Eurooppa Muu maailma Politiikka

EU uhkaa sulkea Twitterin

Kuvituskuva: Pixabay (CC0-lisenssi)

EU käy sotaa sananvapautta vastaan.

Elon Musk on kohdannut uuden uhan pyrkimyksilleen palauttaa sananvapaus Twitteriin, tällä kertaa EU:n taholta. EU-komissio on uhannut Twitterin uutta omistajaa Elon Muskia, että se kieltää Twitterin koko EU:n alueella, jos hän ei toteuta sananvapauden rajoituksia. Tällaisia rajoituksia ovat esimerkiksi tiettyjen käyttäjien estäminen ja EU:n ”ongelmallisina” pitämien viestien poistaminen.

Ranskalainen EU:n digitaaliasioista vastaava komissaari Thierry Breton saneli Muskille videokonferenssissa, että Twitterin on osallistuttava massasensuuriin, jos se haluaa toimia Euroopassa. Breton hekumoi Muskille jo pian sen jälkeen, kun tämä oli ostanut Twitterin, että ”lintu lentää meidän sääntöjemme mukaan”.

Breton nojaa voimakkaasti EU:n uuteen digitaalipalvelulakiin (Digital Services Act), joka rajoittaa laajasti sananvapautta verkossa ”vihapuheen torjunnan” varjolla. DSA antaa EU:lle mittavat valtuudet sensuroida poliittisia toisinajattelijoita ja puhetta, jota se pitää uhkana vasemmistoliberaalin vallanpitäjille.

Financial Timesin mukaan, jos Musk toteuttaa suunnitelmansa armahtaa käyttäjät, palvelu estetään EU:ssa. Muihin mahdollisiin toimenpiteisiin kuuluu massiivinen 6 prosentin sakko Twitterin maailmanlaajuisista tuloista.

Musk sanoi hiljattain aiemmin tällä viikolla, että ”jos sananvapaus menetetään Amerikassa, edessä on tyrannia”. Eurooppa näyttää kuitenkin päihittävän Yhdysvaltojen vasemmiston pyrkimykset palvelun kaatamiseksi.

Komission puolesta puhunut Breton vaati myös, että moderaattorien on ”aggressiivisesti valvottava niin sanottuja valeuutisia”. Lisäksi Musk on toimitettava EU:lle tiedot siitä, kuinka monta aktiivista ja estettyä käyttäjää Twitterillä on, muuten palvelu kielletään.

Samanlaiset strategiat, joihin liittyy kokonaisten verkkopalvelujen estäminen, ovat yleisiä autoritaarisissa hallituksissa ympäri maailmaa, joista monia EU usein kritisoi sananvapauden rajoittamisesta. Monet näistä maista estävät esimerkiksi Facebookin ja Twitterin. EU näyttää kuitenkin ottavan mallia näiden maiden pelikirjasta.

Anti-Defamation League (ADL), yksi Yhdysvaltojen johtavista juutalaisjärjestöistä, on uhannut Muskia ”hirvittävillä seurauksilla”, jos hän tuo takaisin tiettyjä käyttäjiä, kuten Donald Trumpin tai Alex Jonesin. EU näyttää omaksuvan saman lähestymistavan. Financial Times väittää, että EU:n virkamiehet haluavat estää Yhdysvaltain entistä presidenttiä Donald Trumpia twiittaamasta seuraajilleen.

Pian sen jälkeen, kun Trump alun perin estettiin, useat maailman johtajat, kuten silloinen liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoivat, että Trumpin kieltäminen oli väärin. He väittivät, että sosiaalisen median jättiläisillä ei pitäisi olla yksipuolista valtaa tehdä tällaisia päätöksiä. Merkelin hallitus teki kuitenkin selväksi, että heidän mielestään Trumpia ei välttämättä pitäisi kieltää, vaan hallitusten virkamiesten pitäisi tehdä tällaiset päätökset, ei yritysten itsensä.

Kyselyn laatimisen jälkeen Musk salli sekä Trumpin että muiden estettyjen käyttäjien, jotka eivät olleet rikkoneet lakia, palata takaisin Twitteriin. Tämä loi pohjan suurelle taistelulle, joka epäilemättä käydään Yhdysvalloissa ja Euroopassa tulevina kuukausina.

Lähde: Remix

63 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jone

Irti EU:sta ja äkkiä, sen pitäisi olla selvä jo jokaiselle jolla on vielä omaa ajattelukykyä suomen koululaitoksesta, mediasta, etenkin YLE:stä huolimatta.

John Quiman

EU:sta eroaminen ei oikein onnistu. koska Suomessa kansa ei äänestäisi eroamisen puolesta. Aika ei ole siihen kypsä, piti sitä sitten hyvänä tai huonona asiana.

Jos EU:sta erotaan, luo Suomen suvakkihallitus EU:n kanssa kauppasopimukset, jotka ovat Norjan sopimuksen kaltainen. Norja on alistettu EU:lle melkein siinä kuin Suomikin. Lopputlos ei paljoa muuttuisi. Norjassakin on matuongelmat ja muutkin hömpät.

Todellinen ratkaisu on joko EU:n totaalisessa muuttamisessa tai sen hajoamisessa, jolloin on mahdollista tehdä uusi vapaakauppa-alue.

Jos se hajoaa, ei ole enää EU:lla valtaa, eivätkä EU-sopimukset ole enää voimassa. Uuden rakentaminen voisi viedä hetken, mutta kyllä kaupankäynti jatkuisi samalla tavalla kuin ennenkin väliaikaisin sopimuksin.

Muuttaminen kävisi siten, että EU:n jäsenmaissa suvakkihallitukset kaadetaan ja tilalle tulee jotain järjellisempää. Toivottavasti ei toisen ääripään diktaturiaa. EU:n kaltaisen koneiston muuttaminen vähemmän keskusvaltaiseksi jäsenmaiden itsenäisyyttä vahvistamalla voi olla erittäin vaikeaa. Pitäisi purkaa kaikki säännöt ja sopimukset sekä heittää suvakkivirkamiehet ulos. Se voi olla niin vaikeaa, että kokonaan uuden systeemin rakentaminen visi olla helpompaa.

Pitää muistaa, että EU ei ole mitään sellaista, miksi sitä jäsenmaiden hallitukset eivät tee. Avaimet ovat jäsenmaiden hallituksissa. Kun ne kaatuvat tulee muutos.

Antsa

EU ei hajoa,ellei sen jäsenet osoita jollain tapaa, etteivät halua olla mukana tämänkaltaisessa kehityksessä. Briannia jo osoitti haluttomuutensa, mutta se onkin kansanyhteisö jolla on siihen rahkeet.

John Quiman

Haluttomuus tulee ainoastaan sillä, että jäsenmaissa kansat valitsevat muita kuin suvakkeja vaaleissaan.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by John Quiman
Jussiboy

Siis sinimustia ja tiihosia hallitukseen ja eduskuntaan, seurauksena olisi täysi kaaos. Onneksi niin ei tapahdu edes pahimmissa painajaisissa.

John Quiman

Onpa sinulla todella kapea elämänkatsomus. Tyypillistä turhan kiihkoileville, että jos ei kannateta heidän ajatuksiaan, sitten he väittävät, että tilalle tulee toista ääripäätä.

Samppa

Äänestämisestä ei ole mitään apua, se on monesti nähty. Ainoa keino on saada tiedotusvälineet haltuun ja kansalle oikeaa tietoa siitä mitä suomi saa, vai saako mitään ja mitä se menettää kuuluessaan nykyisenkaltaiseen EU:iin. Kun silmät aukeaa muuttuu mielikin.

Eetu

Viisas on jo kauan tiennyt, mitä ja mikä EU todellisuudessa on.

Mutta tyhmä ei opi tästäkään, eikä mistään.

Runtiti-pou

Holokausti on valhe. Jos tämän saa jossain sanoa, koko koneisto uhkaa sortua.

Jussiboy

Nytkö kansalainen-lehti sortuu ja lopettaa, kun sait tuon sanottua.

Runtiti-pou

Puupää. Mutta Toiviainen saattaa iskeä koska tahansa

John Quiman

Millä oikeudella ja millä valtuuksilla EU estää kansalaisten vapaata keskustelua?

John Quiman

Vapaa sana on kuulemma uhka demokratialle. Sananvapaushan on demokratian kulmakivi. Näille suvakeille vapaa sana on uhka, koska se on uhka heidän vallalleen.

Hyvin rumalla tavalla käyttävät valta-asemaansa tukahduttamaan kaikki muut mielipiteet. Ovat siis diktatuurisia, eivätkä vähääkään demokratian kannattajia.

samoi

Kääntävät kaiken päälaelleen – eli kun vapaa sana on demokratian perusta, nuo väittävät, että sanaa on rajoitettava, jotta demokratia toteutuu. Tyypillistä totalitarismia.

jo riittää

Siinonisti persujen syytä kaikki tämä. Persut on valeoopositio ja israelin asialla.

Ilkka Forsten

Sait sitten yhdistettyä Twitterin ja PS:n toisiinsa, vaikka tässä ei ole mitään tekemistä niiden välillä. Löysit juutinraumalaisetkin osatekijäksi, onnea. Kohta sanot että Halla-aho on oikeasti Stefan Löfven joka käytää kipaa koti-oloissaan, mutta kumartaa mekkaan neljästi päivässä, toistaen lausetta Hare Krisna.

J...

”Kansallismielisten” suurin vihollinen on perussuomalainen.

Ilkka Forsten

Siksi en olekaan niin ” kansallismielinen,” kun vihreät ja kommunistit koetaan paremmiksi kavereiksi kuin PS.

Runtiti-pou

Kyllä na kaikki ovat samoja joonilaispuolueita

John Quiman

Suuri osa saattaa ollakin. Ainakin ne, joiden edustajat ovat weffiläisen kerhon jäseniä.

Mutta miksi, on hyvä kysymys?

Henkilökohtainen ahneus ja uraputkenhankinta? Kiristys? Lahjonta?

Jukka

EU:ssa sananvapautta ei ole enää pitkään aikaan ollut. Tai on, kunhan sanot kuten määrätään. Vihapuheleimakirves viuhahtaa heti, kun sanot toisin.

John Quiman

Vihapuhe-, rasisti- tai muu leimakirves heilahtaa. Työpaikka lähtee, lapset saatetaan ottaa huostaan, talous ruhjotaan ja muutenkin vainotaan.

Kata

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009243479.html

Juu kerrankin totta mutta kyllä EU:ssa setsuuri pelaa ettei kukaan väärinajattelija saisi mielipidettään julki.
”Solisalirattien” touhua eli heidän mukaansa demokratiaa.
Aivan uskomatonta kansalaisten kontrolloimista!Back to ussr!1984!

Kale Lergi

Tuon EU-sensuurin eräs keskeinen syy lienee yritys vaimentaa nigrimigraation kritisointia

YK:n Agenda 2030 näet velvoittaa vähentämään globaalia eriarvoisuutta.

Sellainen onnistuu helpoiten tuomalla kehitysmaalaisia Euroopan maiden sosiaaliturvan ”asiakkaiksi”..
Juurihan Suomessakin turvattiin paperinsa repineiden tervaydenhoito vaikka kantaväestökään ei pääse Sote-lääkäriin.

Ilkka Forsten

Se on outoa kun YK:n globaali tavoite laittaa aina suomalaiset maksamaan ensimmäisenä laskun mikä siitä koituu. Ai niin, anteeksi, mehän olemme vanha kolonialistinen suurvalta, tahtoo välillä unohtua tämä fakta kun yrittää miettiä mikä järki maailmasta on kadonnut.

Antsa

Niin, me ollaan se orjalaivojen tervaajakansa, ilman tervaa ei olisi orjuutta maailmassa, orjuus suomen syy.

John Quiman

Ja kuinkahan hyvin se ”globaalin eriarvoisuuden vähentäminen” toimii.
https://www.youtube.com/watch?v=KCcFNL7EmwY

Kale Lergi

Tuo eriarvoisuus vähenee sitä mukaa kun suomalaisia onnistutaan köyhdyttämään takaisin savupirttiasteelle.

John Quiman

Tämähän erilaisissa tasa-arvoideologioissa on tyypillistä. Kansa köyhdytetään, ei koske eliittiä ja kansalaiset ovat sitten tasa-arvosia, ei koske eliittiä.

Ilu

Miksi sitten kokoomus-petteri puhuu, että kaikki haluaa säilyttää hyvinvointivaltion? Hyvinvointivaltio on sellainen, jossa luokkaerot ovat pienet ja tavallisella kansalaisellakin on mahdollisuus hyvään elämään, eikä tarvitse tyytyä jatkuvaan köyhyteen ja puutteeseen. Petteri selvästi valehtelee.

John Quiman

Poliitikot eivät tiedä mitä toden puhuminen tarkoittaa. Puhuvat mitä tahansa saadakseen ääniä ja vaalilupausten parasta ennen päivä on vaalipäivä. Sen jälkeen lupauksista lähtee mehut ja ne unohtuvat.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by John Quiman
ike

Bilderberg on puhunut, pulinat pois.

Kata

Sepäse voihan piiperibergin ahneet opiskelijat…ahneita valtaan.

Sepeteus

Ja meidän nulikat täysillä mukana tuossa EU helvetissä😡

Ilkka Forsten

DEMOKRATIAA ! Saat sanoa ja kirjoittaa vain mitä kommunistit haluaa sinulta kuulla.

John Quiman

Saat tunnustaa oikeaa uskoa ihan vapasti.

Piikkilampaat

Ei ole asiaa mihin eu syöpä ei puuttuisi, jopa kurkun ja porkkanan käyryyteen on tiukka asetus annettu eu syöpäläiseltä. Eu tähtää kiinaakin pahemmaksi diktatuuriksi.

Jäitä hattuun

Niin, Timo Soini kiteytti tämän aikoinaan todella osuvasti: Missä EU, siellä ongelma!

Juuri näinhän asia on.

(Tämän lauseen todistusvoimaa osoittaa hyvin myös se, että lopulta kyseinen asia ilmeni jopa Soinissa itsessään. Siirryttyään Brysseliin eurokansanedustajaksi hän rupesi vähitellen ammentamaan itseensä tuota EU-mädätystä, ja vastaavasti Suomen etujen ajaminen jäi koko ajan vähemmälle – kunnes se lopulta hiipui kokonaan, ja Soinista oli kehkeytynyt samanlainen EU-politrukki kuin nämä jyrkikataiset ja petteriorpot.)

Jäitä hattuun

Moni varmasti muistaa, kuinka Yle ja muu valtamedia vielä joitakin vuosia sitten kauhisteli Kiinan ja Venäjän tapaa estää kansalaistensa pääsyä tietyille ”sopimattomiksi” katsotuille nettisivustolle.

Sormi ojossa toimittajat selittivät, että tällainen sensuurimeininki on täysin tuomittavaa, eikä se missään nimessä sovi demokratiaan!

Mutta nyt kun tämä sama sensuurimeininki on otettu käyttöön EU:ssa ja meillä Suomessakin, ei asiassa enää olekaan mitään sopimatonta.

Päinvastoin, moni valtamedian toimittaja nyt suorastaan kiittelee tätä ”sopimattomien” nettisivustojen sensuroimista pois kansalaisten näkyviltä.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Jäitä hattuun
otto suni

EU on läpeensä mätä konkurrsikypsä yhteiseen velkaunioniin pakotettu ryhmä valtioita joita johtaa näennäisesti presidentit tai pääministerit! Valta on poliittisen kontrollin ulkopuolella olevalla politbyroolla mitä nimitetään komissioksi. Sensuuri on ainoa keino poliittisen poliisin ohella valvoa alistettuja kansoja.

Jäitä hattuun

Juuri näin.

Piikkilampaat

Mikään ei ole sairaampaa kun se että moni kansalainen istuu katselemaan kun Suomen tuhovat ww uuden maailman pirut juhlii jotain itsenäisyyspäivää, ei ihme että itellä on ollut jo 2 vuorokautta helvetillinen migreeni ja ei kun pahenee.

Ilkka Forsten

Sanoin joskus ettei tekele mikä käyttää titteleitä kuten ” komissaarit ” ole muuta kuin Neuvostoliiton jatke. Mahdoinko olla silloin väärässä ?

Ilkka Forsten

Valtamedialla on kaksi syytä hypettää asiaa. 1) He ovat antautuneet kokonaan vihreälle aatteelle, koska he olettavat että se on tulevaisuutta, ja 2) tilaajamäärät laskee koko ajan, joten totta kai halutaan pois alustoja missä ihmiset voivat jutella asioista ilman lehdistön vihreää sensuuria.

Jussiboy

Niin ihmiset haluavat alustan, jossa ei keskustelua käydä vaan herjataan ja haukutaan toista, levitetään valeuutisia. Tässähän sitä mennään venäjän ansaan kuin lampaat. Minä en ymmärrä, miksi pitäisi saada levittää, mitä tahansa valheita. Kritiikki vallanpitäjä vastaan on tervettä, kun puhutaan asioista mutta kun omat tiedot ja argumentit ovat heikot tai niitä ei ole ollenkaan, niin aletaan käymään henkilökohtaisuuksiin. Kyllähän sekin voi kuulua sananvapauteen mutta sellaiset viestit kertovat vain sanojan alamittaisuudesta. Venäjähän on taitava tällaisessa disinformaatio levittämisessä ja epäluottamuksen lietsomisessa. Useat ns. kansallismieliset menevät innolla tähän mukaan huomaamatta, että tällä tavoin he sahaavat omaa oksaansa. Omassa sokeassa herra- ja euvihassaan, he tekevät juuri sitä mitä venäjä haluaa. Kysymys: saako sosiaalisen median alustoilla tehdä ja sanoa mitä tahansa? Saako ihmisistä sanoa mitä tahansa? Onko doxaaminen sallittua? Saako rikolliset maalitta syyttäjiä tai poliiseja, jos tuomiot tai kiinniotto ei miellytä?

John Quiman

Nyt panettelet yleistäen ihmisiä, jotka eivät ole samaa mieltä kanssasi.

Entäs jussiboylaiset?

Heillä ei ole hajuakaan siitä, mistä ihmiset haluavat jutella. He reagoivat siihen, että joku saattaisi sanoa jotain, mikä heidän mielestään ei ole totta tai ei saisi olla. Siksipä se pitää kieltää. He eivät halua paneutua esitettyihin asioihin, vaan haluavat kiireesti tuomita erilaiset mielipiteet, vaikka olisi jotain esitetty vedenpitävin todistein.

On paljon täysin todistettavissa olevia tosiasioita, joita ihmiset ottavat esille, mutta jussiboylaiset haluvat estää sen, koska se ei ole poliittisesti korrektia. Niinpä he luovat mielikuvan, että kyse on valeuutisista ja valheiden levittämisestä. Näin näppärästi nuijitaan väärät mielipiteet tuhannen päreiksi. Ainakin he uskovat niin.

Mutta totuudenpuhujat eivät katoa leimakirveillä. He voivat hetkeksi hämmentyä ja olla hetken hiljaa, mutta he nousevat uudestaan, eivätkä enää lakoa leimakirveenheiluttajien iskuihin.

Jussiboylaiset haluavat valjastaa tieteenkin heidän tavoitteidensa välineeksi ja siksi kieltää tieteellisen vapauden tarkastella asioita muulla kuin heidän hyväksymällään tavalla. Jos tieteen parissa joku uskaltaa olla eri mieltä, johan leimakirveet kaivetaan esiin, eri mieltä olevan rahoitus lähtee alta ja hänet nuijitaan matalaksi, vaaditaan potkuja töistä ja jopa lasten huostaanottoa jne. Jussiboylaiset eivät tunne armoa, väärää mieltä oleva pitää tuhota kaikin keinoin.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by John Quiman
Jäitä hattuun

Jussiboy yrittää olla fiksu, mutta retkahtaa omaan kuoppaansa – ja todella pahasti.

Hän toteaa sinänsä aivan oikein, että kaikilla ei ole riittävästi kykyä korkeatasoiseen argumentointiin, mikä sitten näkyy näiden tyyppien kirjoituksissa aika ikävälläkin tavalla.

Tämän ongelman ”ratkaisemiseksi” Jussiboy sitten haluaa poistaa sananvapauden kaikilta!

Tällainen ehdotushan on täysin järjetön: fiksusti käyttäytyviä ihmisiä pitäisi rangaista siitä hyvästä, kun jotkut tietämättömät typerykset eivät osaa käyttäytyä kunnolla.

Eihän tässä ole minkäänlaista järjen hiventäkään!

Yhä naurettavammaksi homma menee, kun Jussiboy yrittää vielä puolustella tätä kuningasajatustaan jollain Venäjän vaikutuksen torjumisella – ja tietenkin ilman minkäänlaisia todisteita siitä, että tuontyyppistä uhkaa on meillä Suomessa edes olemassa.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Jäitä hattuun
Ilkka Forsten

Ensin pitäisi myöskin määritellä mikä on korkeatasoista argumentointia. Tarkoitetaanko sillä tyylipuhdasta kirjakieltä, vai sitä että sanoman sisältö ei ole aiheen kannalta tarpeeksi korkealentoinen, joten se lasketaan kyvyttömyydeksi. Kirjoitus-asu ei kerro välttämättä mitään siitä kuinka hyvin kirjoittaja on asioihin perehtynyt. Ei ole ihan ennen kuulumatonta että myöskin suoraa kopiointia esiintyy, joka sitten tarjoillaan omana viisautena.

Sananvapaus määritteenä ei käsittääkseni ole mikään lajityypitelty ilmaisu. Se voi olla mitä tahansa, sillä melipiteitä ja tapoja ilmaista melipide on laidasta laitaan. Suomi ja EU on tällä hetkellä jotain sellaista, missä kukaan ei osaa kirjoittaa oikein mikäli kritisoi tarjoiltua informaatiota. Ongelma ei siis ole se miten kritisoidaan, vaan se ettei saisi kritisoida lainkaan.

On totta ettei Venäjä halua rinnalleen vahvaa eurooppaa, koska se on haittatekijä erilaisen arvomaailmansa takia. Mediassa on selviä trolleja, kirjoittajia jotka pyrkivät valkopesemään asioita ja puolustamaan venäläisyyttä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että esimerkiksi kansallismielinen ajattelu perustuisi EU kritiikin osalta venäjän suosimiseen. Punavihreässä kuplassa asia halutaan esittää tässä valossa, mutta samalla voidaan kysyä onko siinä kuplassa mikään muukaan totuuteen perustuvaa. On ihan yhtä järjetöntä puolustaa EU:n täyttä saneluvaltaa, kuin suosia venäläistä menttaliteettia. Ne on pohjimmiltaan aivan sama asia. Vallan keskittämistä harvoille sisäpiiriläisille, kansan pitämistä loputtomien rajoitteiden ja valvonnan alla, ja kritiikin kieltämistä vedoten siihen että kritiikki vaarantaa yhteisöjen oikeuksia, tai on suurelle kokonaisuudelle haitallista.

Sananvapaus pitäisi olla niin itsestään selvyys, ettei siitä tarvitsisi yhtenään muodostaa kohtalonkysymystä, tai paisutella mielipide erojen merkitystä ohi järjellisen ajattelun. Kun näperrellään tulkintojen kanssa, se kertoo siitä ettei oikeasti haluta ylläpitää minkäänlaista mielipiteen vapautta. Loputon määreiden ja suvaittavien sanojen listaaminen, kertoo pelosta jota valtaapitävät tuntevat. Jos kehitellään joka päivä muuttuva suvaittavien ilmaisujen valikoima, saadaan mikä tahansa kirjoitus näyttämään väärin ymmärretyltä sananvapaudelta. Siinä tilanteessa on yhdentekevää kirjoittaako tyylipuhtaasti vai vähän rosoisemmin. Se paljon mainostettu demokratia sallisi minkä tahansa kirjoittelun, mutta näennäisdemokratia torppaa kaiken, koska pelko siitä ettei ihmiset enää pidäkään yhtä totuutta oikeana, pakottaa keksimään yhä lisää kieltoja joilla kuitenkin ollaan puolustavinaan vapautta. Vapautta niillä puolustetaankin, mutta ei kansan vapautta, jolloin ne demokratiaksi itseään kutsuvat valtiot voivat käyttää diktatuuria demokratian kilven takaa.

John Quiman

Sananvapauden rajoittaminen ja kieltäminen on henkisesti samaa kuin ulostamisen kieltäminen. Jossain vaiheessa räjähtää, olipa siihen lupa tai ei.

Jostain kumman syystä vallassa olevat ajattelevat nykyään, että heillä on oikeus rajoittaa kansan keskustelua siten, että vallassaolijoiden käsityksiä ja tekoja ei sovi arvostella. Eihän tällaista oikeutta voi olla, paitsi valehtelemalla niin itselleen kuin toisillekin.

Sananvapaus on luonnollinen tila, sen kieltäminen ja rajoittaminen on luonnonvastainen tila.

Sananvapaus on demokratian ehdoton edellytys. Ilman sananvapautta ei voi olla demokratiaakaan. Tähänhän vallassa olevat nyt pyrkivät, että ei olisi demokratiaa, vaan vain heidän ”demokratiansa”, joka on sitä Putinin mainostamaa ohjattua demokratiaa eli diktaturiaa.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by John Quiman
Jäitä hattuun

Mitä tuohon korkeatasoiseen argumentointiin tulee, niin yksinkertaisin ”rautalangasta väännetty” malli asiasta on kuuluisa argumentointipyramidi. Siinä erityyppiset argumentit on ryhmitelty seitsemään eri tasoon sen mukaan, kuinka pätevästä ja todistusvoimaisesta argumentista on kyse.

Löytyy helposti googlettamalla, englanninkielisten lisäksi myös suomeksi käännettynä.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Jäitä hattuun
Vihaan EU:ta yli kaiken

S**tanan kirottu mätä EU.

:::

Ministerit: -Suomi on itsenäinen maa ja EU:ssa. Hyvää itsenäisyyspäivää!

EU: -Te ette enää määrää kuka saa ja mitä saa lausua.

Ministerit: *Nuolevat byroon korkkareita ihan itsenäisesti*

Hane

EU on raamatussa mainittu iIlmestyskirjan peto.

Peter Kreisler

”EU on vanha Neuvostoliitto länsimaisessa asussa”.
Mihail Gorbatsov

jokaiselle ansionsa mukaan

Twitteri voisi viikoksi bännätä nämä sensuuria haluavat EU-kiihkoilijat. Saisivat kokea sitä mitä haluavat eli sensuuria.

juu

EU on kahminut valtaa aivan liikaa jopa laittomasti.
Ei kukaan (poliitikkoja lukuunottamatta) ole tämmöisen puolesta koskaan äänestänyt.
Ei ole enää mitään itsenäisyyttä, surkuhupaisaa että sen itsenäisyyden pois lahjoittaneet taas juhlii ja jakaa mitaleita toisilleen.

Jäitä hattuun

Surkuhupaisinta tässä EU:n uhoamisessa on se, ettei EU:lla ole edes mitään todellista voimaa:

– EU:lla ei ole juuri minkäänlaista sotavoimaa. (Lähes jokaisen EU-valtion armeija on heikko tai erittäin heikko.)

– EU:lla ei ole minkäänlaista taloudellista voimaa. (Jokaisen EU-valtion talous on pahasti kuralla, ja tilannetta joudutaan paikkaamaan jatkuvalla velan ottamisella; siis lisää uutta velkaa entisten päälle.)

Tässä tilanteessa ainoa asia johon EU-maiden johtajat enää pystyvät, on omien kansalaisten kiusaaminen ja kyykyttäminen.

Peter Kreisler

Juuri näin on, EU:lla on voimaa vain omien kansalaistensa sortamiseen, sekin loppuu kun EU:n resurssit on lopullisesti käytetty loppuunsa.
Se, mitä sen jälkeen tapahtuu on ainoastaan EU:n kansojen päätettävissä, mutta helppoa tämän katastrofin jälkien siivoaminen ei tule olemaan.

juu

YLE teema näyttää juuri vuoden 1994 itsenäisyyspäivän linnanjuhlia.
Varmaan tahatonta komiikkaa kun vajaa kuukausi sen jälkeenhän Suomi liittyi EU:iin

Jussiboy

Nyt jäitä hattuun jäitä hattuun. Miten sinua on EU kiusannut?

Tare

Herätkää pahvit, älkää panko aina hattuun jäitä, vaan välillä hiiliä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Suurimmat tuholaiset saavat suurimmat mitallit.

Illu

Toivottavasti edes mitalien painolla saadaan näiden röyhkimysten selkä nöyrtymään kumaraan.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa