Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

EU:n pakollisten siirtolaiskiintiöiden aiheuttama viha kasvaa kaikkialla Euroopassa

Syyrialaiset nuoret miespakolaiset valtaavat Budapestin Keletin rautatieaseman, Unkari (2015). Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Mstyslav Chernov.

”Jos laki menee läpi Euroopan parlamentissa, FPÖ vaatii Itävallassa kansanäänestystä tästä turvapaikkapaketista, koska tämä sopimus ei edistä mitenkään Euroopan muuttumista linnoitukseksi”

Euroopan konservatiiviset puolueet ja Puolan kaltaiset hallitukset ovat käynnistäneet erilaisia toimia vastustaakseen uutta EU:n lakia, joka johtaa maahanmuuttajien pakkosiirtoihin eri puolilla Eurooppaa. Laki voi vaikuttaa erityisesti Unkarin ja Puolan kaltaisiin valtioihin, jotka ovat perinteisesti vastustaneet massamaahanmuuttoa, mutta myös muut konservatiiviset puolueet esimerkiksi Saksassa ja Itävallassa vaativat kansanäänestyksiä ja muita toimia EU:n siirtolaiskiintiöjärjestelmää vastaan.

Puolassa maan parlamentti on käynnistänyt videokampanjan toimenpidettä vastaan ja aikoo hyväksyä päätöslauselmaehdotuksen, jolla hallitus valtuutetaan käyttämään veto-oikeuttaan ja olemaan hyväksymättä maahanmuuttajakiintiöitä koskevaa ehdotusta seuraavassa EU:n huippukokouksessa. Pakollisia siirtolaiskiintiöitä koskevasta kysymyksestä järjestetään myös kansanäänestys, joka toteutetaan samanaikaisesti tämän syksyn parlamenttivaalien kanssa.

Itävallassa on puolestaan käynnistetty verkkovetoomus, jossa vastustetaan pakkosiirtolaisuutta. Myös Saksan oikeisto on vastustanut uutta kiistanalaista toimenpidettä.

Puolan hallitseva Laki ja oikeus -puolue (PiS) on valmistellut päätöslauselmaluonnosta, joka antaisi hallitukselle vahvan valtuuden torjua Brysselin kiintiöihin perustuva maahanmuuttajien pakkosiirto.

EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkasopimukseen kuuluvista maahanmuuttajien pakkokiintiöistä päätettiin viime viikolla EU:n sisäministerien neuvostossa. Suunnitelmien mukaan EU:n jäsenmaat joko hyväksyvät tietyn määrän maahanmuuttajia tai joutuvat maksamaan vähintään 20 000 euroa siirtolaista kohden EU:n kassaan.

PiS-puolueen tiedottaja Rafal Bochenek muistutti, että Puolan parlamentti on tehnyt nykyisen kaltaisia päätöksiä aiemminkin, esimerkiksi vuonna 2016, mutta ne antoivat valtuudet keskustella näistä asioista EU-tasolla.

”Nyt haluamme antaa Puolan hallitukselle vahvan mandaatin käyttää veto-oikeutta Eurooppa-neuvostossa”, hallituspuolueen tiedottaja sanoi. Laki ja oikeus -puolueen poliitikot kirjoittivat päätöslauselmaluonnoksessa, että ”Puolan tasavallan Sejm (parlamentin alahuone) vastustaa jyrkästi yritystä ottaa käyttöön mekanismeja laittomien ”taloussiirtolaisten” pakkosijoittamiseksi EU:n tasolla”.

Myös Itävallan FPÖ vaatii kansanäänestystä

Puola ei kuitenkaan ole ainoa maa, joka harkitsee kansanäänestyksen järjestämistä asiasta, sillä myös Itävallan suosituin puolue, Itävallan vapauspuolue (FPÖ), vaatii kansallista äänestystä.

”Jos laki menee läpi Euroopan parlamentissa, FPÖ vaatii Itävallassa kansanäänestystä tästä turvapaikkapaketista, koska tämä sopimus ei tee Euroopasta linnoitusta. Siksi poliitikkojen on tehtävä kaikkensa ”Itävallan linnoituksen” toteuttamiseksi ja maan suojelemiseksi uudelta kansojen siirtolaisuudelta”, FPÖ:n johtaja Herbert Kickl sanoi.

Kickl on arvostellut Itävallan hallitusta siitä, että se on suostunut ehdotukseen, ja väitti sen ”puukottaneen itävaltalaisia selkään”. FPÖ on pitkään arvostellut kristillisdemokraattien ÖVP:tä siitä, että se on heikko maahanmuuton ja muiden konservatiivisten aatteiden suhteen.

Kickl sanoi, että uudet säännöt ovat EU:n yritys ”pitää meitä hölmöläisinä”, ja vaikka EU väittää tiukentavansa taloussiirtolaisuuden vastaisia normeja. ”Totuus on, että uudet turvapaikkasäännöt tuovat Itävallalle lisärasitteita. ÖVP:n sisäministeri Gerhard Karner on epäonnistunut keskeisessä lupauksessaan estää turvapaikanhakijoiden uudelleenjako. Hän puukottaa sillä itävaltalaisia selkään”, Kickl sanoi.

”Valitettavasti paljon ylistetty kompromissi ei muuta kokonaistilannetta sillä poikkeuksella, että nyt pitäisi olla jakomekanismi, joka on taloudellisesti vahvempien jäsenmaiden kustannuksella. Sillä tulevaisuudessa Itävalta joutuisi maksamaan sakkoa, jos se kieltäytyy vastaanottamasta turvapaikanhakijoita. Tällaisen jaon hyväksyminen on ollut ehdoton ”EI” FPÖ:n sisäministeri Kicklin jälkeen. Myös ÖVP on aina puhunut sitä vastaan – kunnes Karner yksinkertaisesti lankesi eilen tässä asiassa”, sanoi FPÖ:n turvallisuustoiminnan tiedottaja Hannes Amesbauer.

”Eilinen oli musta päivä Itävallan väestölle sanan varsinaisessa merkityksessä”, totesi Kickl.

FPÖ on nyt käynnistämässä verkkovetoomusta ”Itävallan linnoitus laitonta massamaahanmuuttoa vastaan”.

Uutta vetoomusta mainostaessaan Kickl huomautti, että Itävaltaa on kahdeksan viime vuoden aikana koetellut kaksi kertaa suuret siirtolaisaallot, joista molemmat aiheuttivat valtavaa tuhoa koko maassa.

”Vuodesta 2015 lähtien EU on jättänyt käyttämättä jokaisen tilaisuuden suojella Euroopan kansalaisia terrorin tuonnilta ja sosiaalisilta jännitteiltä”, sanoi FPÖ:n EU-valtuuskunnan johtaja, europarlamentaarikko Harald Vilimsky. Hänen mukaansa ainoa toivo on, että ensi vuoden EU-vaaleilla voidaan käynnistää perustavanlaatuinen muutos, jonka jälkeen kansanäänestyksellä voidaan poiketa tältä virheelliseltä tieltä. Europarlamentaarikon mukaan ”maahanmuuttajien kotimaassa pitäisi tarjota apua, jotta he eivät lähtisi pois”.

EU hukkasi kaikki mahdollisuudet puuttua siirtolaiskriisiin

Jyrkkää kritiikkiä tulee myös Saksan Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueelta, joka kritisoi EU:n hyväksymää luonnosta erittäin vaaralliseksi.

”Saksan hallituksen painostuksesta ilman huoltajaa olevat alaikäiset voivat helposti ylittää ulkorajan pysähtymättä, myös nopeutetun menettelyn kautta. Sama koskee esimerkiksi kokonaisia Syyriasta saapuvia perheitä. Tässä ei käsitellä myöskään sitä ongelmaa, että 80 prosenttia Saksaan saapuvista henkilöistä on aiemmin voinut kulkea EU:n kautta ilman rekisteröintiä”, sanoi AfD:n eduskuntaryhmän sisäasioiden tiedottaja Gottfried Curio.

Hän korosti, että vaikka Euroopan unionin sisäinen jako tapahtuisi, Saksaan suuntautuva sekundaarinen maahanmuutto jatkuu niin kauan kuin maahan ei luoda tahtoa ja rakenteita tehokkaalle automaattiselle hylkäys- ja karkotusjärjestelmälle. Hän lisäsi, että Brysselin väki pitää yllä vääriä periaatteita. Esimerkiksi sitä, että henkilö voi olla pakolainen tullessaan EU:n alueelle, vaikka hän olisi jo matkustanut monien turvallisten kolmansien maiden kautta. ”Lisäksi EU hukkasi mahdollisuuden tasapainottaa konkreettisesti dramaattista ylikuormitusta erityisesti Saksassa”, sanoi Curio.

Samaan aikaan oletettavasti konservatiiviset hallitukset Tšekistä ja Italiasta tukivat ehdotusta, jota monet ovat kuvanneet petokseksi.

Lähde: Remix

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Puolan hallitseva puolue ” Pis ” ei halua että EU:n tuoma ” kus ” lorahtaa kansan kuppiin. Mutta samalla meidän tulee muistaa miten paljon osaajia ja voimavaraa vaeltaa päämäärättömästi kohti eurooppaa, ja heille on oltava kaikki kullattua, muuten ei klaani kunnioita. Eihän se voi olla ylipääsemätöntä jakaa hyvää tasapuolisesti, kun olemme kolonialismin synkkinä vuosina rohmunneet tulijoiden kotimaat niin että maaperäkään ei kasva mitään. Sittemmin on käynyt ilmi että oletuksellisesti, todennäköisesti, mahdollisesti, ehkä, ja kenties, saattaa olla että valkoisten miesten synnyttämä ilmastonmuutos onkin ollut pahinta mitä olemme tehneet.

Etelä- Amerikan rannikolle ajautuu nyt kasapäin kuolleita pelikaaneja, tämä on toki tapahtunut ennenkin koska El Nino niminen sääilmiö on taas voimistunut. Miksikö, koska se on syklinen luonnon oma tapahtuma, mutta vihreiden leirissä ” otaksutaan ” ilmastonmuutoksen olevan todellinen syy. Huomatkaa OTAKSUTAAN, ei tiedetä, mutta ainahan vomme leikkiä otaksumilla kun niiden kautta voi syyllistää valkoiset. Me surkeutta ympärillemme luoneet olemme kuitenkin keskellä hyvinvointia, minkä pitäisi herättää vihreätkin ajattelemaan kuka on ollut tuomassa hyvää, ja kuka on vaan ollut ottamassa sen vastaan ilman omaa panostusta.

John Quiman

Saattaa olla, että kyseinen taakanjako ei tule onnistumaan.

Ovat aina väittäneet niiden olevan rikkautta, mutta nyt myöntävät, että taakastahan siinä on kysymys.

Kuka sitä taakkaa halusi, pitäköön taakkansa. Ei niitä noin vain voi työntää toisten taakaksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Tyhmänkin pitäisi käsitää kun voimavara muuttuu puheissa taakaksi, että se on alkujaankin pelkkä taakka. Kysyn yhä uudelleen, miten on mahdollista ettei yhdessäkään kehitysmaassa tapahtunut mitään kehitystä vaikka valkoisten yhteiskunnat veivät miljardi toisensa jälkeen avustuksia, ja aina sanottiin että nyt voimme helpottaa paikallisten elämää, koska jakamattomat ihmisoikeudet kuuluvat heillekin. No ehkä kuuluvat, mutta sitä ei ole mihinkään kirjattuna että kehittyneiden maiden pitää kustantaa siitä koituvat kulut.

John Quiman

Tyhmänkin pitäisi käsittää, että taakkahan se on ollut koko ajan, mutta suvakin älli ei yltä sille tasolle.

Olen jo vuosikausia katsonut kehitysapujen olevan ensisijaisesti tapa ostaa vaikutusvaltaa eli kyse on geopolitiikasta. Halutaan pitää kohdemaat tietyn vaikutuspiirin alaisina. Kehitys-sanaa käytetään vain selittämään veronmaksajille tämä kyyninen avustus jonain jalona toimintana.

Kehitystä ei puolestaan tapahdu, koska kehitysapu passivoi kohdemaiden hallinnot ja kansat. Odotellaan seuraavaa avustuslähetystä sen sijaan, että keksittäisiin toimia itse siten, että siitä syntyisi jotain, millä on arvoa, jotain mikä nostaa taloutta. Tämä sopii kehitysavun jakajille, koska sillä tavalla tilanne pysyy toivottuna eli vaikutusvalta on pysyvää, koska tarvekin on pysyvää.

Vähän olen sitä ihmetellyt, että tuota samaa ajatusta en ole löytänyt mistään, vaikka se on varsin ilmeinen syy, jos katsoo tosiasioihin, siis siihen mitä todella on tapahtunut.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Marko Kyllönen

Suomessa asiasta ei ole valtamediassa uutisoitu sanaakaan, eikä yksikään poliitikko sanonut asiasta mitään.

Ilkka Forsten

Vihapuhe on laissa sanktioitua, ei siis saa vihapuhua. Sitten kun ne muut vihapuhuvat, sanotaan ettemme voi tietää mitä he sanovat ja tuskin he pahaa puhuvat, ovat vain kiitollisia kun annemme koko ajan lisää vastikkeetonta hyvää. Sitähän riittää kun jätetään oman kansan apua tarvitsevat sivuraiteelle, mokomat rasistit.

John Quiman

Mualimaanien uskonnon sana kertoo, että muut kuin muslimit ovat vääräuskoisia, jotka ovat muslimien orjia ja niiden tulee maksaa muslimeille suojelurahaa. Niitä saa myös lahdata ilman ongelmia. Niille saa valehdella sen kuin kerkeää. Homppelit saa poistaa päiviltä koska haluaa, samoin tietysti ne suvakkien sukupuolten moninaisuudet. Naiset, jotka eivät ole muslimaaneja saa käyttää hyväkseen kuten haluaa. Nämä muslimaanien uskonnossa olevat jutut eivät ole vihapuhetta suvakkilassa, mutta jos niitä kertoo julkisesti toisille, se on vihapuhetta.

Tuo vain malliksi siitä millaista porukkaan suvakit haluavat meidän elättävän ja keitä he kehuvat meitä paremmiksi. Jos kanta-asukas puhuu edes lievästi tuohon suuntaan yhtään mistään, johan alkaa vainot ja syyttäjäkin on kintereillä. Eikä noita mainittuja pieniä yksityiskohtia muslimaanien uskonnosta saa mainita missään ilman syytteitä. Muslimeista ei saa puhua totta, vaan niistä saa vain kehua, kuuluu suvakkijärjestykseen tässä maailmassa. Sanoihan se tuomarikin Halla-aholle, joka osoitti kirjoittamansa todeksi, että ei tässä ole kysymys siitä, mikä on totta. Ja niin tuomio napsahti.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Joku elokuva-alan animaatiovelho sanoi jo aikoinaan että tekniikka on niin hyvää, että kaikki mikä voidaan kuvitella, voidaan uskottavasti toteuttaa. Eivät sitten ole yrittäneet tehdä poliitikkoa joka tekisi omalle kansalleen järkeviä päätöksiä, ainakaan Suomessa. Taitaisi mennä pillit pussiin jo pelkästä yrityksestä. Seuraavaa EU- tukipakettia (millä nimellä se sitten tuleekaan) odotellessa.

Kauko Aalto

Villi arvioni on, ettei Suomi tule vastustamaan, jos tarjolla on sulaa hulluutta.

John Quiman

Viheriäisiä ja muita suvakismin tartuttamia kutkuttaa kaikkein eniten mahdollisimman laaja maahanmarssijoiden määrä ja niiden aiheuttama suuri tuho.

Ilkka Manttari

Jos tämän annetaan jatkua, tämä tie on loputon. Se johtaa lopulta euroopan sivilisaation tuhoutumiseen. Tilanne on kuin tsunamissa jossa vettä tulee koko ajan ilman että on mitään mihin se poistuisi. Yksin syntyvyys on niin suuri että se hautaa alleen siirtolaisina kaikki sivistysvaltiot. Jokainen maa on vastuussa omien kansalaistensa elintasosta. Luulevat tuolla EU:ssa olevansa maailman napa, mutta ei ole mitään käsitystä suuresta kuvasta. Ei kai se ole kumma, eihän sitä ole suurimmassa osassa suomenkaan puolueissa. Eikös RKP:kin pistänyt hallitusneuvotteluissa vastaan tuossa pakolaiskysymyksessä. Taisi ilmoittaa jälkikäteen siihen suuntaan, vähän kuin se olisi jotenkin positiivinen asia.

John Quiman

Jo nyt on moni eurooppalainen maa lirissä ”siirtolaistensa” kanssa. Ruotsissa on paljon ongelmia, Ranskassa myös, niin on Belgiassakin, Saksasta puhumattakaan.

Uusimmat uutiset