Eurooppa Politiikka

Emmanuel Macron valittiin uudelleen Ranskan presidentiksi

Kuva: Nina Metsälä

Ranskan presidentti Emmanuel Macron voitti sunnuntaina oikeistolaisen kilpailijansa Marine Le Penin riittävällä marginaalilla. Macron varmisti näin toisen kautensa Ranskan presidenttinä.

 

Emmanuel Macron valittiin sunnuntaina uudelleen 58 prosentin ääniosuudella, kun oikeistolainen ehdokas Marine Le Pen sai 42 prosenttia äänistä.

Äänestysprosentti oli alhaisempi kuin viimeksi, kun Macron ja Le Pen kohtasivat toisen kierroksen vaaleissa viisi vuotta sitten. Heillä on kaksi merkittävästi erilaista näkemystä Ranskan tulevaisuudesta.

Äänestämättä jättäneiden osuus oli noin 28 prosenttia koko maassa, mikä olisi korkein lukema sitten vuoden 1969, arvioi monikansallinen markkinatutkimus- ja konsulttiyritys Ipsos.

Emmanuel Macron on saapunut Eiffel-tornille, jossa hän pitää voittopuheensa Champ de Marsilla.

Le Pen sanoo taistelun jatkuvan

Marine Le Pen on puhunut vaalituloksesta ja tuomitsee kahden viikon epäreilun taktiikan ensimmäisen kierroksen jälkeen.

”Olisimme tietysti halunneet, että tulos olisi ollut erilainen. Yli 43 prosentin äänisaaliilla tämä on huomattava voitto. Miljoonat maanmiehistämme ovat valinneet Rassemblement Nationalin (Kansallinen liittouma)”.

”Olemme päättäväisempiä kuin koskaan. En kanna kaunaa. Emme unohda unohdettua Ranskaa. Edustamamme aatteet ovat saavuttaneet uusia ulottuvuuksia. Tämän tappion hetkellä en voi olla tuntematta toivoa.”

Le Pen torjuu väitteet, joiden mukaan hän aikoisi vetäytyä eläkkeelle, jos hän ei voittaisi. Hän kuitenkin vakuuttaa jatkavansa sitoutumistaan Ranskaan ja ranskalaisiin. Hän totesi, että ”parlamenttivaalit pidetään muutaman viikon kuluttua. Tämä ei ole vielä ohi. Julistamme taistelun parlamentista alkaneeksi”, Le Pen sanoi.

 

Lähde: France24, Euronews, The Guardian

30 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Vaalivilppi!!!

Macron oli ääntenlaskennassa viime hetkiin häviöllä kahdella miljoonalla äänellä.

Le Pen menetti vaalit, koska yhdessä sekunnissa TV-ruutuussa Macron aµpaisi voittoon kuin pyssyn suusta.
Ranskassa kone laskee äänilipukkeet. Jos äänilipukkeessa on pienikin repeämä. Laskukone hylkää sen. Videolla näytetään kuinka sinetöidyssä kuorissa Macronin äänestyslipuke on priima kunnossa. Le enin äänestyslipuke on valmiiksi revitty pienelle haavaumalle, jolloin sen kone hylkää!!!
Samoin on käynyt Ruotsissa Ruotsidemokraateille, jotka olivat voittamasa vaalit, mutta kuin taikaiskusta kaiken kansan nähden Ruotsidemokraateilta katosi 7% äänistä, jolloin sossut oli suurin puolue!!!

Tasan sama tapahtui v. 2020 Yhdysvaltain presidentinvaaleissa, jossa Donald Trump putosi kuin Linnanmäen merenneito kun pallo osui ”häränsilmään”. Jopa CCN:n vaali-selittelijät näyttöruudun edessä kakistelivat yllätyksestä, joka oli heille mieluinen.

Rudi

Täytyy ihmetellä että LePenin annettiin saada näinkin paljon äänistä. Ettei vaan olisi tullut jokin virhe äänten laskennassa ja EU:n ääntenlaskentavirasto ynnäillyt metikköön.

Maippi

Kansalaisten tahtotila toteutui Ranskassa ja vaalit olivat vapaat. Se, että äänestämättä jätti 28 prosenttia kertoo siitä, että suuri osa ei kannata kumpaakaan ja ns vasemmisto ja ns jyrkemmät kansallismieliset jättivät äänestämättä. EU:n kehitys on nyt liittovaltiolinjalla vahvasti, mikä on hyvin huono asia, mutta tietynlainen vakaus Euroopassa on puolestaan hyvä näinä sota-aikoina. Ihmisiä ei kannata haukkua tyhmiksi, asioissa on monta puolta. Hyvin mutkikasta.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=lHC0fKjIZPA Varmaankin taas mahtava äänisaalis kuten Joellakin…miksi siis heti näin?
Mistä tiedät että ”vaalit olivat vapaat”…en luota mihinkään vaalikoneistoihin enää USAn vaalien jälkeen.
En näe Euroopassa vakautta olleen pitkään aikaan.Vain kansalaisten elämän heikennystä kuten tuossa yhdessä kyltissä sanotaankin.Rikkaat ovat rikastuneet.
Tutti ja Jutti tehneet kaikkensa sen eteen meillekin, muiden muassa.Koska hillotolpat.

gameover

Juuri näin. Toisin kuin suomalialaiset niin ranskalaiset näkevät että virallinen sota idän mahtien kanssa on vain ajan kysymys. Tällä kertaa kun saksa tulee olemaan meidän puolella niin marssimme helposti moskovaan saakka ja venäjä aseista riisutaan sekä liitetään eu:hun. Pitivät ryssät sitten siitä tai ei.

juha II

Todellisempi ja paljon lähempänä on Ranskassa sisällissota kun muslimit perustavat islamilaisen kalifaatin. Silloin lentää aivan oikea veri ja raadot ovat vakuuttavan oikeita ilman, että vaadittaisiin” taiteellista silmää!

Valtamedian sotapsykoosi menee kuin ”kuuma veitsi” voihin kyseenalaistamatta sitä, mitä edes joku % on aikaisemmin tehnyt nk. maahanmuuton osalta.

Putin on helppo sotapropagandan pahis, jolla *”mieli vangitaan, nii ettei kaltereita tarvita”. Kun kaikki Venäjän tieto on euroopassa bannattu vain yksi ja sama irvokas ”totuus” on vallalla. Länsi ei kestä omia valheitaan, joita NATO ja USA on viljellyt avarasti Irakissa, Afganistanissa, Libyassa, Syyriassa ja 1990-luvulla Jugoslavian sisällissodassa. Länsi syyttää Venäjää niistä rikoksista, mitän se itse tekee normisti sodassa ilman häpeän häivää. Venäjä tuo kaiken pahan alku ja juuri ei ole uhka kuin EU:n ja lännen globalisteille ja heidän ”pervotyrannialleen” eli LGBTQ-liikkeen puolesta länsi käy ”sotaa” Ukrainan maaperällä, jonka ”itsenäisyys” on nyt kuulemma uhattuna. Jos Ukraina olisi itsenäinen ja sen presidentti ei olisi monimiljööri nukke, se olisi voinut solmia rauhan Venäjän kanssa jo aikaa sitten. Sen kielsivät USA ja Iso-Britannia nuo hyökkäyssodan ja hallitustenb kaatamisen armoitetut mestarit.

Venäjän etnisessä osassa ovat 8-vuoden aikana murhattu 14 000 venäläistä siviiliä ukrainan armeijan ja natsien toimesta. Ellei noiden ihmisten elämällä ei ole mitään väliä eikä oikeutusta olla olemassa tässä maailmassa. Silloin ei ole myöskään sen enempää ainoallakaan henkisesti laiskalla ja lammasmaisen helposti johdateltavilla suomalaisella, joka seuraa, joka ainoaa nurkka-jumalan kutsuhuutoa kuin muslimit minareetin.

On ikävää ja rikollista sekä äärimmäisen taantumuksellista, että Putin ei ole yhtä fiksu ja valveutunut kuin Suomi ja presidentti, eduskunta ja hallitus. Että se jättäisi huomiotta ja hylkäisi oman onnensa nojaan vielä syyttäen omaa lihaa ja vertaan rasismista sekä vihasta ukrainalaista valtaväestöä vastaan. Kuin nyt hän huolehtii etnisistä venäläisistä, jotka oli ukrainan armeijan ja hallituksen yksiselitteisenä päämäränä kansanmurhata kylmästi pois kuten juutalaiset WWII aikana saksasta. Tämä ei olisi lännen ”arvoyhteisöä” haitannut kuten se teki Jugoslaviasa 1990-luvulla!

Venäjä ehti ensin, sillä Ukrainan armeija ja NATO:n tunnuksettomat sotilaat ja päällystö olisi hyökännyt Krimille 8.3.2022. Siitä oli tullut julmaa jälkeä, mutta YLE ja sotaminiteri Sanna Marinin mukaan kaunista kuin keväinen kukkaniitty!

Nytkin Ukrainassa on yhdysvaltalaisia Irakin veteraaneja johtammassa taisteluja, joissa myös lännen Persianlahden sosassa v. 1991 paheksumia ihmiskilpiä käytetään!

Kun Ruotsi vajaassa 10-vuodessa muuttuu ISIS kalifaatiksi. Se on paljon vaarallisempi kuin Venäjä. Jos se on puppua. Silloin on syytä tutustua islamiin ja muslimien ”pyhään sotaan” vääräuskoisia vastaan. Ruotsi on jo nyt ollut vuosikausia kuin Beirut 1970-luvulla!

On lapsellista uskoa rehel.lisiin vaaleihin ellei sitten voittaja ole mieluinen olipa se epärehellinen jo valinnasttan lähtien. Se valta, joka vääryydellä hankitaan. Sitä vääryydellä ylläpidetään.
Suomessa YLE johtaa Suomen sisä- ja ulkopolitiikkaa
*Winston Churchill (1874-1965), pääministeri.

ihmettelijä

Olen lukenut, että Venäjä on ainakin kahteen kertaan esittänyt itse muistini mukaan juuri EU jäsenyyttä, mutta amerikkalaiset eivät sitä hyväksyneet, oletan, että juurikin tämän amerikkalaisten tekemän Ukrainasuunnitelman takia. Sitten ei olisi voinut Venäjän kanssa sotia.

Rudi

Ketäpä vastaan se Ranska tällä hetkellä sotii? Jäänyt itseltä huomaamatta kun tämä Suomen sota täyttää palstatilat.

Ei mennyt hyvin

Ranskassa on ilmeisesti yhtä tyhmää sakkia kuin Suomessa, jossa eduskuntavaali gallupeissa johtaa joku kokoomus (taantumus), sekä SDP. Miten tyhmiä on Suomenkin äänestäjät. Kuvittelevat kovasti, että joku Petteri Urpo pelastaa Suomen. Joku sanoi osuvasti, ettei petterille voisi antaa edes nakkikioskia haltuun koska taloustaidot kuten nykyisellä hallituksella. Nyt jos joku Urpo voittaa eduskuntavaalit niin lopetan äänestämisen siihen. Mikään ei sillä sen jälkeen enää muutu, alamäki vain jatkuu

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ei mennyt hyvin
Demokratia

Putinin kavereilla kuten Lepenillä ei ole enää tilaa EU:ssa. Putin on tehnyt itsestään kirosanan.

defund v-yle

Tilaa on sentään merkeleellisesti Euroopan sekaisin pistäneeellä,putinaattoria kaasu- ja muun energinan ostoilla tukevalla matuttajalla. Onneksi se energia on vihreää (myrkynvihreä vale).

Kata

😀

Kuten

Kuten meillä SDP onkin ollut monesti Venäjä myönteinen, kuten Tarja Halonen. Kertonut olevansa Putinin hyvä ystävä, taisi kissankin saada jopa lahjaksi.

Demokratia

Joo sai se kissan Putinilta ja Tuomiojalta ihmissuhteen.

Päin seinää mennään

Ranskalaiset ovat todellakin laajalti tyhmiä. 2 MS:n jälkeen kommunistien kannatus oli noin 25% ja Stalinin vainoja paenneiden kertomuksia pyrittiin vaientamaan.

Pekka

Siinä kohtaa kun ilmiselvä häviäjä Biden voitti amerikassa, kaikki mediat lännessä yhteen ääneen paasas omaa propagandaansa yleisradioista lähtien oli selvää että sitä ei tehdä ilmaseksi ja ilman vastapalveluksia. Jatkossakin voittaa ne ketä globalistit haluaa voittavan, kaikissa länsimaissa. Jos on liian mahdoton vale niin järjestellään virka EU:sta.

Kata

Pekka ,se on juurikin näin.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

”Muistakaa, että se ei ole tärkeää kuka on ehdolla vaaleissa, vaan se kuka laskee äänet ” ~ Josif Stalin.

Sarjavalehtelija Putin

Tästä on hyvä esimerkki Hersonissa vireillä oleva kansanäänestys. Ainoa ongelma siellä lienee, että äänestysprosentti ei nouse yli sadan.

jegros vekkuli

Muistetaan myös maan suunnan kannalta ei ole oleellista lisääntymisen määrä vaan ketkä lisääntyy, onko tuo sun nimimerkki sun iskurepliikki baarissa?

Ali

Hyvät,Pahat,Rumat,,,taas pahat ja rumat voitti, ja sitten aivan”VARMAAN REHELLISESTI”. Rehelisiä vaaleja ei enään ole olemassa,,,Suomessakin kansterit, ei ku ministerit tietää, että he saavat jatkaa kieroa työtään,seuraavien vaalien jälkeen.Jos sinulla on kortipelissä kuningasvärisuora(AKQJ10),niin voiko sinut voittaa(2 2 4 9 19)? Kyllä voi,,Ranskassa näin tapahtui,,,mutta villissä-lännessä, tuollainen kiero peli tietäisi kuulaa!! Kyllä minä nyt mieleni pahoitin ,kun tuo Le Pen hävisi tuon pelin, vaikka sillä oli tuo kuningasvärisuora!! Ei mulla muuuuuta:(

Nationalisti

Ranskassakin asuu näköjään todella typerää ja itsetuhoista sakkia.
Eikö Macronin toimista ole saatu tarpeekseen, kuinka paljon kärsimystä ja ranskalaisvastaisia päätöksiä väestö oikein kaipaa?

Macron on tietenkin saanut merkittäviä ääniosuuksia rotumuukalaisilta ja äärivasemmistolta, mutta miten kukaan Ranskasta ja sen kansasta välittävä voi tosissaan äänestää globalisti-Macronia??
Elämme todella vastenmielisiä ja sekavia aikoja.

Orwell-Mattila

Olet ymmärtänyt väärin; valtiollisessa äänestyksessä ei ole mitään tekemistä kansalaisten tai heidän tahtonsa kanssa.

finne igen

Todellakin totta, valtiollisessa äänestyksessä ei kansalaisten tahtotila toteudu. Selkeästi Le Pen pyrittiin aivan viime metreillä mustamaalaaman EU:n petostorjuntaviraston toimin ja siinä ilmeisesti onnistuttiin! Ranskaa kansallisvaltiona ei pian enää ole!
finne igen

Sarjavalehtelija Putin

Miten kansalaisten tahtotila voi toteutua, jos iso osa kansaa ei saa ahteriaan edes äänestyskoppiin. Suomessakin iso kansasta niin urpoja, että eivät osaa muuta kuin valittaa. Le Kreml hävisi ja Ranska kansallisvaltiona jatkaa entiseen malliin. Urpot uhosivat samaa kansallisvaltion häviämistä edellisissäkin vaaleissa.

finne igen

Oletko käynyt Ranskassa esim. 70-luvulla jolloin Pariisissa saattoi täysin turvallisesti liikkua mihin vuorokauden aikaan tahansa? Kansallisvaltiona Ranska eli parasta aikaansa Charles De Gaullen ollessa Ranskan presidentti! Kansa haluaa elää orjuudessa ja sen osan olet valinnut nuollessasi Joe Bidenin ahteria!
finne igen

Kata

Kävin -86 Pariisissa..ei mitään ongelmia meillä ollut mutta bussin ikkunasta näimme silloisen Jugoslavian lapsia(kuski kertoi) jotka olivat rosvojen alaisina ryöstämässä ihmisiä.Kuski pysäytti bussin että näimme miten vikkelästi ehkä 10 lasta toimi ja niin häipyivät eri suuntiin ja kaksi turistia menetti jotain….Kuski kertoi että aikuiset odottivat autoissaan…lapsilla ei hänen mukaansa ollut nimiä,vain numerot.
Tämä oli siis ”turistinähtävyys”…..
Oopperan edessä kerjäsi nainen huhtikuun kylmällä kelillä istuen maassa ja takin kauluksesta näkyi pieni tummahiuksinen vauva..Naisella ei ollut toista kättä eikä toista jalkaa…aloin tietty märistä mutta eräs tyyppi kertoi että nämä vammat on tehty tahallaan jotta rahaa tulisi astiaan.He kuulemma elivät Pariisin ulkopuolella huviloissaan ihan ok elämää..pohjois-Afrikasta tulleet…….
Ja Tsernobyl pamahti just ko oltiin ilmassa kotimatkalla…ikimuistoinen matka.

Pari ravintolakokemusta ja posti—niin tuota äänestin ei EU liittymisestä. 😀

Sarjavalehtelija Putin

Väärin! Sen orjuuden osan valitsevat kaltaisesi valittajat, jotka eivät tee asioiden eteen muuta kuin valittavat. Eivät edes äänestä.

Nationalisti

Ranska kansallisvaltiona? Basaari ja moskeija se on ennemminkin monin paikoin, eikä mikään kansallisvaltio.
Globalisti-Macron ajaa kaikkien muiden paitsi ranskalaisten etuja.
Mitähän Macron tarkoitti sillä ”ketään ei jätetä” lausunnollaan pitämässään puheessa?
Mites esim. ne rokottamattomat hoitajat?

Nationalisti

Kuka ne äänet sitten kävi antamassa?