Kotimaa Rikos

Äänekoskelainen pedofiili saalisti lapsia sosiaalisessa mediassa – 134 uhria, jotka olivat iältään 8-11-vuotiaita

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 21-vuotiaan Nino Anton Casimir Kirvesojan 10 vuodeksi vankeuteen lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Oikeus katsoi hänet syylliseksi valtaosaan 266 syytekohdasta. Raskaimmat syytteet olivat törkeitä lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä.

Asianomistajia oli yhteensä 134. He olivat rikosten tekohetkellä 5-13-vuotiaita, useimmat 8-11-vuotiaita.

266 syytteestä seitsemän hylättiin. Kirvesoja määrättiin maksamaan kärsimyskorvauksia useimmille uhreille. Korvausten määrä vaihtelee 500 eurosta 9 500 euroon. Korvausten yhteissumma on liki 560 000 euroa. Lisäksi Kirvesojan maksettavaksi lankeavat noin 20 000 euron oikeudenkäyntikulut.

”Kristian” saalisti lapsia internetissä

Nino Anton Casimir Kirvesoja esiintyi sosiaalisessa mediassa ”Kristian” -nimisenä miehenä, joka muun muassa sai lapsia lähettämään hänelle kuvia ja videoita itsestään ja tekemään seksuaalisia tekoja videolla. Mies myöntää ottaneensa yhteyttä uhreihin saadakseen käyttöönsä hänelle tehtyä seksuaalista materiaalia.

Uhrit olivat pääasiassa 8-11-vuotiaita. Kirvesoja puolestaan oli tekoihin ryhtyessään 19-20-vuotias. Käräjäoikeuden mukaan kaikki tämän tapauksen uhrit olivat tekojen tekohetkellä siinä iässä, että teko oli omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa.

Erityisen vahingollisina käräjäoikeus pitää tilanteita, joissa useat lapset on saatu toimimaan seksuaalisesti samanaikaisesti ja kuvaamaan tätä toimintaa tai kuvaamaan toisen lapsen seksuaalista toimintaa.

Kirvesoja toimi pääasiassa Tiktokissa ja Snapchatissa. Hän valehteli ikänsä ja loi muutenkin itsestään täysin vääränlaisen kuvan.

Oikeuden mukaan Kirvesojan toiminta on ollut laajaa, suunnitelmallista ja samanlaisena toistunutta. Toiminnan tarkoituksena on ollut ainoastaan saada asianomistajilta seksuaalista materiaalia.

Oikeus määräsi Kirvesojan pidettäväksi edelleen vangittuna ja passitettavaksi Kuopion vankilaan.

Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siitä voi valittaa. Asiantuntijat ovat aiemmin arvioineet, että juttu voi saada ennakkotapauksen luonteen, jolloin se etenisi ylempiin oikeusasteisiin.

Tausta: Paljastui sattumalta

Kirvesojan toiminta ajoittuu elokuun 2019 ja huhtikuun 2021 välille. Hän jäi kiinni ja vangittiin huhtikuussa 2021.

Poliisi pääsi miehen jäljille, kun yhden lapsen isä teki rikosilmoituksen syyskuussa 2019. Hän oli nähnyt lapsensa puhelimessa keskusteluja, joissa hänen lapsensa puhui alastonkuvien lähettämisestä miehelle.

Poliisi tutki miehen asunnon ja takavarikoi tietokoneen ja kaksi puhelinta. Niistä löytyi huomattava määrä lasta seksuaalisesti esittäviä kuvia.

Syyttäjän mukaan miehen hallussa oli yhteensä 1 627 lasten kuvaamaa videotiedostoa ja 630 kuvaa.

Poliisi jatkoi tutkintaa

Miehen saama tuomio saattaa olla vain osa laajalle levinnyttä saalistusta.

Sisä-Suomen poliisi kertoi huhtikuussa, että se on jatkanut laajan seksuaalirikosvyyhdin tutkintaa myös oikeudenkäynnin alkamisen jälkeen. Poliisi on saanut tunnistettua uusia rikoksen uhreja.

Huhtikuuhun mennessä epäiltyjen rikosten uhreja oli tunnistettu yhteensä 129. Nuorin lapsista oli 5-vuotias ja vanhin 13-vuotias.

Poliisi kertoi huhtikuussa, että rikoksen uhreja epäillään olevan vielä enemmän.

Poliisin mukaan tunnistamisessa ovat olleet merkittävässä apuna Keskusrikospoliisin lasten seksuaalisen hyväksikäytön torjuntaryhmä, FBI ja palveluntarjoajat, joiden sovelluksia epäilty on käyttänyt yhteydenpidossa lapsiin.

Lähde: Keski-Suomen käräjäoikeus, Yle, IL

Kansalainen julkaisi aiemmin tapauksesta: Uhreina 89 lasta – laaja seksuaalirikoskokonaisuus käräjille

 

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jari

Munat pois

Eetu

Eräissä kulttuureissa on tapana luovuttaa tekoja tehnyt ja syylliseksi todistettu uhrien sukujen tuomittavaksi ja tuomion mukaisia toimenpiteitä varten.

Eräissä kulttuureissa on piirteitä, jotka olisi hyvä kopioida meillekin.

kasimir

Ekaa kertaa taitaa olla tällainen oikeudenmukainen tuomio. En muista vastaavaa tapahtuneen aiemmin ikinä. Tämäkin on suhteellista, mutta Suomen mittapuulla kova rankku kun tuo taisi olla maksimituomio mitä pystyi antamaan (ennenkuulumatonta sekin ainakin sek. rikolliselle).

Kyynisenä miettii, että tuliko tuosta kympin tuomiosta 7-8 vuotta Kirvesoja-nimen ansiosta. Fyysisesti joukolla päälle käyneitä raiskareita silitellään kuitenkin parin vuoden kakuilla koko ajan. Nyt saatiin tuomioiden keskiarvoakin ylemmäksi tilastoissa.

Lieväasteinen

Tyyppi ehkä rinnastettiin kantiksiin, sen takia maksimituomio.

eräästä muusta asiasta...

Suomalaisen analyytikon näkemys:

”Poliitikot ovat lyöneet vetoa veronmaksajien rahoilla Saksan huonon politiikan puolesta päättämällä, että valtio omistaa Fortumia. Suomen poliittiset päätöksentekijät olisivat siis voineet estää veronmaksajien tappiot yksinkertaisesti olemalla omistamatta Fortumia ja lyömättä jättivetoa alhaisten kaasuhintojen puolesta. He – eivät saksalaiset – ovat siksi vastuussa siitä, että näin suuri lasku lankeaa suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi.”

Suomen valtion budjetti näyttää siis kutistuvan, joten mistäköhän kohteista nuo miljardit aiotaan leikata ?

Poliisilta, opetuksesta, sosiaalitoimesta vaiko sairaanhoidosta ?

juha II

Kun niljake kuohitaan merkitsee se samalla kongnitiivisten taitojen heikkenemistä ja eliniän lyhenemistä tavalla, joka saa kuohilaan wanhenemaan silmissä.

Myös sama päämäärä voidaan saavuttaa aivan kotioloissa tekemällä tämämiehelle ”ohjelmallisesti” siis ei ”rauta” -pohjaisesti. Kotona olevaa avio- tahi avoniestä (ehdottomasti kantasuomalainen) haukutaan ja vähätellään 24/7 joko suusanallisesti tai katsein. Jolloin on nähtävissä, että miehen psyykkinen ja fyysinen kunto laskee silmissä ja ryhti käy kumaraiseksi ja askel lyhenee päiväpäivältä. Ja mikä kaikkein oleellisinta. Jorkki lakaa toimimasta kokonaan, jonka voi havaita muistelemalla menneitä eli kihla-aikojen möyryävää palkntosonnia.

Suomessa kiinnitetään vihapuheeseen huomattavasti enemmän huomiota viranomaisten ja poliisien taholta kuin lasten ja nuoten seksuaaliseen hyväksikäyttöön vain syystä, että vallan, rahan ja korkean yhteiskunnalisen aseman omaavat paskiaiset harjoittavat ITSE laajamittaista pedofiliaa kautta maailman!!!

Jegros

Entäs venäjällä? Siellä saa heti vankilaa kun edes vihjaisee aikovansa sanoa väärän sanan ja lastenraiskaus armeijan lisäksi on vielä merkittävä lapsipornon tuottaja maa.. Milloin venäläisille naisten hakkkaajille joukko kuohinta, kun niillä seisoo joukolla naapurimaidenkin lasten kanssa?

Ilkka Forsten

Nimestä päätellen EI ole ihan sitä kantaväestöä vaikka sukunimi onkin siihen viittaava, mutta yhtä kaikki. Täysin turha tekele tässä maailmassa ja ainoa asia mikä olisi oikeudenmukaista liittyisi rangaistuksen josta ei ole paluuta.

juu

Voisko tonkin tyypin laittaa vaikka matkaselliin muutamaksi päiväksi..

Ilkka Forsten

Kyllä jos Shell osuu matkan varrelle. Se kolmen helmen simpukka, eli kolmen silmän hempukka.

Lieväasteinen
Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
Kata

Keskisuomalaismies vai keksisuomalaismies?
Joka tappauksessa kastraatio ainakin lääkkeillä niin loppuu se jomotus!Hyi mikä oksettava ,ei tuollainen ole ihminen…kuvotus!
Pitäkää vanhemmat silmällä lastenne puhelimia,teillä on siihen oikeus ja velvollisuus!

Lieväasteinen

Kuvasta päätellen jokin ns. ruskea.

Ilkka Forsten

Tummapaahtoinen, käyttäkäämme sanaa tummapaahtoinen. Muuten menee toiseuttamisen puolelle ja emmehän halua mitään mielipahaa noin mukavalle tyypille.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Lieväasteinen

”Hyi mikä oksettava ,ei tuollainen ole ihminen…kuvotus!”

Vihervasemmistohan tuommoisia kasvattaa propagandallaan, että pervoilu on nykynormi ja vanhat normit ja perinteet romukuoppaan vaan. Suvakkien mielestä toi ”Castro” on todennäköisimmin uhrikin, koska vastapuolen suostumus ilmeisesti oli ja yhteisymmärryksessä kaikki tehty.

juu

Kyllä tää taitaa nyt olla ihan suomalainen.
Siitä päästääkin siihen että ihan joka maasta löytyy omasta takaa sairaita yksilöitä, se ei kuitenkaan ole peruste että niitä sairaita ihmisiä pitäisi haalia muualta maailmasta.
Joku aiempi uutinen niin siihen kommentoinkin ettei yhdellekään suomalaiselle tulisi edes mieleen että aletaanpa tässä joukolla lasta raiskaamaan.

Piikkilampaat

Tuollaisen elukan voisi hävittää kuten raivotautisen rakin, tuolla ei ole mitään ihmisarvoa ikinä, sama mikä tuomio tulee, tuo olio on saalistamassa lapsia loputtomiin. Jos ei oikeus toimi, niin pitääkö alkaa persutamaan kansanoikeuksia kuten akoinaan.

Uusimmat uutiset