisiaankin hysterian huipulla.

Kata

Hyvä pointti mutta eppäilen!Luxusta ja kaikki mitä ikinä keksitään!

Tuumailija

Onhan se luxusta kun pääsee omaan konttiin, ruoka tuodaan ovelle, vartiointi ympäri vuorokauden yms. paremmat olot kuin kurdinaisten vartioimalla leirillä al-holessa.
Mutta oikeassa olet, nehän pitää kotouttaa johonkin lähiöön täydellä ylläpidolla sekä tulkkipalvelluilla, suivakit vielä palvovat maata jalkojen alla sekä ymmärtävät 24/7/365.

ike

Tuo Pekka taitaa olla tarttuvaa sorttia. Pitäisiköhän uusimaa laittaa karanteeniin.

Kata

No taas hyvä pointti.Pitää! 😀

Jäitä hattuun

Venäjän johtohan voisi nyt ojentaa auttavan kätensä ja tarjota USA:lle kehitysapuna muutaman tankkerilastillisen dieseliä.

Lasse

Moista huolta en ole kuullut Venäjältä. Alkaa tuntua siltä että siellä hoidetaan asioita erittäin oikein kun koko lännen pakotteet ja ostopoikotit ei tunnu missään. Siellä onkin kansalla vileä arvot kunnossa ja vihreä siirtymä tarkoittaa ihan eri asiaa kuin juuroopasa. Parasta votkookin tekevät ja naiset on kauniita eikä kilju miesten pahuutta.

Hei jari

”Poliisipäällikkö yritti varoittaa jo aiemmin
Katujengiongelma on tullut oikeudenkäyntien myötä näkyväksi.”

Joko se yksi donitsia konttorilla mussuttava vihervasemmistolainen kivapuhekyttääjä on laitettu tutkintaan valheellisen tiedon levittämisestä?

Jukka

Vielä vuosi sitten yritettiin pimittää totuus. Valehdeltiin ja vähäteltiin, ettei mitään katujengejä ole. Vieläkin kinastellaan ja saivarrellaan jengitermistä. Maahanmuuttajajengiläiset pitää karkottaa hevon vi….uun perheineen ja sukuineen. Kotoutuvat uuteen paikkaan paremmin, kun ympärillä on perhettä ja sukua.

Juha

120 miljoonaa litraa dieseliä mäntyöljystä yhdestä tehtaasta.

https://forest.fi/products-services/biodiesel-from-pine-oil/#46410c68

Näitä tehtaita kun olisi kymmenen niin koko Suomen autokanta kulkisi dieselillä. Oltaisiin omavarainen öljyvaltio eikä tarvisi kumarrella bideneille, putineille, marineille ym diktaattoreille.

Horace Smith

Ei kaikkien autojen tarvitse kulkea dieselillä. Jalostusprosessissa tulee aina myös bensiini.

John Quiman
John Quiman

Tuolta sivustolta löytyy useampia mielenkiintoisia juttuja.

Puolueeton

Valeuutinen! Kun jätetään valmistuksessa tärkeät kohdat (käytetty energia, työaika ja materiaalitarve) sanomatta, se on valehtelua.
Voi olla, että tuota sotkua on sekoitettu Nesteen dieseliin. Siitä saostuu ruskeaa siirappia tankin pohjalle, joka aiheuttaa vikoja moottorin tai polttimon osiin. Erikoista tahnaa, joka liukenee hyvin vahvaan natriumhydroksidiliuokseen mutta ei orgaanisiin liuottimien.

Ilkka Forsten

Samaa ” huijausta ” käytetään bensiineissä. 95 E laadun etanolipitoisuus on paljon suurempi kuin se mitä ilmoitetaan. Esimerkiksi vanhalla harrasteautolla ei koskaan kannata ajaa käyttäen 95 E laatua, ongelmia tulee koska kumitiivisteet yms ei kestä etanolia suurina määrinä. 98 E on sekin siinä ” kintaalla ” kuten sanonta kuuluu, mutta siitä ei aiheudu niitä haittoja.

Ilkka Forsten

Koska minulla ei ole koskaan ollut dieselkäyttöistä autoa, ja tuskin tuleekaan, niin kysyn tähän väliin ihan asiapitoisen kysymyksen. Onko biodiesel samat arvot omaavaa kuin normaalista öljystä valmistettu. Bensamoottoreissa etanoli on ainakin paljon huonompaa hyötysuhteeltaan kuin bensiini. Jos se onkin halvempaa, sitä kuluu myöskin enemmän versus bensakäyttöiset moottorit ? Tiedän että jopa ruokaöljyt toimii dieselissä, mutta onko senkään hyötysuhde sama ?

ike

Muuten hyvä, kai, mutta eihän tuo kohta toimi kun emme saa edes päättää omista metsistämme.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Kiitos vastauksesta. Nyt kysyn lisää. Onko yksikään täys-sähköinen henkilöautomalli sellainen jossa olisi energiaa talteenottava järjestelmä ? Bensiinihybrideissä otetaan jarrutusenergia koko ajan akkuihin, mutta miten on ” töpseliautojen ” kanssa ? Se pidentäisi ajomatkaa kohtalaisen paljon jos varastointi olisi mukana. Maantieajossa sillä ei tietenkään ole suurta merkitystä, mutta kaupungissa sitäkin enemmän koska jarruja joudutaan käyttämään tiheämmin ?

ike

En tunne asiaa tarkkaan, mutta jos ei ole, niin on tehty pahimmanlaajuinen suunnitelukupru. Noiden lelujen kanssa on tilanne että ei pitäisi koskaan olettaa että ne on suunniteltu järkevästi. Sama koskee esim. televisioita, uskomattomia suunnittelumokia. Eli lyhyesti. Älä koskaan oleta että jossakin uudessa lelussa on jokin ominaisuus koska se on järkevää eikä edes maksa paljoa valmistajalle, tarkista aina.

Ilkka Forsten

Minähän ajelen hybridi Camryllä, vuosimallia 2020 arkiajoni näin syys ja talviaikaan, enkä ole ostamassa ( koskaan ) töpseliautoa, mutta tuli vaan mieleeni voisiko olla mahdollista, ettei niihin ole tajuttu laittaa jarrutus-energiaa talteenottavaa järjestelmää. Ja jos ei ole, niin miksi ei ? Sen nyt luulisi olevan maailman helpoin asia jos se onnistuu bensiini / sähköhybrideissäkin.

Kesäaikaan kun ajelen camryllä, käytän usein niin sanottua ECO – moodia. Se ottaa vielä herkemmin jarrutuksista syntyvän energian talteen, ja käyttää sitä myöskin useammin, eli sähköllä pääsee pidemmät matkat kuin vaikkapa SPORT – vaihtoehdolla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Puolueeton

Jälleen valetieto. Tärkeimmät asiat jätetään kertomatta eli valehdellaan. Kuinka paljon energiaa, työtä ja puuainesta 1 litran tekeminen vaatii?

Ilkka Forsten

Nipponin pojat yritti kehittää puusta tisleeksi WW II aikaan bensiinin korvaavaa ainetta, mutta ongelmaksi tuli että yhden litran tuottaminen vaati muistaakseni yli 500 puunrunkoa.

John Quiman

Tässä tapauksessa eivät hae metsistä puita, vaan käyttävät esim. selluteollisuuden jätteitä.

ike

Joka hakee puut metsistä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Hakee puut metsistä, mutta hakisi joka tapauksessa voidakseen tehdä paperia.

Ilkka Forsten

Ymmärsin.

John Quiman

Odotatko tosiaan jonkun yrityksen kertovan tuotteestaan hyvinkin yksityiskohtaisesti sen valmistamismetodeista ja aineksista? He esittelevät tuotteen, joka heillä on, kohtuullisella tavalla. Saa sitten kysellä lisätietoja. Aika heikkoa, jos määrittelee valetiedoksi tuon sivuston tuote-esittelyt.

juu

Hyvä puoli että jenkeissä on presidentti joka ei edes tiedä mitä on diesel-
Huono puoli on se että Suomikin menee sotaan ton dementoituneen pellen takia.

Jäitä hattuun

Dementoitunut vanhus sekä nuori itserakas bilettäjätyttö vailla mitään osaamista ja velvollisuudentuntoa.

Kuulostaako tutulta?

Tässä on nimittäin pari sellaista ihmistyyppiä, jotka aivan erityisen hyvin sopivat WEF:n tarpeisiin.

Tällaisia hahmoja asetetaan näennäisiksi nukkehallitsijoiksi eri puolille ”vapaata maailmaa” muka johtamaan… Käskyt tulevat sitten ylempää, ja nämä nukkehallitsijat toimivat saamiensa määräysten mukaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Sensuroimaton Totuus

U$rael tuo maailman syöpä on tuhottava ja aloitetta uusi, rauhaan ja rehellisyyteen perustuva maailmanjärjestys!

Ilkka Forsten

Selittäisikö joku nyt arkikielellä myöskin minulle mihin tämä dieselin loppumisesta puhuminen nojaa ? Ei syy ainakaan siinä ole että kaikki tarjolla oleva aine olisi tuotu eurooppaan. Eikä ne laivat joilla nesteytettyä maakaasua kuljetetaan ole vieneet maan varastoja tyhjiin. Jos kyse on Bidenin hullusta politiikan teosta jossa puunhalaajia hemmotellaan, niin ei sekään selitä ilmiötä. Ei bidenillä ole sentään niin suurta valtaa että hän voisi estää jalostamoja tuottamasta dieseliä. Niin ikään tuntuu omituiselta että asia vasta nyt aiheuttaisi reaktion, kun soppa on loppumassa joka paikasta. Eihän se ole mikään kolhoosin päätös koska huoltamot täydentävät tankkejaan uudella erällä. Ei suomessakaan huoltamot osta lisää myytävää sovittuna päivänä ja maan kattavasti yhteis-ostona.

Voisin kuvitella että tämä on tuleviin vaaleihin suunnattua propagandaa, jonka kohteena on Bidenin vastaiset tahot. Shokeeraava uutinen, jossa koko maan pysähtyminen voidaan näennäisesti kuvailla toisen poliittisen leirin osaattomuudeksi, olisi kyllä järkeenkäypä selitys. Katsotaanpas vaan niin mikään ei pysähdy. En ole bidenin puolella, mutta koen että kyseessä on poliittinen peli ei todellinen uhka.

Eihän jalostamot pelaa kädestä suuhun periaatteella, eli jalosta pytty kerrallaan dieseliä mikä lähtee saman tien liikenteeseen. Sitä tehdään aina varastoon, ja myöskin valtion varmuusvarastoihin.

Kata

https://yle.fi/uutiset/3-12669859

Kaikki nää huuhentaalit ajaa samaa..nämä meidänkin vattuset,ohjus ja jopa pressa vaikka muka Marin marisee että ”keskustellaan ja kuunnellaan ”niin jopa tuo kahjo mariiiiiiiiiiiiiia on jo pakkomielteidensä kanssa YK:ssa vinkumassa, voi hitto tätä hommaa!!!
Suomi ajaa YK:n ilmastokokouksessa aloitetta metsien suojelusta ja ennallistamisesta – ministeri Ohisalo: ”Uskottavuus on heikkoa, jos kotipihaa ei hoideta”,voi mitä jargonia taas!
Joku nyt jossain pistäkää kampoihin kunnolla ennenkuin minoritypuolueen matami tekee tuhojaan!Siis lisää!

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
ike

Tuossa hyvä kommentti kompostoinnista. Siis tavallaan jätehuollosta ja siis myös luonnonsuojelusta. Jos pystyy pokkana katsomaan niin aika hyvin, on meinaan niin totta, mihin meidän verorahoja käytetää. https://www.youtube.com/watch?v=OyOCSm5inA4

Kata

Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hahahahahahahahahaaa eiiiiiiiiiiiiiiiiii en voi lakata nauramasta vaikka vatuuttakin taas ja kiroiluttaa kuten Tereäkin.

Kompostitarkastajan ammattiin tunkua?Paljonko pitää opiskella,ihanko korkeakoulussa ja tuo kaikki byrokratia tosiaan mikä on ollut että saatiin lomakkeet voi vattu suoraan kummelista!
Ja rahaa on palanut järjettömästi mutta onpahan kompostitarkastaja yllättäen oven takana,Paperit kunnossa? 😀

John Quiman

Joskus pikkuskidinä opin, että komposti on joku kasa tontin syrjässä, mihin heitellään mm. ruokiin liittyvät jätteet ja siellä maatuvat ihan itsekseen. Muistaakseni kasassa oli myös heiniä. En tosin tiedä miksi niin, mutta näin tekivät.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Näin oli ja maatuivat aikanaan.

ike

Paljonkohan Biden on jo onnistunut myymään varmuusvarastoja, laitonta sekin, ei tosin ole ennenkään Demokraattipuoluetta haitannut.

kunnerloikka

Katainen teki samaa meidän varmuusvarastoille. Rikolliset

John Quiman

Biden sanoi vapauttavansa varmuusvarastoista öljyä, jotta amerikkalaiset polttoainemarkkinat rauhoittuisivat. Hänpä myi ne vapautamansa öljyt kiinalaisille.

Mahtoiko pistää dieselitkin menemään? Tuo 25 päivää tarkoittanee varmuusvarastoja.

Kata

Pitänee varmaan monenkin tahon kohta soittaa Tiinalle…

Juha

Olet oikeassa, Vapaassa markkinataloudessa kuka tahansa voi valmistaa dieseliä ja myydä sitä.

https://www.is.fi/autot/art-2000008791886.html

Mutta täytyy muistaa, että USA ei ole vapaa markkinatalous vaan kommunistinen dystopia tyyliin CCCP.

John Quiman

Oli mielenkiintoinen linkki.

Kyllä USA on ainakin vielä pääsääntöisesti vapaa markinatalous.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Jäitä hattuun

Markkinatalous ja varsinkin vapaa sellainen on aika kyseenalainen juttu silloin, kun valtio ja/tai ylikansalliset järjestöt asettavat erilaisia rajoituksia, kiintiöitä, hintakattoja ym. vapaan kilpailun esteitä – ja pahimmillaan pyrkivät lakkauttamaan jonkun toimialan tai tuotantosuunnan kokonaan.

Ja kuten tiedämme, USA:n demokraattipuolue on erityisen innokas asettamaan tällaisia määräyksiä ja rajoituksia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
John Quiman

Joissain asioissa on noita mainitsemiasi esteitä ja typeryyksiä, mutta ei kaikissa. Täysin vapaata markkinataloutta ei ole oikein missään. USA oli aiemmin ehkä kaikkein vapain, mutta on muuttunut viimeaikoina, kun liberaalit ovat mädättäneet vähän kaiken siellä.

Totesinkin, että pääsääntöisesti. Jos me menemme sinne pistämään yrityksen pystyyn, on se hyvin vapaata, mutta joillakin aloilla, etenkin jos kasvaa suureksi, voi tulla demokraattien vallanhimot vastaan.

Demokraattien touhut vaikuttavat lähinnä tietoiselta maan tuhoamiselta, niin laillisin kuin laittominkin keinoin.

Juuri joku demokraatti esitti, että Twitter tulisi kansallistaa, kun Musk osti sen. On kuulemma liian vaikutusvaltainen nettisivusto yksityiseen omistukseen. Ei kuitenkaan ollut sitä silloin, kun sitä vielä ideologisesti oikeaoppiset pitivät hallussaan. Toinen esitti, että Space X:n Starlink tulisi kansallistaa, koska se on liian vaarallinen tms. yksityisen omistamaksi.

Demokraateilla menee ideologiat väärään kurkkuun, kun jokin merkittävä asia ei ole heidän hallinnassaan. Että sellaista demokraattien vapaata markkinataloutta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Hh1488

siinä mielessä joo,että toisilla on enemmän vapauksia kuin toisilla.

Ilkka Forsten

Voisiko joku nyt mennä lyömään Nancy Pelosia vasaralla, se olisi niin ihmeen sopiva aikataulu tulevia vaaleja silmälläpitäen. Ja tiedättehän että vasaralla hutkiminen on kansainvälistä, muun Suomalaistakin lyötiin kotiovella mutta yhä on epäselvää kuka löi ?

kunnerloikka

eikös se nancy uhonnut että löisi trumppia jos voisi. nyt tämä. ei se asiaomena kauas puusta pudonnut.

Eka Kettunen

Vihreä siirtymä jyllää Yhdysvalloissakin, nyt voivat paikalliset eloapinat mennä turvallisin mielin istumaan kadulle kun ei ole liikennettä.

Ilkka Forsten

Suomen hallitukselta loppui järki jo neljä vuotta sitten.

Puolueeton

Järki loppui jo 7 kertaa aikaisemmin, kun Koivisto päätti liittyä Euroopan Yhteisöön turvallisuussyistä. Turvallisuus ei muuttunut, mutta talouselämä rojahti niin syvään kuoppaan, että velat ovat ylittäneet sotavelat BKTeenkin verrattuna. Nyt liityttiin Natoon ja taitaa turvallisuus romahtaa.

Peter Kreisler

Zero diesel engine emissions, very soon, thats progress.

otto suni

Ilman dieseliä USA kaatuu, joten on ”Uncle Joe” ottanut itselleen ylivoimaisen tehtävän pysäyttääkseen koko USA:n talouden. AR 15 tulee suosioon arvaamattomaan!

Ilkka Forsten

Zerot ei toimineet dieselillä, voi harmi.

arkkimankeli

Öljy-yhtiöiden ja öljynviejämaiden intressi on tietenkin ollut myydä mahdollisimman paljon fossiilisia polttoaineita, vaikka ilmastonmuutoksesta alkoi olla viitteitä jo1960-luvulla.

Niinpä ydinvoimaan ei satsattu kunnolla, Nyt sitten yritetään epätoivoisesti saavuttaa hiilineutraalisuus ennenkuin jäätiköt sulaa ja sadat miljoonat ihmiset lähtee vaeltamaan kohti lauhkeampia ilmastovyöhykkeitä.

Apokalyptisten sotien uhka odottaa että kaivot kuivuu,

Pekka is pest

”ilmastonmuutoksesta alkoi olla viitteitä jo1960-luvulla.”
Mihin tieteellisiin tutkimuksiin viittaat tällä väitteellä?

Jukkis

Hän viittaa ”korjattuun” dataan, toisin sanoen vuonna 2022 alkoi löytyä sopivia viitteitä 60-luvulta. Tämä on ihan ilmastokultin toiminnan perusta ja arkea.

arkkimankeli

Fossiiliteollisuudella on ollut paljon suurempi intressi (=raha) vähätellä ilmastomuutosta kuin jokin ilmastotutkijoiden intressi (=”kultti ?”) liioitella ilmastonmuutosta,
Monesti kun jokin muutos alkaa näyttää selvältä niin havaitaan että asiasta on ollut viitteitä jo paljon aiemmin mutta niitä ei ole aikoinaan huomattu. Siitä nuo ”korjaukset” johtuvat.

Ilkka Forsten

Kysyn yhä uudelleen, mikä muutti maapallon ilmastoa ennen ensimmäistäkään teollisuuslaitosta tai autoa, sillä muutosta on tapahtunut kaiken aikaa. Siitä ei kukaan ilmastohippi halua puhua mitään, mutta ”esiteollisesta ” ajasta eteenpäin lasketaan kaikki ja esitetään se kiistattomana faktana koko maapallon historialle ja tulevaisuudelle.

arkkimankeli

Oletetaanpa nyt, että ilmastonmuutos onkin vaan bluffia jolla yritetään saada rahavirrat siirtymään esimerkiksi aurinkopaneeli- ja tuulimyllyteollisuudelle,
Tällöinhän öljyn-, maakaasun- ja kivihiilen toimittajat menettäisivät vastaavat ziljoonat dollarit rahaa joten ne kyllä puolustaisivat nyt etujaan julkisuudessa hyvinkin näkyvästi ja kuuluvasti. 

Se, että mitään sellaista ei näy eikä kuulu johtuu siitä että n e k i n uskovat ilmastonmuutoksen olevan täyttä totta ja yrittävät omalta osaltaan sopeutua sihen ja myydä sen minkä vielä ehtivät.

Ilkka Forsten

Mutta sinähän sanot nyt suoraan että rahavirrat pitäisi siirtää tuulimylly ja aurinkokennoja valmistaville yrityksille, ja siinä ohessa niiden osakkeita omistaville poliitikoille. Ne öljy / maakaasun sekä kivihiilen toimittajat pitäisi siis saada rahattomiksi, ja silti ihmettelet miksi he eivät ole samaa mieltä siitä kuinka tulot pitäisi jakaa. Vihreällä lahkolla ei ole mitään muuta ajatusta takana kuin saada valtaa, ja sitä kautta rahaa. Ne teollisuuden alat mitkä nyt ollaan tuhoamassa vihreillä arvoilla, ei saa koskaan palstatilaa, tai TV aikaa, siksi syntyy harha että hekin uskovat ilmastonmuutokseen. Tämä maailma ei tule muuttumaan vihreiden keitaaksi, olen puolestasi pahoillani, sillä pilaisin varmaan suuret tuotto-odotukset sijoituksiltasi.

Ilmastonmuutos ei ole bluffi, en minä sellaista ole väittänyt, mutta siihen olen ottanut kantaa kuinka asia esitetään, ja paljonko siinä on mukana tarkoitushakuista propagandaa. Et kai vakavissasi usko että vihreät ovat rahasta ja vallasta kiinnostumaton yhteisö, joka sulaa hyvyttään ja suuressa tiedostavuudessaan kantaa vastuuta maailmasta ? Jos uskoit tähän, suosittelen perehtymään vaikka siihen miten paljon lahkon jäsenillä on osakkeita salkuissaan, ja tuotto-odotukset korkealla. Selitä millainen lähisuhde vihreillä on äiti luontoon. Kysyn tätä siksi että en voi millään ymmärtää kuinka äänestämällä heitä ja tarjoamalla kaikki valta heille, ilmastonmuutos loppuisi. Ne keinot mitä sieltä tarjotaan, ei pelasta mitään, ja sokerina pohjalla olkoon vielä kysymys, miten puolen maapallon keharilauman rahtaaminen kulutusjuhliin vähentää saastumista, tai parantaa ilmaston laatua ? sieltä kun tulee väin käänteisiä kuningas Midaksia. ( Kaikki mihin midas koski, muuttui kullaksi, mutta somalien kosketus muuttaa kaiken pas***si. )

arkkimankeli

Fossiilisten polttoaineiden käytöstä johtuva ilmastonmuutos yhdessä kehitysmaiden väestönkasvun kanssa tulisi lopulta johtamaan historian suurimpaan määrään inhimillistä kärsimystä kuivuuden, nälän ja sotien seurauksena.
https://climate.nasa.gov/

Kuten tiedetään, niin kehitystä yritetään muuttaa, mutta itse olen pessimistinen sen suhteen että se tapahtuisi riittävän nopeasti ja ilman kaikenlaisia välistävetoja (= niitä rahavirtoja !) joilla eri tahot tulevat kahmimaan hyötyä päämäärän kustannuksella.

Ilkka Forsten

Kiitos vastauksesta. Kysyn vielä, miksi vain yhtä keinoa halutaan soveltaa sen katastrofin estämiseksi, siis fossiilisten polttoaineiden käytön lopettamista. Kuivuus on ollut Saharan alueen ongelma paljon ennen ensimmäistäkään autoa länsimaissa. Nälkä on seuraus ylisuuresta kansoituksesta, jota ei saa millään hillitä, koska jakamattomat ihmisoikeudet ovat yhtenään olevinaan esteenä, ja sotia ihmiskunta on käynyt aina siitä riippumatta mikä on ollut ilmaston tila. Muutosta kehityksen suhteen ei siis haluta miltään muulta osin muokata, kuin olla valmiita kieltämään sekä rajoittamaan kehittyneiden maiden elintapoja, joissa kuitenkin esimerkiksi jätteiden kierrätys on korkealla tasolla. Jos kehitysmaita auttavilta tahoilta otettaisiin rahat pois, loppuisi auttamishalut saman tien. Se ei olisi edes epäinhimillistä, vaan ekologista, sillä evoluutiolla on omat keinonsa rajoittaa suureksi kasvanutta populaatioita vähentämällä ruokittavia suita. Vihreiden jotka pääsääntöisesti julistavat uskovansa evoluutioon, pitäisi muita paremmin tajuta yhtälö. Siihen ei kuitenkaan oteta kantaa,tai sitten aletaan pitämään kova ääntä toiseuttamisesta, sillä RAHAT jäisi saamatta. He eivät auta ketään jos siitä ei ole rahallista tai poliittista ( valtaa ) kahmittavana.

Vihreät ovat poliittisen puolueen sisään rakennettu uskonlahko. Sen elämää helpottaa suuresti se ettei koskaan tarvitse välittää faktoista, tai sitten valikoidaan itselle sopivat faktat ja luodaan esitystapa joka syyllistää valkoiset, silloinkin kun kaikki se RAHA tulee valkoisilta mitä omaan toimintaan tarvitaan. Mustat ei rahoita vihreää aatetta, heitä ei koko asia kiinnosta, paitsi silloin kun vihreät lupaavat vastikkeettoman hyvän ja samalla tarjoutuu tilaisuus syyttää valkoisia omasta kehittymättömyydestä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
arkkimankeli

Fossiilisten polttoaineiden käyttö on yhä selvemmin osoittautunut ilmaston lämpenemistä aiheuttavaksi. Koska öljy-yhtiöt eivät enää väitä tuota asiaa vastaan, todistaa että jopa nekin uskovat niin.
On sitten jo toinen juttu mitä on enää tehtävissä, koska ihmiskunta on kasvamassa vielä miltei parilla miljardilla paljolti juuri niillä alueilla joilla olot muuttuvat tukalimmiksi
Kaiken lisäksi vihertämällä näivetetty Suomi olisi liian heikko kestämään maailman myrskyt samaan aikaan kun vaikkapa Kiina ja Intia todennäköisesti tekevät mitä huvittaa.

Jäitä hattuun

Edelleen jaat väärää tietoa, kun väität että ”yhä selvemmin osoittautunut… ”.

Mitään osoittautumista kun ei ole vielä tapahtunut ensinkään – puhumattakaan että asia olisi vielä entisestään vahvistunut.

Rautalangasta:

On ihan eri asia VÄITTÄÄ jotakin kuin TIETEELLISESTI TODISTAA kyseinen väite oikeaksi.

Tätä tieteellistä todistamista nämä ilmastovouhottajat eivät kuitenkaan ole pystyneet suorittamaan. Eivät milloinkaan.

Et sinäkään pysty esittämään mitään tuollaisia todisteita, vaan joudut tyytymään pelkkään lobbareiden juttujen mekaaniseen toistamiseen.

Ja vielä lopuksi ystävän neuvo:

Ennen kuin rupeat laittamaan linkkejä johonkin ilmastolobbareiden sivuille, käy ensin itse huolella läpi tuo niiden tarjoama aineisto.

Mikäli tämän vaiheen suoritat asianmukaisesti, pystyt itsekin toteamaan että mitään tieteellisesti pätevää todistetta ”ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta” noilta sivuilta ei löydy. Ja juuri tämähän se ainoa oikeasti tärkeä asia on.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Jäitä hattuun

Nyt jaat väärää tietoa, kun puhut ”fossiilisten polttoaineiden käytöstä johtuvasta ilmastonmuutoksesta”.

Mikään taho ei ole pystynyt tieteellisesti todistamaan, että ilmastonmuutos johtuisi fossiilisten polttoaineiden käytöstä – tai ylipäätäänkään ihmisen toiminnasta. Kaikki tämäsuuntaiset väitteet ovat pelkkiä oletuksia ja hypoteeseja, mutta faktat loistavat poissaolollaan.

Näitä pelkkiin arvailuihin nojaavia väitteitä on kuitenkin toisteltu niin ahkerasti, että iso osa ihmisistä on alkanut jo uskoa niihin ihan oikeasti. Siis täsmälleen Joseph Goebbelsin oppien mukaisesti.

(Modernin propagandan keskeisin oppi-isä Joseph Goebbels aikoinaan oivalsi, että mikäli jotain väitettä toistetaan jatkuvasti, yhä uudestaan ja uudestaan, suurin osa ihmisistä rupeaa pitämään kyseistä väitettä totena, vaikka se oikeasti olisikin aivan tuulesta temmattu.

Juuri tähän taktiikkaan nojaa oppi ”ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta”.)

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
arkkimankeli

Päinvastoin, todisteet ihmisen toiminnan aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta ovat vuosi vuodelta yhä vakuuttavammat:
https://www.meteorologiaenred.com/fi/evidencias-la-existencia-del-cambio-climatico.html

Mikäli ne olisivat päättäjien piirissä oikeasti kiistanalaiset, niin öljy-yhtiöt ja autoteollisuus olisivat jo nostaneet hirveän äläkän siitä kun polttomoottoriautot ollaan kieltämässä.
Niiden bisnestähän siinä supistetaan.
(Nelipyöräisten sähköautojen määrä ei tule yltämään lähellekään nykyistä automäärää)

John Quiman

Uskotko, että öljyteollisuuden rahat on sidottu öljyteollisuuteen, eivätkä he voi laittaa rahojaan esim. aurinkopaneeleihin?

Ei raha ole sidottu mihinkään, eikä öljypohatoiden ajatus ole tehdä muuta kuin rahaa. He voivat halutessaan siirtää rahojaan mihin tahansa bisnekseen.

Öljyn kysyntä tulee säilymään aika hyvänä näistä viherpiiperöajoista huolimatta. Se laantuu sitten, kun on todellinen vaihtoehto, ei jokin ideologian huumassa huhkivien vaihtoehto. Se on vielä tässä vaiheessa aika varma sijoitus, koska on helppo ennakoida, että ei se ihan pikaisesti katoa.

ike

Ei siinä mitään oletusta tarvita. Koko nk. ilmastonmuutos on vuosisadan suurin puhallus.

Ilkka Forsten

Kyllä sillä ” puhalluksella ” yhtä tuulimyllyä pyörittää.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Lasse

Lässynlässyn.Turha on rahaa tähän sotkea. Kahdesta persaukisesta viisaampi tajuaa että ihminen ei ilmastoa kykene muuttaa, se kun on muuttunu kautta aikain ilman ihmistäkin. Tyhmempi taas alkaa muuttumisen pelossa pelkäämään elämistä ja tekemisiään ihan samoin kuin toiset samanlaisettythmät hellvettiin joutumista

arkkimankeli

Ilmasto on toki muuttunut kautta aikain ilman ihmistä, tämä n y k y i n e n johtuu ihmisen toiminnasta. Miksi uskoa siihen ? No siksi koska ylivoimainen enemmistö asiaa työkseen tutkivista niin kertoo.
He ovat aivan yhtä päteviä ja totuushakuisia luonnontieteilijöitä, matemaatikkoja, fyysikkoja ja kemistejä kuin ne, joiden ansiosta voimme kirjoitella tällaiselle taikalevylle ja toiset näkee tekstin miltei heti vaikka maapallon toisella puolella.

Lasse

Olet juur samanlainen kun jehovat ovella. Nekin jakaa kiistatonta tietoa lappusissaan helvetistä. Elä harhoissasi ja muista ilimanp–luu.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=cJp10nVBWJs

Otappa ihan rauhallisesti.Jos joku katastrofi on tulossa niin sen on nämä maailman sekopäiset ”liiterit” saaneet aikaan kahjoilla päätöksillään koska se nwo on saatava aikaan.Siihen on pyrkyryyttä niin meillä kuin muuallakin hajoittamalla yhteiskuntajärjestykset,perhekäsitykset ja sukupuolikäsitykset eli se mitä ne hokee ”science”,heillä se on täyttä tuubaa ja ne tietää sen mutta päässä on vain ohjelmoitu mahdollinen hillotolppa jossain ja kansoista viis!
Ilmastohumppaa siihen päälle niin ei ihme että nuoret voi huonosti!

Nämä far-extreme ilmastohihhulit ovat pahinta sorttia maailmanrauhan uhkaamiseen.

Just tässä katoin Erich Maria Remarquen kirjan mukaan on tehty uusi leffaversio ”Länsirintamalta ei mitään uutta”…Ukrainassa on jo ilmastonpi**uu aika pitkällä mutta tätä menoa sen eskaloituminen on uhkana!

Liiterit vaihtoon ja pian!

arkkimankeli
John Quiman

Tuolla sanotaan, että Shell tiesi tuotteidensa vaikutuksesta ilmastoon jo 30 vuotta sitten. Tosiasiassa sitä ei tiedä vielä kukaan, ainakaan vihervassut ja muut suvakit. Shell tiesi, että sellaista on väitetty.

Saasteet, joita syntyy öljytuotteista tiedetään on tiedetty jo kauan ja saasteiden päästöjä on vähennetty ainakin länsimaissa.

Hiilidioksidi ei ole saaste, eikä se lämmitä ilmastoa.

Hiilidioksidin määrän kasvu ilmakehässä on kautta Maan historian ollut aina lämpenemisen seuraus, ei koskaan sen aiheuttaja. Hiilidioksidin määrä on puolestaan vähentynyt, kun ilmasto on viilentynyt.

Millä logiikalla selittäisit sen, että kun hiilidioksidin määrä on ollut korkealla, on planeetta alkanut viiletä ja jonkin aikaa sen jälkeen hiilidioksidin määrä on alkanut vähetä. Näin on tapahtunut lukemattomia kertoja.

Haluan muistuttaa, että luonnonlait eivät muutu muotien, ideologioiden tai politiikan mukaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

En nyt muista tarkalleen vuosilukuja, mutta keskiajalla nähtiin kaksi vaihetta joista toinen oli hillitön kuumuus ja kuivuus, ja toisena nähtiin ilmaston kylmeneminen minkä seurauksena jopa Thames joki jäätyi. Siitä ei yksikään vihreä puhu mitään, ja kun tässä vielä oltiin kesän puolella, jäi mieleeni uutinen jossa kerrottiin ettei näin kuumaa kesää ole koskaan aiemmin koettu, mutta viimeksi sellainen oli keski-ajalla… HALOO, EI OLE MILLOINKAAN AIEMMIN KOETTU, MUTTA VIIMEKSI SE KOETTIIN KESKI-AJALLA. Kuka silloin mahtoi tehdä asialla politiikkaa, vai oliko ihmiset sen verran älykkäämpiä että he tajusivat luontaisten vaihteluiden olevan osa kiertokulkua.

Joskus kuullaan puheita siitä miten Siperian ikirouta on sulamassa vauhdilla, ja sitä kautta maailmanloppu on tulossa jo lähitulevaisuudessa. Eikö kukaan koskaan mieti sitä, ettei siperiakaan ole ollut koko maapallon historian ajan pelkkää ikiroutaa. Sieltä on löytynyt dinosaurusten fossiileita samoin mammuttien. Ne ei tunnetusti olleet jääkauden eläimiä, joten mistähän ne ovat sinne tulleet ja koska ? Sahara ei ole ollut ammoisista ajoista lähtien autiomaa vaikka se nyt on. Grönlanti ei ole ollut pelkkää jäätä ja jäävuoria. Viikinkien aikakirjoista käy ilmi että grönlanti oli vehreä ja runsaskasvustoinen, josta myöskin nimi ” Vihreä maa.”

Ilkka Forsten

Mehän tiedämme että vetyauton pakoputkesta tulee vettä, puhdasta vettä. Mahtaako vihreät sitten kun autoilu vaihtuu vetykäyttöiseksi alkaa julistamaan että ihmiskunta hukkuu tällä autoilullaan. Yletön vesimäärä koituu kehitysmaiden haitaksi, kun kaarnaveneitä ei ehditä veistää riittävän nopeasti ?

ike

😂

Kata

😀 Rinna ja Tuku-tehtaalle nyt nopsia sormia äkkiä! Montakohan on tuotettu jo…? Rahhaa ainakin saivat aika palio rojektiin hahahahahaha ei tätä voi kuin nauraa!

Puolueeton

Vetyä ei synny itsestään. Sen tekeminen vaatii energiaa liki 2 kertaa enemmän kuin siitä saa. Sen varastoimimen on mahdotonta autoissa ja huoltoasemilla.

Ilkka Forsten

Nyt vastaan kuten Saksalaiset oluesta puhuttaessa. Sitä ( olutta ) ei olekaan tehty varastoitavaksi vaan juotavaksi, ehkä sama ajatus sopii vetyautoon.

John Quiman

Vetyä kyllä varastoidaan vetyautoissa jonkinlaisissa tankeissa. On jo olemassa huoltoasemia, joista saa lisätä vetyä tankkiin.

Ilkka Forsten

Tällä hetkellä lähin ” tankkauspiste ” on Ruotsissa. Siitä oli juttua taannoin kun koeajoivat Huyndain vetyautolla. On mukava odotella millä verukkeella vihreät ovat kumoamassa vetykäyttöisten autojen tulon liikenteeseen. Menevätkö ne samaan miinaan kuin aikoinaan bensiinikäyttöisten autojen vastustajat. He nimittäin ilmoittivat ettei kukaan halua laitetta jossa on kymmeniä litroja palavaa nestettä mukana, se olisi lähes varma tuho autolle ja omistajalle kun sattuu onnettomuus. Ohisalon aivokapasiteetilla hän väittää ettei ” vetypommin ” kuljettaminen voi olla turvallista, siinä on aina vakava ydinkatastrofin vaara. Kolaritilanteessa ympäristökatastrofi on luokkaa Chernobyl tai ainakin Fukusima. Niin, ja voihan tsunamikin kaataa auton koska euroopassa on tsunamit niin yleisiä kuten olemme nähneet. Sen pelossa piti sulkea saksan ydinvoimalatkin. Sivumennen sanottuna, he nillittivät samasta uhasta myöskin suomen kohdalla mutta eivät saaneet ajettua alas ydinvoimaloitamme.

ike

Lisäisin tuohon vielä maanjäristykset joita suomessa tapahtuu jatkuvasti, jotkut niistä voi jopa tuntea.

arkkimankeli

Ilmastomuutoksen kaltaisessa monitahoisessa asiassa voi itse kukin kehittää mieleisiään intersektionaalisia päättelyketjuja tai valita jonkin agendalahkon valmiiksi keksimän.

Mustan saa valkoiseksi ja myös kaikki harmaan sävyt siltä väliltä.

Niinpä joudummekin luottamaan kyseisen asian parissa ammatikseen työskenteleviin ihmisiin eli ilmastotutkijoihin,

Heistä ylivoimainen enemmistö on sitä mieltä että ilmasto lämpenee parhaillaan nimenomaan fossiilisten polttoaineiden käytön seurauksena.

ike

Nuo ilmastotutkijat eivät ole aivan niin yksimielinen joukko kuin annetaan ymmärtää. Ongelma on muodostunut siitä että saadakseen apurahoja (siis edellytys työskentelyyn) hakemukseen on jo kauan pitänyt liittää jokin ilmastonmuutokseen vihjaava asia. Siitä harha että yksimielisyys on niin suuri. Sitä se muoti teettää. Näitä nykyisiä kovimpia ilmastonmuutos ihmisiä en nyt menisi nimittämään edes tiedemiehiksi, oli koulutus mikä tahansa. Nk. ilmastotiede on yksi korruptoituneimpia ”tieteenaloja” nykyään.On jopa sanottu että on ilmastonmuutoksen syy että malariaa tavattu jopa Islannissa. Ollaan sitten aivan tietämättömiä siitä että sitä on aikoinaan tavattu suomessa ja myös muissa pohjoismaissa, tietenkin islantia myöten. Eräs ranskalainen tartuntatauti asiantuntija sanoi että päästäkseen sellaiseen yksimielisyyteen ilmastonmuutoksesta minkä IPCC ilmoittaa, on täytynyt ottaa jopa kyseisen viraston siivoojat mukaan äänetykseen.

Kata

Niin Ja IPCC on hallitusten välinen ilmastonmuutospaneeli…ei mikään tieteellinen tutkimuslaitos…ja puheenjohtaja on Hoesung Lee…Koreasta ja eppäilen että aika iso palkka…
Ja perustaja oli meteorologi…Bert Rickard Johannes Bolin oli ruotsalainen meteorologi, joka toimi IPCC:n ensimmäisenä puheenjohtajana 1988–1997. Hän oli myös Euroopan avaruusjärjestö ESAn tieteellinen johtaja….ahaa…

John Quiman

Vähän IPCC:sta
https://www.youtube.com/watch?v=U5weFQYBL5w&t=456s

Siinä sitä tieteellisyyttä.

Kata

Just!Muistelen kattoneeni tämän pari vuotta sitten mutta tuo nainen on niin ihana hän ei hikeenny kuten hihhulit vaan vastailee rauhallisesti.
Ja jännää että kaikki nivoutuu jotenkin aina wwf puulaakiin…körröptiötä.

Eli politiikot päätti -92 että co2 tulee ja ”taputtaa” meät….juu.

otto suni

Enemmistö ilmaston tutkijoista on täydellisesti sidoksissa palkkansa maksajiin ja kun myös jo tänään tiedetään, etä otsoni-kato prosessi oli Dupont-yhtymän ovela temppu saada aikanaan patentoimansa, mutta nyt vanhentuneen patentin tilalle roinen kylmäaine, niin maksettiin vihreille hörhöille ja kaikki uskoivat maailman pelastuvan. Ilmastotsaari John Kerry (kipapää) lentelee kolmella eri yksityiskoneella ilmasto kongresseihin ja kaikilla on niin hauskaa.
Pohtikaa vaikka Britannian suuria nummialueita tai Saharan hiekka-aavikkoa niin ehkä ymmärrätte että ihmiset kaatoivat puut joko laivoihinsa kuten Britannia tammensa ja Saharassa tyhmät polttopuuksi tai rakennuksiksi! Nämä katastrofit kuten biomassan käyttö polttoaineissa aiheuttaa sademetsissä juuri sen tuhon, että hiilidioksia ilmakehään laskeva sademetsä häviää taistelussa ölypalmubisnekselle. Sademetsät sitovat valtaisan määrän myös hiilidioksisidia ja typpeä mitä ilman ei hengitä edes vihreä ilmastosukovainen ”idiootti”!

arkkimankeli

Tuollaisten osatarinoiden näkökulmat eivät kuitenkaan muuta sitä isoa kuvaa: Ilmasto lämpenee pääasiassa fossiilisten polttoaineiden käytön seurauksena.
Ilmastoskeptikoiden määrä tulee vuosien saatossa vähenemään sitä mukaa kun uutisia maailmalta kantautuu ja keittiön seinällä olevan ilmapuntarin viisari värähtelee.

John Quiman

On noita uskovaisia nähty. Niillä on kaikilla kyky jankuttaa samaa tarinaansa ja olla huomaamatta, että heidän tarinansa ei kanna sekä sivuuttaa kaikki argumentit, jotka kumoavat heidän väittämänsä.

Arkkimankeli

Myös öljyteollisuus ja autoteollisuus ovat ilmastouskovaisia koskapa ne EIVÄT protestoi näkyvästi sitä vastaan että uusien polttomoottoriautojen myynti lopetetaan EU-alueella vuonna 2035.

Niiden johto ymmärtää faktoja paljon paremmin kuin keskiverron somesyöpöt.

ike

Eiväthän ne protestoi. Autokanta uudistuu, samoin öljyteollisuus. Kaikki kallistuu. Vetävät mukanaa monta turhaketta, kuten esim päästökauppa. Jokaisen täytyy yrittää päivittää autonsa nyt paljon nopeammin uuteen. Bisnes kukoistaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
arkkimankeli

Kyllä teollisuuskin tietää että ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos painaa päälle koskapa sekin hakee uusia ratkaisuja siitä näkökulmasta eikä yritä lobata esimerkiksi kivihiilen polttoa:

https://www.pollutionsolutions-online.com/news/air-clean-up/16/breaking-news/how-does-industry-contribute-to-climate-change/55503

John Quiman

Kunhan olettelet. Arvailu ei ole tosiasioiden esittämistä.

arkkimankeli

Kenties arvailu onkin parempi koska tosiasioilla lienee heikko vaikutus ilmastodenialisteihin.
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/340365/Ahteensuu_M_Ilmastovitkuttelu_ja_tieteellinen_ep_varmuus.pdf?sequence=1

John Quiman

Jospa esittelisit jotain tosiasioita, etkä ilmastohömpän propagandaa.

Jäitä hattuun

Arkkimankeli itsekään ei pysty esittämään minkäänlaisia tieteellisesti päteviä todisteita noiden väitteidensä tueksi.

Hän vain toistelee muutamia ilmastolobbareiden fraaseja, mutta siihen kaikki sitten jääkin. Tieteellisesti pätevät todisteet loistavat poissaolollaan.

Arkkimankeli

Tieteellisesti pätevät todisteet löytyvät alan asiantuntijoilta, eivät meiltä kommentoijilta.
Ahteensuu_M_Ilmastovitkuttelu_ja_tieteellinen_ep_varmuus.pdf (helsinki.fi)

Joku voisi esimerkiksi kehittää pseudotieteellisen somesadun siitä, että veden hengittäminen on terveellisempää kuin ilman hengittäminen, koska edellisessä on enemmän happea (33 %) kuin jälkimmäisessä (21 %).

Kyllä nimimerkkikin huomaa ilmastonmuutoksen viimeistään silloin kun uuvuttava helle sulattaa ne jäät sieltä hatusta.

ike

Suuri osa tieteestä osoittautuu ajan kuluessa vääräksi, samoin asiantuntijoiden lausunnoista. Se kuuluu tieteen luonteeseen. Niin on aina ollut. On monia teorioita joista joku sitten osoittautuu oikeaksi, tai edes osittain oikeaksi.

arkkimankeli

”Tämä raportti kertoo meille kylmin, tieteellisin termein sen, mitä luonto on kertonut meille koko vuoden tappavien tulvien, myrskyjen ja raivoavien tulipalojen kautta: meidän on pakko lopettaa ilmakehämme täyttäminen kasvihuonekaasuilla ja meidän pitää tehdä se nopeasti”
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009165025.html
Luonto tulee lopulta vääntämään sen niin paksusta rautatangosta että kovakalloisimmatkin sen ymmärtävät.

John Quiman

Ei tuo IS-artikkeli tee mitään todeksi. Se julistaa ilmastohömpän harhaoppeja vuolaasti kyllä, mutta ei tuo todista mitään ihmisen osuudesta asiassa.

Puolueeton

Ainoa keino mankeloida asiaa, on selvittää itselleen miten hiilidioksidi tuo lisälämpöä maapallolle.
Kun se vaatii korkeaa koulutusta fysiikassa, voi tutustua vertaukseen kasvihuoneilmiö, joka on päin seiniä. Tämän ratkaisemiseen tarvitaan siihenkin fysiikan taitoja.
Kun se on selvinnyt, voi ihmetellä miksei kasvihuoneilmiöön ole keksitty toimivaa vertausta, kun sellainen on helppoa laatia todellisiin tapahtumiin. Keksittyyn ilmiöön ei voi löytää mielikuvaa, jota ei voi perustella paikkansa pitäväksi, vaan yleensä se on helppo nähdä paikkansa pitämättömäksi.
Ilmaston lämpötila on kyllä voinut kohota ja se johtunee öljyn käytöstä. Öljyn avulla saadaan riittävästi energiaa kaivella, rakentaa asutuskeskuksia ja asfaltoida maan pinnasta osa. Nämä muutokset muuttavat tavallista enemmän auringon energiaa maanpinnalla lämpöenergiaksi, joka siirtyy ilmakehän lämpöenergiaksi, lämmittää ilmastoa.

ike

Olet osittain oikeassa. Kasvihuoneilmiötä ei ole maapallon kohdalla todettu. Jotta se olisi totta ilmakehän tulisi lämmetä selvästi stratosfäärin (n.15km korkeudella) kohdalla tätä ei ole havaittu. Sen sijaan näyttää että maapallolla on jonkinlainen oma lämpötilansäätö automatiikka. Liittyy paljon nk. takaisinkytköksiin. Sitä ei vielä täysin ymmärretä.

arkkimankeli

Ilmastotutkijat sanovat että ihmisen toiminta lämmittää ilmastoa haitallisessa määrin.

Päättäjät uskovat siihen ja he toimivat sen mukaan.
Teollisuus uskoo siihen ja toimii sen mukaan.
Kauppa uskoo siihen ja toimii sen mukaan.
Ihmisten enemmistö uskoo siihen.

Jotkut eivät siihen usko, vaan eipä se taida vaikuttaa koko asiaan.

Lasse

Juur niin. Uskontohan se.

ike

On sellainen vanha sanonta että enemmistö on aina väärässä. Siinä viitataan siis siihen että massoja on helppo manipuloida.

John Quiman

Eivät kauppa ja teollisuus mihinkään usko. Ne näkevät niissä asioissa mahdollisuuden tehdä rahaa. Ei sillä ole mitään väliä, mitä bisnes uskoo, vain sillä on väliä, mitä bisnes uskoo muiden uskovan, koska sellainen myy.

Ihmiset eivät usko tiedon perusteella, vaan propagandan perusteella.

Päättäjät ovat paljolti niitä, jotka puhuvat mitä tahansa saadakseen ääniä ja jso ihmiset on saatu johonkin uskomaan, sitten puhutaan ikään kuin itsekin uskottaisiin. Ei tästä kauan ole, kun poliitikon piti olla harras kristitty, jotta olisi voinut saada mitään asemaa.

Ei ilmastotutkijoiden parissa ole mitään yksimielisyyttä. Historia ei todista lainkaan sen puolesta, että tiedemiesten enemmistö olisi oikeassa. Eikä ilmastouskovaiset tiedemiehet ole enemmistö muussa kuin apurahojen saamisessa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
John Quiman

Mitä sanoo Greenpeacen entinen johtaja ilmastohätätilasta?
https://youtu.be/E5K5i5Wv7jQ?t=1761

ike

Kannattaisi näiden ilmastohysteerikkojen kuunnella tuo haastattelu, monien muiden ohella, tarkkaan. Luulen kyllä että Moore ei ole heidän listoillaan enää kovin korkealla.

Ilkka Forsten

Politiikan tutkijoista ( euroopassa ) ylivoimainen enemmistö on sitä mieltä, että äärioikeisto uhkaa kaikkea ” kehitystä.” Joten voimmeko ajatella että sekään tulos ei ole totuudenmukainen vaikka sitä enemmistön mielipiteenä kaupataan. Meillä on omasta takaa dosentti Oula Silvennoinen, joka puolustaa kommunismia ja näkee joka paikassa äärioikeiston uhkaa. Dosentti itse on kuitenkin sanonut että tutkisi mieluummin muuta aihetta, mutta sille ei myönnetä niin helposti apurahoja joten hän valitsi nykyisen linjan. Hän on ammatikseen sitä tekevä, ja uskallan väittää ettei ne teesit mitä sieltä kuullaan ole lähelläkään totuutta. Jostain syystä hän ei näe keloapinoiden, antifan tms ryhmän toimissa mitään yhteiskuntaa haittavaa. Vain yksi ajatustapa häiritsee vaikka kaikki tietävät ettei äärioikeisto tee mitään sellaista mistä sitä yhtenään syytetään.

Eurooppalaisten maiden, poislukien entiset itä – euroopan maat, päättäjiin on pesiytynyt liian paljon joko vasemmiston tai vihreiden edustajia. On siis ilmiselvää mitä he haluavat edistää. Erikoista kuitenkin on, ettei ne samat tahot jotka nyt boikotoivat venäjää, ( toki hyvästä syystä ) boikotoi koskaan vaikkapa Kiinan tai Intian toimia. Kiina saa valehdella tavoittelevansa hiilineutraaliutta vuoteen 2085 mennessä, ja EU:n leidit läpsyttävät käsiään kuinka edistyksellistä ja vastuullista politiikaa kauko-idässä harjoitetaan. Intia työntää kaiken ryönän mereen, aiheuttaen valtavat saastelautat, mutta siitä syytetään Australiaa tai EU maita. Suuri valliriutta on uhattuna, kyllä, mutta ei aussien roskaamisen takia. Yksikään ilmastohihuli ei puhu mitään Meksikon ilmansaasteista, vaikka siellä on hetkiä kun ei meinaa nähdä edellä ajavaa autoa savun keskeltä. Sen sijaan meillä pitää jokainen tulitikkukin kierrättää vieden se energiajätteisiin.

Vaikka me olemme pedanttisen tarkkoja, sillä ei ole mitään vaikutusta mihinkään. Ne jotka voisivat heti vaikuttaa asioihin eivät kanna siitä mitään huolta. Nyt Ukrainassa on palanut miljoonia ja taas miljoonia litroja öljyjä, bensiiniä ja ties mitä muuta, sekä suuret määrät rakennuksia. Mutta vihreät ei pidä sitä hätätilana. Meillä on olevinaan hätätila joka tuntuu kroonistuvan kaiken aikaa vaikka emme kuluttaisi mitään. Jos kahdeksan kuukautta poltetaan ympäri vuorokauden milloin mitäkin, sen pitäisi näkyä kaikilla mittareilla myöskin euroopassa. Johonkin se savu ja noki sekä pienhiukaset päätyvät, vai onko niistä tullut niin ympäristötietoisia että haitat rajoittuu pelkästään ukrainaan ? Se mitä tässä nyt yritän rautalangasta vääntää, on suhteellisuudentajun puute joka vaivaa EU:n ilmastovouhkaajia. 5.4 miljoonaa ihmistä ei voi pelastaa koko maapalloa, eikä meidän kulutuksemme globaalissa mittakaavassa ole kuin promilletason luokkaa. Yksikään ituhippi ei ole ottanut kantaa Nordstream putkesta vyöryvään kaasuun, mutta jos se putki olisi meidän niin huuto yltäisi taivaisiin. He eivät puhu mitään siitä että Venäjä polttaa ilmiliekillä maakaasua taivaan tuuliin tuossa viron korkeudella, mutta mikäli se pilli olisi meidän rajamme sisäpuolella, istuisi marakatit jo ketjuilla itsensä piippuun kiinnittäneinä vinkumassa maailmanlopusta. Kun annetaan jollekin vähemmistölle liian suuri sananvalta, on tuloksena aina tyhmyyden tiivistymä, ja kun sen salittaan kaiken aikaa vaikuttaa ihmisten arkeen, siitä tulee muutamille niin vahva monoliitti ettei omaa tyhmyyttä enää huomata.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
otto suni

On erinomaista että jaksat edelleen analalyyttisesti käsitellä asioita joiden osalta eräät näkevät kaiken vain tunnepohjalta! Vihreä propaganda on vallannut koko Suomen median ja Yle on asiassa eräs pahimmista! Katso Mikko Paunio Oikea Media tältä päivältä:

Ilkka Forsten

ilmastotieteilijä Pekka Pouta kertoi tämän vuoden helmikuussa, että pian saadaan oikein kesähelteet, kannattaa jo ottaa kevyemmät vaatteet henkariin, sillä viimeistään maaliskuussa on lumet sulaneet suuressa osassa maatamme. Ainakin minun pihassani oli kinos vielä toukokuun alkuviikoilla, että niin hienosti meni ennustus kohdalleen ja minä en asu missään susirajan pohjoispuolella. Lunta oli vielä toukokuun lopullakin pohjois-suomessa liki 80 senttiä. Siinä on mukava läpsytellä varvastossuissa ja shortsit jalassa lämmöstä ja lumettomuudesta nauttien. Ilmaston lämpeneminen tuottaa oudon kylmää keliä, mutta niinhän sitä onkin mukavasti jätetty pelivaraa koko touhuun, että aina pääsee sanomaan suurien vaihteluiden olevan mahdollisia.

Minäkin laadin nyt ennusteen. Kun tulee pilvetön pakkas yö, näkyy kuu taivaalla, jopa tähtiä on mahdollista nähdä, mikäli on pilvistä, kuu ei näy, mutta aamuksi näkyvyys kuitenkin jo vaihtuu valoisammaksi, joskin voi olla pilvistä ja hämärää. Tämän jälkeen kannattaa huomata että hämärä lisääntyy, ja voi tulla kuukin näkyviin kun yö koittaa, ellei ole pilvistä. Uskon että joku osa ennusteestani pitää paikansa, joten olen luonut ilmastomallinnuksen vähintään sadalle vuodelle. Tämä on nyt fakta, asian kiistäminen on joka tavalla väärin. Kannattaa havaita että mallinnus on ottanut huomioon myöskin fossiilittoman tulevaisuuden, paitsi kiinan osalta. Siellä ei aurinkokaan näy edes keskipäivällä, niin hyvin ovat hoitaneet ilmasto-asiat.

Ilkka Forsten

Ville Komsin ahdistukseen oltuaan päivän kiinni lapiovarressa, siihen hän vetoaa. Koijärven sankari komsi ei tehnyt päivääkään mitään hyödyllistä työtä, mutta iloitsi kommunismin leviämisestä.

Ilkka Forsten

Ilmastoahdistujien intressi on myydä mahdollisimman paljon tuulimyllyjä, vaikka näyttöä on olemassa ettei sillä pystytä tuottamaan tarvittavaa sähköä. Heidän intressinsä on saada ihmiset ostamaan sähköautoja, vaikka tulevaisuus ei voi rakentua niiden varaan, loppuu näet Litium kesken, ja jos sähkön hinta on tätä, niin kukaan ei haluakaan ostaa jotain värkkiä mikä vaatii kolmen sähkökiukaan verran energiaa latautuakseen yhteen ajokertaan. Ilmastoahdistujien höpöhöpö jutuista alkoi olemaan viitteitä jo seitsemänkymmenluvulla, vaikka viisaammat sanoivat tuolloin että kyseessä on kommunistien keino yrittää vaikuttaa kapitalistiseen talouteen.

Ydinvoimaan ei satsattu, koska VIHREÄT vastustivat sitä henkeen ja vereen, nyt yritetään epätoivoisesti saavuttaa maailmaan olotila missä kaikki pitäisi yhä olla vihreälle agendalle alisteista, vedoten jäätiköiden sulamiseen ja muuhun joutavaa tuubaan. Sadat miljoonat ihmiset ovat jo nyt lähteneet kohti vastikkeetonta hyvää, koska VIHREÄT haluavat vaihtaa etnisyyden toiseen. Tämä tapahtuu syystä ettei oppinut valkoinen usko lahkon sanomaa, mutta oppimaton musta nielee sen vielä totena, koska taustalla heille luvataan kaikki mahdollinen kulutusjuhla vailla tarvetta tehdä mitään sen eteen.

Apokalyptinen sota ei uhkaa ketään jos vaan pidämme keharit välimeren eteläpuolella. Kaivot ei kuivu, sillä meille vesi tulee kraanasta. Hah hah hah, niin tulee sinullekin. Pohjavesi jota niin ollaan suojelemassa, ei ole mitään miljoonia vuosia vanhaa, se on sitä samaa vettä mikä tulee sateen mukana pilvestä alas ja suodattuu pintakerrosten alle. Tälläkin hetkellä ikunan takana on varsin märkää, vaikka maailma pyörii omalla radallaan ja autot kulkee. Mitäs siihen sanot ?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/c1748b74-415c-4016-b816-f4cd68332e58?utm_medium=paid_social&utm_source=facebook&utm_campaign=TE_FB_1022&fbclid=IwAR1v7hGNWgh7nHapHhv_cEmsVPjRHeauFRKNG7v38KRYTQWSQCzKZQb2qo4#Echobox=1666962685

Ja jotkut vetää hilloa jonnekin paratiisiin mutta kansa maksaa jos enää jaksaa…ei ole sähkökään lopussa vaan GREED tuhoaa kaiken.

Nyt ois hyvä kattoa ”Seven” leffa miten ahneille lopuksi käy ja toki siinä samalla menee kunnon väkeäkin…Näin on aina ollut ja näin on aina oleva…????

Ilkka Forsten

USA on tuonut nesteytettyä kaasua eurooppaan, mutta ” tiisseli ” meinaa loppua, Joe, mitäs nyt tehdään ? No roima vaalivilppi tietenkin, sanotaan että viimevaaleissa äänestystulos tarkoitti seuraavaa sataa vuotta, ja sitten menee ” Kamalaksi ” jos yhä äänestätte Trump:n puolesta. Mikäli suostutte hyväksymään uuden vaalivilpin, löytyy ” tiisseliäkin ” yllin kyllin.

Vink vink Joe, kysy neuvoa Maria Ohisalolta, hän tietää että sähköautot ovat tulevaisuutta vaikka vetyautot ovat todellisuutta viimeistään viiden vuoden kulutttua ja sähköautoja ei osta kukaan. Mutta huomaa, ei lopu ” tiisseli ” vaikka propelimetsä lakkaisi humisemasta. ” God Bless America, my home sweet home.”

John Quiman

On lisäksi kehitteillä jotain nestemäisiä polttoaineita, jotka eivät saastuta tai valmista kasvikunnalle ravinnoksi hiilidioksidia, vaihtoehtoisesti ovat erittäin vähäpäästöisiä.

Hillidioksidin määrä on ollut turhan alhainen pitkään kasvien kannalta katsoen. Nyt on tilanne vähän parempi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Saksassa on kehitelty pitkään synteettistä bensiinin korvaavaa ainetta, josta ei synny päästöjä, mutta tätä ei koskaan haluta tuoda esiin, koska sillä ei voi sumuttaa ihmisiä vihreiden puuhamaalle leikkimään ilmastovaikuttajaa.

Uusimmat uutiset