Kulttuuri Muu maailma Politiikka Video

Etelä-Afrikka: Laki velvoittaa yrityksiä palkkaamaan ensisijaisesti värillisiä – tämän seurauksena syntyy valkoisten slummeja

Valitettavasti alkuperäisen videon yksityisyysasetusten muuttumisen vuoksi jouduimme korvaamaan alkuperäisen videon toisella Pango Campista kuvatulla videolla. (Toimitus 24.1.2023).

Krugersdorpin epävirallisessa Munsievillen siirtokunnassa sijaitsevan Pango Campin asukkaat sanovat, että heidän vetoomuksensa hallituksen sosiaalisesta helpotuksesta ovat kaikuneet kuuroille korville, mutta he eivät anna periksi. He sanovat löytävänsä tapoja pitää nälkä loitolla. Pango on yksi Etelä-Afrikan tasavallan 80 slummista, joissa asuu yksinomaan valkoisia.

Pangon taloissa ei ole juoksevaa vettä eikä viemäriverkostoa. Videolla slummissa vieraileva Lee on yksi niistä harvoista ihmisistä, joka on huolissaan näiden ihmisten kohtalosta. Hänen humanitäärinen järjestönsä tulee näiden hiljattain heikompaan asemaan joutuneiden ihmisten avuksi.

Vielä vähän aikaa sitten tämän slummin 300 asukasta oli täysin mukana yhteiskunnan toiminnassa. He olivat työntekijöitä, toimihenkilöitä ja eri ammatinharjoittajia.

Videolla Lee käy tervehtimässä myös Andrew’ta, joka haluaa kertoa omasta taustastaan.

– Ette varmaankaan usko, mutta olen pätevä kirvesmies. Viimeksi eräs yritys kieltäytyi antamasta minulle työtä sanoen: ”Anteeksi, herra, te olette valkoinen.”

Etelä-Afrikassa laki edellyttää nykyisin, että yritykset palkkaavat ensisijaisesti värillisiä ihmisiä. Tämän seurauksena osa valkoisesta väestöstä jää Andrew’n ja hänen vaimonsa tavoin ilman työtä. Tässä maassa sosiaaliavustukset ovat mitättömiä ja elintason pudotus on raju.

Andrew ja hänen vaimonsa asuvat peltitalossa, jossa on vain maalattia. Pariskunnalta puuttuu kaikkea, ruoasta lähtien.

Kerran viikossa Lee tarjoaa näille ihmisille runsaan lounaan, joka on monille päivän ainoa ateria.

– Yritämme ensin ruokkia lapset. Pyrimme tekemään aterian sen mukaan, mitä meillä on saatavilla. Yleensä pystyn ruokkimaan 50-100 ihmistä. Teemme riisiä kastikkeella, vihanneksia ja vähän lihaa, Lee kertoo.

Liharuoka on näille ihmisille ylellisyyttä. He eivät syö sitä joka päivä.

Järjestö tuo myös heille ruokaa, mutta usein yllätysvieraat häiritsevät jakelua. Tämä läheisestä slummista paikalle saapunut mustien miesten ja naisten ryhmä kuuluu radikaaliin poliittiseen puolueeseen.

Heidän baskereissaan on ranskankielinen teksti ”EFF” eli Fighters for economic freedom. Osa heistä poseeraa kameralle symbolisesti nyrkki pystyssä, kuten BLM-aktivisteilla. Tämä liike aikoo antaa maan koko rikkauden takaisin mustille. He väittävät tulleensa ystävinä.

– Se osoittaa, että olemme yhtä. Väristä riippumatta meillä on sama veri. Meidän on kiinnitettävä huomiota toisiimme, EFF:n musta jäsen huomauttaa videolla.

Tämän kauniin puheen aikana kameran edessä muut ryhmän jäsenet nauttivat siitä, että he varastavat yhdistyksen jakamaa ruokaa. Ja ylpeinä he esittelevät kameralle ryöstösaaliinsa pois lähtiessään.

– He tulevat tänne ja vievät näiden köyhien ihmisten ruoan. Näitkö sen? Me kaikki olemme jo nähneet tämän. Mutta emme voi sanoa mitään, koska aiemmin juuri heitä on syrjitty. Joten olemme heille ”kaiken velkaa”. Meidän on annettava heille kaikki, Lee kertoo.

– Yksi heistä kertoi juuri minulle, että te olette yksi kansa ja kaikkien on autettava toisiaan, toimittaja sanoo.

– Mutta kultaseni, sinä olet ulkomaalainen toimittaja! Siksi hän sanoo sinulle niin. Hän on poliittisesti korrekti. Hän ei koskaan tunnustaisi kameran edessä, mitä täällä tapahtuu. Ei koskaan, Lee naurahtaa.

Toimittaja kysyykin: – Ja mitä täällä sitten tapahtuu?

– Tämä on käänteinen apartheid, Lee vastaa.

Lähde: FDS, Investigations et Enquêtes

62 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Anomaster

Antaa maan koko rikkauden mustille?

Kuten Zimbabwessa, josta tuli maataloustuotteiden tuoja, kun se oli ennen rikkauksien palauttamista mustille maataloustuotteiden suuri viejä.

Eivät yritykset, eivätkä sen paremmin maatilatkaan tuota mitään itsestään. Niitä pitää osata hoitaa oikealla tavalla, jotta ne olisivat rikkaus. Ilman osaamista ne ovat kuolleita kuvitelmia.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Anomaster
Anomaster

Artikkelin video on kuulemma yksityinen, ei näytetä.

Jos kiinnostaa tuo Etelä-Afrikan juttu, niin tässä on mielenkiintoinen video:
https://www.youtube.com/watch?v=AHYDBfA0jzc

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Anomaster
ike

Kiitos. Suosittelen kaikille katsomaan!

juha II

Ellei tuo video opeta mitään MEILLE valkoisille tulevasta KOHTALOSTA, jos edes SLUMMI ELÄMÄLLÄ ”siunataan”. Silloin PAIKKAMME on niissä samoissa SEDIMENTTIKERROKSISSA kuin esihistoriallisten fossiilienkin. Ja SE on ABSOLUUTTISESTI oma vikamme ihan JOKAISEN kotisohvilla, sillä TYYTYVÄISYYTTÄÄN hyrisevien feministis-kommunistisen hallituksen prioriteettilistalla nykysen Etelä-Afrikan ANC:n apartheit hallinnon RASISMI on yhtä korkealla kuin ”Isä Meidän” -rukouskin!

Ns. ”IHMISOIKEUDET” ovat KOMMUNISMIA siinä missä oli ”työläisten paratiisin” lakko-oikeuskin. ja kaiken KIEROUTUNEISUUDEN ”päät käärii” se, ettei AINOAKAAN länsimaa HALUA ottaa vastaan pakolaisena SORRETTUJA valkoisia ihmisiä. Koska HE ovat EU-Globalistien agendalle VAHINGOLLISIA syystä, että nuo IHMISET tulisivat RAKENTAMAAN Eurooppaa eikä HAJOITTAMAAN!!!

Jupe

Nyt joku YLE:n akka matkustaa Etelä-Afrikkaan tekemään ohjelmaa, ja kertoo kuinka kaunis ja vauras ja tasa-arvoinen maa se on, ruoka hyvää, palvelut pelaa ja luontokohteet mahtavia. Odotan mielenkiinolla, toteutuu varmaan lähiaikoina.

pikku kakkonen

ja palveluina matupatjatoimittaja harrastaa villiä seksiä n eekerin kanssa, joka reikään.

Jupi

Eikä ole edes leipäjonoa, sen verran hyvin toimii yhteiskunta jossa ihonväri menee pätevyyden edelle

Keksa

Suomessakin hallituksen virallinen linja on intersektionaalinen feminismi joka edellyttää asettamaan työtä haetaessa vähemistöön kuuluvat etusijalle. Mutta niinhän se on, että kauas näkee paremmin.

juu

Tästä on varmaan jo lähemmäs 10-vuotta aikaa.
Hain Helsinginkaupungille töihin.
Menin sinne haastatteluun niin oli ”tuttu” johtaja vastassa.
Se sano suoraan että olisin pätevin halija, mutta heidän pitää nyt palkata maahanmuuttajataustainen.

juu

Se oli muuten hetki millon musta tuli ”rasisti” kun tajusin että olen liian valkonen saamaan töitä omassa maassani.

Kake S. ingers

”Me halutaan olla n eekereitä, pidetään salaa kekkereitä, mustat kädet yhteen hakkaa, musiikki ei koskaan lakkaa..”

Heksi

Miksi sinulla on ”rasisti” lainausmerkeissä? Minusta on tullut tämän maan päättäjien touhuja ja tekemisiä katsellessa ja kuunnellessa RASISTI.

juu

Koska en pidä itseäni rasistina vaan realistina.
Toki ei mua haittaa jos joku mua haluaa sanoa rasistiksi.
Oikeita rasisteja on ne ”vähemmistöt”
Miettikääpä vaikka somaleiden raiskaamia tyttöjä ja naisia, ne on kaikki valkoihoisia, se pitäisi olla kaiken muun lisäksi viharikos. Mutta kun se menee vaan yhteen suuntaan.
Jos suomalainen ajaisi vahingossa husun yli suojatiellä, niin se automaattisesti tulkitaan viharikokseksi, koska husu on somali.

juu

Oli aika huono esimerkki kieltämättä, eihän kukaan ajaisi VAHINGOSSA husun yli 😀

Heksi

En minäkään haluaisi olla rasisti, mutta minkäpä sille voi. YLE ja Eduskunta voisi katsoa peiliin.

beldar

En usko että kukaan ”vahingossa” ajaisi husun yli…

ike

😂

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Minusta tuli rasisti kun 90- luvun puolivälissä somalit työntelivät jälkikasvuansa 3000mk uusissa Brioissa ja Emmaljungissa. Itsellä ei työttömänä varaa ollut ajaa 1000mk autoa. Lasten syntyessä rahat riitti 300mk käytettyyn lastenvaunuun. Jo silloin näin kuinka vituiksi tämä maa menee. Enkä väärässä ollut

juu

Meikäläisen ”rasismiin” saatto vaikuttaa sellanenkin asia, että päiväkodista asti tuttu kaveri joukkoraiskattiin somaleiden toimesta, Ihan julkisella paikalla itiksessä vielä.
Ne ei saannu mitään tuomiota demla oikeusvaltiossa, ja sitten tyttö tappoi itsensä.

ike

Näin pohjoismainen ”hyvinvointivaltio” toimii.😒

Anomaster

Olisiko tuo merkki käänteisestä rasismista, jossa suomalainen tuomari kyyristelee ja kumartelee sekä nuoleskelee uhrihierarkian etuoikeutettuja mielin kielin, eikä enää muista mikä on tuomarin virka.

Jupi

Juu, koitappa lyhentää asuntovelkaa ihonvärillä, tai ostaa pätevyydellä ruokaostokset. Nykyään aika tyhjä arpa syntyä vajaalla pigmentillä

Eemeli

Voihan sitä noeta itsensä, niinkuin Pekka ja Pätkä teki elokuvassa. Moraali loistaa poissaolollaan ”lännnen arvoyhteisössä,” tuollainen kepponen menee läpi ja suvaitaan, siinä missä mikä tahansa muukin.

Niimpä

Helsingin Kaupungilla on ollut positiivinen syrjintä, virallisena agendana jo vuosia.

ike

Olen jo kauan ihmetellyt mihin tämä maa on menossa. Kaikki ymmärtävät että jos otetaan palvelukseen joku jonka ÄO on 90 tienoilla ei voi tehän ehdä asioita yhtä hyvin kuin joku jolla tuo ÄO on noin ,vaikka varovasti, noin 120. Vaikka meillä ei koulujärjestelmä kovin paljoa kerro niin jotakin kuitenkin, ainankin aikaisemmin. Haluaisin kuitenkin uskoa että tuo kirjoitusaito ja lukutaito olisi hallinnassa. No lukutaidosta en tiedä, on niin harvinaista jo suomalaistenkin kansanedustajien keskuudessa.

Keksa

Tämä se on suomenkin tulevaisuus jos asioiden annetaan mennä niinkuin ne nyt menee. Hyvällä alulla jo ollaan.

Jukka

Minua on huijattu luulemaan, että vain valkoinen on rasisti, ei koskaan paahtoasteiset 2-5.

Anomaster

Kuitenkin rasistisista rikoksista tuomitut ovat lähinnä mitä vaan paitsi suomalaisia.

Ilkka Forsten

Miksi nyt ei huudeta ilmiselvän rotusyrjinnän vastaisia iskulauseita ? Miksi vassarit ei näe tässä mitään ongelmaa ? Miksi suomi jakaa rahaa Afrikkaan, joka ei kuitenkaan pysy pystyssä ilman valkoisten tekemää työtä ?

ike

Oikein. Eipä ole myöskään nähty ehdotuksia sanktioista Etelä-Afrikkaa kohtaan, vaikka valkoisten kansanmurha on ollut tiedossa jo pitkään. Ei kai ole poliittisesti korrekti aihe.

Jussi

Se on katoppa niin, että mustat ja värilliset on enemmistönä YK:ssa yms. kansainvälisissä järjestöissä. Ei kai ne nyt itselleen sanktioita laita.

Eka Kettunen

Alholin koneen nokka pitäisi kääntää tuonne Pangon leirin suuntaan hakemaan oikeita hädänalaisia ja vainon kohteeksi joutuneita ihmisiä.

Jns. Man

Ei edes apartheidin aikana ollut lakia joka olisi estänyt mustia tekemästä työtä tai heidät olisi irtisanottu jostain työstä ja palkattu tilalle mustia. Suurin osa E-Afrikan mustista on maahanmuuttajataustaisia, he tai heidän vanhempansa saapuivat maahan 1950-1990- l. Valkoisia on ollut maassa 350 vuotta.

Jupi

Belgialaiset kun saapuivat sinne, niin siellä ei ollut mitään, ei edes mustia asukkaita. Kovalla työllä viidakosta tehtiin viljelysmaita joita viljellään vielä tänä päivänä. Musta väestö ei ole koskaan omistanut ne maat, joita buurit viljelevät tänään. Ennen vanhaan maat kuului sille joka sitä viljeli

Jamo

Belgialaiset meni Kongoon, mutta hollantilaiset ”buurit” Etelä-Afrikkaan.

ike

On jotenkin aika kumma että Etelä-Afrikkalaiset jotenkin mielletään mustiksi. Jos ihmisellä on monta sukupolvea takana, eikö häntä nyt voisi kutsua Etelä-Afrikkalaiseksi, etenkin kun lähes kaikki taloudellinen ja sivistyksellinen nousu on tapahtunut tuona aikana. Kai tuollainen kiitollisuus tai edes ymmärrys omaa historiaa kohtaan on pois suljettua. Sanovathan suomessakin punavihreät että suomalaiseksi voi tulla vaikka yhdessä yössä, tosin KELA näyttelee tässä suurta osaa. Ei toimi Etelä-Afrikassa.

Anomaster

Eteläafrikkalaisiksi kutsutaan tummia, jotka ovat saapuneet Etelä-Afrikkaan satoja vuosia buurien jälkeen.
Etelä-Afrikassa oli hyvin vähän asutusta siihen aikaan, kun eurooppalaisia alkoi sinne virrata. Niitä alkuperäisiä mustia on tavattoman vähän nykyisinkin. Buurit ostivat sovussa maita niiltä alkuperäisiltä, eivät valloittaneet maita. Ongelmia mustien kansa tuli myöhemmin, kun pohjoisesta tuli zuluja valloittamaan alueita. Suurin osa mustista asukkaista Etelä-Afrikassa on tullut sinne joitakin vuosikymmeniä sitten siirtolaisina töihin.

Nyt siellä väitetään, että valkoiset varastivat maat niiltä mustilta, jotka tulivat satoja vuosia myöhemmin paikalle.

juu

Ehkä paras osoitus siitä kuika ennen hyvin pärjäävästä maasta tuli rasismin takia täysi kaatopaikka.
Vaikka ihonvärillä ei pitäisi olla mitään merkitystä, niin valkoiset kun oli vallassa niin maa pärjäsi hyvin, ei ollut nälkä kellään jne.
Tätä nykyä koko maa on rosvojoukkojen hallussa.

(valta)median prioriteetit

Salella on uusi koira! Karita Mattila sai seksiä! Hevonen pelästyi omaa pieruaan! Kaikkiin näihin on medialle riittänyt aikaa ja kiinnostusta silloin kun ilmastopsykoosilta ja sukupuolten moninaisuudelta on jäänyt aikaa mutta oikeat isommat asiat kuten se kuinka monen vuoden ajan keltaliivien mielenosoitukset ranskassa EU-tyranniaa kohtaan jatkuivat ja tämä Etelä-afrikan ainakin vuosikymmenen jatkunut tilanne jossa on syrjitty ja jopa tapettu valkoihoisia ei ole vieläkään ylittänyt uutiskynnystä. Onneksi meillä täällä suomessa on hyvä, asiansa omaava ja puolueeton media joka ei aja mitään agendoja ja osaa keskittyä tärkeisiin asioihin sillä muutenhan esim. YLE-veron maksaminen olisi suoraa kusetusta jossa joutuu maksamaan siitä että sinulle käytännössä näytetäään keskisormea kaikissa valtamedia tuotoksissa…

juu

heh se on just niin, ”luotettava media” on kun jostain pirkkapekkapeteliuksen sketsistä.
Moni ei varmaa muuten tiedä että pirkkapekka on tätänykyä vihreissä kansanedustajana 😀
Sen jälkeen kun pyyteli romaneilta anteeksi vanhoja sketsejä, niin ei ole pirkkaa enää näkynny.
3-vuotta vetänny kauheeta liksaa edes käymättä työpaikalla.

juu

tosin pirkkapealle kaikki kunnia hyvästä vedätyksestä.
Mut ei se silti pärjää kaverille joka oli 24-vuotta ”töissä” ettei edes käyny työpaikalla 😀 mutta palkka tuli joka kuukausi.

Jukka

Niin tai Neuvostoliitossa ollut lossikuski kävi säännöllisesti töissä työpaikallaan, ja nosti valtion maksamaa palkkaa, vaikka lossia ei edes ollut.

juu

Lossikuskeita tuli vaan mieleen.
Ennen ois ollu uutinen jos joku lossikuski on selvinpäin, nykyään ne uutisoi kun on hännissä 😀

Miksu

Miksei Pirkka-Pelle ole pyytänyt anteeksi sitä, että loukkasi aitoja hesalaisia puhumalla eräisssä sketseissä Taneli Mäkelän kanssa peteliusslangia?

Jukka

On se näkynyt aika useastikin eduskunnan kyselytunnilla, mutta ollut nukuksissa. Olen meilannut Atte Harjanteelle, että tökkää se kepillä hereille!

juu

heh ois kiva kun heräis, ehkä se ois ainoa joka sais naurattamaan?

Seksitautitesteihin, mars mars!

Minkä väristä seksiä se sai? Mustaako?

Jamo

Onko Salella, meidän kunnioitetulla maansa myynneellä valepresidentillä uusi koira? Joko se koira on tavannut Halosen kissan?

murre riepunen

Meillä ollaan samoilla linoilla 2015 jälkeen murjaanit ovat etuoikeuttuja, paitsi työntekoon heitä ei hätistellä, tulee kielivaikeudet, kulltturierot, rukoustilan puute, erilaisia sairauksia joita maamme tohtorit yrittävät ensimmäisinä hoidella, eläminen ilman ikävää työtekoakin onnistuu holtittoman avustusjärjestelmän johdosta sangen mukavasti, jääpi euroja vielä kotimaahan lähettettäväksi.

Jns. Man

Miksi kaikissa maissa joissa on valkoisia ja mustia pitää mustilla olla ’positiivisen syrjinnän’ tuomia etuoikeuksia?
Miksi ei yhteiskunta voi olla ’värisokea’!?
Koska valkoisilla on keskimäärin 15-20 ps. Korkeampi ÄO. Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa mustat olisivat vapaassa kilpailussa aina pohjalla mitä tulee asemaan, varallisuuteen ja koulutustasoon.
’Positiivisella syrjinnällä’ ei siis turvata vähemmistöjen oikeuksia, vaan mustien asemaan. Kuten E-Afrikan tapaus osoittaa, ei ole merkitystä onko valkoiset enemmistö vai vähemmistö.
Miten saadaan rasismi lopetettua?
Rodut asuisivat omissa, eri maanosissaan.

Piikkilampaat

No, Etelä-afrikka tulee rapistumaan kehitysmaaksi sillä valkoihoiset on maan nostanut ylös työllään ja ylivertaisilla aivoillaan. Mutta tuo jäi hiukka ihmetyttämään, ”ette varmaan usko, mutta työskentelin kirvesmiehenä”, elävät peltihökkelissä jossa maalattia, siis kirvesmies eikä ole saanut tehtyä hökkeliin edes puulattiaa???

pertsa

Etelä-Afrikan rappio on seurausta erityisesti Britannian ja USA:n kipapäiden toimista tuhota valkoinen rotu ja saada edelleen itselleen maan kultavarat ja timantit!

Piikkilampaat

No, kyllä se hoituu ihan pelkästään päivettyneiden tekojen osalta maan tuho eikä sitä tuolloin kukaan muu duunannut. Ko maan presidentti on homman siunannut jo vuosia sitten. Tuo päättäväelin pisti valkoisten tuhomisen alkuliekit, mutta kaippa sitä on sittemmin apajalle tunkenut nuo mainittemasi keräämään rikkaudet mätiin taskuihinsa.

Ilkka Forsten

Häneltä sosialisoitiin kirves valtiolle koska varsi oli valkoista puuta. Nyt kirvesmies on pelkkä mies.

ike

Ehkä on ajatellut että ei kannata, se kuitenkin varasettaisiin.

Jns. Man

Päteväkään kirvesmies ei voi tehdä mitään, jos puutavaraa ei ole!

Make

Niin, jos valkoisille ei myydä lautoja.Siinä maassa ois kirveelä töitä.

Anomaster

Ehkä myydään, mutta rahalla. Jos ei ole sitä rahaa, ei myydä.

Heikki Salama

Kävin äitini serkun luona Los Angelesissa vuonna 1996. Hän kertoi, miksi kaupunki ei palkkaa valkoihoisia työntekijöitä. Mikäli näin menetellään, voi paikkaa hakenut musta lain perusteella tehdä niin monta valitusta, että tämä viimein palkataan. On kaupungille helpompi ottaa musta suoraan, ilman valitusprosessia.

basisti

Pahinta ”rasismia” maailmassa lienee se kun kaapukansat nimittelee vapaita kansoja vääräuskoisiksi.

juu

Ongelma onkin vain se, että valkoisten määritelmällä vain valkoinen voi olla rasisti.

Jone

Ellen vääri arvaa, niin tällainen määritelmä ei voi syntyä missään muualla kuin vihreän feministisen suvakkiakan aivoissa.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa