Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Talous

Ympäristön säästämiseksi Sveitsin kansanäänestys rajoittaa väestön 10 miljoonaan – maahanmuuton valvontaa tiukennetaan

SVP:n (Sveitsin kansanpuolue) julisteet ulkomaalaisia ja turvapaikkapolitiikkaa koskevan kansanäänestyksen aikana vuonna 2010 St. Gallenissa, Sveitsissä. Kuva: Wikimedia Commons (CC0 1.0).

Voiko Sveitsin kansanäänestys maahanmuutosta auttaa pelastamaan maan ympäristön?

Sveitsin suosituin puolue SVP (Sveitsin kansanpuolue) tunnetaan maatalouteen liittyvistä juuristaan ja massamaahanmuuton vastustamisesta. Puolue aikoo järjestää kansanäänestyksen, jossa vaaditaan kansainvälisten sopimusten uudelleenneuvottelua tai jopa niiden täydellistä hylkäämistä, jos Sveitsin väkiluku nousee 10 miljoonaan.

Kansanäänestysehdotus tulee aikana, jolloin Eurooppa kohtaa yhä useammin ympäristökatastrofin, asuntokriisin ja valtavat rasitteet julkisille resursseille, jotka johtuvat kasvavasta maahanmuutosta. Monet Euroopan valtiot ovat maailman tiheimmin asuttuja valtioita, ja elämän niissä odotetaan muuttuvan lähitulevaisuudessa entistä ahtaammaksi, ellei dramaattisiin toimiin ryhdytä. Sveitsi ei ole poikkeus.

”Maamme halkeilee joka kolkasta. Käymme läpi viime vuosien epäonnistumisia. Jos emme puutu asioihin, jäämme niiden jalkoihin”, sanoo SVP:n kampanjapäällikkö Marcel Dettling.

Dettling varoittaa, että taloudellisista syistä tapahtuva maahanmuutto on edelleen voimakasta, erityisesti sellaisten ryhmien osalta, jotka tunnetusti kotoutuvat erittäin huonosti Sveitsiin. Tämä käy ilmi Sveitsin hälyttävistä vankilamäärätiedoista.

”Nykyään on hyvin voimakasta talousmuuttoa”, Dettling sanoo. ” Ne, jotka ovat tulleet Sveitsiin, eivät koskaan enää muuta maasta pois. Afrikasta tulevien maahanmuuttajien hyvinvointiaste on 34 prosenttia.”

Dettlingin puolue kokoontuu 6. ja 7. tammikuuta Thurgaussa, Bodenjärven rannalla. Keskustelun pääaiheeksi odotetaan maahanmuuttoa, ja uudella kansanäänestyksellä on työnimenä ”aloite kestävän kehityksen puolesta”.

Räjähdysmäinen väestönkasvu

Kansanäänestysteksti on myös jo valmis, ja siinä määrätään, että Sveitsin väkiluku ei saisi ylittää 10 miljoonaa asukasta vuoteen 2050 mennessä. Vuoden 2050 jälkeen tätä rajaa voitaisiin hieman nostaa, mutta vain luontaisesti syntyneiden ylimääräisten lapsilukujen vuoksi.

SVP:n kansanedustaja Thomas Matter sanoo, että hänen on annettava ”punainen hälytys” Sveitsin väestönkasvun vuoksi. Hän lisää, että ”tämä on viimeinen hetki, jolloin voimme vielä muuttaa asioita Sveitsin hyväksi”.

”Maahanmuuttoluvut ovat hiuksia nostattavia. Vuonna 2022 Sveitsissä on 200 000 asukasta enemmän, mikä vastaa Basel-Cityn kantonin väkilukua,” hän totesi.

On myös olemassa uhka, että Serbian ja Kosovon välinen konflikti vain lisäisi Sveitsin kohdalla pakolaisten määrää.

Maan asukasluku lähestyy jo nyt nopeasti 9 miljoonaa asukasta. Vuonna 2022 maahan saapui 145 958 ihmistä, mikä nostaa väestön 8,89 miljoonaan. Nyt on vain ajan kysymys, milloin väkiluku nousee 9 miljoonaan.

Viimeisten 20 vuoden aikana Sveitsin väkiluku on kasvanut 21 prosenttia.

”Jos Sveitsi kasvaa vielä näin voimakkaasti seuraavan 20 vuoden aikana, kaikki romahtaa”, sanoi kansanedustajana toimiva Matter. Hänen mukaansa maan taloudelliset resurssit koulutukseen, terveydenhuoltoon ja liikenteeseen on käytetty loppuun.

”Määrällisen kasvun mallista on kiireesti siirryttävä laadulliseen kasvuun.”

Kansanäänestyksen tekstin yksityiskohdat

Samoin kuin maan velkajarru, kansanäänestys toimisi maahanmuuton jarruna. Tekstissä määrätään, että ”jos tietyt väestörajat saavutetaan, hallituksen on ryhdyttävä tiettyihin toimiin väestönkasvun estämiseksi.” Jos esimerkiksi Sveitsin väkiluku nousee 9,5 miljoonaan, Sveitsin liittovaltuuston on ryhdyttävä toimenpiteisiin uusilla laeilla kasvun torjumiseksi.”

Jos maan väkiluku kuitenkin nousee 10 miljoonaan, hallituksen on vastattava ”tiukkoihin toimenpiteisiin”, joihin kuuluu ”liittoneuvoston luopuminen kansainvälisistä sopimuksista, kuten YK:n kansainvälisistä siirtolaissopimuksista tai vapaata liikkuvuutta koskevista EU:n sopimuksista.”

On tärkeää huomioida, että Sveitsissä on aiemmin järjestetty useita kansanäänestyksiä maahanmuuttoasioista. Yksi niistä oli vuonna 2014 järjestetty kuuluisa kansanäänestys ”massamaahanmuuttoa vastaan”, joka voitti 50,3 prosentin äänisaaliilla. SVP:n tukeman kansanäänestyksen tarkoituksena oli asettaa maahanmuutolle tiukat kiintiöt, mutta huolimatta äänestysvoitosta Sveitsin parlamentti teki kansanäänestyksestä enemmän tai vähemmän hampaattoman.

EU uhkasi Sveitsiä kaikista yrityksistä rajoittaa vapaata liikkuvuutta. Se myös varoitti Sveitsiä siitä, että vapaasta liikkuvuudesta luopuminen olisi merkinnyt kaikkien EU:n sopimusten mitätöimistä, millä olisi ollut vakavia taloudellisia seurauksia Sveitsille.

SVP kritisoi ankarasti lopullista sopimusta, jossa ei toteutettu maahanmuuttokiintiöitä, mutta sen sijaan tarjottiin maltillisia parannuksia sveitsiläisten työmarkkinaolosuhteisiin. SVP kutsui sitä ”äänestäjien toiveiden pettämiseksi” ja perustuslain vastaiseksi, kun taas EU:n komissio juhli aloitteen ”erittäin vesitettyä versiota”.

SVP aikoo tällä kertaa sisällyttää kansanäänestykseen sanamuodon, joka suoranaisesti kehottaa Sveitsiä jättämään nämä kansainväliset sopimukset huomiotta. Sveitsin liike-elämän etujärjestöt ja maan vasemmistoliberaalit ryhmittymät taistelevat kuitenkin todennäköisesti vastaan, jos kansanäänestys voitetaan.

SPV korostaa, että maahanmuutto ei tarkoita loputonta kasvua

Nykyinen länsimainen malli edistää ajatusta BKT:n loputtomasta kasvusta massamaahanmuuton avulla. Enemmän maahanmuuttajia tarkoittaa enemmän kuluttajia, enemmän asuntorakentamista maaseudulla ja sitä, että yhä useammat kolmannen maailman ihmiset omaksuvat ensimmäisen maailman elämäntyylin.

Vasemmistoliberaalit ja vihreät puolueet eri puolilla länsimaita ovat samanaikaisesti kehottaneet eurooppalaisia hankkimaan vähemmän lapsia ympäristön säästämiseksi. Samalla ne ovat edistäneet joukkomaahanmuuttoa Lähi-idän, Afrikan ja Aasian maista, sillä nämä uudet tulokkaat tunnetaan yleisesti korkeasta syntyvyydestään.

Samaan aikaan Sveitsin, Saksan ja Britannian kaltaiset maat rikkovat maahanmuuton vuoksi väestöennätyksiä, mikä aiheuttaa vakavaa rasitusta ympäristön ja sosiaalisen hyvinvoinnin malleille näissä Euroopan maissa. Vain kourallinen maita, kuten Tanska ja Unkari, on torjunut tämän kehityksen.

Jos oikeisto haluaa selvitä hengissä, sen on ehkä yhdistettävä ympäristönsuojelulliset syyt ja ilmastonmuutos, jota Euroopan nuoret ylivoimaisesti pitävät syynä maahanmuuton aiheuttamaan väestönkasvuun. Sveitsin kansanäänestys saattaa olla osoitus kasvavasta todellisuudesta. Kaikki kansanäänestykset, joissa vaaditaan maahanmuuton rajoittamista, todennäköisesti epäonnistuvat, kun otetaan huomioon nuorten maahanmuuttomyönteisten äänten kasvu. Jos ne voidaan kuitenkin yhdistää vihreisiin asioihin, tällaisella kansanäänestyksellä voi olla mahdollisuuksia.

Lisäksi SVP korostaa, että tämä loputtoman väestönkasvun malli ei ole ainoastaan kestämätön, vaan se ei myöskään johda toivottuun loppumattomaan talouskasvuun.

SVP:n valtuustoryhmän jäsen Manuel Strupler toteaa, että puhtaasti ”määrällinen” maahanmuutto ei takaa suurempaa kasvua henkeä kohti. Lisäksi tämäntyyppinen maahanmuutto ”laimentaa” Sveitsin arvoja.

”Jossain vaiheessa jonkun on maksettava nykyisen politiikkamme kustannukset. Meillä on velvollisuus seuraavaa sukupolvea kohtaan säilyttää ne arvot, jotka ovat tehneet Sveitsistä menestyvän.”

Thomas Matter sanoo, että väestönkasvu on itse asiassa saavuttanut lakipisteen, jossa se haittaa talouskasvua ja auttaa ajamaan maan taantumaan. Hän sanoo, että vaikka väestö kasvaa 2,5 prosenttia vuonna 2022, tulot henkeä kohti nousevat vain kaksi prosenttia:

”Meidän halutaan uskovan, että maahanmuutto rinnastuu kasvuun. Mutta todellisuudessa olemme menossa kohti taantumaa”, hän sanoi.

Hän huomauttaa, että Ranska ja Saksa ovat sulkeneet rajansa Sveitsistä tulevalta laittomalta maahanmuutolta, ja Sveitsi nähdään yhä useammin kauttakulkumaana. Hän varoittaa, että ”katastrofi on syntymässä”.

Lähde: Remix

29 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kipa

Luonnonsuojelija Pentti Linkola sanoi aikoinaan, että se väestömäärä minkä suomen luonto kestää ilman vahinkoa on n. 200 000 henkeä. Siinä oli kaukaa viisas mies.

Hema

Hieno mies, muttei tiennyt mistä puhui. Minuakin houkuttelee hänen ratkaisunsa, mutten ole luovuttaja. Jos en tee mitään – kuten hän – en ainoastaan häviä itse, vaan tuomitsen myös lapseni samaan hävitykseen.

irti EU:sta

Suomi ei voi tehdä tuollaista, koska se on EU joka määrää siirtomaasuomen väestömäärän, muistaaksenin sen sunnitelmissa on, että täällä asuisi tulevaisuudessa 50-60 miljoonaa. Siinä sitä on hiilijalanjälkeä kun näillä leveysasteilla lämmittään näille torppia.

Horace Smith

Se on tarkkaan ottaen 62 miljoonaa, mutta on laskettu puhtaasti pinta-alan mukaan. Jokainen täysijärkinen tajuaa, ettei mikään yhteiskunta ja sen infrastruktuuri kestä edes teoriassa pitkälläkään aikavälillä 11 kertaista väenlisäystä. Edes yritys tuoda miljoonia siirtolaisia Afrikan ja Aasian maista aiheuttaa sodan. Afrikan hillitöntä kakaratehtailua perustellaan oikeudella perheeseen ja tapakulttuuriin. Kun kivikautiset tavat aiheuttavat vakavia ongelmia, niin silloin tapoja pitää muuttaa, eikä siirtää niitä muiden harmiksi.

Ilkka Forsten

Koska meillä järjestetään kansanäänestys siitä onko tulokkaita liikaa,ja jos on ( kuten onkin ) aletaan rajoittamaan niiden mahdollisuuksia. Hah hahahahahah hah he he niisk hah hah !!! EI SAA SUORITTAA TOISEUTTAMISTA, YK:n ARTIKLAT KIELTÄÄ SEN…! Miten selitätte sen että kaikki muut EU mat voivat tehdä päätöksiä oman kansan hyväksi, siinä ei ole mitään ristiriitaa jonkun julistuksen kanssa, mutta jos ME haluamme vaihtaa kurssia, siitä syntyy kausti ?

ike

Meillä on nyt tilanne että täytyisi tehdä vähän isompikin vertailu tuosta historiasta, kyllä tuo koskee myös nk.oikeistopuolueita. Vähän hitaana hämäläismiehenä haluaisin kyllä jonkinlaista liikahdusta kaikkeen typeryyteen jota suomessa politiikaksi sanotaan. Mielenkiintoista että Italiallakin menee paremmin. Ei kai se ole kumma kun ajattelee kuinka paljon meitä sinnekin kupattiin. https://paivanbyrokraatti.com/2021/07/06/suomi_jaa_jalkeen_lansimaista/

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Heikki Salama

Miten on, eivätkö ne kuuluisat ”kansainväliset sopimukset” tässä tapauksessa koskekaan Sveitsiä? Ei meillä Suomessa kyllä… meillä on jakamattomat ihmisoikeudet.

Jukka

Samat sopimukset koskevat Sveitsiäkin, mutta erona ettei EU määräile, kyykytä ja pomota. Sveitsi saa päättää itsekin asioistaan.

murre riepunen

Typeryyden jalanjälki on melko mittava, maamme tyttösten aiheuttamana, seuraukset ovat kammottavia, tilanne vain paisuu…paisuu…

🇫🇮Katupartio🇫🇮

N EEKERIT olleet taas asialla viimeisimmässä puukotuksessa (Kaitaa, Espoo)

Jukka

Meidän tyttöset tekevät juuri niin kuin heitä komennetaan.

s Veitsi tietysti kiinnostaa kurkunleikkaajia..

Ei kai Sveitsi sentään anna kansalaisuutta ja äänestysoikeutta matuille, kuten täällä pölhölässä tehdään..?

Antaa, mutta seula tiukempi kuin meidän pölhölässä.

mutkamora

Onkos joku migrikirurgi suorittanut jälleen katupäivystystä ?
Poliisi vahvistaa: Nuorta puukotettiin vakavasti Kaitaalla Espoossa – Kotimaa – Ilta-Sanomat
”Poliisi kommentoi uhrin tilaa perjantaina niin, ettei tapauksessa epäillä henkirikosta.”

Tuollahan poliisi kommentoi kyllä pikemminkin syyllisen tilaa kuin uhrin tilaa.

Ja N EEKERI !

Ansku mä arvaan..

Ilkka Forsten

Henkilö löydettiin kuoleena kadulta kirves takaraivossa, mutta poliisi ei epäile henkirikosta sillä vainajan tiedetään aina olleen Espoossa.

uusi oikeuskäsitys

Tekijä on tiedossa, mutta rasistisia mielipiteitä ja vastakkainasettelua välttääkseen poliisi jättää kirvesmurhan tutkimatta.

Mielisairaiden taloudenhoitoa

Joo ehkä se bkt voi matujen myötä kasvaa, mutta siinä on pari seikkaa 1. Kasvu ei ole tuottavaa ja se on jopa haitallista. 2. Bkt kasvu on suhteessa selkeästi alle matumäärän kasvun, joten keskimäärin jokaiselle jää vähemmän jaettavaa.

Anomaster

Suomalaisen suvakin logiikka: lisää väkeä syömään samaa kakkua , niin kaikki rikastuvat ja saavat enemmän.

Hema

Bkt on vitsi. Se mittaa ainoastaan kuinka paljon valuuttaa virtaa kansalaisten läpi. Se EI KERRO hyvinvoinnista, ostovoimasta tms. ei presidenteille olennaisista tilastoista.

ike

Varsin puutteellinen mittari, mutta se tiedetään joten siihen tulee suhtautua oikein.

Jukka

Sveitsi on pieni maa. 10 miljoonaa on paljon. Mitähän meidän tol…losu…vakit ovat meidän asukasluvuksi suunnitelleet? Meille mahtuu kymmeniä miljoonia.

von Herring

Suomessa on nyt hiukan yli 5,5 miljoonaa ihmistä.

Käytännössä tuo määrä ei tule paljoakaan kasvamaan, sillä esimerkiksi miljoona tänne pyrkivää tarkoittaisi kymmenien miljoonien ihmisten pakolaisruuhkaa Keski-Euroopassa.

Se taas käynnistäisi eurooppalaisen suursodan ja siten myös rajojen sulkemisen.

Jukka

Tuohon suursotaan en usko. Toivottavasti tulee. Meidän pöhelöt kuskaavat ja hakevat lentokoneilla suoraan lähtömaista ja Etelä-Euroopasta. On meillä niin hullua sakkia.

Minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä?

Suomessa oli kerran viisas pääministeri … in isä. Tatu Vanhanen. Todisti erot eri puolilla maailmaa ihmisten älykkyydessä. Sääli ettei poikansa ollut minkään väärti, jäi kiinni ruususpuskiin ja lautakasalahjoihin.

Kimmo Leino

Suomen osalta ”kestävyyden raja” ylitettiin jo 20 vuosikymmentä sitten kansalta SALASSA !
Suomen velkaantumisen tahallinen kehitys aloitettiin ja mm. valtionyhtiö Kemira LAHJOITETTIIN pois; ja samalla varmistettiin Suomen maatalouden tulevaisuuden SUUNITELTU ahdinko.
Maatalouden tarvitseman lannoitteen tuotanto ei enää ollut Suomen hallituksen käsissä, vaan globaalin rahaeliitin; samalla tavalla verovaroin ( veroja tuottava ) rakennettu Suomen teollisuus pala palalta lahjoitettiin ulkomaiseen omistuksen; Nestettä myöten .
Nyt saamme me RYÖSTETYT; tuon omaisuusmassan aikanaan maksaneet veronmaksajat kerätä kaiken uudelleen korollisella globalistien ”lainaamalla” velkarahalla.
Tuon velkarahan vakuudeksi on laitettu jopa ne mökit ja asumukset; jotka on jo MAKSETTU !
Suomen hallitus 2017 teki pankki-vakuutuslaitosten käyttöön ”lain”; panttikirjoja ei enää hallinnoi pankit; vaan Turun maanmittauslaitos sähköisessä muodossa.
2017 jälkeen pois maksetuissa lainoissa pankit ovat pyrkineet jättämään panttikirjat omiin nimiinsä ASIAKKAILLE valehdellen: ”Ei sellaisia panttikirjoja enää”; ”on kätevää, kun on näin”; panttikirjan siirrosta peritään satojen eurojen ”järjestelypalkkio”.
Näillä sanoilla pankit pyrkivät pitämään nämä ”vapaat panttikirjat” omissa nimissään, koska EKP antaa tällaista vastaan jopa 7 kertaisesti sisäänottolainaa pankille !
Koko lehdistö / mediakenttä on lahjottu olemaan hiljaa tästä: Suomen hallituksen 2005 tilaama tutkimus: ”Media ja demokratia / kriittinen näkökulma.” Poimintoja tekstistä: ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE.” ”Tärkeää on myös pienten, mutta merkittävien lehdistötukien käyttö.”
YLE siis otettiin välittömästi haltuun verovaroin maksetuksi puppugeneraattoriksi ja lehdistö lahjottiin.
Tämän epädemokraattisen järjestelmän purkua ei yksikään puolue ole vaatinut ja hallitusten tekemisistä EI kansalle kerrota; tämäkin siis salattu 5 vuotta !

Sari Saarela

Sveitsissä pelaa maalaisjärki. Vihervasemmiston konklaavi jaksaa aina vinkua siitä, miten suomalaisten hiilijalanjälki on maailman suurin. Sitten kun ehdottaa, että no jätetäänpä sen hiilijalanjaljen kasvattaminen eikä vastaanoteta yhtään uutta kolmannen maailman kansalaista sen enempää lorvipaikanhakijana kuin kiintiösellaisenakaan – niitähän eivät tällaiset hiilijalanjäljet voisi vähempää kiinnostaa. Mitä tapahtuu? Siitä saa sellaisen rasistin leiman otsikkoon, että tärähtää, vaikka asia on silkka fakta: jokainen uussuomalainen kasvattaa sitä ”suomalaisten” hiilijalanjälkeä. Ihmeellistä kaksinaismoralismia…

Anomaster

No, kun kyse ei ole mistään ilmastonmuutoksesta, eikä hiilijalanjäljistä, vaan niiden varjolla tehdystä politiikasta. Kun haluttu politiikka on ristiriidassa ilmastomuutoshömpän kanssa, sivuutetaan ilmastohömppä ja tehdään haluttua politiikkaa eli hankitaan matuloisia. Ilmastohömppä on tarkoitettu kanta-asukkaiden lypsämiseen ja heikentämiseen, kuten myös matuloiset. Olennaista on siis kanta-asukkaiden heikentäminen ja hyväksikäyttö.

VIERASLAJI

Se on selvää, että loisijat saastuttavat maan kuin maan, ikävä kyllä.