Muu maailma Politiikka

Brasilian presidentille porttikielto Israeliin

Luiz Inacio Lula da Silva (2023). Kuva: Wikimedia / Quirinale / https://www.quirinale.it/elementi/93217.

Brasilian presidentti Luiz Inacio Lula da Silva ei ole tervetullut Israeliin, ennen kuin hän peruuttaa kommenttinsa, joissa hän vertasi Israelin terroripommituksia palestiinalaislapsia vastaan Gazassa juutalaisten väitettyyn kansanmurhaan toisen maailmansodan aikana, sanoo Israelin ulkoministeri.

”Emme unohda emmekä anna anteeksi. Kyseessä on vakava antisemitistinen hyökkäys. Oman ja Israelin kansalaisten nimissä – sanokaa presidentti Lulalle, että hän on persona non grata Israelissa, kunnes hän peruuttaa sanansa”, ulkoministeri Israel Katz sanoi Brasilian suurlähettiläälle.

Israel on syyttänyt Lulaa holokaustin trivialisoimisesta ja juutalaisen kansan loukkaamisesta hänen kommenttiensa vuoksi, jotka hän esitti 37. Afrikan Unionin huippukokouksessa Addis Abebassa. Katz kutsui Brasilian suurlähettilään Yad Vashem Holokaustin muistomerkille Jerusalemissa maanantaina moitteiden esittämiseksi kommenttien johdosta. Kyseessä on perinteinen tapa nöyryyttää niitä, joita Israel haluaa moittia.

Israelin ilmavoimien ja maajoukkojen hyökkäys on lokakuun jälkeen tuhonnut suuren osan Gazasta, tappaen yli 29 000 ihmistä, pääosin siviilejä Palestiinan terveysviranomaisten mukaan, ja pakottanut lähes kaikki sen yli 2 miljoonaa asukasta kodeistaan.

Lähde: Reuters

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Israelilaisilla taitaa olla hieman vääristynyt kuva oman maansa maineesta, kuka nyt haluaisi rosvovaltioon joka toteuttaa kansanmurhaa, ei sillä etteikö vastapuoli olisi aivan samanlainen, mutta eipä Brasilian presidentti varmaankaan halua heidänkään valtioonsa vierailulle.

John Quiman

Huvittaa, että niin moni toistaa tuota propagandistien keksimää kansanmurha-ilmaisua. Mistään kansanmurhastahan ei ole kysymys, mutta joillekin se käy hyvänä mustamaalausvälineenä. Se on yhtä totta kuin suvakkien rasisti-leimakirves.

John Quiman

Tuo luku 29.000 kuollutta on peräisin Gazan viranomaisilta, joka on yhtä kuin Hamas. Mistä syystä Hamasin ilmoittamia lukuja levitellään totuutena?

Siellä toki kuolee siviilejä, koska Hamas käyttää, kuten on aina käyttänyt, siviilejä ihmiskilpinään. He laittavat asevarastonsa sairaaloihin, kouluihin ja asuinrakennuksiin. He laittavat ohjusasemansa ja tykkinsä asutuille alueille siten, että jos niihin osutaan, tulee siviiliuhreja. Israelin on kuitenkin lyötävä Hamas, jotta vuosikymmenten ohjuksien ammuskelu ja muu kiusa lakkaisi. Valitettavaa, jos siviilit kärsivät, mutta se johtuu Hamasista, ei Israelista.

Gazalaiset ovat itse Hamasinsa valinneet, joten eläköön nyt sen kanssa. On siellä toki eriäviäkin mielipiteitä. Eräs nainen sanoi, että Israelin miehitys on parempi kuin Hamasin valta. Hamas on terroristi Gazan asukkaille itselleenkin.