Kotimaa Muu maailma Politiikka

Eduskunnan Israelin ystävyysryhmän puheenjohtaja Peter Östman arvosteli Amnestyn apartheid-raporttia

Kuva: Flickr.

Eduskunnan Israelin ystävyysryhmän puheenjohtaja ja KD:n kansanedustaja Peter Östman arvosteli Amnestyn tiistaina 1.2. julkaisemaa raporttia, jossa syytetään Israelin valtiota apartheidista.

“Ei liene sattumaa, että ihmisoikeusjärjestö Amnesty on julkaissut kymmeniä Israel-kriittisiä kannanottoja viime vuosina, mutta ei yhtään raporttia antisemitismistä, joka on yksi keskeisimmistä syistä Israelin valtion olemassaoloon”, Östman kommentoi raporttia.

Amnesty International arvioi tuoreessa raportissaan, että Israel on syyllistynyt apartheidiin palestiinalaisia kohtaan.

Östman puolestaan muistuttaa, että Israelin valtion olemassaolo perustuu toisen maailmansodan jälkeiseen kansainväliseen tahtotilaan suojella juutalaisten oikeuksia ja turvallisuutta täysimääräisesti, edes yhdessä maailman maassa.

Östmanin mukaan aihe on edelleen ajankohtainen, sillä antisemitismi nostaa päätään monin paikoin maailmaa, myös Suomessa.

Östman painottaa Kansainvälisen yhteisön tunnustaneen jo 1940-luvulla Israelin oikeuden olla olemassa juutalaisvaltiona, minkä Amnesty nyt kyseenalaistaa, vaikkakin päinvastoin.

“Itse asiassa koko Israelin valtion olemassaolo perustuu osin positiiviseen erityiskohteluun: että jokaiselle juutalaiselle ja juutalaisen lähisukulaiselle tarjotaan paluumuutto-oikeus Israeliin ja maan kansalaisuus on monen mielestä välttämättömyys juutalaisen elämän turvaamiseksi,” hän toteaa.

“Itse maan olemassaolo on erottamattomasti sidoksissa tietynlaiseen juutalaisten erityiskohteluun”, Östman pohtii raportin apartheid-syytteitä.

Hänen mukaansa on selvää, että palestiinalaisilla – erityisesti palestiinalaisalueilla – on vaikea tilanne.

Östmanin mukaan suurin päänvaiva ja suoranainen uhka palestiinalaisten elämälle ei kuitenkaan ole Israel, vaan suurin Palestiinan puolue, terroristijärjestö Hamas.

Hän toteaa, että Hamasin peruskirjan mukaan sen tavoitteena on tuhota Israelin valtio ja tappaa juutalaiset. Esimerkiksi Amnesty on itse ottanut esille, että Hamas pidättää, kidnappaa ja tappaa palestiinalaisia ilman oikeudenkäyntiä.

Östman painottaa, että ainoa merkittävä Hamasin hallinnon vastustaja on Israel, joka on tavallisten palestiinalaisten puolella huolimatta palestiinalaishallinnon halusta tuhota Israel.

Hänen mukaansa ei ole sattumaa, että Amnestyn mukaan vuosia valmisteltu raportti ilmestyi viikko holokaustin uhrien muistopäivän jälkeen ja vain muutama päivä ennen Afrikan Unionin äänestystä Israelin tarkkailijajäsenyydestä unionissa, jota Etelä-Afrikka vastustaa voimakkaasti.

Östman huomauttaa, että ei ole myöskään sattumaa ihmisoikeusjärjestö Amnestyn viime vuosina antamat kymmenet kriittiset lausunnot Israelista, mutta ei yhtään selvitystä esimerkiksi antisemitismistä, joka on yksi tärkeimmistä syistä Israelin valtion olemassaoloon.

Hän korostaa, että Israel on paitsi yksi Välimeren monikulttuurisimmista ja -arvoisimmista yhteiskunnista, myös Lähi-idän ainoa demokratia.

Hänen mielestään Israel on avain, ei este, rauhan saavuttamiselle Lähi-idässä. Samoin kansainvälisten ihmisoikeusjärjestöjen tavoitteena pitäisi olla jännitteiden purkaminen Lähi-idässä, ei niiden lisääminen syyttämällä luokan mallioppilasta.

Östmanin terveiset Amnestylle ovat ilmeisen selkeät: “Israel tarvitsee kansainvälisen yhteisön tukea edistääkseen rauhaa ja kaikkien asukkaidensa oikeuksia, ei länsimaiden läksytystä”.

 

Lähde: KD Lehti

25 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vuoroin vieraissa

Jos Israel on ”Lähi-idän ainoa demokratia”, niin miksi:

 • Sinne ei päästetä Kongon neekerijuutalaisia ollenkaan?
 • Siellä on kaikki oikeudet juutalaisilla, laajat oikeudet kristityillä ja ei mitään oikeuksia palestiilaisilla? Kysykää vaikka Miko Pelediltä.
 • Alueen ollessa vielä Palestiina siellä juutalaiset, kristityt ja muslimit elivät sulassa sovussa?
 • Se luo jatkuvasti konflikteja alueella?
 • Se ”puolustaa palestiinalaisia” murhaamalla naisia, lapsia ja vanhuksia?
 • Se väärentää myyntidokumentteja joissa palestiinalaiset ovat muka myyneet maansa Israelille ja sen jälkeen ajaa palestiinalaiset mailtaan?
 • Se luotiin petoksella, kiristämällä, murhaamalla ja sytyttämällä kaksi maailmansotaa?
 • Sen johtajat ajavat ”monikulttuurisuutta” meille, mutteivät ota vastaan näitä itse masinoimiaan ”pakolaisia”, vaan käskevät niiden painua Eurooppaan?

Veikkaanpa, ettei tätä tekstiä julkaista täällä mutta ei se mitään, laitan sen linkkeineen muualle.

Runtiti-pou

Amnesty voi olla mätä ja vasemmistolainen, mutta Israelin suhteen se on oikeassa. Varmaan liian lempeä piukemminkin uskoisin

Ilkka Forsten

Jos kyseinen kansakunta ei yhtenään sekottaisi esimerkiksi EU:n asioita, ja se tulisi toimeen omillaan eikä USA:n kansalta kerätyllä kolehdilla, niin voisin jopa arvostaa heidän(kin) oikeuksiaan. Jos kyseisen etnisyyden oikeudeksi, katsotaan oman valtion lisäksi oikeus toimia joka paikassa ylimpänä auktoriteettina, ja määrittää muille mitä saa sanoa tai olla sanomatta, niin en lukeudu heidän ystäväkseen. Jos tämä on tulkittavissa heidän vastustamiseksi, niin olette oikeassa, minä vastustan sitä ettei suvereeneilla kansoilla ole oikeutta sanoa mielipiteitään valitun kansan edesottamuksista, eikä ilmaista edes historiallisia faktoja, joutumatta silmittömän vihan kohteeksi nimikkeellä uusnatsi tai äärioikeistolainen.

Eino Heikkinen

Tyrskylle!
Täällä ei näy menevän läpi myöskään mitkään painavat lähi-historian dokumentoidut tosiasiat , jotka tekee tyhjäksi näiden ämnestyjen syytökset ja osoittaa ne silk<aksi valheeksi ja osoittaa ne puhtaaksi (likaiseksi) uusantisemiksi jolla on samat päämäärät kuin aatu vainaalla aikoinaan!

Lieväasteinen

Amnesty on äärikommareiden ja islamofiilien pesäke. Amnesty ei välitä Navalnyista, koska Navalnyi Amnestyn mielestä on oikeistolainen nationalisti. On poliittinen vanki, mutta väärä poliittinen vanki. Pitää olla vain vasemmistolainen ja ei-valkoinen ehkä.

juha II

Jeesus on siis antiseministi!!!

juha II

Sionisti-kristityt ovat oma ”rotunsa”, joka on harhautunut todellisesta kristinuskosta yhtä kauaksi kuin j-sanojen kasino-temppeli Jumalan Temppelistä. Jos vm. haiskahtaa antiseminismiltä. Samalla ristiinnaulitsette Jeesuksen Kristuksen toiseen kertaan, koska kaiketi ensimmäisen ja viimeisen kerran poltti päreensä ja laittoi ”rulettipöydät” remonttiin nähdessään sen, mitä yksikään srael ystävyysseuran jäsen kykene näkemään. Puhumattakaan mistään muusta. KD voisi enemmänkin olla huolissaan Israelin covid tilanteesta, sillä siellä menee todella huonosti toisin kuin palestiinalaisilla, jotka ovat jätetyt piikki suojaa vaille niin kuin ihan vahingossa. Enpä olisi milloinkaan uskonut näkeväni kun mainittu, josta ei saa mainita. Ampuu itseään jalkaan ainakin liki yhtä hyvällä sihdillä kuin ”william telll” Suomi.

Juha Pekkala

Avainkysymys oli se antisemitismi. Olisiko luvatunmaan kunniakoukkunokilla peiliin katsomisen paikka. Miksi heistä ei pidetä missään? Miksi tasaisin väliajoin ihmiset saa tarpeekseen j-sanojen toimista ja perseilystä? Miksi jo keskiajan hämäristä, tämä sykli on toistunut? Olisko jutkuilla peiliin katsomisen paikka? …ollu jo 2000 vuotta

Tyrsky

Täällä ei mene viestit läpi, jos laittaa liian painavat todisteet osoittamaan ns. ystävyysryhmän edustajan sanomiset huuhaaksi?
Että sellainen Kansalainen?

John Quiman

Olisi kiva nähdä ne ”liian painavat todisteet”, jotka uskottavasti ovat lähinnä yksisilmäistä arvostelua, ihan päätellen Tyrskyn ilmasun hengestä.

Tuskin mikään osapuoli puhuu täysin totta, koska noilla on kaikilla jokin agenda, siis poliittinen pyrkimys. Totta saattaa olla mitä sanovat, mutta paljon siitä koko totuudesta jää pois, jotta agenda ei kärsisi. Yleensä noita kutakin kiihkeästi arvostelevilla on yhtälailla agenda ja siksi yksisilmäisyys.

Tyrsky

Minustakin olisi kiva nähdä ne, koska niitä tänne laitoin. Poistivat – tietenkin.
On tahoja, joita oikeasti kiinnostaa totuus ilman mitään politikointeja. On ihmisiä, jotka yksinkertaisesti haluavat tietää miten asiat on, täysin riippumatta siitä tuleeko siitä kiksit vai ei. On myös sellaisia, jotka haluavat myös läheistensä tietävän samat totuudet, koska he eivät halua näiden elävän valheessa, tai sen alaisuudessa.
Sitten on sellaisia, jotka pahuuttansa, typeryyttänsä, tai laiskuuttansa väittävät, että totuuden kaivaminen on aivan liian työlästä. Juuri siitä syystä korostan tiettyjen perusperiaatteiden merkityksellisyyttä. Tiivistetysti tässä niistä pari:

 • Syytön kunnes toisin todistetaan.
 • Fyysisiä todisteita väitetyn mittaluokan tapahtumasta on väkisinkin jäänyt, ja jos ei, se täytyy voida tunnustaa.

Ja kyllä, vastustan antisemitismiä kuten muitakin ihmisten sortamiseen kehitettyjä ajatusrakennelmia.

Tuumailija

Itse laitoin samankaltaisen (itselläni näkyy kirjoituksesi nyt, odottaa hyväksyntää saatteella) vaikka eri näkökulmasta, painoituksin ja lyhyemmän kommentin, ei julkaistu.
Antisemitismi käsitteen lanseerasi Moritz Steinsneider vuonna 1860.

Sysmä

Eiköhän se pikemminkin ole antigentilismi sekä kipapään oma supremasismi ja näiden valtaverkostot jonka seurauksena Israel on olemassa, vaikka monet maat eivät sinänsä ole tunnustaneetkaan Israelin laillisuuden ja oikeutuksen valtiona. Ehkä siksi sitä ei saa arvostella ja sisällyttää raportteihin. Se onkin antisemitismiä se, ja se antisemiittinen raportti pitäisi sisällyttää uusimpaan antisemitismiraporttiin. Varsinkin että heitä pahasti nimiteltiin apartheidisteiksi ja palestiinalaisten sortajiksi. Eihän sellainen antisemiittinen kiusaaminen käy päinsä.

Ilmari

Israel on perustettu YK:n päätöksellä.

Sysmä

Yleinen tietämättömyys Palestiinan eli niin kutsutun Israelin historiasta on säälittävän yleistä. Ensinnäkin, YKSIKÄÄN Palestiinaa ympäröivää arabimaata ei kuultu prosessissa eikä halunnut perustaa Israelia toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1948. Sen sijaan länsivallat Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta, Ranska jne. runnoivat YK:n hyväksymisprosessin läpi laittomasti. Kaiken kukkuraksi Palestiinan alkuperäisväestöä ei koskaan kuultu! Kaikki oli huijausta, aivan kuten Belflourin julistus oli huijausta. Lisäksi varakkaat j-sanat Yhdysvalloissa lahjoivat 40- ja 50-luvuilla presidentti Harry Trumanin tukemaan Israelin perustamista: he antoivat hänelle matkalaukullisen rahaa hänen vaalikampanjaansa varten juuri silloin, kun hän oli menettämässä suosiotaan ja kannatustaan uudelleenvalintaa varten. FDR vastusti täysin Israelin perustamista, koska hän näki, miten siitä tulisi kauhea konflikti Israelin sionististen terroristisiirtolaisten välille, jotka jo 1930- ja 1940-luvuilla kävivät verisiä kahakoita Palestiinan arabien kanssa. Kun Albert Einsteinia pyydettiin 1950-luvulla tukemaan ja lahjoittamaan ”American Friends of the Fighters for the Freedom of Israel” -nimistä sionistijärjestöä, joka yritti kerätä tukea ja rahaa Israelille, Einstein kirjoitti takaisin: ”Hyvä herra: kun todellinen ja lopullinen katastrofi kohtaa meidät Palestiinassa, siitä ovat ensinnäkin vastuussa britit ja toiseksi meidän omista (juutalaisista) riveistämme kootut terroristijärjestöt! En ole halukas näkemään ketään, joka olisi yhteydessä noihin harhaanjohdettuihin ja rikollisiin ihmisiin.”” Hän viittasi Ben Gurioniin, Menachem Beginiin ja muihin terroristeihin, jotka teurastivat palestiinalaisia ja varastivat heidän maansa Israelin perustamiseksi.

Sysmä

Yleinen tietämättömyys Palestiinan eli niin kutsutun Israelin historiasta on yleistä. Ensinnäkin, yksikään Palestiinaa ympäröivää arabimaata ei kuultu prosessissa eikä halunnut perustaa Israelia toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1948. Sen sijaan länsivallat Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta, Ranska jne. runnoivat YK:n hyväksymisprosessin läpi laittomasti. Kaiken kukkuraksi Palestiinan alkuperäisväestöä ei koskaan kuultu! Kaikki oli huijausta, aivan kuten Belflourin julistus oli huijausta. Lisäksi varakkaat juutäläiset Yhdysvalloissa lahjoivat 40- ja 50-luvuilla presidentti Harry Trumanin tukemaan Israelin perustamista: he antoivat hänelle matkalaukullisen rahaa hänen vaalikampanjaansa varten juuri silloin, kun hän oli menettämässä suosiotaan ja kannatustaan uudelleenvalintaa varten. FDR vastusti täysin Israelin perustamista, koska hän näki, miten siitä tulisi kauhea konflikti Israelin siönististen terroristisiirtolaisten ja kantaväestön välille, koska edelliset jo 30- ja 40-luvuilla tekivät verisiä kahakoita Palestiinan arabien kanssa.
Kun Albert Einsteinia puolestaan pyydettiin 1950-luvulla tukemaan ja lahjoittamaan ”American Friends of the Fighters for the Freedom of Israel” -nimistä siönistijärjestöä, joka yritti kerätä tukea ja rahaa Israelille, Einstein kirjoitti takaisin: ”Hyvä herra: kun todellinen ja lopullinen katastrofi kohtaa meidät Palestiinassa, siitä ovat ensinnäkin vastuussa britit ja toiseksi meidän omista (juutäläisistä) riveistämme kootut terroristijärjestöt! En ole halukas näkemään ketään, joka olisi yhteydessä noihin harhaanjohdettuihin ja rikollisiin ihmisiin.” Albert viittasi Ben Gurioniin, Menachem Beginiin ja muihin terroristeihin, jotka teurastivat palestiinalaisia ja varastivat heidän maansa Isräelin perustamiseksi. Hän piti omatuntonsa ja logiikkansa eheinä.

Tänä päivänä tietääkseni 36 maata eivät tunnusta oikeudetonta miehitystä.

Sifonki

Sitäpaitsi YK, EU ja Venäjä tuomitsevat Israelin jonka ”touhulle” ei kuitenkaan ole loppua ellei joku tee sille loppua. Edes ne ketkä ovat jostain poliittisesta ja korruption syystä joskus muodollisesti tunnustaneet kyseisen miehitysviritelmän eivät kykene puolustamaan sitä itselleen ja kansalleen.

Eino Heikkinen

Aika onneton ja valikoitu esitys , jos väität ”tuntevasi lähi-idän historiaa”!
Pitäisi lähteä jo vuosisadan alusta liikkeelle .
Ei tuommoinen vähän kaiken ”huijaaminen” syytös kyllä mene läpi yhdenkään oikeasti historian tuntijalta!
Ehkä sinun kannattaisi keskittyä johonkin muuhun jos et osaa lukea muuta kuin sieltä täältä valikoituja osia ja kyhätä niistä oma ”frankesteinin hirviö”
Yksi minua usein tämmöisiä ”historian esityksiä” lukiessa ensimmäisenä tulee mieleen. Niin motiivi!
Mikä on motiivi , ja mikä on tarkoitus taiustalla yrittää antaa historian teksteille oma tulkinta , ja usein se ei ole edes historian kannalta edes todellisuuteen pohjautuva kun ne ei ole ihan noin vaan yhdeltä kantilta katsottuna ja yhdestä historiallisesta vaiheesta katsottuna ollenkaan niin selvää kuin yritetään väittää!
Se on keittiöhistorioitsiointia jonka jokainen osaa. Siksi ei pitäisi hyvin suureen ääneen lähteä huutelemaan ”totuuksiaan”. Sensijaan pitäisi oikeasti perehtyä historiaan kaikilta mahdollisilta puolilta laaja-alaisesti , ja se ei ole monellekaan meistä ihan tosta noin vaan tehty . Siksi kannattaa pitäytyä oikeiden historian tuntijoiden tutkimusten tuloksiin , niiden jotka tekee sitä työkseen ja jotka tunnetaan työssään luotettaviksi!

Tyrsky

Östman sanoi, että antisemitismi on yksi keskeisimmistä syistä Israelin valtion olemassaoloon. Hän jatkoi:
”Israelin valtion olemassaolo perustuu toisen maailmansodan jälkeiseen kansainväliseen tahtotilaan suojella juutalaisten oikeuksia ja turvallisuutta”
Haastetaan nämä esitykset faktoilla:
Ensimmäisestä sionistikongressista (1897) Theodor Herz sanoi näin:
At Basel I founded the Jewish State.[3] If I said this out loud today l would be greeted by universal laughter. In five years perhaps, and certainly in fifty years, everyone will perceive it.
https://en.wikipedia.org/wiki/First_Zionist_Congress
Israel perustettiin 1948 eli tietenkin Israelin valtion olemassaoloon vaikutettiin kovasti jo ennen toista maailmansotaa.

Tämäkin puliveivaus tapahtui ennen toista maailmansotaa:
Balfourin julistus oli Ison-Britannian hallituksen vuonna 1917 antama julkinen lausunto, joka ilmaisi Britannian tuen juutalaisten kansallisen kodin perustamiselle Palestiinaan.[1]
https://fi.wikipedia.org/wiki/Balfourin_julistus
Rothschildit huseerasivat taustapiruina.

Holokausti tapahtui läntisen lehdistön mukaan monta kertaa jo maailmansotien välillä ja ennen ensimmäistäkin:
https://www.altcensored.com/watch?v=i3aTutAczCE
Meidän tuntemamme holokaustiksi kutsumamme tapahtuma on traaginen ja laaja tapahtumasarja. Kun aihetta rajataan siten, että siitä voi saada jotenkin otetta, voi havaita seuraavaa:

 • Leireillä oli kaasukammioita, mutta toisin kuin väitetään, ne olivat vaatetäin vastaisessa hygieniataistelussa käytettyjä desinfiointikammioita. Vaatetäit levittivät pilkkukuumetta, joka puhkesi tappavana epidemiana sodan ajan leiriolosuhteissa.
 • Ihmisiä kuoli suuret määrät, osa puutteeseen, osa epidemioiden uhreina.
 • Fyysisiä todisteita ihmisten massamurhaamisesta kaasulla ei ole.
 • Narratiivi massamurhista palveli poliittisia päämääriä, mm. tuen saamista Israelin valtion perustamiseksi. Myös korvaukset juutalaisille kuuluivat kuvaan, joten nykyinen Saksa joutuu maksamaan sotakorvauksia maalle, jota ei sodan aikana edes ollut.

Olen kysellyt pitkään voisiko joku esittää selkeät fyysiset todisteet siitä että Natsi-Saksassa on ihmisiä massamurhattu kaasulla. Kukaan ei ole niitä vielä esittänyt.

Lopuksi tämä:
Östmanin mukaan Israel on lisäksi Lähi-idän ainoa demokratia.
Israel ei ole demokratia. Se on etnokratia.
”Israel’s Supreme Court has upheld a controversial law that defines the country as the nation state of the Jewish people”
https://abcnews.go.com/International/wireStory/israeli-supreme-court-upholds-contentious-jewish-state-law-78737987

Tuumailija

Koko israelin valtion perustaminen oli vain poliittinen suhmurointi sionistien ja länsivaltojen kesken. Jos todella olisi haluttu ”pelastaa” euroopan j-sanat, ei olisi ollut mitään ongelmaa antaa saksan toteuttaa Haavara sopimusta loppuun asti ja vaikka tukea sitä, mutta kun se ei ollut päämäärä.

Antisemitismi lausekkeen keksi Moritz Steinsneider vuonna 1860, tänä päivänä hyvin tiuhaan käytetty ”natsikortti” joka vedetään hihasta heti kun ihmisten huomio kiinnittyy liiaksi oligarkien tai Epsteiniläisten kolttosiin, saati siihen missä asemissa on tämän valitun kansan (uskonnon) väkeä yliedustettuna (FED,IMF,WEF, Big Pharma etc.).

Miksi tämä porukka on karkoitettu lähes joka maasta yhteensä 1047 kertaa ja muutamista useampaan kertaan, viimeisimpänä guatemalasta. Ei tiettyä uskontokuntaa pidetä silmällä sen erityisemmijn missään, jos se ei itse (tai osa sen jäsenistä) aiheuttaisi ongelmia.
Kipapäät aina itse itkevät sitä kuinka heidät eristetään muusta yhteiskunnasta, mutta kun katsotaan näiden asuinalueita, niin ensimmäisenä laitetaan kalteria ikkunaan ja eristäydytään ylimielisenä ”alemmasta” väestöstä sekä otetaan erioikeuksia käyttöön.
J-sanat itse ovat ghettoutuneet aikain alusta lähtien, ei heitä sinne kukaan ole ollut tunkemassa, nyt vain on tullut ajankohtaiseksi (eli aina) uhriutua omasta käytöksestä ja syyttää siitä muita (esim.Sharman ja Shatilan verilöylyt).

Hamaskin oli israelilaisten (Mossadin) luomus, mutta oma koira lopulta kääntyikin vastaan ja saivat sitä mitä tilasivat.

Todellinen demokratian kehto, joka harrastaa teokratiaa, eugeniikkaa, orjuutta yms. demokraattista tointa, oikeusvaltio henkeen ja vereen.

Hh1488

Israel perustettiin, j-sanojen ja brittien sopimuksella ensimmäisen maailmansodan aikana. Maa oli silloin Britannian miehittämä palestiina

Tapakristitty

Olen aina ihmetellyt miksi Suomen uskovaiset kristityt pitävät j-sanoja jumalina tai ainakin puolijumalina, joiden lieväkin arvostelu on kuolemansynti. Muissa maissa ilmiö on lähes tuntematon.

Puolueeton

Pitäisi myös selvittää, miksi on Östmanin kuvaamaa antisemitismiä? Onko syy yksinomaa muussa väestössä? Jokin ongelma on myös Israelin valtion olemassa oloa uhkaamassa?

Frank

Näin on. On se kumma ku arabi naapurit ei ota omia pakolaisia/maahanmuuttajia vastaan, vaan kaikki tahtoo Eurooppaan? Rahaa on, mutta ei tahtoa. Onkohan syynä raamatun viesti, että ”Ismaelin pojat, aina toistensa kimpussa”?

Muistellaampa historiaa

Kun pistin hakukoneeseen ko. henkilön nimen ja katsoin kuvatuloksia niin olin yllättynyt. Kuvissa ei ollutkaan perinteinen koukkunokka. Hiusrajaa, puuttuvia poskipäitä ja korvia lukuunottamatta kuvissa oli pohjoisen pottunokka. Jopa otsa oli pysty ja korkea. Olin yllättynyt.

No, toisaalta kun katsoo puoluetta KD, niin äärioikeisto (vanhoollisen) sielä taas valtikkaa heiluttaa. Ja vielä ne radikaalit koska eivät hyväksi minkäänlaista arvostelua instituutioitaan kohtaan.

Vai vielä kansainvälinen hyväksyntä… Eiköhän se mennyt niin että kun j-sanat, enteeeksi ”ulkomaalaiset”, supattelivat Iso-Britanian imppriumin johtajille että:”Jos saamme maapalanne Palestiinsta teidän vetäydyttyä, niin me saamme USA:n mukaan sotaan Saksaa vastaaan”. Siinä sitä kansainvälistä rauhan tahtoa.