Eurooppa Muu maailma Politiikka

Amiraali varoittaa: Ukrainan sota on vasta lämmittelyä, iso sota on tulossa – Yhdysvallat jäljessä ydinvoimassa

Tulevat Yhdysvaltain laivaston Columbia-luokan ballistiset ohjussukellusveneet. Columbia-luokan 12 sukellusvenettä korvaavat Ohio-luokan sukellusveneet, jotka saavuttavat maksimaalisen pidennetyn käyttöikänsä. On suunniteltu, että USSColumbian (SSBN-826) rakentaminen alkaa tilivuonna 2021, toimitus tilikaudella 2028 ja partio vuonna 2031. Kuva: Wikimedia Commons. (CC0 /Public domain)

Yhdysvaltain Stratcomin komentaja varoitti, että Kiina ja Venäjä kilpailevat Yhdysvaltojen kanssa ydinasevarustelussa ja menettävät sen myötä pelotteensa.

”Ukrainan sota on alkusoittoa Yhdysvaltain lähitulevaisuuden suuremmille sotilaallisille haasteille, ja Yhdysvallat on menettämässä kilpailuetuaan ydinasevalmiuksissa”, varoitti Yhdysvaltain strategisen komennon päällikkö, amiraali Charles Richard puheessaan Naval Submarine League’s 2022 Annual Symposium & Industry Update -tapahtumassa keskiviikkona, kertoi Yhdysvaltain puolustusministeriö.

”Tämä Ukrainan kriisi, jossa olemme juuri nyt, on vain lämmittelyä”, Richard sanoi. ”Iso sota on tulossa. Eikä kestä enää kauan, ennen kuin meitä koetellaan tavoilla, joilla meitä ei ole koeteltu pitkään aikaan.”

Ydinvoimakilpailu Venäjän ja Kiinan kanssa

Richard varoitti, että Yhdysvallat on menettämässä ydinasepelotteensa Kiinan ja Venäjän kaltaisia kilpailijoita vastaan.

”Kun arvioin pelotevaikutustamme Kiinaa vastaan, laivamme uppoaa hitaasti”, hän sanoi. ”Se uppoaa hitaasti, mutta se uppoaa varmasti, sillä periaatteessa he tuovat voimavaroja kentälle nopeammin kuin me.”

Lokakuun 27. päivänä julkaistussa kansallisen puolustusstrategian asiakirjassaan Pentagon esitteli myös Yhdysvaltain ja Venäjän sekä Kiinan välisen ydinvoimatasapainon synkän tilanteen.

”Tärkeimmät kilpailijamme laajentavat ja monipuolistavat edelleen ydinvoimavarojaan, joihin sisältyy uusia ja epävakautta aiheuttavia järjestelmiä sekä muita kuin ydinvoimavaroja, joita voidaan käyttää strategisten hyökkäysten toteuttamiseen”, todettiin ydinaseita koskevassa katsauksessa. ”Ne eivät ole osoittaneet juurikaan kiinnostusta vähentää riippuvuuttaan ydinaseista. Sitä vastoin Yhdysvallat keskittyy korvaamaan ajoissa vanhat käytössä olevat järjestelmät, jotka lähestyvät nopeasti käyttöikänsä loppua.”

Kiina pyrkii hankkimaan vähintään 1 000 toimituskelpoista ydinkärkeä vuoden 2030 loppuun mennessä, ja Venäjä aikoo sijoittaa 1550 START-sopimuksessa rajoitettua ydinkärkeä kantoraketteihin.

”Kiinan kansantasavalta (PRC) on Yhdysvaltojen puolustussuunnittelun yleinen aikatauluhaaste ja kasvava tekijä ydinpelotteemme arvioinnissa. Kiinan kansantasavalta on ryhtynyt kunnianhimoiseen ydinvoimiensa laajentamiseen, nykyaikaistamiseen ja monipuolistamiseen ja perustanut syntymässä olevan ydinkolmikon”, todettiin ydinaseiden asentoa koskevassa katsauksessa. ”Venäjä jatkaa ydinaseiden korostamista strategiassaan, nykyaikaistaa ja laajentaa ydinvoimiaan ja esittelee ydinaseitaan revisionistisen turvallisuuspolitiikkansa tueksi.”

Pentagonin lehdistösihteerin avustaja Sabrina Singh ilmaisi perjantaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa enemmän luottamusta Kiinan esittämää kilpailua kohtaan.

”Uskon, että olemme hyvin luottavaisia kykyjemme suhteen, kun on kyse Kiinasta tai vain yleisesti Indo-Tyynenmeren alueesta”, hän sanoi. ”Amiraali Richard esitti kansallisessa puolustusstrategiassa, että Kiina on edelleen suurin haasteemme. Tiedämme, että voidaksemme kilpailla Kiinan kanssa meidän on tehtävä enemmän oman valmiutemme ja omien harjoitustemme osalta. Mutta uskon, että seuraamme ehdottomasti asioita, joita Indo-Tyynenmeren alueella tapahtuu. Olemme edelleen valmiita toimimaan tarvittaessa.”

USA:n on nopeutettava vauhtia

”Yksi alue, jota Yhdysvallat yhä hallitsee, on merenalaiset voimavarat”, Richard sanoi.

”Merenalaiset voimavarat ovat ehkä ainoa todellinen epäsymmetrinen etu, joka meillä on edelleen vastustajiamme vastaan”, Richard sanoi Yhdysvaltain puolustusministeriön uutisten mukaan. ”Mutta jos emme nopeuta tahtia, kun puhutaan huolto-ongelmien korjaamisesta ja uusien rakennustöiden aloittamisesta … jos emme saa sitä ratkaistua … emme pysty säilyttämään strategista pelotetta ja kansallista puolustusta.”

Stratcomin komentaja kehotti Yhdysvaltain armeijaa etsimään inspiraatiota siitä, miten se toimi 1950-luvulla, jotta se voisi palauttaa kilpailuetunsa. ”Meidän on tehtävä nopeita, perustavanlaatuisia muutoksia tavassa, jolla lähestymme tämän maan puolustusta”, Richard sanoi. ”Osasimme ennen toimia nopeasti, ja olemme menettäneet sen taidon.”

”Muuten Kiina tulee yksinkertaisesti kilpailemaan kanssamme, eikä Venäjä ole lähiaikoina menossa minnekään”, Richard lisäsi.

Lähde: Jerusalem Post

46 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kata

https://www.foxnews.com/us/pennsylvania-state-representative-reelected-despite-being-dead

Ameriikassa kaikki on suurta…kuollutkin voi tulla valituksi edustajaksi koska demokraattiset arvot kunniassa…jotenkin tulee mieleen Gogolin ”Kuolleet Sielut”kirja…

Hurlumheijahellurei…

murre riepunen

Nukkehallitus on toista mieltä. suurin uhka ilmastonmuutoksen mukanaan tuomat ikävyydet, kuten pakolaiset johon me toki olemme alkuverryttelyn myötä tottuneet, valitettavasti, kuivuuden, kylmyyden, nälän, sodan seksuaalisesti vinksahtaeiden jne, lista on loputon edellä kerrotuilla syillä pieni mutta pippurinen Suomi on valmis ojentamaan auttavan käpälänsä, omasta kansasta välittämättä, kuten tähänkin asti.

Ilkka Forsten

Amiraalin puhe on ensisijassa retoriikkaa jolla pyritään kasvattamaan armeijan saamia osuuksia valtion budjetista, siis lisäämään rahavirtoja aseteollisuudelle, mutta myöskin mukava ennuste sille että se voi olla jo hyvinkin lähellä, kun ” ilmastotavoitteet ” ja muut ” ennallistamiset ” ovat sitä mitä niiden pitäisi olla jo nyt, eli lässyn lää, läpäpä lässyn lää.. Voi tulla hieman parempaakin miettimistä kuin ilmastonmuutos, sillä tuskin kannattaa maata Mennerheimintien tukkeena kun maailma kaatuu sotaan. 💣⚰🕯

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
eetee

Eipä se soijanakkijengi muuhunkaan kykene.

Juke

Amerikoissa kaikki on isoa, sotakin.

Känkkä

Jätkä lobbaa, koska Ohio-luokan ydinsukellusveneet ovat tulemassa käyttöikänsä päähän. Jenkeillä on muutenkin kiire päästä sotimaan, koska sotakaluston määrällinen ja tekninen ylivoima on kuivumassa käsiin, kaluston vanhenemisen myötä. Yhdysvalloilla ei yksinkertaisesti ole varaa rakentaa, nykyaikaisia standardeja vastaavaa, uutta ja yhtä suurta laivastoa.

otto suni

Vain painamalla lisää rahaa ja pumppaamalla sitä aseteollisuudelle saadaan aina kehiteltyä jotain uutta mikä saattaa jäädä täydelliseksi flopiksi. F-35 ei ole ns ylivoimahävittäjä vaan monitoimikone nimeltään ”lentävä kalkkuna” ja sen pakkomyynti myös Suomelle oli mestarillinen keino saada Suomi myös hakemaan Natoon! USA:n aseteeollisuus on ollut erittäin riippuvainen viennistä, mutta säilyttääkseen jonkinlaisen yliotteen esim. Raptor 22 ei ole myyty vientiin, samoin sukellusveneitä ei ole myyntilistalla ja ne ovat todella kalliita laitteita uudistaa! USA:n laivastolla on ollut Tyynellämerellä useita törmäyksiä kauppa-aluksiin, jopa säiliölaivoihin mikä on aiheuttanut ihmettelyä laivastoasiantuntijoissa ja eräänä syynä on nähty miehistön heikko motivaatio pitää alukset jatkuvasti ”paraatikuntoisina”, kuten ”vanhoina hyvinä aikoina”! Nykyisin USA:n laivaston alukset ovat usein päältä ruosteessa kuten aikanaan Neuvostolaivaston laivat, joten hyvin on asiat!

Jegros

Pumppaako ne venäjällä rahan sijaan kaalia asekehitykseen siis vievät sopankin kansalta? Kuten todettua jos suni tai joku muu venäjän asiamies haukkuu suomen hankkimaa hävittäjää on se ilmiselväti paras.

FTW

F-ck the Usa!

Maailman levein kansa, fyysisestikkin

Aina sielä missä on amerikkalaisia, sielä soditaan, vaikka ne koittavat esiintyä ”maailman poliiseina ja rauhanlähettiläinä”-

No, USA ja NATO ovat jo menettänet otteensa ase-herruudesta. Nyt ne koittaa muiden valtioiden kautta, kuten Ukrainan ja Suomen, saada Venäjää, Kiinaa, Intia, Irania ja Syyriaa kuluttamaan aseitaan. Niillä on tavarat housuissa ja mieli tekisi sotia. Ihan niinkuin Libyassa.

Nationalisti

Kun katsoo globaalisti, niin Usa on se suurin syy maailmalla vallitseviin epävakauksiin ja ongelmiin, pakolaiskriiseihin ynnä muihin, he mielellään sotivat muualla kuin omalla maaperällään.
Suomen tulisi katkaista kaikki yhteistyö jenkkisionisteihin kansallisen edun nimissä.
Jenkit mielellään havittelivat Suomea Natoon, he hyötyvät siitä suuresti, tyhmää suomalaista taas vietiin ”demokratian” nimissä.

Massi-Masa

”Money talks.” 💵Aseteknologiayhtiöt hierovat käsiään, kun tuotteet menevät gyvin kaupaksi vuosikymmenestä toiseen.

Jegros

Niin paljonhan putinilla on välikäsien kautta noita asefirmojen osakkeita kursseja on aina hyvä nostaa pikkurahan puuteeseen hyökkäilemällä naapureiden kimppuun.

otto suni

Täysin samaa mieltä eli USA:n kuviteltu hegemonia on murenemassa ja siksi ”koriseva” vanhus Joe Biden yrittää vielä neokonservatiivien sätkynukkena esittää suurvallan johtajaa vaikka eksyy jo Valkoisen Talon puutarhassa!

ike

Biden ei ole amerikka. Vaalivilppi on hänet tuohon asemaan saanut nk. demokraattinen puolue. Muistakaa että puolueen nimi ei koskaan ole muuta kuin nimi, ei se mitä politiikkaa se noudattaa. Katsokaa vaikka nimeä Sosiaalidemokraattinen puolue suomessa, 😂😂😂.

ike

Minkähän kartan tuo globaalinen ajattelusi kattaa. En kuitenkaan usko että maailmankarttaa.

Nationalisti

Et ole kovin hyvin näköjään perehtynyt asioihin, aloita vaikka Libyasta tai Irakista, kohdemaita riittää kyllä.

Jegros

Niin on venäjän liittolaisparatiisivaltiossa kaikki on hyvin iran on oikea ihanuuksien ihmemaa, ne arabit jotka elää israelissa ja kehu maata parhaaksi siellä päin on teidän mukaan jotain luopioita ja niiltä tulisi katkaista kaula.Eikö kannattaisi opetella jo vähän kieliä sen varalta, että kun rehellinen venäjä hyökkää suomeen niin pääsisit puolueettomaan iraniin nauttimaan vapaudesta? Venäjä on aina luonnut vakauttaan etenkin naapurimaihinsa jotka ovat aina saaneet olla varmoja siitä, että venäjä hyökkää ja suunnittelee uutta erikoisryöstöraiskasoperaatiota ja näin saaneet taloutenssa pysyttyä kunnossa panostamalla puolustukseensa maat jotka eivät ole saaneet talouttaan siihen kuntoon ovat saaneet säälistä venäläistä kalustoa jonka venäjä on kierrätyksen nimissä sitten käynnyt tuhoamassa näistä maista.

ääniaaltola

Isot sodat alkanevat viimeistään silloin kun miljardin liikakansoitus lähtee etsimään siedettäviä elinoloja pohjoiselta pallonpuoliskolta.

Fossiilisten polttoaineiden liiallisesta tupruttelusta johtuvan ilmastonmuutoksen kohdalla ei ole enää kyse siitä onko se totta vai huijaus, vaan miten paljon teollisuusmaat yritetään saada antamaan rahaa pirttiviljelysmaille sen seurausten hoitamiseen.

Kata

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009188457.html

No ympäristöystävälliset koneet lennätti 40000 ihmistä ”neuvottelemaan”..(lue lomalle)Sharm-el-Sheikiin ilmastonmuutoksesta joten emme lämmitä saunoja emmekä nosta huonelämpötilaa että noiden ”likaiset jalanjäljet” taas tasoittuu eli hitto mitä kaksinaismoraalia,niin karseaa touhua kun videoyhteydet on keksitty mutta eihän se 10 minuutin puhe tunnu miltään videoimalla voi vattusten kesä ja keitaiden pesä!
”Kun ei sinne nyt oikein muuten pääse! sannoopi tuossa tätikin…vattu ui tai pyöräile,souda!

Ja sitten keksitään mitä kiusaa voisi taas ihmisille järjestää ilmastonpi**uun vuoksi ja millä peloitella ja sähköt katkeaa kun palaavat…
Halavatun hattivatit!

Juu niin pirttiviljelys saa jatkua ja miehet lähtee heti kun pääsevät kohti ”keloja”…muut jää ”pärjäilemään”…vaikka menisi yhä vain enemmän ”KEHITYSapurahaa…”
Eli tulee se sota tätä menoa…mutta se on sota noita tekopyhiä eliittise(i)koja vastaan ellei ihmiset älyä olla äänestämättä biltteriperkkiläisiä….joka puolella.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
ike

Olet niin oikeassa. Yli kai menee se että YLE haastattelee omia toimittajiaan asiantuntijoina, Ihan tosissaan YLE:n uutistoimitukselle pitäisi tehdä jotakin, mehän sen maksamme.

Kata

Niin todellakin pitäisi,rahoitus pois tai vain jotain 10% siitä mitä nyt… https://www.talouselama.fi/uutiset/ylen-rahoitus-paisumassa-yli-600-miljoonaan-euroon-vuodessa-veronmaksajia-uhkaa-lisalasku/389d780a-379b-4bac-b3da-553d2bbadc57

Ja siinäkin on liikaa mitä pashaa yle suoltaa!Uskomatonta, verorahoista!

Mutta ei näytä amerikkalaisetkaan oppivan…aoc,omar,Ja kaiken kukkuraksi tyyppi joka ei enää osaa muodostaa lauseita menivät taas kongressiin…ja eräs tuttavani kirjoitti instassa kuinka hän taas rauhoittui…ollaan turvassa…ihan sekoa kun ajattelee tilannetta sielläkin mutta…sentsuuri se on kova eli Sky News kertoo amerikkalaisille missä mennään,niin siellä moni mainitsee.

Ihmiset ovat siis tyhmistyneet siihen mitä kuulevat lempikanaviltaan suollettavan ja muuta ei tarvitse tietää!?

ike

Olipa kylmäävä linkki.

Kata

Sepäsepäse!

Ilkka Forsten

Siksi kuuntelenkin vain saimaan kanavaa, muista kanavista en välitä. 😋

Kata

Ja oli ”pienoinen kahvila” kanavalla myös…. 🙂

Ilkka Forsten

Jo aikapäiviä sitten on sanottu että huonointa mahdollista journalismia on haastatella toista journalistia, etenkin jos tämä on saman katon alla työskentelevä faktantarkistaja. Siis näin. Punavihreä toimittaja kyselee punavihreältä toimittajalta, onko punavihreässä politiikassa mitään korjattavaa, ja tullaan päätelmään ettei ole, sitä pitää vain kiihdyttää koska kansamme tuhoaa maapallon KAIKKI luonnonvarat kolmeen kertaan 365 päivän aikana.. On se melkoista örveltämistä, mutta jotenkin herää kysymys millähän ne muut pystyvät kaiken aikaa pelaamaan, eihän heillä pitäisi olla mitään kun ME kulutamme kaiken.

Huru-ukko

Tuosta ilmastosta. Mitä yhteistä on Kuopiolaisella poikamiehellä ja Savon Sellulla? Vastaus: ililiman p—uu

Ilkka Forsten

Ruotsalaisella turistilla ja savolaispojalla on sama haave, molemmat etsii ” kesähommoo.”

Kata

😀

Jegros

Se on kovvoo hommoo sano savolainen patologi kun ruotsalaista leikkas, lappalainen raapi päätään siihen riitti kaksi sormea.

Jukka

Kehtysmaihin on pumpattu rahaa ja tulos kehno. Suurin osa rahoista valunut korruptioon ja johtajien perstaskuihin. Nyt kinutaan lisää ilmastonlämpenemisen varjolla. Katsokaa vaan kuinka raharekat jyrräävät Suomesta kohti Afrikkaa.

Suomi ensin suohon

Kun maailman väestö oli 3,5 miljardia eli alle puolet nykyisestä, kirjoitettiin ja puhuttiin suoraan sekä toistuvasti liikakansoituksesta ja syntyvyyden säännöstelystä.

Sittemmin eräiden suuruskontojen pelko lienee katkonut toimittajien kynät ja vienyt poliitikkojen kielet.

Nyt sitten hölkätään kohti Ilmestyskirjan kuvaamaa dystopiaa ja Suuria Vesisotia, mutta oltiinpahan sentään korrekteja eikä sorruttu rasismiin !

ike

Siinäpä tuo oli pähkinänkuoressa.

Ilkka Forsten

Kookospähkinän kuoressa.

Yömyssy
Kata

No siinä se väki vaihtuu pikkuhiliaa…suurin syy muuttaa…”perhe” ja ”muu syy”…niin justiinsa…ankkurinappeja riittää.

gameover

Mukava kuulla että lisää ja paljon isompaa sotaa heillä on meille luvassa. Ja mikäs siinä koska sota on kivaa.

Tuco

Suurvaloilla on kyse kunniasta, ihan niinkuin maahanmuuttajajengeillä. Et voi näyttää, että häviät ja olet heikko, menetät kasvosi ja sinua ei kunnioiteta. Toisaalta jos paljastat heikkoutesi sinut tuhotaan.

Puolueeton

Ei suurvaltajohtajien ja jengien johtajien älyssä ole suuria eroja. Edelliset ovat jo rikastuneet toiset vasta yrittävät. Ajattelu toimii molemmilla samoilla periaatteilla vaikka toimiikin eri tasolla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pekka Viherä
otto suni

Jengien johtajat saattavat olla vielä älykkäämpiä kuin nämä nykyiset suuravaltojen johtajat! Kyky ajatteluun on harvinainen ominaisuus ja se joutuu pian todelliseen testiin kun sota syttyy!

Heksa

Rupisimman ryypyjengin johtajakin on viisaampi kuin EU:n korkein johto. Lahopää Bidenille olisi sopivampi homma johtaa vahustentalon askartelupiiriä.

Ilkka Forsten

Se ei löydä ovea mistä sinne mennään. Välivaaleissa tuli jo pataan, heh heh heh, ja siitä se lähtee loppuluisu sillekin papparaiselle. Ehkä hän sitten vanhusten keskuudessa kertoilee yhä kuinka johdan maailman mahtavinta valtiota, niinhän Tarzania esittänyt Weismüllerkin huuteli GREEGAH BUNDOLO…!! volyymillä jossa rappaukset halkeili ja villasukat pyöri jaloissa.

Ilkka Forsten

( Ilmasto)suurvalta kuten suomi, testaa jo nyt johtajiensa kykyjä, Pääministerikään ei kuulemma saisi tanssia, vaikka on nuori ihminen joka puurtaa yöt läpeensä discoissa. Onneksemme hän käyttää vain mietoja päihteitä kuten kokaiinia. Maailmansodan syttyessä Marin on ilman virkapuhelintaan humppaamassa, mutta siinä ei vaarannu valtion asiat, sillä voihan ne hoitaa huomenakin. Sitä paitsi, meillä on hänen puheidensa mukaan jo nyt sotatila, joten olen uskaltanut arvostella myöskin tulevaa käyttäen kontekstina nykyhetkeä.

Jegros

Onkohan se kovakin homma puolustusvoimilla jäljittää teikäläiset desantit? Mitä luulet?

Ilkka Forsten

Sehän on kivaa, sieltä aina joku jää henkiin mutta siviilissä kuolevat kaikki.