Eurooppa Muu maailma Politiikka

George Soros kehotti Natoa täyttämään ruumispussit itäeurooppalaisilla sotilailla vuonna 1993 julkaistussa ”Uusi maailmanjärjestys” -artikkelissa

George Soros, 2018. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Niccolò Caranti.

Soros kehotti käyttämään itäeurooppalaisia lähinnä tykinruokana, jotka aseistetaan Naton aseilla. Tämä ennustus on hyvin tarkkanäköinen ottaen huomioon, miten Ukrainan sota on kehittynyt.

Ukrainan sodan jatkuessa ei ole epäilystäkään siitä, etteikö sen inhimilliset kustannukset olisi olleet Ukrainalle valtavat, mukaan lukien todennäköisesti yli 100 000 taisteluissa kuollutta sotilasta. Yksi mies kuitenkin ennusti yllättävän paljon siitä, mitä Itä-Euroopan taistelussa on tapahtunut: George Soros.

Juutalaismiljardööri ja oligarkki, jota usein pidetään ”humanistina”, edisti kovan luokan geopoliittista strategiaa vuonna 1993 ilmestyneessä teoksessaan “Toward a New World Order: The Future of NATO” (Kohti uutta maailmanjärjestystä: Naton tulevaisuus). Kappaleessa hän hahmottelee, miten itäeurooppalaisia voitaisiin käyttää ”miesvahvuutena” tulevissa konflikteissa. Näin pyrittäisiin vähentämään kuolonuhrien määrää länsimaissa, joita länsi ei Sorosin mukaan sietäisi poliittisesti, toisin kuin Itä-Euroopan maita.

”Yhdysvaltoja ei vaadittaisi toimimaan maailman poliisina. Kun se toimii, se toimisi yhdessä muiden kanssa. Muuten Itä-Euroopan miesvahvuus yhdistettynä Naton teknisiin valmiuksiin parantaisi huomattavasti kumppanuuden sotilaallista potentiaalia, koska se vähentäisi Nato-maissa riskiä joutua ruumispusseihin, mikä on merkittävin toimintakykyä rajoittava tekijä. Tämä on varteenotettava vaihtoehto uhkaavalle maailman epäjärjestykselle”, Soros kirjoitti artikkelissa.

Soros myöntää, että Nato-maat eivät halua ”ruumispusseja”, mutta hänen lausuntonsa viittaa epäsuorasti siihen, että itäeurooppalaiset voivat täyttää tämän tehtävän.

Sorosin kuvaama tilanne näyttää kehittyvän juuri niin kuin hän ennusti Ukrainan sodan osalta. Ukrainalaiset sotilaat, jotka ovat varustautuneet Naton huippuluokan aseilla, taistelevat aktiivisesti Venäjää vastaan, jonka Soros pelkäsi jo vuonna 1993 muuttuvan kansallismieliseksi kansakunnaksi, joka vastustaa hänen vuonna 1993 ajamaansa maailmanjärjestystä. Voimakkailla länsimailla on tarvittavat aseet, ja Ukrainalla on tarvittava miesvahvuus. Soros näki jo vuosikymmeniä etukäteen, mitä tämä symbioottinen yhdistelmä voisi saada aikaan taistelukentällä, ja se vahvistaa samalla hänen mainettaan laskelmoivana ja häikäilemättömänä strategisena ajattelijana.

Kuten Soros ennusti, Ukrainan yhteiskunta näyttää sietävän korkean kuolonuhrien määrän nykyisessä konfliktissa Venäjän kanssa. Vietnamin sodan aikana Yhdysvallat menetti 58 220 sotilasta noin 10 vuoden aikana, ja silti amerikkalaiset vastustivat sotaa voimakkaasti. Huolimatta paljon suuremmasta kuolonuhrien määrästä paljon lyhyemmässä ajassa Ukrainan yhteiskunta ei ole juurikaan esittänyt vastalauseita.

Ukrainan protestien vähyyteen saattaa vaikuttaa myös se, että Ukraina on sulkenut suurimman osan kansalaisyhteiskunnasta, kieltänyt oppositiopuolueet ja tiedotusvälineet sekä kieltänyt jopa Venäjän ortodoksisen kirkon. Toinen keskeinen tekijä yhteiskunnan näkökulmasta konfliktiin on se, että sota käydään Ukrainan maaperällä, mikä on erittäin motivoiva tekijä ukrainalaisille sotilaille.

Kaikista näistä ukrainalaisista ruumiista on maksettu Venäjälle huomattavan kova hinta, ja maan hautausmaat täyttyvät myös yhtä nopeasti tai jopa nopeammin. Molempien osapuolten tarkat uhriluvut ovat edelleen epävirallisia ja todennäköisesti epätarkkoja, mutta sota maksaa molemmille kansakunnille kalliisti ihmishenkien muodossa.

Samassa artikkelissa Soros vaati ”uutta maailmanjärjestystä”. Termiä haukutaan usein valtamedioissa ”salaliittoteoriaksi”, mutta Soros käyttää sitä avoimesti. Lisäksi artikkelissa hänen peräänkuuluttamansa uusi maailmanjärjestys on huomattavan globalistinen ja keskitetty. Toisin sanoen juuri sellaisesta uudesta maailmanjärjestyksestä, josta hänen arvostelijansa, kuten Unkarin pääministeri Viktor Orbán, ovat varoittaneet jo yli vuosikymmenen ajan.

”Siksi ainoa perusta toiminnalle on kollektiivinen turvallisuus. Ja juuri siinä piilee ongelma. Neuvostoliiton imperiumin romahtaminen on luonut äärimmäisen vakavan kollektiivisen turvallisuusongelman. Ilman uutta maailmanjärjestystä syntyy epäjärjestys, se on selvää. Mutta kuka toimii maailman poliisina? Se on kysymys, johon on vastattava”, Soros kirjoitti.

Soros hahmottelee teoksessa useita teorioitaan. Hän viittaa avoimiin ja suljettuihin yhteiskuntiin sekä ”vallankumouksellisen muutoksen teoriaan”, jota hän sanoo soveltaneensa myös rahoitusmarkkinoihin. Juutalaismiljardööri kuvailee, miten Neuvostoliiton hajoaminen toi mukanaan uusia maailmanlaajuisia turvallisuushaasteita mutta myös mahdollisuuksia.

Alkuperäinen tehtävä oli puolustaa vapaata maailmaa Neuvostoliiton imperiumia vastaan. Tämä tehtävä on vanhentunut, mutta Neuvostoliiton imperiumin romahtaminen on jättänyt turvallisuustyhjiön, joka voi muuttua ”mustaksi aukoksi”. Tämä on erilainen uhka kuin Neuvostoliiton imperiumi. Alueelta ei ole suoraa uhkaa Nato-maille; vaara on alueen sisällä, ja se koskee niin valtioiden sisäisiä olosuhteita kuin valtioiden välisiä suhteita. Jos Natolla siis ylipäätään on jokin tehtävä, se on sen vallan ja vaikutusvallan projisoiminen alueelle, ja tämä tehtävä on parhaiten määriteltävissä avoimien ja suljettujen yhteiskuntien käsitteillä.

Kansallismielisiin periaatteisiin perustuvat suljetut yhteiskunnat ovat ”uhka turvallisuudelle”, koska ne tarvitsevat vihollisen, joko ulkopuolisen tai sisäisen. Uhka on kuitenkin luonteeltaan hyvin erilainen kuin se uhka, jota vastaan Nato on rakennettu, ja sen torjuminen edellyttää hyvin erilaista lähestymistapaa. Siihen kuuluu demokraattisten valtioiden ja avointen yhteiskuntien rakentaminen ja niiden liittäminen rakenteeseen, joka estää tietynlaisen käyttäytymisen.

Soros kirjoittaa kirjoituksessaan myös, että Natolla oli kova kiire myöntää jäsenyys Keski- ja Itä-Euroopan maille ennen kuin ”Venäjä toipuu”. Soros näyttää pitävän Natoa aktiivisesti Venäjää vastaan hyökkäävänä aikana, jolloin maa oli vielä kaaoksessa kommunismin kaatumisen jälkeen.

”Keski-Euroopan maat huutavat Naton täysjäsenyyttä mahdollisimman pian, mieluiten ennen kuin Venäjä toipuu. Venäjä vastustaa sitä, ei siksi, että sillä olisi suunnitelmia entisen valtakuntansa suhteen, vaan siksi, että se ei näe mitään hyötyä suostumuksesta. Sen kansallista ylpeyttä on loukattu, ja se on kyllästynyt tekemään myönnytyksiä ilman vastaavia etuja”, Soros kirjoittaa.

Juutalaismiljardööri tekee teoksessa myös useita muita ehdotuksia, kuten Nato-jäsenyyden tarjoamisen Japanille, ja hänen tavoitteenaan on ”uuden maailmanjärjestyksen” luominen.

”Japania pitäisi pyytää liittymään Natoon. Silloin meillä olisi uuden maailmanjärjestyksen arkkitehtuurin alku. Se perustuu Yhdysvaltoihin ainoana jäljellä olevana supervaltana ja avoimeen yhteiskuntaan järjestäytymisperiaatteena. Se koostuu joukosta liittoutumia, joista tärkein on Nato ja Naton kautta pohjoista pallonpuoliskoa ympäröivä rauhankumppanuus”, hän kirjoittaa.

Lähde: Remix

50 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Naukkaileva tuumailija

Nooh… nyt rauhallisesti…
Maailmanhistorian eka proxysotahan oli Kleopatran sota jossa hän käytti Marcus Aureliusta (muistinko miehen nimen oikein puolikkaan brandyn jälkeen)käsikassarana… eli ei mitään uutta taivaankannen alla…
Soros on nyt vaan ”heitellyt” näkemyksiään jo kohta 50 vuotta yhdessä Schwabin kanssa… kommareita kumpikin… Soroksen ja WEF:n haikailut ”maailmanhallituksen” perään on tuhoontuomittuja, koska ihmisluonto…

Juha

Proxy sota

Tarkoittaako Soros, että Ukraina sotii proxy sotaa Naton puolesta. Höpöhöpö. Ei pidä paikkansa.. Alexey Arestovich höpötti jotain vastaavaa.. taisi tulla mielenhäiriöön.. ilmankos jätti tehtävänsä.

https://www.express.co.uk/news/world/1722001/ukraine-war-croatia-president-zoran-milanovic-nato-us

Jaa että Nato olisi proxy sodassa Ukrainassa.. samalla logiikallahan Nato voisi kusettaa suomaalaisetkin proxy sotaan venäläisiä vastaan. Hullu ajatus. Suomaalaiset ei ole kusetettavissa.. eihän

Mutta ottakaamme oppia urheista virolaisista. He lähettivät kaikki aseet Ukrainaan ja nyt aikovat pysäyttää venäläisen laivaliikenteen Suomenlahdella.. kepein ja kävyin luultavasti..

juu

Suomalaisetkin on lahjottanut varmaan kohta kaikki aseensa Ukrainaan.
Luultavasti armeijassa otetaan käyttöön uusi koulutus ”kuinka tehdä ritsa”
Perustan näkemykseni siihen, että ennen ensimmäistäkään aselahjoitusta puolustusvoimat sanoi, ettei Suomella ole mitään ylimääräistä lahjoitettavaa.
Nyt kuitenkin poliitikot huutokilpailussa on jo 13 aselähetystä lähettänyt Ukrainaan.
Ja kun uusia tilataan niin toimitukset menee vuosien päähän.
Ihan Suomen sijainnin takia pitäisi varautumisen olla puolustusvoimien asiantuntijoiden hallussa, eikä suinkaan ministeri insta sannan tai edes sivari jussin.

Juha

WW1 saksa hävisi, WW2 saksa hävisi, WW3.. arvatkaas mitä.. saksa on p@ska maa. Ei kannattaisi hiihtää sen perässä ja luovuttaa kaikkia aseita pois.

Tukholman profetia kuulosti aikanaan omituiselta.. jaa että Suomi luovuttaisi mukamas itä- ja pohjoisosan maata ilman sotimista ryssille. Heh.. nyt se alkaa näyttää ihan mahdolliselta.. kun ei ole aseita millä sotia, kun sen aika koittaa. Onneksi muutin stadista aikoja sitten tänne Länsi Suomeen järkevien ihmisten joukkoon. Voidaan irroittaa Pohjanmaa omaksi valtioksi kun etelän vetelät, nämä kommunistit, ovat tuhonnut tämän Suomen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Runtiti-pou

Kaikki aseet sinne ja tänne ja oikein kaikkia seet. Huhhahhei ja rommia pullo tai useampikin

sori vaan, Soros

Tuo vertaus Vietnamin sotaan ontuu pahemmin kuin miinaan astunut sissi.

Ukrainalaiset nimittäin puolustavat omaa maataan ja esittävät ne ”vastalauseensa” aseellisesti.

Amerikkalaiset sotilaat sitävastoin oli puoliväkisin lähetetty merten taakse keskelle vierasta viidakkoa puolustamaan jotakin paljon hämärämpää.

Anomaster

Puolustivat etelävietnamilaisia ja varsinainen syy oli kommunismin leviämisen ja vahvistumisen estäminen.

Vertaus Vietnamiin ontuu todella aika reippaasti. Niin paljon, että ei pysy pystyssä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
juu

Usa hetti Vietnamiin omat nuorensa kuolemaan ihan turhaan, semmosen 6500km päähän omasta maastaan.
Sillon vasemmistolaiset vastusti sitä sotaa, nykyään vasemmistolaiset on niitä jotka sotaa lietsoo.
Sitte kun sieltä Vietnamista tuli USA:n sotilaita loukkaantuneena, niin niitä kohdeltiin kuin toisenluokan kansalaisia, edes kipulääkitystä eivät saaneet jos ei ollu varaa itse maksaa.
Mitenkäs se sitten liittyy eurooppaan ja Suomeen?
Liittyy siten että USA on käytännössä kaikki ”pakolaiskriisit” aiheuttanut.
Vietnamin venepakolaisia kun tuli aikanaan Suomeen, niin ne sentään ”kotoutui” ihan itse, ilman että ois tarvinnu miljardeja verorahaa siihen laittaa.
Kyllä niissäkin oli pahoja ihmisiä, mutta sillon oli pakko ”kotoutua”, koska ei yhteiskunta eli veronmaksajat tehneet kaukkea heidän puolestaan.

juu

Me voidaan Suomessa pitää itseämme länsieurooppalaisina, mutta nuo laskee meidät kyllä itäeurooppalaisiksi.
Ja Suomen tai suomalaisten etu ei taatusti kiinnosta natoa, niitä kiinnostaa Suomi ainoastaan sijainnin takia, koska meillä on se 1350km yhteistä rajaa venäjän kanssa.
Myöskin meidän pohjavesivarannot kiinnostaa, koska se on jatkossa arvokkaampaa kuin mikään öljy.

Anomaster

Kansainvälisessä politiikassa vähemmän kiinnostavat joidenkin alueiden ihmiset. Suomeakin kiinnostaa Naton kohdalla oma etu, ei muut asiat.

Kehitysapukin on olevinaan humanitaarista, mutta se on kuitenkin yksi tapa ostaa vaikutusvaltaa Afrikassa. Sehän ei ole humanitaarista, koska se on haitta, ei hyöty.

juu

Pelkkä sana ”humanitäärinen” on pahemman luokan vääristelyä.
Jo 90-luvun alussa kun alkoi venäjältä tulemaan somaleita, niin miten humanitääristä se oli suomalaisille.
Täälläkin joukkoraiskattiin nuori tyttö oman vauvansa edessä ihan julkisella kävelytiellä, sellaista ei olisi ikinä suomalaisten toimesta tapahtunnut. Mutta se oli sitten olevinaan jotain humanitääristä rikkautta.

Anomaster

Poliitikot ovat ahkeria käyttämään kauniilta kuulostavia sanoja peittämään sitä, mitä todella tekevät. Heidän sanoihinsa ei pitäisi katsoa, vaan vain todellisiin tekoihin ja tuloksiin. Ei siihen mitä he sanovat tekevänsä ja mitä he sanovat tuloksiksi, vaan todellisiin tekoihin ja tuloksiin.

juu

Niin ois vaan ihan kiva saada joskus poliitikot vastuuseen siitä kuinka paljon kärsimystä ja kuolemaa ne on aiheuttanut psskanpuhumisellaan.
Nehän on kaikki aina ennen vaaleja vastuunkantajia(muotisana), mutta yhdenkään en ole koskaan nähnyt kantavan mitään vastuuta mistään päätöksestään.
Viimisin muotisana taitaa olla (tolkku), täysin tolkuttomat ihmiset selittää ”tolkunihmisistä” 😀

Anomaster

Sellaista on maailman meno. Sitten vielä moni sanoo, että rehellisyys maan perii. Saattaa periäkin, mutta hyvin ollaan vielä kaukana siitä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Ippe

Ekö tuostakaan ihmiskunnan haitakkeseesta lähde henki millään? Maailma olisi parempi paikka ilman näitä soroksia. Perustan ajatukseni ruumispussipuheisiin, tuollaista ei odottaisi järjissään olevalta ihmiseltä.

ike

Veit ajatukseni.

juu

Se onpi ikävä kyllä niin, että sorokia kun lähtee maailmasta, niin uusia tulee entistä enemmän tilalle.

Runtiti-pou

Ikävää, että täälläkin alkaa esintyä Putinin propagandaa. Venäjähän on tukevasti hyppysissä, joten siitä ei tullut oikeasti kansallismielistä. Kansallismielisen uuden valtion synty Ukrainaan on estettävä ja se saadaan aikaan tuhoamalla Ukraina ja etenkin ”natsit” jo ennen kuin Ukrainasta on lopullisesti tehty kurja ja orjuutettu pikkuvaltio. Venäjä säilyy suurena imperiumina, joka on Soroksen oman mafian tiukasti ohjaama väline.
Ukrainalaiset sietävät ruumispusseja suomalaisten tapaan (Talvisota ja Jatkosota), koska paljon enemmän ruumiita tulisi, kun Soroksen etniset veriveljet saisivat maan Putinille ja koko kansa tuhottaisiin ja kulttuuri

juu

Lähinnä on uskomatonta että joku kannattaa läpeensä korruptoitunutta Ukrainaa.
Kyllä mullakin on kaikki sympatiat uykrainalaisten siviilien puolella.
Mutta ottakaa nyt oikeesti selvää mitä te kannatatte?

Runtiti-pou

Korruptoituneempihan Venäjä on. Ukraina on pyrkinyt vähentämään. Uskomattominta on kyllä se, että joku valitsee Venäjän tyukemisen Ukrainan tuen sijaan ja vieläpä Suomessa. No enhän tosin tiedä suomalaisuudestasi mkitään varmaa

pure jenkki

Lisääntyisikö Suomen turvallisuus, jos olisimme samassa sotilasliitossa sellaisten maiden kanssa, joiden ulkopolitiikka voi olla jopa etujemme vastaista. Kuinka suuri vaara on, että joudumme vedetyksi mukaan jonkin jo valmiiksi Venäjän kanssa vastakkain olevan Naton jäsenmaan ja Venäjän väliseen konfliktiin? Kuinka turvallista ylipäätään olisi olla sotilasliiton eturintamassa Venäjää vastaan?
Kuka vastaa?????

Runtiti-pou

Meidän etumme on nimenomaan olla toisella puolella kuin Venäjä ja että koalitio olisi erittäin Venäjän vastainen. Koska Venäjä haluaa napsia maita hiljalleen ilman että saisi Lännen nostettua kokonaan vastaansa, on vain Suomen etu, jos syntyisi hyvin pian suuri sota, jossa Lännen olisi pakko yhdistä voimansa Venäjää vastaan. Mitä pikemmin sota tulee, sen parempi. Jos Venäjä saa vahvistua strategiallaan loputtomiin eli Lännen tuella kuin sammakon keittämisessä vähtellen edetään Länteen, se voittaa, koska Länsi ei ryhdy vastarintaan ajoissa

PartyKing

Venäjä haluaa pistää ruotsin polvilleen yli 100 vuotta kestäneestä härkkimisestä, jossa suomea on käytetty/käytetään surutta keppihevosena maksoi mitä maksoi.

Slava Pelle

Tuottaako Naton laajeneminen Venäjän rajoille enemmän vakautta ja turvallisuutta?.
Mitä Suomen kaupungeista olisi jäljellä, jos Venäjä hyökkäisi tänne ohjuksin ja ilmavoimin. Maavoimia sen ei ensi vaiheessa kannattaisi käyttää Suomen vahvaa aluepuolustusta vastaan?.
Emme ole NATO.n jäsenmaa. Eikä sen puoleen täysin korruptoitunut Ukraina. Ei ole edes EU:n jäsenmaa ja porukka huutaa lisää aseita riimupelleille

pertsa

Naton laajeneminen Suomeen on suora uhka Venäjälle ja sen pitäisi myös herättää Suomen valtionjohto! On erittäin valitettavaa huomata, että myös täällä on havaittavissa täydellinen sionistien kannattajien joukko kuten Runtiti-pou sillä jokaisen tulisi ymmärtää, että Soros on esimerkki täydellisesti moraalittomasta henkilöstä jonka etninen alkuperä kertoo hänen tavoitteensa! Totuuden kertominen on joillekin niin paha asia että joutuu heti leimatuksi Putinin kätyriksi, siksi tarvitsemme tämän sodan jotta suomalaiset taistelevat sionistien puolesta ja päätyvät ruumispusseihin!

Runtiti-pou

Mitä se slaavipelle väittää minun muka olevan Soroksen puolella? Venäjähän on juustpäiden vallan alla

Anomaster

Putinin propaganda selostaa suunnilleen juuri noin. Siksipä sitä tietoa ei voi pitää luotettavana. Putin tietää vallan hyvin, että Nato ei ole Venäjälle uhka. Hän selittelee kyllä kansalleen ja venäjämielisille tuota uhka-tarinaa, koska ei kehtaa suoraan tunnustaa, että hän haluaa Ukrainan käskyläisekseen ja lypsettäväkseen, olipa se itsenäisen näköinen tahi ei.

Venäjän lahjoma presidentti Janukovitsh yritti viedä Ukrainan Euraasian talousliittoon vastoin kansan tahtoa. Hän hylkäsi EU-pyrkimykset ja alkoi tehdä sopimusta Venäjän kanssa. Tämä ei sitten onnistunutkaan, ukrainalaisten onneksi. Länteen kääntyminen tarjosi Ukrainalle kehitysmahdollisuuksia, Euraasian talousliitto tarjosi köyhyyttä ja taantuneisuutta Venäjän kainalossa.

Pitää muistaa, että Ukraina oli merkittävä voimavara eli lypsettävä Neuvostoliiton aikoihin. Sen puuttuminen Kremlin lypsettävistä oli kauhea kolaus Kremlin imperialistisen mielen vallanhaluille ja suurvalta-aseman palauttamiselle.

Siksi Venäjä miehitti 2014 Itä-Ukrainan ja Krimin. Ja siksi Venäjä avoimesti hyökkäsi vajaa vuosi sitten. Ja siksi Putin tekee kaikkensa, jotta ei vaan häviäisi aloittamaansa sotaa, joka on pelkästään imperialistisen, isovenäläisen ajattelun tulosta.

Venäjä olisi voinut keskittyä kansakunnan kehittämiseen kaikilla aloilla ja osaamisen tason nostamiseen. Sillä tavalla olisi koko kansan elintaso noussut ja maa olisi hyvissä väleissä naapureidensa kanssa, koska imperialistinen Venäjän historia olisi lakannut siihen.

Putin ei tajunnut, että suuruus syntyy taloudesta, ei suurista maa-alueista, eikä niiden maa-alueiden kerääminen ole mitenkään hyödyllistä. Alistetut ja lypsetyt alueet eivät anna niin paljon hyvää tulosta kuin vapaat ja vauraat.

Runtiti-pou

Mieluummin kaupungit raunoina kuin kaikki ihmiset hautausmaalla

Puolueeton

Runtiti elää Sorosin luomassa massahypnoosissa. Venäjä paha ja valloitusuhka ja länsi hyvä ja vain sammuvaa kulttuuriaan puolustava. Yhdysvallat on valloittanut monia maita mutta joutunut perääntymään Meksikon on saanut pitää. Kanadassa on yleinen asevelvollisuus myös naisilla, koska on estettävä maan valloitus. Arvaa Runtiti kenen valloitukselta!
Venäjä valloitti 1808 Suomen suurvalta Ruotsilta, onneksi. Suomesta tuli autonominen valtio 600 vuoteen. Suomalainen kulttuuri räjähti käyntiin tuona aikan ja itsenäistyttiin. Nyt olemme lännen vasalleja ja itsenäisyys on heikentynyt. Kaikki tämä Venäjä-pelossa. Onneksi Nato liittyminen on nyt jumissa. Se veisi loputkin itsenäisyydestä ja Venäjä pelosta tulisisi realistista.

Piikkilampaat

Kun venäjä alkaa terrostiseen sotaansa niin kaikkien teidän putinistien puolustus joka kerta alkaa ulisemaan, usa sitä usta tätä, säälittävää lässytystä.
En ole enää kannattanut natoon liittymista aikoihin, syynä siihen on että terroristimaan olememinen puolustusliitossa on niin naurettavaa että samaan ryhmään ei ikinä kannata liittyä. Vaikka en natoon liittymistä kannata niin se ei tarkoita että nuolisin ryssiä missään muodoissa, ei, nuo oliot saisi hävitä kokonaan maapallolta.

Runtiti-pou

Vai että oikein Soroksen luomassa! Itse olet Putin-hypnoosi ja roskanpuhuja. Heil Hitler!

juu

Runtiti, kyllä venäjällä on haluja laajentua sotilaallisesti, mutta se meidän ”liittolainen” USA on aika paljon pahempaa saanut maailmassa aikaan.
Venäjä sotii sentään omilla lähialueillaan, mikä on väärin sekin, mutta USA sen sijaan aiheuttaa konflikteja tuhansien kilometrien päässä omasta maastaan, ja sitten kuppaa sen maan tyhjäksi ja jättää pelkkää kärsimystä jälkeensä.

Anomaster

Suomen turvallisuus edellyttää Naton jäsenyyttä. Aivan sama mitä muut Naton jäsenet ovat tai eivät ole, kunhan sieltä saa huollon ja auvn kaikelle tarpeelliselle ja saa ostetuksi parhaat aseet.

USA ei kuppaa niitä maita tyhjiksi, eikä liitä itseensä, kuten Venäjä, mutta on monesti huono jälkihoidossa.

juu

Minkä takia nämä ns.suurvaltiot on aktivoitunut? USA, venäjä, kiina jne?
Koska kaikki luonnonvarat uudistuu ja nyt onkin arvokasta asiat joista ei välttämättä edes tiedetty aiemmin.
Jokainen näistä maista hakee sitä paikkaa ”uuden maailman” johtajana.

Anomaster

Venäjästä ei ole suurvallaksi, mutta Kiina haluaa ja voi vielä kasvaakin suurvallaksi. Valitettavasti saattaa, sillä Kiina suosii diktatuureja ja oman mallinsa mukaisia järjestelmiä. Moni ei tunnu tajuavan, että jos Kiina olisi maailman johtava valtio, vaikuttaisi se huonolla tavalla ihmisten vapauteen kaikin puolin.

Mutta saattaa Kiina luhistuakin, sillä ei siellä kansa ole niin yksioikoisen tyytyväistä hallintoon ja järjestelmään, jossa kommunistinen puolue määrää kaikesta. Kiinalaisilla on samaa vikaa kuin venäläisillä, siis uskovat, että kaikki kuuluu Kiinalle ja se näkyy niiden politiikassa, kun ne vaativat alueita itselleen lähialueiltaan. Se vaatiminen on vielä pientä, kun ei ole vielä voimavaroja, mutta se on heidän pelinsä henki.

juu

Venäjän vähättely on myös aika vaarallista.
Ihan pinta-alaltaan kuitenkin suurin valtio tällä pallolla.
Jos mietitään niitä pelkästään jatkossa olevia luonnonrikkauksia, niin todennäköisesti venäjällä niitä on aika paljon enemmän kuin muualla.

Observer

Niillä luonnonrikkauksilla, mitä vennäältä löytyy, sen tulisi olla maailman johtava talousmahti. Vaan ei ole, mistähän johtuis?

ike

Kyllä se siitä pirstoutuu, ihan sisäisen politiikkansa takia. On jo alkanut.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Runtiti-pou

Vaarallisempaa on myötäillä sitä

Anomaster

Ei pinta-ala tee suurvaltaa. Tuotantokyky tekee suurvallan.

Luonnonrikkaudet ovat arvottomia, jos niitä ei osata jalostaa joksikin, minkä voi myydä. Jos myy pelkkää luonnonvaraa sellaisenaan tai esim. malmia tai pelkkää metallia, ei se ole tavattoman tuottavaa. Monet kehitysmaat myyvät luonnonvaroja vain vähän jalostettuina, eivätkä kummoisemmin rikastu.

juu

Tää on vain yksi tapaus, suurinta osaahan ei tietysti edes uutisoida.
Mutta tää ylitti jostain syystä uutiskynnyksen, kun USA vetäytyi afganistanista, niin siinä lähtiessä pommittivat 14 lasta kuoliaaksi ”ihan vahingossa” ei niille siitä mitään seurannut.
Yhen päivän oli jossain uutisissa ja sitten unohdettiin.
YK:n mukaan USA tappoi Irakissa yli 500 000 lasta.
Sen aikanen USA:n ulkoministeri Albright sanoin että se oli sen arvoista
https://www.newsweek.com/watch-madeleine-albright-saying-iraqi-kids-deaths-worth-it-resurfaces-1691193
Onko USA:lle tullut jotain pakotteita?

Anomaster

Halusiko USA liittää Irakin itseensä?

Runtiti-pou

No kyllähän se liitti valtapiiriinsä

Anomaster

Jaa, kyllä Irakissa ihan tekevät itse oman politiikkansa ja öljynkin myyvät markkinahintaan kelle sitten myyvätkin.

Runtiti-pou

Ja Jeesus nousu kuolleista ja käveli vetten päällä ja ratsasti lentävällä lehmällä

ike

No minun täytyy kai vastata. Ei sen paremmin Nato kuin Venäjäkään ole uhka suomelle( puhun siis ihmisistä, en poliitikoista). Jos jotakin uhkaa on se on puhtaasti sisäinen. (Menee vihervasemmiston piikkiin). Noin neljänkymmenen vuoden aikana venäjällä käyneenä, kerran tai pari viikossa, (itärajalla kun asuin) en ole siellä kokenut oloani uhatuksi, ovat samanlaisia ihmisiä kuten mekin. Koko tämä vastakkainasettelu on poliitikkojen kehittämää. Jos se loppuisi mihin heitä enää tarvittaisiin, ainakaan noin suuressa määrin. Talousosaamista heillä ei ole, vaikka muuta voivat kuvitella.
Kysyä sopii tavallisilta ihmisiltä kuka haluaa mennä naapuriin, edes naapuritaloon, rähisemään. Luulen että aika laihaksi jäisi saalis.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Nationalisti

Feikkipandemia, Ukraina, ”energiakriisi”, inflaatio, kaikki nämä ovat käsikirjoitettuja osioita pienen ja juurettoman kansainvälisen klikin toimesta.

Jos maailmassa olisi yhtään hyvyyttä olemassa, niin tuokin likainen sionisti olisi heittänyt veivinsä jo aikoja sitten.

pertsa

Olet täysin oikeassa sillä Soros edustaa pahuutta kaikissa muodoissa ja hän elää ilmeisesti siksi että Israelissa on paljon saatavissa ihmisistä otettuja varaosia eli elimiä! Saihan David Rockefeller aikanaan 7 sydäntä eli niin monta tavallista ihmistä jäi ilman tarvittavaa sydäntä ja kuoli ennenaikaisesti!

Juha

Juuri näin. Omituista että samoja ihmisiä voi kusettaa uudestaan ja uudestaan. Jotkut ovat heränneet esim tähän muunsukupuoliseen kusetukseen.. ja ajatelleet loogisesti että sukupuoliahan on vain kaksi. Mutta lankeavat heti seuraavaan kusetukseen. esim geenipiikkiin.

Nää lampaat ovat nielleet niin paljon p@skaa ja pää on täynnä kusta kun niille on vuosikaudet syötetty p@skaa ja kustu silmään. Tää sorossontiainen on yks pääarkkitehti EUn takana ja ruuvaillut Suomenkin valtaapitävien takapuolia ahkerasti ja vaikka nää tuhannesti toteen näytetään niin silti näitä kusetettavia riittäå loputtomasti.

En usko enää mihinkään mitä hall & virom. sanovat

Meikä heräs vuonna 2015 matuinvaasion myötä ja en ole k’äyttänyt koronamaskia saatika ottanut pikkiä.
Kävin kaakkois-Aasiassa ja siellä muut kuin länkkärit tuntu tajuavan varsin laajasti, että hallitukset huijaa sen kuin kerkeevät. Itseasiassa aika moni sanoi, että hallitukset vain valehtelevat.