Kotimaa Rikos

Esitutkinta: Vuosaaren satamaan tuotiin maaliskuussa 200 kiloa kokaiinia – viisi henkilöä epäiltynä törkeistä huumausainerikoksista

Vuosaaren satama Helsingissä, 2020 maaliskuuta. Kuva: Anneli Vaniala, Wikimedia Commons.

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa Suomeen epäillään tuodun yli 200 kiloa kokaiinia. Huumeet saapuivat Helsingin Vuosaaren satamaan punaviinipulloja sisältävässä kontissa.

Vyyhti alkoi avautua huhtikuun ensimmäisenä päivänä, kun poliisi todisti epäilyksiä herättävää tapahtumaa Helsingin Kurkimäessä. Pääepäiltyjen, eli yhden Tanskan ja kahden Ruotsin kansalaisen nähtiin toimittavan suurehkossa urheilukassissa tavaraa autoon, joka oli rekisteröity Alankomaihin.

– Tapahtumat olivat sen tyyppisiä, että epäilimme niissä olevan kyse huumausainekaupasta. Kolmikon mennessä autolle tapaamaan auton kuljettajaa urheilukassi oli täynnä, autolta palatessa se oli tyhjentynyt, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Heinonen Keskusrikospoliisista.

Kohtaamisen jälkeen poliisi seurasi kolmikkoa lähellä sijaitsevaan hotelliin ja Alankomaiden rekisterissä olevan auton kuljettajaa hotelliin Helsingin Pasilassa. Kaikki neljä henkilöä otettiin kiinni ja hotellien tiloihin sekä Alankomaiden rekisterissä olleeseen autoon tehtiin etsintä. Kolmikon hotellin pesutuvasta löytyi 19 kiloa kokaiinia kätkettynä. Myös autoa tutkittiin perusteellisesti ja sen läpivalaisun yhteydessä löydettiin takakonttiin rakennettu piilo, johon oli kätketty 18 kiloa kokaiinia. Esitutkinnan perusteella kyseinen huume-erä oli ollut tarkoitus toimittaa Ruotsiin.

Kiinniottojen jälkeen kokaiinin maahantuontiin liittyvät yksityiskohdat alkoivat selvitä rikoksesta epäiltyjen viestiliikenteen perusteella. Pääepäillyt olivat tulleet Suomeen reilu viikko ennen parkkipaikalla tapahtunutta huumekauppaa. Samana päivänä, eli 22.3. Vuosaaren satamaan oli saapunut rahtilaiva, josta oli purettu kontteja satama-alueelle. Pääepäiltyjen epäillään murtautuneen yhteen, punaviinipulloja sisältäneeseen konttiin seuraavana yönä 23.3. Viestiliikenteen perusteella konttiin oli kätketty 204 kiloa kokaiinia. Poliisin selvityksen mukaan kontti on kuljetettu Vuosaareen Belgian Antwerpenista.

– Kukaan epäillyistä ei ollut aiemmin käynyt Suomessa ja poliisin selvityksen mukaan vierailun ainoana tarkoituksena on ollut huumausaineiden hakeminen ennakkoon tiedossa olleesta kontista. Kolmikko on saanut apua käytännön järjestelyissä suomalaismieheltä, jota epäillään myös törkeästä huumausainerikoksesta, Heinonen sanoo.

Suomeen tuodun kokaiinin katukauppa-arvo on yli 20 miljoonaa euroa, jos sen hinnaksi lasketaan 100 euroa grammalta.

– Takavarikkoon saadusta erästä osa oli laadultaan erittäin puhdasta, pitoisuudeltaan noin 90-prosenttista. Siihen olisi todennäköisesti lisätty jatkeainetta ennen myymistä, jolloin tuotto olisi noussut edelleen, Heinonen arvioi.

Pääepäillyt ovat olleet tutkintavankeudessa koko esitutkinnan ajan. Heitä epäillään törkeistä huumausainerikoksista. Myös Suomessa kolmikkoa avustanutta henkilöä sekä 18 kilon huume-erän vastaanottanutta henkilöä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta. Esitutkinta siirtyy syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.

Kuva: Auton takakonttiin rakennettu piilo merkattuna auton läpivalaisukuvassa. Kuva: Tulli
Kuva: Autosta takavarikoidut 18 kiloa kokaiinia. Kuva: Poliisi
Kuva: Hotellin pesutuvasta takavarikoitiin urheilukassi, joka sisälsi 19 kiloa kokaiinia. Kuva: Poliisi

Poliisi

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Olikohan menossa Zelenskylle?

Adolf Hitlerkin oli sotaratkaisujaan tehdessä melkoisessa kokkeli pöllyssä. Kun kenraalit olivat jo täynnä epätoivoa. Aatu meni takaperin katolle ja suunnitteli mielessään Germaaniaa, joka olisi ollut kieltämättä näkemisen arvoinen.

Ja kun tätä päivää eletään. Käy iki-inhokki Aatun asemakin maistua puulta, sillä tuo kieltämättä julma ja jotain kieroutunutta lahjakkuutta täynnä oleva hymyveikko on nyt jokseenkin vain haalistunut sanomalehti nykyisiin verrattuna. Jotka ovat WEF:n ja Bilderberg valtio-sätkynukkeja jokaikisessä läntisessä valtiossa puhumassa ”demokratiasta” kuin kaksihaaraista kieltään lipovat käärmeet.

Hitler ja Stalin olivat sentään rehelliä jajulmia paskiaisia, jotka eivät valehdelleet tarjoavansa demokratiaa, ihmisoikeuksia, sananvapautta ja turvattua elämää, joka päättyisi vanhuuteen ja luonnolliseen kuolemaan!

Lieväasteinen

Ei Zelenskyille, vaan taisi olla ns. diplomaattiposti Venäjän suurlähetystöön.

https://yle.fi/uutiset/3-10096863

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Kata

Oi ihanan kansainvälistä!Terkkuja Belgiasta!Eikö ollu yhtään ventanyyliä ko sitä valuu sitten vaan Texasiin…
Kaikenlaista hanhen-sun muun marssia ympäri maailmaa mutta rajat pitää olla auki!Miten konttiin murtatuminen onnistuu satamassa?Ai niin se finski siis auttoi siellä…erittäin ihanan internationaalia,Palle,Ulrik,Pierre ja Pekka…kaikilla mielessä kiva rekka.
https://www.instagram.com/tv/Cehh3rjqV_8/?utm_source=ig_web_copy_link

Nuorta miestä enimmäkseen kuskattu maailmalta jotta marssikaa nyt vapaasti USA:aan…Saattaapi joku tyttökin olla mutta…mihin tämä hulluus vielä johtaa?No…sitä fenta-ihanuutta on tullut pilvin pimein.Tuloksia näkyy…

ike

Niin. Kun olen tuollainen tiede-orientoitunut ihminen, en siis vihervasemmistoon kuuluva, Kaikenlaisia kokeiluja tehdään riippuen rikollisuuteen ja sosiaaliseen asemaan. Olisikohan viisasta tehdä kokeilu jossa kaikki ”humanitäärinen” muuttotulva suomeen lopetetaan vaikka viideksi vuodeksi ja katsotaan sitten mitä rikoskäyrät näyttävät. Eiköhön tuosta aika selvä näyttö saataisiin, puoleen tai toiseen. Nyt ei enää riitä se että näin ei voi tehdä koska ”kansainväliset” lait. Olen ollut siinä käsityksessä että jos järkevän toiminnan kieltää kansainvälinen laki johon meidän eliitti on ymmärtämättömyyttään saanut meidät sitoutumaan, sanotaan se irti. Ei se sen kummempaa ole. Voihan se herättää vähän kummastusta etenkin ulkomaisiissa poliitikoissa jotka eivät ole tavanneet tavallisia ihmisiä politiikan ulkopuolelta ja havainneet että aika fiksua porukkaahan nuo ovat, se ei vain näy parlamentissa.Kai tuossa on syvimmillään kyse siitä että ihmisillä on suomessa tapana vastata valinnoissataan, poliitikoilla ei.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Ei ne taida uskaltaa suostua koska taatusti käyrä tipahtaisi…..

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa