Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Tšekin oppositio vaatii ylimääräistä kokousta hallituksen hyväksyttyä EU:n maahanmuuttouudistuksen: ”Uskomaton petos!”

Tšekin oppositiojohtaja Andrej Babiš, Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki, ja Unkarin pääministeri Viktor Orbán, 2020. Kuva: Wikimedia Commons / 3.0 Poland (CC BY 3.0 PL) / Krystian Maj.

”Se on uskomaton epäonnistuminen hallitukseltamme, joka on Brysselin palveluksessa”, jyrisi oppositiojohtaja Andrej Babiš.

Tšekin opposition jäsenet ovat pyytäneet parlamentin ylimääräistä istuntoa vastustaakseen sitä, että sisäministeri Vít Rakušan äänestää EU:n suunnittelemasta pakollisesta maahanmuuttajien uudelleensijoitusjärjestelmästä.

Sekä ANO:n johtaja Andrej Babiš että SPD:n johtaja Tomio Okamura ovat arvostelleet Tšekin hallitusta siitä, että se on allekirjoittanut Brysselin ehdottamat maahanmuuttouudistukset, ja pitäneet sitä maanpetturuutena.

Tšekki kuului EU:n jäsenvaltioiden joukkoon, joka pyrki estämään radikaalit suunnitelmat, joiden mukaan jäsenvaltioiden on hyväksyttävä ”kohtuullinen osuutensa” unioniin tulevista maahanmuuttajista tai maksettava kovat sakot jokaisesta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneesta henkilöstä.

Italian ja muiden vastustajien ohella Rakušan kuitenkin perääntyi alkuperäisestä kannastaan ja hyväksyi suunnitelmat Luxemburgissa torstaina myöhään illalla käytyjen neuvottelujen jälkeen. Vain Puola ja Unkari vastustivat uudistuksia tiukasti, ja Bulgaria, Malta, Liettua ja Slovakia pidättäytyivät äänestämästä.

”Neuvottelimme oikeudenmukaisesta yhteisestä ratkaisusta, jota tavoittelimme ja jota edistimme aktiivisesti. Ei kiintiöitä, vaan taloudellista tukea eniten rasitetuimmille jäsenmaille, jota Tšekki on toteuttanut jo pitkään sisäministeriön ohjelmien kautta”, Rakušan sanoi lehdistötiedotteessa perjantaina.

On selvää, että Tšekki jätetään tilapäisesti pakollisen siirtolaissiirtojärjestelmän ulkopuolelle sen Ukrainan konfliktin aikana antaman humanitaarisen avun ja vastaanottamiensa pakolaistulvien vuoksi.

Puola kieltäytyy maksamasta sakkoja kielteisistä turvapaikkapäätöksistään

Oppositiossa oleva ANO-liike kuitenkin arvosteli Rakušania siitä, että hän on perääntynyt kannastaan.

”Kuusi vuotta sitten hylkäsimme kiintiöt maahanmuuttajien uudelleensijoituksessa. Se vaati monta tuntia kovaa työtä, mutta teimme sen. Nyt ministeri on polkenut tämän voitokkaan taistelumme maahan”, varjoasisäministeri Mračková Vildumetzová twiittasi perjantaina.

Babiš meni vielä pidemmälle ja kutsui sitä ”uskomattomaksi petokseksi, uskomattomaksi epäonnistumiseksi hallitukseltamme, joka on Brysselin palvelija”.

”Tšekin tasavallan pitäisi itse päättää, ketä maassa asuu”, hän lisäsi ja varoitti, että hänen puolueensa ei unohda asiaa. Hän vihjasi, että se toimii tehokkaana aseena ensi vuoden eurovaaleissa.

Okamura kertoi kollegoilleen, että Rakušanilla ”ei ollut pienintäkään mandaattia hyväksyä salaa tätä Tšekin tasavallan kannalta perustavaa laatua olevaa ja pitkäaikaista sitoumusta”, ja väitti, ettei asiasta ollut keskusteltu etukäteen parlamentissa tai parlamentin opposition kanssa.

Sekä Unkarin että Puolan hallitukset arvostelivat uudistuksia perjantaina, ja Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki vannoi, ettei hän maksa mitään Brysselin maalleen määräämiä taloudellisia seuraamuksia. Unkarin johtaja Viktor Orbán puolestaan syytti Euroopan komissiota siitä, että se haluaa ”tehdä Unkarista väkisin maahanmuuttomaan”.

Lähde Remix

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kyllönen

Eiköhän lähes joka maassa johto ole wefin ja bildenbergien lahjoma tai kiristämä, vaikka äänestäjiä kosiksellakseen muuta väittävätkin.

John Quiman

Suurella rahalla on pitkät lonkerot.

Toni Lajos

Suomalaiset kyttyrät ovat johdomukaisest toimineet alusta alkaen maamme etujen vastaisesti, eivät ole takkiaan kääntäneet, vaikka tuhon jäljet olleet näkyvissä kauan.

John Quiman

Vieläkin yrittävät selitellä, että rikkauksiahan nämä ja samaan aikaan tekevät parhaansa salatakseen niiden tuomat ongelmat, niin karmivat kustannukset kuin raiskaukset ja muutkin rikokset ja haitat. Omituista, että valehtelevat suomalaisille päin naamaa ja vielä pitävät itseään hyvinä ihmisinä. Mitä pitää valheilla ajaa ja minkä eteen totuus pitää salata, ei ole hyvää.

Ilkka Forsten

Mietipäs myöskin sitä millaista humppaa mentäisiin jos pääministerinä olisi ollut vihreä, ja vaaleissa olisi taas valittu vihreä puhumaan vihreästä siirtymästä ?

Ohisalon puhe puoluekokouksessa oli taas sitä huttua mitä niiltä voi odottaakin. Ellei tuleva hallitus noudata tarkasti vihreiden määräystä vihreästä siirtymästä, karkaa tilanne täysin käsistä, menetämme tilaisuuden pelastaa maapallon kansat täystuholta, ja he ” otaksuvat ” että maahanmuuton rajoittaminen veisi meiltä ” arviolta ” 80 miljardia tuloja koska ulkomaiset sijoittajat eivät investoi maahan mikä ei edistä paitsi maahanmuuttoa, myöskin vihreää siirtymää.

Näin siis 7 prosentin kannatuksen saanut puolue jälleen kerran yrittää sanella kuinka maan asiat tulee hoitaa, ja mikä huomionarvoista, mitään konkreettista ei ole esittää, on vain otaksumia ja arvioita. Jussi Halla-ahon sanoma osui taas kohdalleen. ” Vihreät ovat puolue joka ei anna koskaan faktojen häiritä politiikan tekoa, riitää kun vaan oletetaan jotain ja uskotaan oletuksiin.”

Miten tyhmä pitää olla että ei vieläkään käsitä HÄVINNEENSÄ vaaleissa, ja ennen kaikkea ettei käsitä miksi niin tapahtui ? Suomen kansa EI HALUA enää vihreää siirtymää eikä matulaumoja harmikseen. Suomalaiset ei halua elättää koko maailmaa, eikä potea syyllisyyttä ilmastosta johon emme vaikuta kuin promilleluokan tasoilla.

John Quiman

Iddeologian höyryjen keskeltä ei voi nähdä todellisuutta, joten ei kai vihreät ja muut suvakit koskaan käsitä mitään todellisuudesta. Niiden ideologia on tehokasta kuin heroiini, mutta se ei ole laitonta. Viheriäiset haluavat toki julistaa kaikki muut ajatukset laittomiksi paitsi heidän ideologiansa.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Aikamoinen kummajainen tämä EU. Oletteko huomanneet että sen kaapattua enemmän valtaa ovat yhä useamman maan poliitikot alkaneet toimia omia kansalaisiaan vastaan.

John Quiman

Suvakkitauti leviää, millä lienevät kiristäneet.

EU:lla ei pitäisi olla mitään sanavaltaa maahanmuutossa tai laittomien sosiaalipummien ottamisessa maahan. Se on kunkin maan oma asia. Tämä maahanmuuttopolitiikka on pitkällä tähtäimellä hyvin tuhoisa kullekin maalle, mutta suvakit eivät siitä välitä pätkääkään. Heitä kiinnostaa vain heidän ideologinen unelmansa, joka on rinnastettavissa äärimmäiseen tyhmyyteen, jota he ajavat pakolla kaikkien kiusaksi.

Kun Saksa päätti ottaa taakakseen laittomasti maahan marssivia ”turvapaikan hakijoita”, on se päätös Saksan oma, eikä se velvoita muita, ei silloin, eikä myöhemmin, ei koskaan. Mutta jäsenmaiden poliitikot ovat ilmeisen kiinnostuneita omista uristaan, eivätkä omista maistaan ja kansaistaan ja niiden tulevaisuudesta.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
Marko Kyllönen

Alexander Stubbihan se jo aikoja sitten haastatteluissa unelmoi EU liittovaltiosta suurvaltana, nää pösilöpoliitikot on myös niin hölmöjä, että kiihkoissaan ne aina välillä möläyttää jotain mitä ei saisi sanoa.
Ikävä kyllä samat tyypit omistaa median, niin ihmiset ei edelleenkään tiedä mistään oikeasti tärkeistä asioista mitään.
Samalla kun koko maata ollaan luovuttamassa pois, niin ihmiset kiroilee vain kun nakkipaketin hinta on noussut taas 20 senttiä..

Kansalaisen verkkokauppa