Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Berliini rakentaa 16 uutta maahanmuuttajien konttikylää – julkiset palvelut jo nyt hälyttävän ylikuormitettuja

Konttitaloja Amsterdamissa (Alankomaat). Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 2.0 DEED / Fred Romero from Paris, France.

Berliinin senaatti on tuomassa tuhansia turvapaikanhakijoita lisää kaupunkiin, jonka julkiset palvelut ovat jo nyt ylikuormitettuja. Piirikuntien pormestarit ja AfD-puolue ovat raivoissaan suunnitelmista.

Berliinin paikalliset pormestarit vastustavat osavaltion senaatin päätöstä rakentaa 16 uutta konttitilaa yli 6000 turvapaikanhakijan majoittamiseksi eri puolille Saksan pääkaupunkia, ja Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolue huomauttaa nopeasti, että Berliinin hallitsevaa hallitusta johtavat oletettavasti konservatiiviset kristillisdemokraatit (CDU).

”CDU harjoittaa maahanmuuttopolitiikkaa omaa kansaansa vastaan: pelkästään CDU:n hallitsemaan Berliiniin senaatti haluaa rakentaa yhteensä 16 uutta turvapaikkamajoitusta, joissa on yli 6 000 paikkaa. Ei ihme, sillä CDU:n pormestari Wegner on hyväksynyt karkotusten lopettamisen. CDU:n myötä kaikissa osavaltioissa harjoitetaan massamaahanmuuttopolitiikkaa. Saamme rikollisuutta, rinnakkaisyhteiskuntia, turvapaikkojen väärinkäyttöä ja laiminlyöntiä”, puolue kirjoitti lausunnossaan.

Berliinin osavaltion lainsäätäjä hyväksyi hiljattain suunnitelmat rakentaa konttikyliä useisiin paikkoihin, joissa paikallispoliitikot ovat jo soittaneet hälytyskelloja julkisten palvelujen ylikuormittumisesta.

Vuoteen 2026 mennessä rakennettaviin majoituspaikkoihin sijoitetaan jopa 6 130 uutta tulijaa, mikä viittaa siihen, että osavaltion lainsäätäjillä ei ole aikomustakaan puuttua kansakuntaa riivaavaan turvapaikkahakemusten määrän kasvuun, mutta paikalliset pormestarit ainakin vastustavat suunnitelmia jonkin verran.

”Ne alueet, jotka jo nyt tekevät eniten töitä, joutuvat lisärasituksen kohteeksi”, sanoi Lichtenbergin pormestari Martin Schaefer, CDU:n poliitikko, jonka alueella sijaitsee neljä uutta konttikylää.

Berliner Zeitung -lehdelle puhuessaan Schaefer ilmaisi huolensa siitä, että infrastruktuuria ja julkisia palveluja ei paranneta samassa tahdissa kuin kasvavaa väestöä, ja siksi ehdotetut paikat ”eivät sovellu [turvapaikka]majoitukseen”.

”Ilman kouluja, päiväkoteja, kätilöitä, lääkäreitä ja sosiaalista, integroivaa tarjontaa yhteiselo ei voi onnistua. Tämä vain rohkaisee radikaaleja voimia ja vahingoittaa sosiaalista yhteenkuuluvuutta”, hän sanoi paikallislehdelle.

Maahanmuuttajien konttikylä syrjäytti koulun

Yksi Schaeferin piirissä sijaitsevista konttikylistä rakennetaan tiettävästi paikalle, joka oli aiemmin varattu koululle, jonka rakentaminen nyt perutaan. ”En pysty enää perustelemaan tätä kenellekään piirissäni”, paikallinen pormestari sanoi.

Emine Demirbüken-Wegner, toinen Reinickendorfin koillispuolella sijaitsevaa Reinickendorfin kaupunginosaa edustava CDU:n piirikunnan pormestari, paljasti saaneensa lehdistöltä tietää valtion suunnitelmista rakentaa lisää turvapaikka-asuntoloita vaalipiiriinsä ja väitti, että ”valtion tason koordinoimattomasta etenemisestä ei ole edes tiedotettu piirien kanssa etukäteen”.

Reinickendorfiin kuuluu myös Berliinin Tegelin lentokenttä, jossa sijaitsee Saksan pääkaupungin suurin turvapaikkakylä, jossa on hätämajoituspaikkoja yli 13 000 maahanmuuttajalle.

Demirbüken-Wegner nosti esiin myös alueen julkisten palvelujen ylikuormituksen ja pahoitteli päätöstä rasittaa paikallisia asukkaita entistä enemmän.

”Piiritoimisto on sitä mieltä, että nykyisiä paikkoja ei voida laajentaa entisestään sosiaalisen infrastruktuurin, päivähoitopaikkojen ja nuorisotilojen puutteen sekä kulttuurienvälisen väestön sekoituksen huomattavan ylikuormituksen vuoksi”, hän sanoi.

Berliinin senaatissa huolenaiheet ovat kuitenkin kaikuneet kuuroille korville, ja suunnitelmat Tegelin konttikylän laajentamisesta vielä 1 000 maahanmuuttajalla on hyväksytty.

Saksan pääkaupunki käytti viime vuonna lähes 3 prosenttia budjetistaan maahanmuuttajiin, yhteensä 1,1 miljardia euroa, kuten virallisista luvuista käy ilmi. Samaan aikaan hallitus kertoi asukkaille, ettei sillä ollut varoja koulujen kunnostamiseen tai liikenneinfrastruktuurin parantamiseen.

Puolue viittaa CDU:n pormestari Wegnerin Berliinissä harjoittamaan maahanmuuttoa edeltävään politiikkaan ennakoivana esimerkkinä siitä, mitä tapahtuu, jos CDU saa vallan liittovaltiotasolla.

”Vain AfD:n myötä nykyinen turvapaikkalaki pannaan vihdoin täytäntöön, vain meidän kanssamme CDU:n turvapaikkakaaos loppuu. Joka ei ole oikeutettu turvapaikkaan, ei saa tulla Saksaan. Ja jokainen, joka oleskelee täällä laittomasti, on johdonmukaisesti karkotettava. Mikään ei kuitenkaan muutu CDU:n kanssa, joka toistuvasti teeskentelee kritisoivansa massamaahanmuuttoa, mutta tekee sitten täysin päinvastoin”, puolue kirjoitti.

Joulukuussa oikeistopuolue Vaihtoehto Saksalle (AfD) -parlamenttiryhmän Berliinin senaatissa esittämä tiedonvapauspyyntö paljasti, että osavaltion hallitus käytti 1,5 miljoonaa euroa päivässä maahanmuuttajien majoittamiseen pelkästään 12 rakennuksessa, jotka koostuivat 10 hotellista ja 2 maahanmuuttajien vastaanottokeskuksesta.

Lähde: Remix

Lue lisää aiheesta:

”Arabit näyttävät vallanneen kokonaisia kaupunginosia”, sanoo saksalainen miljardööri kotikaupungistaan Berliinistä

Saksa: Raskaasti velkaantunut Berliini käytti 3 prosenttia budjetistaan maahanmuuttajiin vuonna 2023

Saksa: Berliini maksaa joka päivä 1,5 miljoonaa euroa maahanmuuttajien majoittamisesta pelkästään 12 rakennuksessa, mikä on lähes puoli miljardia euroa vuodessa

 

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Vihervassun ajattelua ja ongelman ratkomista: ”olemme tukehtumassa ’maahanmuuton’ kustannuksiin ja ongelmiin, meidän tulee saada lisää ’maahanmuuttoa'”

Marko Kristian

Varmaan jossain vaiheessa ympäri eurooppaa toteutuu ennustukseni että köyhät työttömät kanta-asukit ajetaan kodeistaan jonnekin konttikyliin, ja asunnot annetaan tulijoille.
Ruotsissahan ne jo vuosia sitten hääti vanhukset pois afgaaninuorukaisten tieltä.

Ruoste Iskee

Tuo lakihan säädettiin Suomessa olikohan edellisen hallituksen aikaan, että kun tulee massoittain 3 maailman tulijoita noille joutuu kansalaiset antamaan asuntonsa, autonsa ja tavaransa. Elikkä alkakaa keräämään puolustustarvikkeita kun persujen siunaama miljoonian matuvyöry alkaa lähitulevasuudessa. Minulta ja perheeltäni ei ainakaan asuntoa oteta ennen kun olen kuollut.

Viimeksi muokattu 25 päivää sitten by Ruoste Iskee