Muu maailma Politiikka

Argentiinan presidentti kieltää sukupuolineutraalit termit

Argentiinan presidentti Javier Milei (2023). Kuva: Flickr / CC BY-SA 2.0 DEED / Ilan Berkenwald.

Vain muutama viikko sen jälkeen, kun Javier Milei astui virkaansa, Argentiinan talousarvio on ylijäämäinen ensimmäistä kertaa 12 vuoteen. Valtiontaloutta karsittuaan hän ryhtyy nyt purkamaan poliittista korrektiutta.

Yhdessä ensimmäisistä voiton jälkeisistä puheistaan Milei totesi, että rahaa ei ole ja että Argentiinan on käytävä läpi teräskylpy ”shokkihoitoa”, jotta sillä olisi mahdollisuus nousta takaisin jaloilleen.

Presidentti inhoaa vasemmiston poliittista korrektiutta, jota hän nyt askel askeleelta purkaa. Aiemmin hän kielsi sanan “ilmainen” käytön valtion maksuttomien palveluiden yhteydessä, ja nyt hän on kohdistamassa saman huomion espanjankielisiin vastineisiin sanoille “hän” (eri sukupuolista).

Uusien sääntöjen mukaan valtion työntekijät eivät saa enää käyttää sukupuolineutraaleja ilmaisuja virallisissa asiakirjoissa ja puheissa. Milei sanoo, että tämä on kulttuurimarxilaisten keksintö, jolla on hyvin vähän tekemistä todellisuuden kanssa. Myös niin sanottu sukupuolinäkökulma poistetaan.

Tällainen kielto on jo voimassa maan armeijan osalta, jotta ”poistetaan virheellinen kielenkäyttö, joka voi johtaa väärintulkintoihin, ja jotka vaikuttavat käskyjen täytäntöönpanoon ja sotilasoperaatioiden toteuttamiseen”.

”Melkein juutalainen”

Milei kutsuu itseään myös ”melkein juutalaiseksi” ja haluaa olla Argentiinan ensimmäinen ”juutalainen” presidentti, vaikka veriside juutalaisuuteen häneltä puuttuukin.

Hän kertoi La Nacionille: ”En käy kirkossa. Menen synagogaan. En seuraa pappia. Seuraan rabbiani. Minä opin Tooraa. Minut tunnetaan kansainvälisesti Israelin ystävänä. Ja ihmisenä, joka oppii Tooraa, olen siis melkein juutalainen. Minulta vain puuttuu ’veriliitto’.”

Tapaaminen Trumpin kanssa

Milei tapasi äskettäin Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin, jolle argentiinalainen antaa täyden tukensa. Molemmat osallistuivat CPAC:iin, joka on vuosittainen konservatiivien konferenssi. Videolla presidenttien iloinen kohtaaminen Village Peoplen kappaleen ”Y.M.C.A.” tahdittamana. Trump sanoo Mileille: ”Make Argentina great again!”

Lähde: SVT, Jewish Star

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Vielä kahdeksankymmentä vuotta sitten Argentiina oli Etelä-Amerikan ehdottomasti rikkain valtio ja maailman mittakaavassa yksi rikkaimmista.
      Sitten tuli Peronismi ja sosialismi … ja kansalta otettiin aseet pois. Seurauksena oli uusi tasapaino hallituksen ja kansan välillä, jossa muutaman maata johtavan henkilön sana painoi enemmän kuin koko kansan.

      Loppupelissä poliittinen eliitti voi rikastua vain oman kansansa kustannuksella. — Ja viimeisessä pelissä nuo rikkaudet otetaan kirurgin veitsellä kansalaisten sisäelimistä. (Tapaus Z.)

Ilkka

” Et itkeä saa Argentiina.”

John Quiman

Nyt vasemmisto Argentiinassa laulanee, että Nyt itkeä saat Argentina.

Argentiina on tosin itkenyt aika pitkään vasemmiston hullutusten seurauksien vuoksi. Nyt halusivat vihdoin kokeilla jotain muuta.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman