Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Berliinissä kokeillaan uutta ”avunpyyntösovellusta” uimareille torjumaan maahanmuuttajien seksuaalisia hyökkäyksiä uimaloissa

Berliinin Columbiabad-maauimalan vartijoita. Häiriköivät asiakkaat ovat pääosin arabimaahanmuuttajia ja tšetšeenejä. Kuvakaappaus: Kuva/ Youtube /DW

Uuden sovelluksen lisäksi Berliinin uimahalleissa on edelleen voimassa henkilöllisyystodistusvaatimus, tehostetut turvatoimet ja laukkutarkastukset tänä kesäkautena.

Berliinin uimalat kokeilevat tänä kesänä uutta ”avunpyyntösovellusta”, jolla torjutaan viime kesänä lisääntyneitä tappeluita, seksuaalirikoksia ja työntekijöihin kohdistuneita hyökkäyksiä.

Kuten Berliner Morgenpost -lehti uutisoi, sovelluksen avulla asiakkaat voivat hälyttää vartijat paikan päällä tapahtuneista välikohtauksista ja puuttua niihin nopeammin, jotta uimahallien turvallisuudentunnetta voitaisiin parantaa.

Berliinin uimaloissa on viime vuosina puhjennut mellakoita, muun muassa Neuköllnin kaupunginosassa sijaitsevassa Berliinin Columbiabadissa viime heinäkuussa, minkä vuoksi paikka suljettiin henkilöstöpulan vuoksi, kun liian moni työntekijä oli lähtenyt pois stressin vuoksi.

Henkilökunta kirjoitti johtavalle saksalaiselle sanomalehdelle kirjeen, jossa se valitti ”pääasiassa arabimaahanmuuttajista ja tšetšeeneistä”, jotka syyllistyivät naisten seksuaaliseen ahdisteluun ja joukkotappeluihin tiloissa ja jättivät tilat kuvottavaan kuntoon.

”Allashenkilökuntaan kohdistuvaa väkivaltaa on kaikkialla”, kertoi Saksan uimalatyöntekijöiden liiton (BDS) puheenjohtaja Peter Harzheim viime vuonna sen jälkeen, kun Saksan pääkaupungin uimaloissa oli sattunut useita välikohtauksia.

Paikallishallinto joutui ryhtymään toimenpiteisiin ongelman ratkaisemiseksi ja teki henkilöllisyystodistuksen esittämisen pakolliseksi ulkouimaloihin mentäessä – toimenpide, joka on edelleen voimassa.

Tänä kesänä uimareiden on esitettävä henkilöllisyystodistus, ajokortti tai jokin muu valokuvallinen henkilöllisyystodistus päästäkseen uima-altaaseen.

Turvakameroiden, poliisin lisääntyneen läsnäolon ja laukkutarkastusten odotetaan myös jatkossakin pelottavan häiriköitä.

Viime kesänä määrättiin yhteensä 153 kieltoa, jotka koskivat uimaloiden levottomia asiakkaita. Tämä luku ei kerro koko tarinaa, sillä lukuisten korkean profiilin tapausten valvonta on harvinaista ja rikostuomiot vielä harvinaisempia.

Henkilöllisyystodistusvaatimukset toimivat usein myös vastoin tarkoitustaan, sillä perheiltä ja turisteilta, jotka eivät olleet tietoisia uusista säännöistä, evättiin pääsy rakennuksiin, koska heillä ei ollut mukanaan henkilöllisyystodistusta.

Berliinin uimaloiden odotetaan nyt käyttävän jopa 2 miljoonaa euroa joka kesäkausi yksityisten yritysten vahvistamaan turvallisuuteen, ja jopa 170 vartijaa on tarkoitus olla paikalla suosittuina helleviikonloppuina. Tämä uusi menoerä johtaa vain siihen, että sisäänpääsymaksut nousevat ja työväenluokan saksalaisten on entistä vaikeampi päästä uimaloihin.

Ongelma ei ole yksistään Berliinissä, vaan monissa muissa kaupungeissa eri puolilla Saksaa sekä naapurimaissa Belgiassa ja Alankomaissa on sama ongelma.

Alankomaiden Zeelandin maakunnassa lähellä Belgian rajaa sijaitsevassa Terneuzenin kaupungin De Vliegende Vaart -uimahallissa otettiin viime kesänä käyttöön ankarat henkilöllisyystodistusvaatimukset, joilla pyrittiin torjumaan rikollisuutta ja järjestysrikkomuksia, joihin syyllistyivät monet belgialaiset marokkolaiset, jotka ylittivät rajan ja kävivät uimaloissa.

Maahanmuuttajien uima-allasalueilla harjoittama seksuaalinen häirintä sai paljon julkisuutta tämän vuoden helmikuussa, kun Alankomaiden johtava konservatiivipoliitikko Geert Wilders vaati erään turvapaikanhakijan karkottamista, koska hän oli käynyt seksuaalisesti käsiksi neljään 11-vuotiaaseen tyttöön Zandvoortin uima-allasalueella.

Lähde: Remix News

Lue lisää aiheesta:

Saksan siirtolaiskriisi: Berliinin maauimala suljettiin siirtolaisten seksuaalisen väkivallan vuoksi – uimaloiden käyttöä ei suositella enää lapsiperheille

Saksalainen sanomalehti selittää maahanmuuttajien seksuaaliset väkivaltaisuudet uimaloissa ranskalaisten perunoiden hintojen nousulla

Alankomaissa otetaan käyttöön ankara henkilöllisyystodistusvaatimus uimaloihin pääsyä varten, koska ”ulkomaalaiset häiriköt” ovat lisääntyneet

 

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Niin ovat sokeita ja kuuroja meidän poliitikot että eivät vieläkään osaa tehdä oikeita johtopäätöksiä.Katsokaapa YLE aamu-tv (24.4.) en voi laittaa vielä linkkiä kun ei ole näin aikaisin Areenassa. Kaksi tietäjää, yksinkertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman ja Niina Laajapuro (Amnesty) pihalla kuin Ellun kanat. Kai tämänsorttiset yhteikunnalliset tehtävät vetää puoleensa tämänlaisia ihmisiä, mutta että vielä valitaan.

Toni Lajos

Näpertelyä, on aloitettava systemaattinen ählämeiden karkotus euroopasta, sinne niin, isiensä maille.

John Quiman

Monellako on uidessa älykännykkä mukana?