Eurooppa Kulttuuri

Britannia: Vahvasti seksuaalisuutta korostava drag queen kilpailee BBC:n perheystävällisessä julkkisten MasterChef -ohjelmassa

Brittiläinen drag queen Cheryl Hole. Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY 2.0) / DVSROSS.

BBC:tä vastaan hyökättiin sopimattomasta päätöksestä kutsua Cheryl Hole perheystävälliseen prime time -ohjelmaansa.

BBC:n kutsuttua Celebrity MasterChef -ohjelmaan ”vahvasti seksualisoidun” drag queenin aiheutti rajua kritiikkiä.

Cheryl Hole, joka osallistui RuPaul’s Drag Race UK:n debyyttisarjaan vuonna 2019, esiintyi viime keskiviikon jaksossa, jossa hänet pudotettiin kilpailusta.

On kuitenkin käynyt ilmi, että Hole, jonka oikea nimi on Luke Underwood-Bleach, on aiemmin käyttänyt kiisteltyä termiä ”terf” – transsukupuolta poissulkeva radikaalifeministi, jota pidetään herjauksena sukupuolikriittisiä näkemyksiä edustavia kohtaan – ja esiintynyt lasten edessä Camp Bestival -festivaalilla Dorsetissa vuonna 2021.

BBC:tä on nyt kritisoitu täysin sopimattomasta lisäyksestä MasterChefiin, jota monet perheet katsovat ja joka esitetään ennen lapsille sopivan katseluajan päättymistä.

Hole kilpaili muun muassa R&B-laulaja Jameliaa, GoCompare-mainoksista tunnettua tenoria Wynne Evansia, Page 3 -mallista muuttunutta poptähteä Samantha Foxia ja Rudimental-yhtyeen DJ Locksmithia vastaan.

Lucy Marsh, joka on tutkinut drag queenejä Family Education Trust -järjestölle, sanoi: ”Se on täysin sopimatonta, koska MasterChef on perheohjelma, eikä drag ole missään tapauksessa perheystävällistä – se on erittäin seksualisoitua, marginaalista, vain aikuisille suunnattua viihdettä.”

Brendan Clarke-Smith, konservatiivien kansanedustaja, sanoi: ”Olen selvästi eri mieltä termin ’terf’ käytöstä. Cheryl Holen pitäisi ottaa huomioon, että heidän arvostelijansa eivät halua mitätöidä heitä kokonaan, kuten monet sukupuoli-ideologiaa kannattavat tahot tekevät sukupuolikriittisiä näkemyksiä edustaville.”

”Suvaitsevaisuuden ja monimuotoisuuden on koskettava kaikkia laillisia näkemyksiä.”

Helen Joyce, kirjailija ja Sex Matters -kampanjaryhmän edunvalvontajohtaja, twiittasi: ”Cheryl Hole”, ymmärrätkö? Ei ole muuta väestöryhmää kuin naiset, joita valtion yleisradioyhtiö – josta kaikkien, joilla on televisio, on lain mukaan maksettava – olisi valmis loukkaamaan ja halventamaan.”

Hole oli yksi 10 drag queenistä, jotka osallistuivat RuPaul’s Drag Race UK -sarjaan, jossa hän sijoittui neljänneksi, ja myöhemmin hän esiintyi viime vuonna RuPaul’s Drag Race UK vs. the World -sarjan spin-off-sarjassa, jossa esiintyi kansainvälisiä drag-esiintyjiä.

BBC:lle tällä viikolla puhuessaan hän viittasi Lounais-Lontoon Claphamissa hiljattain tapahtuneeseen ”homofobiseen” kaksoispuukotukseen syynä siihen, että ”meidän on saatava äänemme ja tarinamme kuuluviin ja osoitettava, ettei meitä tarvitse pelätä”.

Hole lisäsi: ”Olemme vain yksilöitä, jotka haluamme elää elämäämme ja jotka eivät tee mitään pahaa tai aiheuta kenellekään mielipahaa. En siis ymmärrä, miksi ihmiset suhtautuvat meihin yhteisönä niin kielteisesti.”

BBC:tä on aiemmin arvosteltu sen jälkeen, kun sen Action Line -palvelu ohjasi drag-ohjelman katsojat Stonewall-järjestön sivuille, vaikka se oli irtisanoutunut hyväntekeväisyysjärjestön monimuotoisuusohjelmasta.

BBC:n tiedottaja sanoi: ”MasterChef on ylpeä monimuotoisesta ja osallistavasta näyttelijäkaartistaan kaikissa sarjoissaan. Drag-artistit ovat esiintyneet kahdesti aiemmin julkkissarjassa.”

Holen tiedottaja sanoi, että kritiikki oli ”jälleen yksi yritys luoda tarpeetonta kulttuurisotaa”, ja lisäsi: ”Drag on aina esiintynyt parhaaseen katseluaikaan koko perheen televisio-ohjelmissa, kuten sekä Dame Ednan että Lily Savagen urat osoittavat. Lily juonsi Blankety Blankia parhaaseen katseluaikaan monien vuosien ajan.”

Lähde: Telegraph

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Ottakaapas yksi sopivasti kiihkeä muslimi mukaan ohjelmaan, ja muutatte ohjelmaformaattia siten että jokaisen on suudeltava toisiaan ennen kisan alkua, niin katsotaan miten suvaitsevaista se toisenvärinen ryhmä on. Jos tulija ( muslimi ) kieltäytyy koko ohjelmasta, hän on ilmiselvästi transfobinen, ja jos hän tulee mukaan ja riehaantuu, hän on ilmiselvä rasisti. Uskallatteko kokeilla ?

Ylleensähän huudetaan koko ajan sitä miten suvaitsemattomuus loistaa valkoisten keskuudessa. Katsotaan ihan mielenkiinnosta millaisen kielenkäytön ja asenteen muslimi ottaa. Tämä on samalla hyvä testi, ja todiste sille ettei valkoiset ole sittenkään se suvaitsemattomin ryhmä edes kyökin puolella.

John Quiman

Tosiasiassa valkoiset ovat suvaitsevaisin ryhmä. Suomessa rasistisista rikoksista syytettyjen joukossa suomalaiset ovat suhteellisesti ottaen varmaan pienin ryhmä. Eniten syytettyinä on ollut tummempia ja oikeauskoisia.

Ilkka

Mitään transhömppää ja monisukupuolisuus harhoja ei suvaittaisi päivääkään islamilaisissa valtioissa, ja silti ME olemme maailman rasistisin kansakunta. No emme ole, miksi emme ? Siksi että täällä tuota roskaa saa levittää mielin määrin, muualla ei saisi, ja toisekseen, transsuilu tai mikä lie sukupuolettomuus ei ole rotu joten ei sitä vastaan voi olla rasistikaan.

Se toistuva väittämä kuinka joka päivä ” erilaiset ” ihmiset kokevat vakavasti otettavaa rasismia arjessaan, on täyttä tuubaa. Katsokaa millaista meno oli Yhdysvaltojen eteläosissa vielä 1950 ja 1960 luvuilla. Siellä oli rasismia joka näkyi ja kuului. Se mitä suomessa tapahtuu vuonna 2023 ei ole lähellekään vastaavaa. Mutta kun olemme sallineet luoda käsitteitä kuten, ” oletan että minua pilkattiin ihonväri takia ” tai ” oletan että minua katsottiin vihaisesti ” voimme yhtä hyvin ” olettaa ” että oletus on ollut väärä. Edes lain edessä ei riitä että oletti jotain, miksi siis keskusteluissa suvaitaan oletuksia jostain ja määritellään sanktiot niiden kautta ? Eihän laki voi olla oletusten kautta tapahtuva prosessi siihen vaaditaan faktoja. Missä ne faktat ovat ?

Jos suorassa TV lähetyksessä ” erivärinen ” toiseutettu huutaa silmät tapillaan Esko Valtaojan olevan tosi törkimys, rasisti ja kammottava ihminen, vaikka esko on juuri sanonut ennen sitä olleensa AINA tasa-arvon kannattaja, niin kuka siinä tilanteessa on rasisti. Jälleen ” oletus ” sai ohittaa todellisuuden. Saisiko niin tapahtuu Saudi – Arabiassa ja vastaus on kyllä, jos muslimi syyttäisi kristittyä oletukselllisesta Koraanin polttamisesta. Toisin päin millään ei olisi mitään väliä. Valitus siitä että muslimit poltti Raamattuja, johtaisi räkänauruun ja ilmoitukseen, olet vääräuskoinen ja sinulla ei ole oikeuksia.

Ilkka Manttari

Juuri tuota tarkoitin eräässä aikaisemmassa kommentissani, päiviä sitten, että Suomessa ei ole rasismia nähtykään.Miten se voi aina olla noin tapetilla.

John Quiman

Sitä vouhkataan, koska se kuuluu ideologian tarkoitusperiin. Halutaan syyllistää rasismi-leimakirvettä heiluttaen. Vaikka Suomessa ei ollutkaan mainittavasti rasismia, piti se luoda poliittisiin tarpeisiin, jotta maa voitaisiin miehittää oikeauskoisilla ilman vastustusta.

John Quiman

Niin, entinen ulkoministeri saa kävellä Suomessa vapaasti ja työkin on aika hyvillä eduilla. Voi vaikka vähän rikkoa lakia, eikä siitä mitään seuraa, kun kuuluu työn luontaisetuihin.

Jos hän asuisi oikeauskoisten maassa, olisi hänet jo aikaa sitten autettu katolta lyhyelle lentomatkalle, jonka kestäessä on aikaa katua ja saada jumalalta anteeksi.

Peter Kreisler

Voi voi, eikö sieltä kokkiohjelmasta olisi löytynyt sopiva veitsi sukupuolen korjaamiseksi, on kai siellä munan leikkaamiseen pätevöityneitä kilpailijoita.

Marko Kristian

Joka ohjelmaanhan niitä transuja ym nykyään tungetaan.
On ihan Suomessakin nämä tosi tv, kilpailu jne ohjelmat sellasia että pakko vaihtaa kanavaa jos tulee.
Vanha formaatti kymppitonni, ei sitäkään pysty kattomaan enää.
Televisiota katsoessa voisi luulla että Suomessa on puolet ihmisistä seksuaalivähemmistöjä, ja toinen puoli ”rodullistettuja”, mitä sekin sana sitten tarkoittaakaan?

Ilkka

En koskaan vaida kanavaa, koska en katso MITÄÄN TV tarjontaa. Sitä kuraa ei pysty enää mieltämään järjellisten ihmisten tuotokseksi. Tästä syystä kannatan suurella hartaudella YLE:n rahoituksen tuntuvaa vähennystä, siis niin suurta että vähintään puolet ” toimittajista ” potkitaan pihalle, siinähän saavat sitten taistella somalien kanssa samoista työpaikoista, mankua KELA:n luukulla avustuksia ja katsoa ihan omin silmin miten kuukekeri ohittaa jonon kahdeksan jalkavaimon saattamana.

Marko Kristian

YLEhän on näille niin kutsutuille toimittajille täysin suojatyöpaikka.
Voi siellä jokunen ihan osaava ihminenkin olla, mutta suurin osa tainnu saada työpaikkansa jossain homobaarin jatkoilla.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa