Eurooppa Kulttuuri Muu maailma Politiikka

EU:n suunnitelma Twitterin sensuroinnista

EU:n sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / European Parliament from EU.

Twitter on yksi EU:n uusien poliittisten sensuuritoimenpiteiden kohteena olevista alustoista, kertoo i24 News.

EU:n niin sanotulla digitaalisia palveluja koskevalla säädöksellä (DSA) pyritään rajoittamaan sananvapautta verkossa määräämällä äärimmäisiä sakkoja sosiaalisen median yrityksille, jotka eivät välittömästi poista maahanmuuttovastaista ja muunlaista ”vihapuhetta” ja ”disinformaatiota”.

Euroopan komissio on nyt laatinut luettelon 19:stä sosiaalisen median sivustosta, jotka on todettu erityisen tärkeiksi sensuuritoimenpiteiden kohteiksi.

Luettelossa on muun muassa Twitter, joka on ollut EU:n tarkkailun kohteena siitä lähtien, kun Elon Musk otti alustan haltuunsa. EU-komissaari Thierry Breton on aiemmin uhannut sulkea Twitterin Euroopassa, jos Musk ottaa alustalla käyttöön sananvapauden.

Muita Brysselin poliittisen sensuurin kohteita ovat Google Maps, Google Play, Google Search, Google Shopping, Youtube, Facebook, Instagram, Amazonin Marketplace, Applen App Store, Linkedin, Bing, booking.com, Pinterest, Snapchat, Tiktok, Wikipedia ja Zalando.

– ”Uskomme, että näistä 19 verkkoalustasta ja hakukoneesta on tullut järjestelmällisesti merkityksellisiä ja että niillä on erityinen vastuu tehdä internetistä turvallisempi”, totesi sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton.

Nimetyt yritykset ovat vaarassa saada sakkoja, jotka voivat olla jopa 6 prosenttia niiden maailmanlaajuisesta liikevaihdosta, jos ne eivät noudata sensuurivaatimuksia.

Lähde: Fria Tider, i24 News

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Mitä sensuroitavaa Google Maps sisältää, siis ihan oikeasti ???

Ilkka

EU siis julistaa sodan suuryrityksiä vastaan, ja olettaa että se voi sanella miten hommat hoidetaan. Onnea matkaan.

John Quiman

Tehdä Internetistä turvallisempi sensuroimalla väärät mielipiteet? Sensuurihan tekee sen sananvapauden kannalta, demokratian kannalta turvattoman, koska se ei ole vapaa, kuten sen pitäisi olla.

S. “seant” A

Tämän jälkeen Eu:n on turha puhua Kiinan valvonta yhteiskunnasta.