Eurooppa Politiikka Rikos

Yleisradioyhtiö SVT haluaa pitää vangit Ruotsissa

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay / Wikimedia Commons / CC0.

Ruotsin vankiloissa on akuutti tilapula, ja tilanteen ratkaisemiseksi Tidön hallitus on ehdottanut vankipaikkojen vuokraamista ulkomailta. Kuten muitakin Tidön hallituksen tekemiä ehdotuksia, joilla pyritään puhdistamaan vuosikymmeniä jatkunut huono hallintotapa, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT vastustaa tätä.

Tilanpuutteen lisäksi tiukempien rangaistusten odotetaan pahentavan tilannetta entisestään. Vankeinhoitolaitoksen mukaan vankipaikkojen määrä on vähintään kaksinkertaistettava.

Vankipaikkojen vuokraaminen muista maista ei ole uutta, ja sitä on kokeillut muun muassa Norja, ja ensi vuonna Tanska lähettää Kosovoon 300 vankia. SVT löysi kuitenkin tanskalaisen tutkijan, joka ei pidä sitä hyvänä ideana.

”Se on vähän kuin pissaisi housuun pakkasella: ensin se lämmittää mukavasti, mutta sitten se tuntuu märältä ja kylmältä”, sanoo Etelä-Tanskan yliopiston tutkija Linda Kjaer Minke.

Minken mukaan vuokratut vankilapaikat eivät ratkaise mitään pitkällä aikavälillä.

”Ei pystytty varmistamaan, etteivät vangit joudu kidutuksen tai halventavan kohtelun kohteeksi”, hän sanoo.

Hyviä tuloksia

Yksi ehdotuksen kannattajista on Ruotsin valtiopäivämies Fredrik Kärrholm (M).

”EU:lla on yhteiset säännöt, ja tarkastelemme nyt huolellisesti oikeudellisia ja käytännön edellytyksiä. Se ei ole täysin mutkatonta. Mutta naapurimaamme ovat osoittaneet, että se on mahdollista ja että siitä on saatu hyviä tuloksia”, hän sanoo.

Lähde: Samnytt

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Vankien kohdalla kotouttaminen ja oman kulttuurin tukeminen pitää nostaa tärkeälle sijalle.
      Käytännössä se tarkoittaa, että vangit on lähetettävä omaan kotomaahan kärsimään rangaistusta ja niille vangeille, jotka jäävät [Ruotsiin] on vankilaolot järjestettävä vastaamaan niitä oloja, jotka he kohtaisivat omassa kulttuurissaan.

ilkka

Ruotsissa ei saa katkaista kaulaa käyrällä sapelilla, on siis pakko antaa pullaa ja kahvia sekä lyhyt nuhtelu.

ilkka

Ja taas ollaan huolissaan ensisijaisesti siitä ettei kamelikuskia loukattaisi. Pitää silittää myötäkarvaan ja kehua, siitähän jihadistit ovat ennenkin talttuneet..Miksi pitää joka päivä tavalla tai toisella törmätä ruotsalaisten idiotismiin joka kopioidaan aina suomeen ?

Toni Lajos

Suomesta voisi siirtää vaikkapa Venäjälle, ainakin ne paatuneimmat, mutta ne KV- sopimukset ehkä kieltää, jotkut maat eivät niitä paljon noudata, Suomi pyrkii noudattamaan kaikkia ja vähän enemmänkin, siksi me olemme naurunalaisina ja ivailun kohteena maailmalla.

Peter Kreisler

Näin on, ulkomailla pysyvästi asuvana ja paljon Euroopassa matkailevana olen huomannut, että suomalaisia pidetään EU:n typeryksinä ja hidasälyisinä juntteina, jotka kiltisti maksavat toisten määräämät velat.
Vaikutelma suomalaisista yksinkertaisina ihmisinä on väärä ja perustuu ainoastaan korruptoituneen ja epäisänmaallisen hallintomme toimiin.

Peter Kreisler

Myös vangit varmasti haluavat pysyä Ruotsissa, asiaa kuvaa hyvin se, että tuttuni oli Ruotsissa suorittamassa (nauttimassa) vankeustuomiota talousrikoksista. Hän kuvaili vankeusaikaa elämänsä huolettomimmaksi ajaksi, vankilassa oli muun muassa golfkenttä, jossa vangit pelailivat. Mutta kaikki ei ole näin ”ruusuista”, golfkenttä oli vain puolipitkä eli 9 reikäinen, sehän se rangaistus sitten olikin.

ilkka

Alaikäisten reikien ronkkimisesta pitäisi rankaista reijättömällä kentällä, ja palloksi voitaisiin ottaa työntökuula jota saa siirtää ainoastaan potkaisemalla balettitossut jalassa.

Kansalaisen verkkokauppa