Eurooppa Politiikka Rikos

EU:n valvontaviranomainen: VDL-Pfizer-tekstiviestien löytämättä jättäminen on ”hälytysmerkki”

Kuva: Flickr.

Euroopan oikeusasiamies antoi suosituksia tekstiviestien säilyttämiseksi niin sanotun ”Delete-gaten” jälkeen.

EU:n valvontaviranomainen moitti jälleen torstaina Euroopan komissiota siitä, että se kieltäytyi antamasta tai edes etsimästä vakavasti tekstiviestejä, joita presidentti Ursula von der Leyenin väitettiin vaihtaneen erään lääkealan johtajan kanssa.

Euroopan oikeusasiamies Emily O’Reilly vahvisti aikaisemman toteamuksensa hallinnollisesta epäkohdasta ja esitti viimeisen ratkaisun käynnissä olevassa kiistassa siitä, lasketaanko tekstiviestit sellaisiksi asiakirjoiksi, jotka on säilytettävä julkisesti saatavilla – vai onko WhatsApp lähinnä porsaanreikä EU:n avoimuussäännöissä.

Komission lähestymistapa ”jättää valitettavan vaikutelman EU:n toimielimestä, joka ei ole valmis käsittelemään merkittävää yleistä etua koskevia asioita”, O’Reilly totesi lausunnossaan, jolla hän päätti tutkimuksen, jota kriitikot kutsuivat ”Delete-gate”-tapaukseksi.

O’Reillyn mukaan asia on entistäkin kiireellisempi, kun Uberin lobbaustaktiikkaa koskevat paljastukset ovat tulleet julki aiemmin tällä viikolla. Hän kehotti komissiota kehittämään vakavamman lähestymistavan tekstiviestien säilyttämiseen ja kutsui asiaa ”hälytysmerkiksi”.

Kiista juontaa juurensa New York Timesin viime vuoden artikkelista, jossa viitattiin Von der Leyenin ja Pfizerin toimitusjohtajan Albert Bourlan väliseen suoraan tekstiviestinvaihtoon koronavirusrokotteista. Sen jälkeen kun komissio oli hylännyt toimittaja Alexander Fantan pyynnön saada tutustua artikkeliin, O’Reilly teki alustavan päätelmän hallinnollisesta epäkohdasta ja kehotti komissiota ryhtymään vakavampiin toimiin tekstiviestien löytämiseksi aiemmin tänä vuonna.

Viime kuussa komissio vastasi, että tällaisia ”lyhytikäisiä, väliaikaisia asiakirjoja ei säilytetä”. Samalla komissio myönsi, että nämä tekstiviestit saattavat kuulua säilytettävien asiakirjojen määritelmän piiriin.

O’Reilly julkaisi suosituksia tekstiviestien säilyttämiseksi, mukaan lukien teknologiset ratkaisut, joiden avulla niiden tallentaminen olisi helpompaa.

Lähde: Politico

54 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Kuvituskuva on ”Totuuden Puu”!!!

Pitäkää tuo mielleyhtymä mielessänne!!!

Se on kaikkein oleellisinta eikä EU:n ”kauniit ja rohkeat”!

John Quiman

Missä on kuvituskuvana ”totuuden puu”? No kumminkin:

Nykypoliitikkot sanovat tarjoavansa totuuden puun hedelmiä, mutta koska ne hedelmät maistuvat valheen pahalta ja tekevät sairaaksi yhteiskunnan ja sen jäsenet, niin eipä se olekaan totuuden puu, vaan poliittinen huijaus.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
juha II

Hoh – hoijaa…

EU-lippu ja myrkky yhteen soppii!

John Quiman

Ainakin EU:n nykyisellä politiikalla, kyllä.

Jegros

Niin pitäisiköhän siinä olla kuitenkin venäjän lippu?

juu

Minä en syö koskaan edes särkylääkkeitä.
Olen varmaan painajainen Pfizerille ja niille miljardööreille jotka omistaa kaiken.
Mutta ehkäpä sen takia olenkin elänyt 46-vuotta sairastamatta ikinä mitään vakavasti enkä päivääkään ole ollut sairaalassa? Kerran nuorena tuli puukosta mannelta niin kävin paikattavana, mutta ei siinäkään mennyt kuin pari tuntia.

Ilmari

Sinua ei varmaan sitten edes puudutettu?

juu

Ei puudutettu ihan lähdin pois samantien kun oli tikit laitettu.
On mulle määrätty vaikka mitä lääkkeitä vuosien mittaan, mutta mitään niistä en ole syönyt.

Tuumailija

Arvatenkin saatesanoilla ilman kummallisempia tutkimuksia (jos ollenkaan); kokeillaan näitä aluksi…

Itsellä ainakin torppaa siihen sananmuotoon tahi jos alkaa inttämään että pitää syödä ts. olisi olemassa luonnollisempikin hoito mutta kun provikat… Eräät ”lääkärit” ovat niin päteviä ettei asiakkaalle tarvitse mitään tutkimuksia tehdä eivät koske sormellakaan, mutta silti reseptin saat jotain Big Pharman nappeille.

Aivan samalla tavalla kuin plandemiassa toimivat; virusta ei ole kukaan eristänyt, kaikki kuvat ovat taiteilijan näkemyksiä oletetusta, silti on ennakkoon jo tehty rokotetta joka ei tehoa mihinkään mutta sen piikin/piikkien jälkeen kyllä alkaa sairastelu.

juu

Enkä mä mikään terveysintoilija ole ja viinaa kuluu enempi kun tarpeeks, mutta jätän nuo lääketeollisuuden tuotteet muille.
Niissä on vähän sama asia kuin sähkölampussa aikanaan, se lamppu olisi palanut ikuisesti niin eihän sellaista voi myydä, pakko tehdä sellaista mitä ihmiset joutuu jatkuvasti ostamaan.
Lääkkeiden osalla se on se että saavat aikaan riippuvuuden.

Tuumailija

Tai se ”lääke” sisältää juuri sen verran tehoainetta että pahin oire lievenee, syytä ei tutkita mikä sen oireen aiheuttaa. Tehokkaita lääkkeitä ei taviksille anneta kuin äärimmäisessä pakossa (tai jos sattuu kohdalle tolkun lääkäri).
Monesti pitkillä lääkekuureilla saadaan aikaiseksi sivuoireita, joita aletaan hoitamaan toisilla lääkkeillä, eli ihminen tehdään sairaaksi jatkumon nimissä. Joillakin elimistö on niin raiskiolla juuri näiden vuoksi että he ovat riippuvaisia lääkkeistä että edes jotenkin läjässä pysyy sekä joten kuten kykenevät toimimaan.

Itse joudun syömään välillä särkylääkkeitä 24/7/365 johtuvasta päänsärystä, yritän kuitenkin pitää kulungin minimaallisena ja kynnys on kyllä säryn osalta noussut vuosien mittaan sekä tätä myötä lääkkeen tarve.
”Lääkäri” varoitteli että ei saisi syödä pitkiä aikoja, mutta kun ehdotin että miten olisi tutkimus jotta selviäisi säryn syy, niin mykkyys iski/ ”mielenkiinto” sammui samoin tein.
Nykyään ei edes ”lääkärin” vastaanotolle pääse, he vain kosultoivat eli eivät näe edes asiakasta, kiitos soten.

juu

Kyllä tiedän ystäväpiiristä että joillain on niin kauheita kipuja että ottaa mitä vain että pääsis niistä hetkeksi eroon.
Enkä ole oikeasti mikään rokote tai lääkevastainen, vaan olen sitä mieltä että jokainen päättää itse. Minä olen päättänyt etten mitään lääkkeitä käytä.

Ilkka Forsten

Tiedätkö että Amerikassa on Edisonin aikainen lamppu joka on palanut siitä lähtien kun se tehtiin sen ajan tekniikalla. Hehkulanka on varmaan kolmen millin paksuista, ja ihan totta, sitä ei ole kertaakaan sammutettu, eli ennätystä pukkaa.

juu

Juu se hekulamppu on oikeasti monesta eri asiasta esimerkki.
Mutta pääaosin se että mitään sellaista mikä kestää ikuisesti ei kannata tehdä.
Toinen esimerkki on se että kun saadaan ihmiset riippuvaisiksi mistä vain, niin kysyntää riittää loputtomasti.

Hh1488

Hehkulamput han voitais tehdä toimimaan 200 vuotta,mutta se olisi huonoksi bisnekselle,siksi joskus hehkulamppu valmistajat sopivat muistaakseni 5000h kestosta.sama taitaa päteä kaikkiin laitteisiin yms ei kuluvaan tavaraan.

Ilkka Forsten

Neljäs kierros alkaa syksyllä, ja varmaan ennen Joulua tulee viides. Sitten onkin apinaruton aika että kansa voidaan taas eristää torpppaan, ja kerrotaan joka päivä ” synkkiä kuolleisuustilastoja ” vaikka kaiken järjen mukaan niitä ei pitäisi tulla lainkaan, koska kansahan on tönköksi rokotettu.

Laulakaamme yhdessä ylistyslaulu Shalom Pfizer..

juu

Ministeri Kiuru sanoi jo keväällä että on tilattu ”omocron rokotteet” koko kansalle, siis näin alkuun 3 jokaiselle.
Aikasemmat ei ole auttanut mitään niin otetaan lisää..
Koronan alkuajoista asti olisin voinut kertoa, ettei tämmöiseen hengitystieinfektioon ole mitään rokotetta.
Niistä ”rokotteista” tulee vielä jonain päivänä maailman suurin rikos.

John Quiman

Suvakeille on tyypillistä kaikissa asioissa, että jos jokin ei toimi, pitää sitä tehdä lisää.

Ilkka Forsten

Mutta oletko juonut, siis lääkkeitä..?

juu

Mutta oletko juonut, siis lääkkeitä..?”
En ole juonut muuta kuin viinaa 😀
Tiedän että se on myrkkyä, mutta niin on lääkkeetkin myrkkyä, niitä ei vaan kutsuta myrkyksi.

John Quiman

Eikös vanha sanonta kerro, että jos viina, sauna ja terva ei auta, on tauti kuolemaksi. Sinulta puuttuu enää terva ja ehkä sauna, jotta olisit täydellisesti lääkitty.

Ilkka Forsten

Tiedäthän että viina on hitaasti tappava myrkky. Mutta toisaalta, eihän tässä ole kiirettä mihinkään ?

Ilkka Forsten

Annat aiheen vanhalle vitsille. Hoivakodissa kysyttiin kolmelta mieheltä mikä on heidän pitkän iän salaisuus. Ensimmäinen sanoi ettei ole koskaan polttanut yhtään tupakkaa, ja ikää on nyt 90 vuotta. Toinen ilmoitti ettei ole koskaan juonut yhtään tippaa viinaa, ja ikää on 91 vuotta. Kolmas kertoi että on polttanut ketjussa kolme askia päivässä, juonut penskasta asti viinaa, ja vieläpä huor***nyt siinä välissä. Ikää on nyt 38 vuotta.

John Quiman

Tuttu vitsi. Kuulin viimeksi noin 50 vuotta sitten 🙂 , joten voi sanoa vanhaksi.

Ilkka Forsten

En minä sitä uudeksi väittänytkään.

John Quiman

Vanhaksi väitit ja minä todistin väittämäsi puolesta.

Eka Kettunen

Tämän erään lääkejätin rokotteita on sattumoisin tilailtu Eurooppaan yli kaksi kertaa enemmän kuin yhteenlaskettuna kaikkien muiden valmistajien tuotteita.

Tämä eräs lääkejätti halusi myös salata rokotetta koskevat asiakirjat 75 vuodeksi.

Koronavirusrokotteiden hankinnasta: ”Sopimukset ovat komission ja yritysten välisiä sitovia ostovelvoitesopimuksia ja salaisia. ”: stm.fi

Eeuu kehuu kovasti demokratiaa ja avoimuutta, mutta totuus taitaa olla aivan jotain muuta.

Kata

Sama tuli mieleen…meänkin mepit huutaa ”oikeusvaltioperiaatetta” päät punaisina.
Kukas yrzylän äänestikään tuohon hommaan?Tai ne aiemmat…niin ja eikös yrzylän ukko olla vitzerin hommissa?

Pacta Sunt Servanda mutta ei pidä paikkaansa ainakaan EU:ssa!Niitä pikkusen käsitellään aina sopivasti,hyi hitto.

Kyllä tämä kaikki on auki silmiemme edessä mutta koska tämä pasha loppuu?

Ilmari

EU:n komissio on suunnilleen sama kuin hallitus. Sen takia sitä ei äänestetä vaan sen pitää nauttia parlamentin luottamusta.

Kata

No kyllä se hallitus muodostetaan vaalien jälkeen.Tosin viime vaaleissa kun Antti lähti postipojaksi niin ei menny ihan vaalien mukaan.
Eurooppa neuvosto päätti Yrzylän ehdokkuudesta mutta mistä se luottamus voi syntyä että Parlamentti valitsi?Kun oli aatelinen hahah siksi varmaan.
Saksalainen politiikko mutta kuka tunsi hänet valitakseen hommiinsa,sitä tarkoitan!
Euroopan Unionin koneisto on järjettömän suuri ja tuskin meänkään mepit tuntee puoliakaan ketä siellä värkkäilee mutta kallis porukka!

Ilkka Forsten

E Pluribus Unum. Nomene Padre est spiritu Sankti. Aamen.

Kata

Voihan Padre,Amen! 😀

John Quiman

Tosiuskovainen kumartaa tässä kohden ja viuhtoo käsillään ristin merkin sekä huutaa autuaana aamenta, vaikka ei tiedä mitä noin hienolla kielellä sanottiin.

Kata

Tämä epärehellisyys on karmeaa tässä nykymaailmassa ,myös tässä seko-6th January hommassa….avoimuus on ollut kaukana siitä missä ovat ne joita johdettiin harhaan ja kukas se olikaan pääjehu…uskomatonta.
https://www.youtube.com/watch?v=ylYF6-sZkgM

Tosiaankin,the curious case….ja yhä nännciKIN läpsyttää huuliaan ja huitoo käsillään, sekin ällötys!
Harhaan johdetaan ihmiskuntaa ja miten helposti se käykään!Oli se ”rokote” tai ”kapina”….

Eka Kettunen

Olipa mielenkiintoinen video, kiitos linkistä.

Kata

Oleppa hyvä! 🙂

Kata

https://www.instagram.com/tv/CgC9CTepQjX/?utm_source=ig_web_copy_link

Joen politiikka…aivan käsittämätöntä touhua,suoraan Kimin valtakunnasta!Tätä on maailma nyt….

John Quiman

Eikös tuo ollut se tapaus, joka oli rauhallisesti osoittanut jostain mieltään, mikä ei kai sitten Bidenin hallintoa miellyttänyt. Ei kun syytteeseen, itse asiassa ei mistään, mutta kuitenkin keksittiin jokin peruste tuomiolle. Ja sitten vaan istumaan Biden-kakkua.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Kyllä, juuri se tapaus.

juu

Kyseinen asia ei varsinaisesti kiinnosta yhtään, mutta niin Pfizer kuin EU on täysin mätä.

Juha

EU politbyroon vaaleilla valitsemattomat korruptoituneet kommunistit pyrkivät kaikin keinoin tuhoamaan itsenäiset kansallisvaltiot. Tämä koronahuijaus on yksi keino lisätä EU totalitarismia ja samalla ryöstää, alistaa ja pahoinpidellä valerokotteilla ja pakkotoimilla kansaa.

Ursula tilasi despoottisesti 1800 miljoonaa geenipiikkiä Pfizerilta joiden toiminta, teho ja turvallisuus on täysin ala-arvoista jopa vaarallista. Kuten nyt jo tiedetään, lääketieteen kanssa tällä ei ole mitään tekemistä vaan kyseessä on suuri huijaus jolla myös sinun verorahoja ryöstetään.

Huijaus tulee jatkumaan niin kauan kunnes kansa pistää näille punaparasiiteille stopin. Nyt alkaa seuraava vaihe jossa uutta varianttia pukkaa ja uutta geenipiikkiä vaaditaan, jotta olet yhteiskuntakelpoinen tässä kommunistisessa dystopiassa. Mutta 99, 9 %a Suomaan kansasta halusi lisää EU punatotalitarismia edellisissä eduskuntavaaleissa ja sitä siis saa mitä tilaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Ilkka Forsten

” Peruna ” tätä nykyä, sanoo Turkkilaista alkuperää oleva nihilisti.

John Quiman

Pitäähän saksalaisille näyttää kaapin paikka muslimien uudessa maassa, joka on Saksa.

ike

Pitäisiköhän tässä nyt tehdä ero taviksen ja sellaisen ihmisen välillä joka toimii yhteiskunnan varoilla. Mielestäni jos lähtee politiikkaan niin pitää hyväksyä se että yksityisyys menee, joten seurantaan vaan kaikki tekstarit ja kommunikointi. No sitäähän jo NSA tekee mutta eiköhän se voitaisiin sallia myös eurooppalaisille toimijoille.

Tuumailija

Niinhän se suomessakin oli itsenäisyyden alusta lähtien ,että kansanedustajan on kestettävä normi ihmistä enemmän loanheittoa juuri julkisuuden vuoksi, kuuluu toimenkuvaan olennaisesti.
Mutta wanhoilla poliitikoilla oli hieman enemmän teflonia pinnassa, eikä pahoistakaan asioista juuri meteliä nostettu. Olisikohan syynä se, että näillä vanhan liiton väellä olis myös sitä näköalaa hieman enemmän kuin tämän päivän vihevasemmsitälaisellä putkinäön omaavalla, joka ei ole päivääkään normityötä tehnyt saati viettänyt oikeasti aikaa kansan parissa ja kuulostellut mielipiteitä?

Hetkessä on tullut julkisuuden henkilöistä herkkähipiäisiä tyhjäpäitä, kun kansa saa tietää kuvan kera mitä sidukkaa sanna juo tai kenen kustannuksella nauttii koskenlaskijaa aamupalalla, on siinä valtakunnan syyttäjää myöden kaikki pöyristyneitä.

Ilkka Forsten

Eino Poutiainen oli hyvä esimerkki Wanhan ajan poliitikosta. Äijä kävi metsätöissä pokasahan kanssa, ja ajoi mopolla jakamassa puolueen lehtisiä jopa talvi-aikaan.

Markku Nieminen

EU on samanlainen diktatuuri kuin Venäjä nykyään, ja Neuvostoliitto aikoinaan!

Yrjö

Väärin. Diktatuuria hallitsee diktaattori avustajineen. Korkean elintason maissa demokratiaa hallitsee iso raha median ja lahjonnan avulla. Hyvä diktaattori on aina demokratiaa nokkelampi ja kansalaisille parempi. EU on samanlainen hallintohirviö kuin Neuvostoliitto aikoinaan. Näennäisdemokratia. Keskuskomitea päättää kaikesta. Ja määrää, mitä valtiot saavat päättää.

otto suni

Hyvä diktaattori on todella kansalle parempi ja näennäisdemokratiaa kansalle tarjoavaa ”politbyroota” eli EU:n komissiota tehokkaampi ja arvostetumpi ratkaisu!

Piikkilampaat

Eu syöpä ja diktaatori on ihan samaa p..kaa.
Itä tekee sitä samaa mitä tekee eu jösenmailleen, vain eri kuorissa.
Täytyy olla kyllä pääsairas jos alkaa kehumaan diktaattoreita.
Jos niin on ihannointi tapissa, niin menkää ryssiin nuolemaan jeesustanne, putinia.

John Quiman

Kuinka moni kaikista diktaattoreista on ollut hyviä?

Toisaalta, eihän diktaattori voi olla hyvä, koska se määrää sinunkin elämästä. Sinulle itsellehän se oikeus kuuluu, ei kenellekään diktaattorille.

Timppis

KEKKONEN.

ike

No Kekkosellakin on niitä verhojen takaisia edesottamuksia että en nyt häntä diktaattorin asemaan päästäisi, vaikka ei se kaukaaa liipannut. Hännystelijäporukka oli jo samaa luokkaai, muut joutuivat pannaan. Tässäkin aivopesu on tehnyt tehtävänsä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Jegros

Saappaankiillottaja yrittää pestä venäjä paitaa peittämällä sen eu lipulla tämähän se 3.? kohta ohjeistuksessa oli.