Eurooppa Politiikka

EU uhkaa sulkea sosiaalisen median ”yhteiskunnallisten levottomuuksien” sattuessa

EU:n sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / European Parliament from EU.

Twitterin ja Tiktokin kaltaiset alustat voitaisiin estää kokonaan, jos EU:n uuden digitaalisen sensuurilain (DSA) mukaan syntyy ”yhteiskunnallisia levottomuuksia”. Näin sanoo EU-komissaari Thierry Breton, kertoo Der Standard.

Thierry Breton on aiemmin herättänyt huomiota uhkauksillaan sulkea Twitter pysyvästi koko EU:n alueella, jos Elon Musk kieltäytyy noudattamasta poliittista sensuurilainsäädäntöä.

Digitaalisia palveluja koskeva laki tulee voimaan 25. elokuuta. Se tarkoittaa, että sosiaalisen median yritykset voivat joutua maksamaan miljardien eurojen sakkoja, jos ne sallivat sananvapauden alustoillaan eivätkä poista tarpeeksi nopeasti maahanmuuttovastaista ja muuta sisältöä, josta Bryssel ei pidä.

Breton uhkaa myös estää muista syistä kokonaan sosiaaliset verkkopalvelut, kuten Tiktokin, Twitterin, Facebookin, Instagramin, Youtuben ja Snapchatin.

Näin voi tapahtua, jos nämä palvelut eivät EU:n mielestä ryhdy riittäviin toimiin sisällön sensuroimiseksi yhteiskunnallisten levottomuuksien aikana, kuten äskettäisten siirtolaismellakoiden aikana Ranskassa.

”Jos esimerkiksi levitetään vihamielistä sisältöä, jossa kehotetaan mellakointiin, tappamiseen tai autojen polttamiseen, alustoilla on velvollisuus poistaa se. Jos ne eivät tee niin, niitä rangaistaan välittömästi”, Thierry Breton sanoi France Infolle.

Yrityksen liikevaihdosta jopa kuuden prosentin suuruisten sakkojen lisäksi EU voi kieltää ”rikollisen” sosiaalisen median alustan kokonaan koko unionissa.

68-vuotiaan huippubyrokraatin mukaan EU:lla on jo työryhmiä, jotka voivat ryhtyä välittömiin toimiin sananvapauden sallivia alustoja vastaan.

Breton sanoi, että komissio tekee ensi viikolla Tiktokille ”stressitestin” tarkistaakseen, pystyykö yhtiö noudattamaan uusia sääntöjä. Twitter on jo tehnyt testin. Meta on suostunut tekemään testin myöhemmin tässä kuussa.

Lähde: Fria Tider

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

Tämäkin sensuuri tulee iskemään EU:n omaan nilkkaan: kansalaiset siirtyvät käyttämään

  • Kiinan Veibo’a ja
  • Venäjän Telegram’mia
Ilkka

EU:n komeljanttari siis yrittää sanella koko maailmalle pelisäännöt joista kuultaa läpi puhdas kommunismi. Ei tule onnistumaan.

Peter Kreisler

Neuvostoliiton lopettanut Mihail Gorbatsov sanoi ”EU on Neuvostoliitto länsimaisissa vaatteissa.” Oikeassa oli, valitettavasti.

John Quiman

Sellaista kohti se on menossa. EU:n jäsenvaltioilla on vähemmän itsenäisyyttä kuin Yhdysvaltain osavaltioilla, vaikka EU ei vielä ole liittovaltio. Siitä halutaan liittovaltiota, mutta mikä se sellainen liittovaltio on, joka on keskusvaltainen ja näillä näkymillä totalitarismiin pyrkivä. Ei se olisi liittovaltio, vaan diktaturia, joka pitää ”osavaltioita” orjinaan.

Ilkka Manttari

Häveliäisyys ja sensuuri estää minua sanomasta mitä tuolle tyypille pitäisi tehdä. Nyt pitäisi jo tyhmemmällekin olla selvää mitä EU ajaa. Ajetaan viimeistä naulaa sananvapauden arkkuun. Eivät edes sitä ymmärrä että se ei tule onnistumaan mutta jo sen yritys tekee selväksi missä mennään. EU:n tulisi ajaa kansalaisten etua. Älkää unta nähkö. Organisaatio on läpimätä jos tuollaisia typeryksiä pääsee johtaviin asemiin. Täytyypä vähän seurata ollaanko suomenkin mepeissä samalla kannalla.
P.S. Tulin niin vihaiseksi tuosta uutisesta että täytyi vähän viivytellä tämän kommentin kirjoittamista että sain sen julkaistavaan (sensuroituun) muotoon.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
John Quiman

Johtaa siihen, että kansalaisilla ei ole oikeutta vastustaa EU:n keskusvaltaa, eikä sana ole vapaa edes vaaleissa. Unohtuu kokonaan sellainen asia heidän demokratiassaan, että ilman täyttä sananvapautta ei ole demokratiaa lainkaan. On kusetettu kansa, jota keskusvalta manipuloi valheillaan. Heidän tarkoituksensa on estää ihmisiä luomasta vallan kaatamiseen pystyvä vastarinta.

Kansalla on oikeuksia hallinnon suhteen, hallinnolla ei ole mitään oikeuksia kansan suhteen. Kansa saa heittää hallintonsa pihalle, kun niin haluaa. Hallinnolla ei ole oikeutta estää kansan tahtoa.

Kansan keskinäisen viestinnän estäminen loukkaa sananvapautta, eli demokratiaa.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka

Älä turhaan viivyttele, parhaat sanakäänteet tulevat sponttaanisti ja juuri silloin kun niiden aika on. Herra EU kommunisti Breton ei nyt ole huomannut että sisältö mihin tulee viitanneeksi, on sitä mitä islam levittää koko ajan eikä sensuuria käytetä. Jos sitä ei nyt sovelleta on turha kuvitella että sitä otetaan käyttöön kun valkoiset ja kristityt kyllästyvät lässytykseen. Toistan tässä muuan kuuluisat sanat. ” Nykyään luotan enemmän siihen mitä luodit sanovat.” ( Sanoja oli Rudolf Lange. ) Ullatus ullatus, natsi..Hui sentään menikö suomen maine nyt pesuveden mukana ja jonkun pitää erota virastaan. Minä en eroa, mutta eiköhän sieltä PS:n puolelta syyllinen löydetä, demarit kun ovat hanakoita kaivelemaan vanhoja asioita, mutta sitä he eivät muista että vuonna 1918 he aloittivat väkivallan. Ensimmäiset laukaukset ammuttiin heidän toimestaan. Edes kommunistit ei intoilleet niin kiivaasti, ja nyt puhutaan miten suomen tilanne on kestämätön kun on koko ajan seliteltävä ettei maamme ole fasistinen diktatuuri. Itse asiassa on, mutta nyt sitä tarjoilee punavihreä kaarti.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by Ilkka
John Quiman

Nämä ns. suvaitsevaiset, jotka suvaitsevat vain heidän omia mielipiteitään ovatkin ainoat merkittävät fasistit nykyajassa.

Ilkka

Jos Unkarissa tai Puolassa sanotaan että rajoitamme netin käyttöä suojellaksemme kansalaisia, huudetaan EU:n bunkkerissa suoraa huutoa ja vaaditaan selitystä miksi vapaa tiedotus ja sananvapaus pyritään estämään. Mutta kun EU uhkaa tehdä saman, ei kyse olekaan vapauden tai oikeuksien rajoittamisesta. On huomionarvoista ettei herra breton tunnu huomaavan islamilaisen retoriikan ja esiintymisen tuomia haittoja. Miten ihminen voi synnyttää itselleen niin paksun näköesteen faktoille, että on oltava huolissaan olemattomasta uhasta kuten valkoisten mahdollinen kapina.

Siinä mielessä breton on järjissään, että hän ei tee tätä silmät ummessa, mutta hän käyttää vain toista silmää joka näkee äärioikeistoa joka paikassa, vaikka tälläkin hetkellä Ranskassa olevat mellakat EI OLE valkoisen väestönosan synnyttämiä. Imaamien puheet moskeijoissa, joissa kehotetaan suoraan väkivaltaan ja terroriin, ei koskaan näy bretonin lasien läpi. Jos sen sijaan yksi ( 1 ) valkoinen ja kristitty kirjoittaa ”mustista säkeistä ” blokiinsa, menee pala väärään kurkkuun. En viittaa mihinkään enkä kehenkään, mutta viisaammat kyllä tajuavat mitä tarkoitan. Erään pienen pohjoismaan yhden henkilön tuottama sanavalinta, on siis suurempi haitta yhteiskuntarauhalle kuin viisi miljoonaa riekkuvaa muslimia. Yhden pienen ihmisen mielipide saa koko euroopan takajaloilleen, mutta miljoonien toistuva pers*****y ei aiheuta tarvetta puheisiin, saati siihen että mietittäisiin mikä on mennyt vikaan.

John Quiman

Kun noiden touhuja katsoo on poliitikkojen tarkoitus aina maksimoida oma valta ja minimoida toisten valta, eikä aina keinoja kaihdeta. Ainoa asia mistä ne ovat yksimielisiä on, että kansalle valehteleminen on fiksua ja tarpeellista ja vastaavasti kansalle toden puhuminen on typerää ja haitallista. Heille elämäntarkoitus on oman poliittisen uran edistäminen ja välineenä siihen on kansan häikäilemätön hyväksikäyttö..

Ilkka Manttari

Aloin selaamaan vähän noita Anter Yasan Tube-videoita ja sieltä kyllä löytyy aika mielenkiintoista asiaa. Tuossa esim. yksi esimerkki miten suomalainen ”demokratia” toimii. Hän on uusi nettituttavuus minulle mutta suosittelen katsomaan avoimin mielin. https://www.youtube.com/watch?v=rnAsg660j7Y, ehkä myös muitakin videoita.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
John Quiman

Minäkin kiinnitin huomiota siihen, että hänellä on aika paljon videoita ja aion vähän katsella, että mitä kaikkea löytyy.

Linkittämälläsi videolla tulee selvästi esiin, miten ns. suvaitsevaiset tarjoavat muslimeille erityiskohtelua, mitä ei tarjota keillekään muille. Kaikki muut saavat itse maksaa vastaavan palvelun. Tämä on törkeää ja perustuu islamofobiaan eli ei uskalleta olla antamatta muslimeille kaikkea, mitä haluavat.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by John Quiman

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa