Muu maailma Terveys ja hyvinvointi

Etelä-Korea kieltää koiranlihan syönnin

Moran Market, Seongnam, Etelä- Korea. Kuva: Flickr /CC BY-NC 2.0 DEED / Animal People Forum.

Etelä-Korean parlamentti on tehnyt historiallisen päätöksen kieltämällä koiranlihan myynnin, koirien kasvattamisen syötäväksi ja koirien teurastamisen. Laki hyväksyttiin äänin 208–0 ja se astuu voimaan kolmen vuoden kuluttua.

Eläinoikeusaktivistit, jotka ovat pitkään vaatineet koiranlihan tuotannon lakkauttamista, pitävät tätä päätöstä suurena voittona. He ovat kutsuneet koiranlihan tuotantoa häpeäksi Etelä-Korealle.

Uuden lain mukaan koiranlihan tuotannossa osallisena olevat voivat saada enimmillään kolmen vuoden vankeustuomion tai sakkoja noin 20 000 euron arvosta. Mielenkiintoista on, että vaikka tuotanto ja myynti ovat rangaistavia, koiranlihan syöminen itsessään ei ole lailla kiellettyä. Koiranliha on perinteisesti ollut osa korealaista ruokavaliota, erityisesti kesäisin, jolloin uskottiin sen viilentävän vaikutuksen.

Koiranlihakieltoa vaatineet aktivistit ovat vastaanottaneet uuden lain positiivisesti. Humane Society Internationalin Korean-jaoston johtaja Jung-Ah Chae totesi, että useimmat korealaiset haluavat tämän kärsimyksen loppuvan ja näkevät tämän päätöksen myönteisenä kehityksenä. Hän ilmaisi surunsa niille miljoonille koirille, joille laki tuli liian myöhään, mutta iloitsi samalla Etelä-Korean siirtymisestä koiraystävällisempään tulevaisuuteen.

Ennen kuin laki astuu virallisesti voimaan, se tarvitsee vielä presidentti Yoon Suk-yeolin allekirjoituksen. Tämä odotettu allekirjoitus on viimeinen askel kohti koiranlihan tuotannon ja myynnin kieltämistä Etelä-Koreassa.

Lähde: MTV Uutiset

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

On tullut aika vaihtaa sirkkaleipään ja torakkamaitoon kunnes aktivistit keksivät että heinäsirkkakin on tuntevia olentoja yhdessä torakoiden kanssa. Näin päädytään imeskelemään kiviä ja toivotaan että siitä irtoaa hivenaineita päivän tarpeisiin. Samaan aikaan muslimit rellestävät halal-lihansa kanssa eikä sinä ole mitään etiikan vastaista, puhumattakaan siitä ettei maapallon ilmasto kestä niin suurta lihan kulutusta menemättä nutulleen.

John Quiman

Vihreä valhe onkin kohdistettu valkoisiin, eurooppalaisperäisiin.

Valkoisille sanotaan, että on ilmastoteko olla tekemättä lapsia. Muille ei niin sanotakaan, vaan vaaditaan niille lisää avustuksia, kun väestön määrä kasvaa huikeaa vauhtia.

Valkoisille sanotaan, että pitää lopettaa lihan syöminen ja maitotuotteiden käyttö, koska lehmät pilaavat ilmaston pieruillaan. Muille ei tätä kampanjaa tarjota, vaan katsotaan, että oikeauskoisten tulee voida syödä uskontonsa mukaisesti.

Valkoisia syyllistetään orjien pitämisestä, mutta muille, jotka ovat pitäneet orjia paljon kauemmin ja jotka loivat orjamarkkinat, joista valkoiset hakivat orjansa. Valkoiset aloittivat orjien pitämisen paljon myöhemmin ja lopettivat paljon aikaisemmin. Propagandan mukaan orjat olivat mustia ja pahat orjien pitäjät valkoisia, mutta tosiasiassa orjia on ollut kaiken värisiä ja myös orjien pitäjät ovat olleet kaikenvärisiä. Vihreän valheen mukaan vain valkoiset ovat orjien pitämisestä jotain velkaa.

Suomesta on viety orjiksi niin paljon, että suhteessa väkilukuun orjiksi vietiin paljon enemmän kuin afrikkalaisia. Suomalaiset eivät ole pitäneet orjia, mutta vihreän valheen mukaan suomalaisten tulee maksaa velkaa mustille, joiden parista otettiin orjia muualle.

Vihreä valhe puree ns. suvaitsevaisiin, koska he eivät tunne historiaa, eivätkä mistään asioista tosiasioita, vaan reagoivat tunteillaan tarjottuun propagandaan.

John Quiman

Istuskelin Kaukoidässä erään korealaisravintolan terassilla nauttien virvoitusjuomaa. Ravintolan eteen parkkeerasi ilmeisesti omistajan auto ja autosta tuli isokokoinen bernhardilainen ravintolan edustalle seisoksimaan. Olin vähän ilkeällä mielellä ja kysyin tarjoilijalta, että onko tuo teidän jouluruoka? Tarjoilija ei ollut korealainen, joten ei ollut niin kamala paikka. Hän vaan hymyili, eikä sanonut mitään.