Eurooppa Muu maailma Politiikka

Dmitri Medvedev: Venäjä käyttää ydinaseita, jos Ukrainan vastahyökkäys onnistuu

Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY 4.0) / kremlin.ru.

Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja viittasi tällä lauseellaan todennäköisesti maan ydinasedoktriinissa olevaan kohtaan.

Dmitri Medvedevin Telegram-kanavalla julkaiseman viestin mukaan Venäjä joutuisi käyttämään ydinaseita, jos Ukrainan asevoimien vastahyökkäys onnistuisi ja johtaisi tiettyjen venäläisten alueiden takaisinvaltaamiseen.

”Jos kuvittelemme, että Ukrainan hyökkäys Naton tuella onnistuu ja he valtaavat osan alueestamme, meidän on turvauduttava ydinaseiden käyttöön Venäjän presidentin 2. kesäkuuta 2020 antaman asetuksen sääntöjen mukaisesti”, entinen presidentti sanoi ja korosti, ettei Moskovalla ole muuta vaihtoehtoa.

Reutersin mukaan Medvedev viittasi todennäköisesti Venäjän vuoden 2020 ydinasedoktriiniin, jonka mukaan Venäjän valtion olemassaoloa uhkaavaan hyökkäykseen tavanomaisilla aseilla voidaan käyttää vastauksena ydinaseita.

”Muuta ratkaisua ei yksinkertaisesti ole”, Medvedev lisäsi. ”Vihollisiemme pitäisi rukoilla taistelijoitamme, etteivät he anna maailman tuhoutua ydinpommin liekkeihin.”

Syyskuussa Medvedev oli varoittanut, että strategisia ydinaseita voitaisiin käyttää puolustamaan Ukrainasta otettuja, vastikään Venäjään liitettyjä alueita.

Venäjän entinen presidentti sanoi myös tammikuussa, että ”jos Venäjä häviää, se johtaa ydinsotaan”.

”Ydinvallan häviäminen tavanomaisessa sodassa voi provosoida ydinsodan puhkeamisen”, Medvedev kirjoitti tuolloin Telegramissa. ”Ydinasevallat eivät häviä suuria konflikteja, joista niiden kohtalo riippuu. Tämän pitäisi olla kaikille selvää. Jopa sellaiselle länsimaiselle poliitikolle, jolla on säilynyt edes jonkinlainen järjen häivähdys.”

Lähde: Remix

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Medvedev on sitä mieltä, että Putinin ydinasevalta ei häviä konflikteja, joista Putinin hallinnon kohtalo riippuu. Medvedev ei puhu Venäjän puolesta, vaan Putinin hallinnon puolesta. Hän on hiipuva poliittinen vaikuttaja, eikä häntä kukaan enää kuuntele, mutta kun oikein uhoaa, pääsee lehtien etusivuille.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Siis miten Venäjän kohtalo riippuu Ukrainan sodasta. Taas tuota Venäjän retoriikkaa. Tuollaiset puheet voi jättää omaan arvoonsa. Ei edes Venäjä halua tuota Pandoran lipasta aukaista. Yhdysvallat on jo sanonut että vastaus tuollaiselle toimenpiteelle olisi todella kova. Järjen häivähdystä voisivat alkaa odottaa omilta johtajiltaan.

ilkka

Epätoivoisen ja mahtinsa kadottavan uhkailuja. Tuota samaa on kuultu kohta puolitoista vuotta. fakta kuitenkin on että jos tyhmyyys kulminoituu sille asteelle, lakkaa venäjä olemasta.

Ilkka Manttari

En tiedä kuka tekee, mutta kuitenkin suurvaltojen armeijat suhtautuvat asiaan vakavasti. En itseasiassa tiedä siitäkään onko joku täällä asiasta kuullut, voi mennä aina ”aina nuoren vanhuksen” höpinöihin. Laitan tuohon nyt kuitenkin yhden mielenkiintoisen (monia on) linkin: :https://www.youtube.com/watch?v=LW–rJDqyhs. Olisiko maapallon jo aika kasvaa murrosikänsä ohi.

ilkka

Ihan yksinkertaistaenkin on selviö ettei venäjä käytä ydinaseita. Kannattaa muistaa ettei Tsernobylin ydinvoimala-onnettomuus ollut kuin pikku paukku, ja siitä levisi säteilyä valtavalle alueelle. Miten venäjä rajaisi säteilyn pois myöskin omalta alueeltaan, eihän siihen ole mitään keinoa. Jos esimerkiksi Krimille suunnattaisiin ydinkärki, saisi venäjä evakuoida koko mustanmeren alueen. Turha kait sanoa mutta sehän on putinin lempipaikka, hänellä on siellä mielipuolisen summan maksanut lähes hotelliksi kuvailtu ” kesämökki. ” Mustanmeren rantaan rajoittuu myöskin turkki, olisiko erdogan niin hyvänahkainen että antaisi tuhota osan omasta kalifaatistaan, ja kuten olen sanonut, ei venäjä olisi enää siinä vaiheessa turvallinen paikka mitään osin.

Ilkka Manttari

Diktaattorit tekevät omasta mielestään oikeutettuja tekoja. Yksi mikä tämän on mahdollistanut on Venäjän kansa. Venäjä on maa jossa noita vallankumouksia täytyisi tapahtua vähän useammin. Kirittävää on.Siksi sivistyksen levittäminen on niin tärkeää, mutta ilman kansaa hallitsijoista edes harvoin saadaan inhimillisiä piirteitä.

John Quiman

Diktaattorit näkevät myös omien etujensa olevan maan etuja tärkeämpi asia. Siksipä ne saattavat tehdä kamalia päätöksiä suojatakseen omaa valtaansa. Jossain vaiheessa nekin kammetaan valtaistuimilta, mutta se voi kestää. Olisi kiva nähdä Venäjän kansalaisten vapauttavan itsensä diktaattoreista lopullisesti. Varmaan vaikeaa, kun ei siellä ole muuta ollutkaan sitten heimokulttuurien aikakauden.

John Quiman

Kertomuksia siitä, miten UFO:t ovat lamaannuttaneet ydinohjussiilot, on aika paljon. On myös siitä, miten ovat lamaannuttaneet hävittäjien toiminnot, kun ovat lähestyneet UFO:a. On sen verran paljon noita kertoneet sotilashenkilöt, että vaikuttaa todelta.

UFO:ista on tavattoman paljon kertomuksia. Niin paljon, että jos niihin alkaa tutustua, on kamala viidakko edessä ennen kuin löytää varteenotettavat suuresta määrästä. Vaikka onkin hyvin uskottavia kertomuksia niihin liittyen, jää kuitenkin lihaa luiden päälle niin ohuesti, että on vaikeaa kokea tietävänsä tai olla täysin varma mistään. Jää pieni epäilys ainakin siihen asti, että itse kokee tai näkee jotain, mikä vahvistaa ja tekee todelliseksi.

Ilkka Manttari

Mieli om kuitenkin hyvä pitää avoimena. Itse näin kerran aamulla aikaisin töihin ajaessani pitkulaisen valosikaarin joka lensi vaakasuorassa vasemmalta oikealle ja perästä n. sekunnin välein tuli valopurske. Ajattelin että eiköhän tuosta seuraavan päivän lehdessä ole maininta. No ei ollut. Oli tosin varhainen aamu ja ei juurikaan ihmisiä liikkeellä.Mikään ei kai ole totta (tai edes valhetta) jos sitä ei lehdessä mainita.

ilkka

Minäkin olen kerran elämäni aikana nähnyt yötaivaalla jotain mihin ei koskaan tullut selitystä, Oletin kuten sinäkin, että viimeistään aamulla sanomalehdessä olisi joku juttu ilmiöstä mutta ei ollut, Ja väitän etten millään voinut olla ainoa joka sen näki. Pienemmistäkin ilmiöistä on uutisoitu, nyt ei sanaakaan.

Sitten tiedän toisen tapauksen jossa todistajia oli paljon. Aamuvuoroon töihin menijöitä, ja se mitä he näkivät kuitattiin paikallislehdessä kertomalla jotakuinkin näin. ” Eilis aamuna noin klo 6:00 kaapungin yli nähtiin lentävän hyvin kirkkaan valoilmiön, kyse ei kuitenkaan ollut muusta kuin armeijan matalalla lentäneestä helikopterista jossa oli hakuvalo päällä.” Ne jotka ilmiön silloin näkivät reaaliajassa,( töihinmenijät ) ei yksikään allekirjoittanut virallista selitystä. Päin vastoin he sanoivat ettei kyseeesä ollut helikopteri koska KUKAAN ei kuullut mitään ääntä, ja helikopterin äänen tunnistaa jokainen. Lisäksi kohteen lentonopeus oli paljon suurempi kuin millään helikopterilla.

En ole varsinaisesti ufo-uskovainen, mutta en myöskään pyri kiistämään kaikkia ilmiöitä. Niille saattaa olla hyvinkin luonnollinen selitys olemassa. Jos kyseessä on jokin armeijaan liittyvä juttu, ei niistä kerrota mitään vaikka tapahtuman nähneitä olisi kuinka paljon. Sama koskee tunnistuslentoja Itämerelle. Niitä tapahtuu paljon enemmän kuin julkisuudessa kerrotaan. Sitten kun kone painelee yliääninopeudella ja siitä syntyvä jyrähdys kuullaan laajalti, myönnetään että kyseessä oli tunnistuslento. Sitä mitä oltiin menossa tunnistamaan ei koskaan kerrota. Flightradar 24 on suosittu kanava reaaliaikaiseen seurantaan, mutta siellä ei koskaan näy armeijan koneiden liikkeet, etenkään hävittäjien. Ne koneet näkyvät kyllä armeijan tutkassa, mutta siviililiikenteen seurannassa ei.

ilkka

Kysymykseni kuuluu. Miksi vain Amerikkalaisten ohjussiiloja olisi lamautettu, ovatko alienit kommunisteja, ja jos ovat, pitäisi kuunatsien hoitaa heidät pois aikakirjoista.

John Quiman

Ovat varmaan lamauttaneet kuiltakin, mutta vain amerikoista kuulee asiasta kerrottavan. Neuvostoliiton ajoista on kyllä kertomus siitä, miten sellaisia lähestyvä hävittäjä lamaantuu.

On yksi kertomus, jonka mukaan joku lentäjä onnistui ampumaan ohjuksen ja UFO putosi. Se kuulemma sitten kerättiin talteen.

Todenperäisyyden varmistaminen on tietysti aika mahdoton tehtävä.

Ilkka Manttari

Koskee ydinaseita koko maapallolla valtioon katsomatta.