Kotimaa Rikos

Alaikäisten ja ensikertalaisten huumerikokset lisääntyneet

Kuvituskuva: Wikimedia Commons, Unported (CC BY-SA 3.0) / ZngZng.

Tiedote 15.11.2022

Huumausainerikosten ja törkeiden huumausainerikosten määrät ovat nousseet edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Sama kehitys näkyy alaikäisten ja ensikertalaisten huumerikoksista epäiltyjen määrässä.

Kasvu havaittiin poliisin valtakunnallisessa tehostetussa huumerikosten valvonnassa. Valvontaa tehtiin kaikkien poliisilaitosten alueilla marraskuun ensimmäisellä viikolla 31.10.-6.11.2022.

Huolestuttava kehityksen suunta

Poliisi on erittäin huolestunut tästä kehityksestä.

– Poliisilaitoksilta on vuoden aikana tullut tietoja siitä, että nuorten huumausaineiden käyttö olisi lisääntynyt. Valvonnan tulokset tukevat tätä ilmiötä valtakunnallisestikin. Vaikka valvonnan kohdentaminen ja käytettävissä olevat resurssit olennaisesti vaikuttavat ilmi tulleiden tapausten määrään, on suunta huolestuttava, poliisitarkastaja Kari Siivo Poliisihallituksesta sanoo.

Tehostettu huumausainevalvonta kohdistettiin kaduilla ja asunnoissa tapahtuvaan huumausaineiden myyntiin ja välittämiseen.

158 huumausaiherikosta ja 18 törkeää huumausaiherikosta

Poliisilaitosten raportoimien tulosten mukaan huumausainerikoksia kirjattiin 158 (viime vuonna 140) ja törkeitä huumausainerikoksia 18 (13).

Huumausaineen käyttörikoksia kirjattiin aikaisempaa vähemmän 180 (196). Poliisin toimenpiteiden kohteena oli yhteensä 362 rikoksesta epäiltyä, joista alaikäisiä 25 (7) ja ensikertalaisia 34 (18). Huumausaineiden nettikauppaan epäillään liittyvän 51 tapausta.

Lisäksi valvonnan yhteydessä ilmeni 49 liikennejuopumusta, 8 väkivaltarikosta ja 15 omaisuusrikosta.

Rikosepäilyihin liittyen otettiin kiinni 151 rikoksesta epäiltyä. Poliisi tavoitti valvonnan yhteydessä myös 163 etsintäkuulutettua.

Valvonnassa ilmi tulleista jo päätetyistä rikosasioista annettiin 44 sakkovaatimusta. Syyttäjälle lähetetään 108 rikosasiaa. Huomautuksia annettiin 21 ja hoitoonohjausta annettiin 75 tapauksessa.

Rikoshyötyä takavarikoitiin 58 700 euroa

Valvonnan tuloksena takavarikoitiin mm. viisi kiloa marihuanaa, 3,8 kiloa amfetamiinia ja 116 grammaa kokaiinia sekä yli 800 Subutex- ja noin 200 ekstaasitablettia.

Rikoshyötynä takavarikoitiin noin 58 700 euroa käteistä rahaa. Ampuma-aseita takavarikoitiin 21 kappaletta.

Poliisi

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Huolestuttaa, niin, mutta ei uskalleta sanoa että ilmiön taustavaikuttajana on väärästä kulttuurista tuodut etniset ryhmät.

Pate

Suomen feministilampaat, sukupuoleen katsomatta, ei uskalla sanoa vastaan kun EU ja globalistit käskyttää. Joissain muissa maissa ollaan rohkeita, pannaan hanttiin ja ajatellaan vielä omankin kansan etua.

John Quiman

Suomessa hallitustasolla ollaan niin suvakki-sivistyneitä, että heidän parissaan vallalla on iskulause: ”oma kansa viimeisenä, jos sittenkään”.

Pesunkestävä keeneri

Poliisit koittavat suitsia huumerikollisuutta niukoilla resursseillaan (pois lukien nettikyttääjä Taposka, joka ei olekaan mikään oikea poliisi), mutta marakatit pahentavat merkittävästi tätä huumeongelmaa.

otto suni

Kenttäpoliisit vielä yrittävät, mutta ylin johto toimii poliittisessa ohjauksessa ja on turha odottaa mitään todellista läpimurtoa. Raaputetaan vähän pintaa ja annetaan muutama diileri ottaa kiinni, niin tilasto kaunistuu. Rahoittajat ja varakkaat käyttäjät jatkavat kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Sari Saarela

163 etsintäkuulutettua???? Suomi on kuin joku halvatun hollitupa: tullaan ja mennään, miten lystätään.

Joulupukki

Siitä saamme kiittää löysää oikeusjärjestelmää. Päästetään rikollisia vankilomille, epäillyt vapautetaan odottamaan oikeudenkäyntiä ja kuinka ollakaan, ”unohtavat” palata vankilaan tai saapua oikeudenistuntoon. Jossa saisiavat pienet nuhteet ja ehkä ehdonalaista, ellei kyseessä ole pahapuhe oikealta kantilta. Silloin paukkuu ruoska ja raippa.

seant

Syy ja seuraus on lisääntyvän maahanmuutto aiheuttama, esim. Oulussa viimeksi pidätettiin huumerikollisuuden takia 17 henkilöä, ylen mukaan tekijöillä oli ulkomaan tausta. Ruotsi on hyvä esimerkki, sillä lähes kaikki ampumiset liittyy näiden ulkomaalaisten kesken huumeisiin.

Joulupukki

No mutta hyi, ei noin saa sanoa. Se on selkeästi reisististä faktaa, joka pitää piilottaa. Suomi kuulemma tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa ja nämä keppostelijathan työllistävät viranomaisia oikeinkin aktiivisesti.

Jukka

Korkeastikoulutetut tervetuloa! Emme tarvitse matalapalkka-aloille lisää tulijoita, koska meillähän on jo ennestään suuri määrä makoilijoita. Laitetaan/pakotetaan ensin ne töihin.

otto suni

Ruotsissa yli 90 % kaikista ampumistapauksista on ulkomaalaistaustaisten henkilöiden tekemiä ja varsinainen huumeiden tuonti on kokonaan etnojengien käsissä! Suomi on tulossa täyttä vauhtia perässä, joten ”perästä kuuluu” sanoi torven soittaja!

Laku

Huumeiden käyttö lisääntyy, koska muslimit ei suosi alkoholia. Meidän idiooottinuoriso seuraa perässä.

Sappa

Vihreitten feministien mielestä varmaan auttaisi jos huumeiden käyttö dekriminalisoitaisiin. Maailmalta kyllä löytyy joku toinen hölmö valtio esimerkiksi ja apinoitavaksi.

Ilkka Forsten

Portugalissa asia on niin. Että läheltä löytyy esimerkki.

murre riepunen

Vihreiden innolla ajamat heloputuksen huumeisiin, jota vasemmisto apinoi, karsii huumerikosten määrän minimiin, hallussapito, valmistus sekä käyttö halutaan laillistaa.
Vanhusten hoitopaikat muutettava ” käyttöhuoneiksi ” joitakin muita muutoksia uumoillaaan, vanhusten turvattomuus hoitopaikoissa onkin huteralla pohjalla, raiskauksia, pahoinpitelyitä, varastamisia jne.

Kata

No ei kai se ole ihme kun rajat auki ja väkeä lappaa,”kauppamatkustajia” kerta kaikkiaan järjetöntä.

Näin on USAssakin,fentanyl-kuolemia yhä vain nuoremmilla ja rajussa kasvussa.
Nyt jo kuulemma yli 4 miljoonaa laitonta maassa.

Miten tällainen on mahdollista?Ollaan huolestuneita mutta kaikki tietää miksi.

otto suni

Niin kauan kun ei ole halua puuttua rahoittajiin jotka löytyvät yhteiskunnan huipulta, niin huumerikollisuutta ei saada kuriin! On syytä huomioida, että eliitin ”jauhojengit” ovat tämän bisneksen rahoittajia ja he saavat kokoomuksen ja demarien täyden suojauksen kansanedustajien tuella. Miksi kukaan ei voivottele ”jauhojengin” toilailuista vaan hehkuttavat Sannan ihanuutta!

Kata

Koska elämme nurinkurin maailmassa jossa lastenkin ”hoidot” toiseksi sukupuoleksi ovat kuin jaarittelua ”mitäs ostit tänään”….Ei sairaammaksi voi tulla enää…vai voiko…

Tuumailija

George Carlin mainitsi tämän jo hyvän aikaa sitten: https://www.youtube.com/watch?v=qDO6HV6xTmI&ab_channel=Seleucid9

Kata

No se olikin ryöpytystä! 😀 Tuskin tänä päivänä voisi tehdä näin…Meleko rankkaa tekstiä mutta nykytekopyhyys ei salli ainakaan jos on ”väärä ideologia”.

Ajat ovat muuttuneet nopeasti.

Tuumailija

Mutta hän osui asian ytimeen, pankkiirit ja pankkilaitoksethan rahoittavat sekä pesevät juuri näitä huumerahoja, siksi se on tärkeä busines isossa maailmassa.
Tietty fentanyyli on alkanut syrjäyttämään heroiinia, koska teollinen tuotanto on saatu sen verran isoksi ettei ole kannattavaa enää tuottaa tavaraa esim. afganistanista.
Eikä eurooppa ja impivaara jää yhtään jälkeen näistä, alkutuottajia vielä raijataan tänne eläteiksi ja he sitten lomilla käyvät katsastamassa tuotantopäätä, näiden rahaliikennettä ei juuri seurailla koska se olisi merkki rakenteellisesta rasismista.

Kata

Totta ,näin on!

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa