Eurooppa Kulttuuri

Brittiläisestä triathlonista tulee ensimmäinen lajiliitto, joka kieltää kaikkia transsukupuolisia naisia kilpailemasta naisten tapahtumissa

Kuva: Pixabay.

Transsukupuolisten urheilijoiden, jotka ovat syntyneet miehinä, on nyt kilpailtava uudessa avoimessa kilpailusarjassa biologisten miesten ja henkilöiden kanssa, jotka ovat syntyneet biologisesti miehiksi.

Brittiläinen triathlonliitto on ensimmäisenä urheilun hallintoelimenä kieltänyt transsukupuolisilta urheilijoilta suoranaisesti osallistumisen naisten triathlonkilpailuihin.

Liitto ilmoitti aikovansa muuttaa miesten kilpailusarjan ”avoimeksi”, jolloin biologisesti miehiksi syntyneet ja kehittyneet transsukupuoliset naiset voivat kilpailla miesurheilijoiden rinnalla.

Keskiviikkona julkaistussa lausunnossaan liitto paljasti muuttaneensa transsukupuolisten politiikkaansa ”kuulemisvaiheen jälkeen varmistaakseen, että se vastaa lajin tarpeita, suojelee oikeudenmukaisuutta kilpailussa ja palvelee heidän pyrkimystään tehdä triathlonista aidosti osallistava.”

Liitto selitti, että sen kaikille yli 12-vuotiaille urheilijoille tarkoitettu naisten kilpailusarja on varattu niille, jotka ovat syntyessään biologisesti naisia. Lisäksi vastikään julkistettu avoin kilpailusarja on tarkoitettu ”kaikille henkilöille, mukaan lukien biologiset miehet, transsukupuoliset ja muunsukupuoliset, jotka ovat syntyessään biologisesti miehiä”.

”Päädyimme siihen tulokseen, että triathlon on sukupuoleen sidottu laji. Se tarkoittaa, että urheilijoilla, jotka ovat syntyneet biologisesti miehinä, on etulyöntiasema naisiksi syntyneisiin urheilijoihin nähden. Tämä etulyöntiasema on merkittävä sekä uinnissa, pyöräilyssä että juoksussa”, sanoi British Triathlonin toimitusjohtaja Andy Salmon.

”Päädyimme myös siihen tulokseen, että testosteronin tukahduttaminen säilyttää fysiologiset edut”, hän lisäsi.

Ilmoitus on seurausta Kansainvälisen uimaliitto FINA:n päätöksestä, joka viime kuussa kielsi kaikkia transsukupuolisia naisia osallistumasta naisten uintikilpailuihin, jos he olivat kokeneet minkä tahansa miespuolisen murrosiän.

Lisäksi Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI tiukensi transsukupuolisten naisten kelpoisuutta koskevia rajoituksia kaksinkertaistamalla ajan, jonka on kuluttava, ennen kuin sukupuolenkorjaukseen menossa oleva mies voi kilpailla normaaleja biologisesti syntyneitä naisia vastaan.

Toimenpiteet vaikuttavat transsukupuolisten Lia Thomasin ja Emily Bridgesin uraan, jotka ovat valittaneet tiukennuksista.

Lähde: Remix

31 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Horace Smith

Oikein. Naisena boikotoisin muutenkin kisoja johon osallistuu transsukupuolisia. Lajiliitot alkavat luultavasti perustaa vapaita sarjoja, johon voi osallistua kuka vain.

Ilkka Forsten

Sinulla on legendaarinen nimimerkki. Horace Smith oli toinen niistä veijareista joiden kautta tuli tunnetuksi myöskin Daniel Wesson. Yhdessä he loivat imperiumin nimeltään Smith & Wesson.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Lennart

Erinomainen päätös. Sen mukaan mennään joksi on syntynyt. Miehen siirtyessä naisten sarjaan kilpailu vääristyisi.

Ilkka Forsten

Voisi se ikään kuin lerpahtaakin.. Miehenä, tai miesoletettuna tiedät että jokaisella äijällä on kanuunan putkessa derivaatiopoikkeamaa siitä riippuen kummassa puntissa sitä on säilytetty. Niille jotka ei tiedä mikä on derivaatiopoikkeama kerrottakoon, että kyseessä on rihlauksesta johtuva kiertopoikkeama joka tulee ottaa huomioon pitkiltä etäisyyksiltä ammuttaessa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
juha II

Todella rohkea ja suoraselkäinen päätös aidon ja puhtaan naisurheilun puolesta sitä seuraavien niin kuin etenkin naisurheilijoiden kannalta.

Urheilua ja kummastusten tivoleja ei pidä risteyttää jo nyt aivan tarpeeksi pähkähullussa maailmassa!

Piikkilampaat

Sukupuolia ei ole kuin 2.
Tästä se vihersontien korttitalot alkaa kaatua.

John Quiman

Kerran väitin noin Naamakirjan kommenteissa, siis että on vain kaksi sukupuolta. Tuli bannia ja kommentti poistettiin.

Piikkilampaat

No, juu.
Ko paikassa ei kyllä totuutta kestetä.

Ilkka Forsten

Naamakirja on ihan shittiä alusta loppuun. Kirjoitin aikoinaan täysin asiallisen kommentin AH:n elämänvaiheista, jolloin tuli banaania kaksi viikkoa AH oli liian suora viittaus !!! Kun aika tuli umpeen ja olin rankkuni kärsinyt, laitoin saman tekstin esille mutta käytin sanaa ” aatu ” mikä johti kuukauden banaaneihin. Olin kuulemma varoituksesta huolimatta kirjoittanut yhteisövastaista tekstiä. Jos edes todellista historiaa ei saa kertoa, niin miksi roikkua sukkerperin armoilla. On parempi vaihtaa alustaa niin ei ole haittana jatkuvaa nillitystä.

J...

Nyt tuli kyllä täyttä tuubaa… Esim. hallituksessa ei ole yhtään naista, on vaan ämmiä jotka kyllä yrittää omia naiseutta itselleen kuuluvaksi etuoikeudeksi. Ämmä on jo kolmas-sukupuoli, ei siellä ole miehiäkään vain nilkkejä, tuo tekee jo 4 sukupuolta.

Piikkilampaat

Totta kyllä tuokin. Eipä noita hallituksen oletettuja voi oikein edes ihmisiksi luokitella.

Juke

Noita-akat ja munattomat miehet, nyt on jo kuusi sukupuolta.

Ilkka Forsten

32, mutta niistä oletuksellisia on ne 30.

Tyrsky

Kyseinen vähemmistöväki on aina kitisemässä ja vaatimassa hyväksymään sen mitä ikinä nämä keksivätkään uusiksi oikeuksiksi. Entä meidän muiden oikeudet? Me emme halua, että esimerkiksi parinmuodostusmarkkinoilla joudumme huijatuiksi. My body, my choice. Tämän perusteella voi todeta, että jokainen transu, joka siis vilpillä yrittää saada seksiä, syyllistyy raiskauksen yritykseen ja pitäisi tuomita sen mukaisesti.
Syyte pitäisi tulla raiskauksen yrittämisestä, ehkä raiskauksesta, sekä lisäksi täytyisi saada kakkua väärennösrikoksesta.

John Quiman

Jos antaa sen käsityksen, että on nainen, vaikka on mies, tuo tulkintasi pitäisi olla sovellettavissa. Mies ei muutu naiseksi selittelemällä, eikä päin vastoin myöskään.

Ilkka Forsten

Mutta kun muumeillakaan ei ole ” perheenreikää ” vaikka Tove Janssonin olisi luullut osaavan piirtää sellaisen.

GLGL

Toven hahmoilla oli kuitenkin selkeästi sukupuoli, asia joka tekee Tovesta transfoobisen. Kumma, että ltbq-uskovaiset silti ihailevat häntä.

Ilkka Forsten

Tovehan oli julkisesti sekä että henkilö, että sekä henkilö joka julkisesti kertoi olevansa sekä että henkilö.

seant

Se tässä on outoa trans väki saa loukkaantua, jos esim. käytetään väärää she tai he, mutta hetero ei saa loukkaantua, jos verenluovuttaja 60v mieheltä kysytään onko raskaana.

ike

😂

Ilkka Forsten

Mut kuule sie isäntäääää, oot sie koskaa pannu naista siihe toisee reikää ? No en tietenkääää, siithää voi tulla raskaaks.

Ilkka Forsten

Reilu vuosi sitten joku transsu ylläpiti valtavaa haloota siitä, kun hänet aina monotettiin pihalle treffeiltä. Hän oli jättänyt kertomatta nais-seuraa etsiville miehille suuntautuneisuudestaan, ja kun sitten kävi ilmi että mirjamilla on sakarin vitjat mekon kätköissä, niin totta kai siinä laitetaan lähtemään matkoihinsa, sillä eihän se joka partneria etsii ole sitä halunnut. Kun ei haluttu, katsoi henkilö tulleensa torjutuksi ilman omaa syytään. Niillä foorumeilla oli sitten oikein kokonainen leegio puolustamassa oikeutta olla juuri sitä mitä kokee olevansa..

Niin kyllä, mutta siitähän ei ollut kysymys ollenkaan. Kyse oli siitä että hän valehteli sukupuolensa vaikka treffiseuraa hakenut oli selvästi ilmoittanut haluavansa naisen, ei naiseksi itsensä kuvittelevaa miestä.

Noin arkisemmin ilmaistuna, jos haluaa lihapullat muusilla, ja sen tilalle tarjoillaan kalapuikkoja vihanneksilla, niin on kai siinä oikeus hylätä annos. Nyt kalapuikoksi itsensä olettava lihapulla vaati oikeutta koska hänet toiseutettiin muka rasistisin perustein, joka sekin on pielessä noin termistöllisesti. Mekkoeinari / kalapuikko / lihapullat / muusi / vihannekset, ei ole rotuja.

John Quiman

Naiseksi naamioitunutta miestä tuskin moni mies odottaa tapaavansa, kun sopii treffeistä. Turha on sen transun sitä ihmetellä, että häntä ei pidetä oikeasti naisena, ei edes niiden mielestä, jotka huutelevat transujen oikeuksien puolesta.

Kristiina

Transnainen ei ole ainakaan cisnainen, ja se kait on heidänkin pakko myöntää, joten jos antaa näin ymmärtää niin valehtelee. Sitä paitsi, eihän siinä transjutussa pitäisi olla mitään hävettävää, ja eikös tässä nyt pitäisi hyväksyä kaikki sukupuolet NIIN eikös sen lisäksi eri sukupuolien oikeus valita seksipartnerikseen se täsmälleen hänelle sopivan sukupuolen omaava henkilö pitäisi kaiken järjen mukaan olla vastaava oikeus… joten minkä ihmeen takia nämä transihmiset sitten valittavat jos joku cisversiota hakeva ei ottanutkaan kun olivat ensin antaneet ymmärtää väärin…
Eipä noissa aina mitään erikoisempaa logiikkaa tunnu olevan.

John Quiman

Siinä mallia terveelle päätökselle.

Lieväasteinen

Sille voi nostaa maljankin.

Eka Kettunen

Toivottavasti nämä samat säännöt tulevat myös muihin lajeihin kiireen vilkkaa, niin voimme unohtaa tämän viime vuosina nähdyn pelleilyn.

Hh1488

Tää sekoilu on mennyt hyvin sekavaksi,miksi niin yksinkertaisesta asiasta pitää tehdä atomi tiedettä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Henri Hirn
Lieväasteinen

Mainio uutinen. Vaikuttaa siltä, että heiluri on vihdoin heilahtanut toiseenkin suuntaan. Toivon, että terve järki voittaa woken ja suvakismin. Valo voittaa pimeyden ja tiede voittaa (äärivasemmistolaisen) ideologian. Suvakit vastannevat tähän pieneen osavoittoomme massiivisella ja laajamittaisella hysterialla, aggressiolla, someraivolla, hyökkäyksillä, käräjöinnillä ja canceloinnilla. Toivottavasti Brittiläinen triathlonliitto pysyy lujana eikä anna suvakismille periksi, ja muut järjestöt ottavat triathlonliitosta mallia mahdollisimman pian.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
John Quiman

Kun suvakkien tahto murtuu yhdessä asiassa ja/tai yhdessä paikassa, alkaa se murtua, sillä niiden tahdon vastainen ajatus on saanut voimaa ja se tulee kasvamaan. Valitettavasti ei suurella nopeudella, ainakaan aluksi, mutta se tulee murtamaan suvakismin.

Ilkka Forsten

Ihmiskunnan historia tuntee näitä tietyn tyyppisiä aikakausittaisia ilmiöitä muitakin. yhteistä niille on alun valtava suosio, koska kaikki kokevat olevansa jonkun uuden äärellä ja muuttavansa maailmaa paremmaksi. Sitten tulee vaihe kun epäilys kasvaa ettei niin olekaan, ja lopulta koko öyhötys sammuu, tai palaa hyvin pienen ryhmän sisäiseksi puuhasteluksi. Jos se menisi takuuvarmasti näin, niin ei siitä kannattaisi huolta kantaa, mutta erona aiempiin on että nyt se iskotetaan siihen ikäryhmän jolla ei ole edes täysi-ikäisyyttä päättää asioistaan. Lastentarhaan raahattu partainen kyllitäti, joka tarjoilee oppia nyrkkikyllikin käytöstä tenaville on niin sekopäistä menoa, että sitä ei vaan voi odottaa päättyväksi omalla ajallaan, sille on tehtävä jotain.