Kotimaa

Hallitus keskittyi asioihin, jotka eivät ole sen päätösvallassa, arvioivat tartuntatautien asiantuntijat

STT

Lain mukaan karanteeneista päättää tartuntataudeista vastaava lääkäri ja se on yksilötason valituskelpoinen hallintopäätös. HUSin ylilääkäri Asko Järvisen mukaan on ”huomattavan erikoista”, jos hallitus lähtee ohjeistamaan pakkotoimenpiteiden tekemisessä viranomaista, joka tekee päätöksen virkavastuulla. Järvinen olisi toivonut hallitukselta kannanottoja asioihin, joihin paikallisviranomaiset eivät pysty ottamaan kantaa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi sairausvakuutuskorvaukset ja omalla ilmoituksella töistä poissaolo.

Hallituksen koronaministerityöryhmän perjantaina julkistama rajoituskeinovalikoima ei vakuuta tartuntatautien asiantuntijoita. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) infektiosairauksien erikoislääkäri, ylilääkäri Asko Järvinen arvioi, että hallituksen koronanyrkki pyrki lähinnä ottamaa kantaa asioihin, jotka ovat alueiden, ei hallituksen, päätösvallassa.

– Kansalaisena ihmettelen, että hallitus käyttää aika paljon aikaa pohtiakseen asioita, jotka tehdään alueilla ja joihin on ehkä olemassa kansallisia linjauksia. Hallituksen tulisi pohtia keinoja, joita alueviranomaisilla ei ole käytettävissään ja joissa vaaditaan lainsäädäntötoimenpiteitä, Järvinen sanoo STT:lle puhelinhaastattelussa.

Hän olisi toivonut hallitukselta ennemminkin kannanottoja asioihin, jotka nousevat esiin tartunnanjäljityksen sakatessa.

– Esimerkiksi sairausvakuutuskorvaukset ja omalla ilmoituksella töistä poissaolo ovat asioita, joihin paikallisviranomaiset eivät pysty ottamaan kantaa.

”Karanteenit eivät hallituksen päätösvallassa”

Perjantaina nousi esiin asioita, jotka eivät ole hallituksen päätösvallassa, sanoo myös Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi medialle myöhään perjantaina tahtotilan olevan, että koko koululuokka voidaan asettaa karanteeniin, jos luokassa on yksikin tartuntatapaus.

– Lainsäädäntömme mukaan karanteeneista päättää tartuntataudeista vastaava lääkäri ja se on yksilötason valituskelpoinen hallintopäätös. Jos tällaiseen pakottavaan karanteenimääräykseen mennään, on siihen olemassa kansallinen ohjeistus. Sen mukaan lääkäri päättää, täyttyvätkö kriteerit yksilön kohdalla vai ei, Peltoniemi sanoo STT:lle puhelimessa.

Karanteeniaiheeseen kiinnitti huomiota myös Husin Järvinen. Hän kuvailee koulujen karanteeneihin liittyvää ulostuloa kolmella tavalla hankalaksi.

Järvisen mukaan on ”huomattavan erikoista”, jos hallitus lähtee ohjeistamaan pakkotoimenpiteiden tekemisessä viranomaista, joka tekee päätöksen virkavastuulla.

– Karanteenipäätös on ihmisen vapauksiin kohdistuva pakkotoimenpide ja lain mukaan se saadaan asettaa, jos muita keinoja tartunnan estämiseksi ei ole. Voi siis kysyä, voisiko esimerkiksi oikeusministeriö ohjeistaa poliisia pidätysmääräyksissä ohi lain, Järvinen vertaa.

Hänen mukaansa muut koulujen karanteeneihin liittyvät ongelmat nousevat siitä, että karanteenit eivät ole tehokkaita ja niiden käyttöön ei ole mahdollisuutta, koska testiin pääsy on viivästynyt ja tartunnanjäljitykseen ei ole riittävästi kapasiteettia. Kun karanteenitoimiin ehditään, tartunnat ovat jo ehtineet syntyä ja levitä edelleen.

Järvisen mukaan on selvää, että myös yhteisiä pelisääntöjä tarvitaan. Ne tulevat esimerkiksi juuri hallituksen ja ministeriöiden sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linjauksista.

– Karanteenipäätökset ja koululuokkien testaamiset eivät kuitenkaan ole poliittisia päätöksiä. Voisi olla järkevää, että asiantuntijat esittävät ja poliitikot punnitsevat ottaen taloudelliset ja yhteiskunnalliset asiat huomioon. Nyt tämä on mennyt vähän päinvastoin. Toki taustalla on se, että kaikki ovat huolestuneita ennen kaikkea sairaanhoidon kantokyvystä.

Ei etäkoululle, harrastuskieltokaan tuskin kovin vaikuttava

Sekä Peltoniemi että Järvinen olivat allekirjoittajina keskiviikkona julkaistussa infektioasiantuntijoiden avoimessa kirjeessä, jossa puollettiin koulujen lähiopetusta. Sosiaali- ja terveysministeriö oli ehdottanut koulujen kevätkauden aloittamista etäopetuksella vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi.

– Asiantuntijat ovat varsin yksimielisiä siitä, että koulurajoitukset eivät ole kovin tehokkaita. Tämä ei tarkoita, etteikö kouluissa voisi tartuntoja syntyä, mutta kyse on suhteuttamisesta tiedettyihin haittoihin, Järvinen sanoo.

Kouluissa altistumisia vältetään esimerkiksi maskien käytöllä, Peltoniemi sanoo. Lisäksi käytössä on muita varotoimia kuten laulamisen välttäminen ja ulkoliikunnan suosiminen.

– Tärkeää on, että oppilaat kuuntelevat opettajien ohjeita, Peltoniemi painottaa.

Koronaministerityöryhmä ei lopulta antanut kansallista suositusta etäkoulusta. Sen sijaan työryhmän toimenpiteisiin lukeutuu alueiden ohjaaminen kaikkien sisätilojen sulkupäätöksiin. Tämä koskisi myös lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Peltoniemi ei usko, että lasten harrastustoiminnan kieltäminen toisi merkittävää lisähyötyä tartuntojen estämiseen. Hän vertaa tilannetta nuorten aikuisten tartuntoihin, joiden määrä on lisääntynyt harrastustilojen ja ravintoloiden kiinni olosta huolimatta.
Turussa omikrontartunnat leviävät nyt erityisen voimakkaasti 20–29-vuotiaiden keskuudessa. Tähän ikäryhmään osuu 43 prosenttia Turussa tammikuussa todetuista omikrontartunnoista. Peltoniemen mukaan tartuntoja on levinnyt esimerkiksi illanvietoissa.

– Tapaamisia tapahtuu kodeissa. Niissä riski on suurempi kuin liikuntatilassa, joissa on terveysturvalliset käytännöt.

Peltoniemen mukaan liikuntatilat itsessään ovat yleensä väljiä. Suurin tartuntariski liittyykin pukukoppeihin.

– Niissä voidaan tehdä turvatoimia: käytetään maskia, ei jäädä hengailemaan, vaihdetaan vaatteet mahdollisimman paljon kotona.

Järvinen puolestaan muistuttaa, että alueellisista asiantuntijoista tai koronakoordinaatioryhmistä juuri kukaan ei ole esittänyt lasten harrastusten kieltämistä.

”Kotitestaus kuulostaa haasteelliselta”

Koulujen ja oppilaitosten terveysturvallisuutta on koronaministerityöryhmän mukaan tarkoitus parantaa kotitestauksella, jota suositellaan tehtäväksi kahdesti viikossa perusasteen ja toisen asteen oppilaille. Peltoniemen mukaan tämä kuulostaa haasteelliselta.

– Suomessa on kuitenkin noin puoli miljoonaa peruskoululaista ja siihen päälle vielä toinen aste.

Peltoniemen mukaan kotitestejä kannattaa kyllä hyödyntää, mutta silloin, kun oireita on jo ilmaantunut.

– Jos koululaiselle tulee nyt oireita, hän ei mene kouluun, vaikka oireet olisivat lieviä. Tässä tilanteessa kotitesti kannattaa tehdä. Näemme selkeästi, että oireiselta lapselta tai aikuiselta kotitestit toimivat hyvin. Vaikka testi olisi negatiivinen, se kannattaa uusia päivän tai kahden päästä. Kouluun mennään negatiivisenkin testin jälkeen vasta, kun ollaan terveitä.
Ihmisten oma käyttäytyminen on keskeisin keino hidastaa omikronin leviämistä, Peltoniemi muistuttaa.

Oireettomien testaaminen on kokonaan oma kysymyksensä.

– Se vaatisi kyllä paljon ohjeistusta. Kaikki testit eivät toimi oireettomilla. Testityypin valinnassa laboratoriohenkilökunnan osaaminen on tärkeässä asemassa.

Järvinen puolestaan vertaa kouluihin ehdotettua jatkuvaa testaamista Tanskaan, jossa se on käytäntönä. Järvisen mukaan jatkuvalla testaamisella löydetään kyllä enemmän tartuntoja, mutta se ei silti näytä vaikuttavan epidemian etenemiseen tai vähentävän sairaalahoidon tarvetta.

– Virusten nopean tarttumisen vuoksi jatkuva testaus on aika tehotonta, aika iso satsaus – ja aika vaivalloista ja keljua varmaan niille koululaisille, Järvinen arvioi.

Peltoniemi painottaa rokotusten merkitystä. Sen viestin vahvistamista hän olisi toivonut myös hallitukselta.

– THL julkaisi juuri raportin, jonka mukaan omikroniakin vastaan vakavan taudin suoja on kahdella rokotuksella hyvä ja kolmella erinomainen. Rokotuksiin panostamisen merkitys jäi vähän vähälle huomiolle perjantain infossa. Fokuksen pitäisi olla se, että me tavoittelemme rokotuskattavuuden nousua, koska rokotukset estävät vakavaa tautimuotoa.

Peltoniemen mukaan kolmansien rokotusten osalta rokotuskattavuus nousee hyvin, mutta ensimmäisten ja toisten rokotusten osalta edistys on hidasta.

40 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Veski

Miten tiedotusvälineet mainostavat erilaisia sairauksia eivätkä sitten puhu salaliitoista:)

Boomeri

Marin oli pääosaamisalueellaan seisoessan rivissä tiedottamassa koronasta, muista asioista hän ei sitten ymmärräkkään mitään. No, ehkä olen liian jyrkkä, kyllä hän toki bilettämisen päälle ymmärtää.

juha II

Jos ei tauti tapa niin sitten lääkäri!

Tuumailija

Ja media. Tässä hyvä esimerkki juurnalismista, kuinka muualla tehokas lääke luokitellaan leimaavasti loislääkkeeksi, onko osittain virheellinen sisältö tahatonta (tietämättömyyttä) vaiko tarkoituksellinen herja: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/79419364-3073-4bc1-90b8-acaa71dc74ef
Tekstissä on myös väite ettei lääkettä ole tarpeeksi tutkittu ja sen sivuvaikutuksia ei tiedetä.
Mitenkä se voisikaan olla, kun on ollut vasta 40v käytössä, kukapa sitä tutkisi tahi tietäisi miten vaikuttaa, eikä mitään tilastoja ole olemassa mistä sen tehon voisi todentaa.
Mutta kun kysytään geeniterapiapiikin sisällöstä, vaikutuksesta ja tehosta, niin osasta ollaan hiljaa, puhutaan ympäripyöreitä kuin Päivi Räsänen eduskunnassa ja lopussa viitataan mediaan kuinka on uutisoitu menestyksestä (hyvin on mennyt kaupaksi), aine on ollut vasta 2000 luvulla käytössä kokeellisena.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Tuumailija
Totuus esille

Tuo osoittaa vain, kuinka valtaVALEmedia on ylimpien globalistirikollisten ja sen yhteistyökumppanin lääkemafian kontrollin alla!
En olisi odottanut Päivi Räsäsenkin kuuluvan petturipoliitikkojen sankkaan joukkoon – vai voiko hänkin lääkärinä olla niin pihalla korona-”rokotteiden” sisällöstä ja VARSINAISESTA (eugeniikka)tarkoituksesta.

Kata

https://www.instagram.com/tv/CYj6m6xhPdi/?utm_source=ig_web_copy_link

Ja nyt sitten tunnustetaan jo tämä…miksi nyt saapa nähdä….ei voi enää laskea lööperiä?

Tuumailija

Propaganda se vain jatkuu mediassa: https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/72703a11-5928-42ee-b088-6d89f8b8de41
Tällaisia yksittäistapauksia nostetaan esille, kirjoitetaan dramaattisesti papin tuomisesta ja koomaan vaivuttamisesta, kuitenkin ensisanoissa kehotetaan kaikkia ottamaan geeniterapiapiikki (artikkelissa virheellisesti rokote).
En väitä etteikö henkilö olisi ollut vakavasti sairas ja käynyt mainittuja operaatioita läpi, mutta olennaista on se mikä oli henkilön elämäntapa ja kunto sekä aiempi lääkitys ennen sairaalaan joutumista.
Myös se, että tekstissä ei mainita koska hän tapasi otsikon henkilön jolta hän sai oletetun tartunnan, kerrotaan vain piikistä ja sen jälkeisestä kunnon sekä voinnin huonontumisesta, joka sitten johti sairaalahoitoon.
Elikkä olisiko se vähä terveys pitänyt sairauden loitolla jos ei olisi ottanut piikkiä? Jos oli muuta lääkitystä, niin kuinka se sekä hoidettava sairaus on jo alentanut vastustuskykyä, piikki antoi lopullisen niitin immuunijärjestelmälle?

Loppukaneettina voisi laittaa tällaisen, lampaista ja vuohista ”tehty” jättimäinen piikki, olisiko sarkasmin poikasta havaittavissa: https://www.wemu.org/post/700-sheep-and-goats-were-arranged-shape-needle-encourage-vaccinations#stream/0

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Tuumailija
Kata

Robert Malone juurikin kertoo haastattelussaan tästä…eli se jabbi ei ollut terveellinen….monelle muullekaan!

Tuumailija

Ja mitä siitä seurasi, että hallitus sääteli asioissa jotka eivä sille oikeastaan kuulu, tällaista: https://mvlehti.net/2022/01/08/paivan-kuva-paljon-porukkaa-on-kuolemassa-kylmakontteja-asennetaan-malmin-sairaalan-alueelle/

Näihin kontteihin ei pääse kuin passilla.

ike

Jo vuosia sitten Yhdysvalloissa kiersi ”salaliitttoteorioita” kun moniin syrjäisiin paikkoihin oli pinottu suuria määriä kevyitä ruumisarkkuja. Samoin nousi eri puolille maata ”karanteenileirejä” jotka olivat tiukasti aidattuja ja joiden olemassaololle viranomaiset eivät suostuneet antamaan mitään selitystä. Väittääkö joku vielä ettei tätä olisi suunniteltu.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Karanteenileireistä en tiedä mutta ruumisarkkupinot selittyy osittain sillä, ettei esimerkiksi Irakissa kaatuneiden kokonaismäärää haluttu julkistaa koska oli pelkona että tapahtuu sama kuin Vietnamin sodan vuosina. Todelliset luvut haluttiin salata, sillä ihmisten ajatusta sotaa suosivaksi on helpompi manipuloida jos ei ole näyttöä omista uhrimääristä.

Samaa taktiikkaa käyttää Venäjä. Siellähän monet äidit ovat epätietoisia mihin poika katosi, kun piti olla vaan ” sotaharjoitukset ” tai pieni konflikti jossa ei kuollut kuin pari omaa sotilasta.

ike

Saattaa olla osittain noinkin.

Ossi_1488

Epäilen tätä väitettä kylmätila konttien tarkoitus olisi ruumis säilytykseen.

Kiuru juuri kertoi ennätys määristä mitä rokotteita on tulossa ja ne vaativat kylmätiloja. Joten eikö järkevämpi vaihtoehto näille paikoille ole rokotusten säilytys. Nyt joku uskalias murtautumaan paikalle tarkistamaan asia. (supo tämä oli vitsi)

Ilkka Forsten

Mutta mihin tarvitsemme verorahoilla ostettuja ennätysmääriä rokotetta joka ei muuta mitään. Kiuru voisi livertää vastauksen jos ei ole muutakaan tekemistä ?

Koen häiritsevänä ajatuksen, joka nousi ministerien huulille ennen vuodenvaihdetta. He nimittäin ilmoittivat että suomi ostaa varastoon Pfizer:n koronarokotteita, jotta niitä riittää vuosiksi eteenpäin. Niin, mutta tämä johtaa sen kysymyksen äärelle mistä he JO NYT tietävät millainen ” variantti ” silloin on vastassa, ja jos aineet ei tehoa nykyiseenkään tautimuotoon, niin mitä me teemme miljoonilla annoksilla jonnin joutavaa litkua A’ 14.00 euroa / piikki.

Vaikka olisi lukenut pelkästään lyhyen matematiikan alkeet, tulee huomaamaan, että rahaa palaa melkoinen siivu josta ei höydy muut kuin rokotefirmaan sijoittaneet tahot. Mikäli tämä meno jatkuu, alan minäkin sijoittamaan dinaareitani Pfizerin osakkeisiin sillä niistä voi näköjään tahkota kunnon osingot.

Tomppelit poliitikot työntävät surutta valtion rahoja tyhjyyteen. Tämäkö on sitä vastuullista taloudenhoitoa ?

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Tuumailija

Se hintahan ei tuohon jää, vaan kasvaa päivä päivältä, koska säilytykseen tarvitaan kylmätilat ja niissä kuluu niin sähköä (suomessa sikahalpaa) kuin kylmäainettakin. Lisäksi pitää olla väistötila johon litku siirretään jos kylmäkoneeseen tulee vikatila.

Tällaiseen varmuusvarastoon kyllä löytyy shekeleitä, mutta niillä jotka olisivat kansantaloudellisesti tärkeitä kuten: vilja, polttoaine/öljytuotteet, liha ,suojavarusteet yms. myydään ilman edestä ulkomaille ja luotetaan että sieltä myös saadaan samat hankittua kovaan hintaan takaisin kun paha hetki koittaa (mikään muu maahan ei tarvitse samaan aikaan).

Ilkka Forsten

Vaikka yritän kuinka olla irvistelemättä Marinin hallitukselle, en mahda sille mitään että näin aina käy. ( En tosin yritäkään kovin aktiivisesti välttää asiaa, joten silläkin voi olla merkitystä ? )

On HYVÄ että lääkärit laittavat oman ihmettelynsä osaksi yleistä keskustelua, sillä tämä hallitus on alkanut olettamaan että sillä on rajaton valta joka asiassa. Jos ihmiset ei halua kuunnella ” äärioikeiston ” mielipiteitä, niin ainakin se alkaa kuuntelemaan kun kritiikin ääni kasvaa siellä missä asioista jotain tiedetään. Tämä hallitus on monessa muussakin tapauksessa ominut itselleen valtaoikeuksia, oikeuksia määritellä ja pakottaa kansaa elämään heidän ehdoillaan, ikään kuin demokratialla ei olisi mitään merkitystä. Jos tämäkään ei muuta äänestyskäytöstä ollaan suossa kaulaan asti.

Rummuttakaa joka paikassa aina kun se on mahdollista sen perään, ettei kanssaihmiset luottaisi jakkukalkkunahallituksen jargoniin, sillä se on tuubaa suurelta osin eikä perustu kansan mielipiteisiin. Vai olettaako joku että jo nyt yli kahden euron suuruinen bensiinin litrahinta olisi kansan tahdon mukaista. Tämä on vain yksi esimerkki, mutta koskettaa hyvin monia ihan arkisessa elämässä. Ituhippien ilmastonpelastustalkoot tulevat melko kalliiksi tälle kansalle, kun samaan aikaan Kiina painaa nokea ja häkää ilmakehään enemmän kuin koskaan aiemmin. Ei voi olla niin että suomen kokoinen valtio kompensoi kiinalaisten ryönäämiset maksamalla itsensä kipeäksi. Ei voi olla oikein että suomesta tehdään koko maailman sosiaalitoimisto, eikä ole oikein että ihmisten vapautta valita rokoteen poisjättäminen, luokitellaan kohta rikokseksi. Tämä hallitus tekee koko ajan siirtoja joilla ei ole mitään tekemistä oikeudenmukaisuuden kanssa, siitä puhumattakaan mitä voi vielä olla tulossa.

Suosittelen äänestämään vain niitä tahoja jotka ovat valtavirran ulkopuolella. Tällöin on, paitsi helpompi tehdä valinta, niin myöskin osaltaan auttaa koko kansakuntaa pääsemään irti tästä viherkommunistisesta roskasta.

Totuus esille

Keskivertolääkäri on yhtä pihalla koronarokotteiden sisällöstä ja niiden VARSINAISESTA tarkoituksesta kuin petturipoliitikkojen, TerveydenHävittämisLaitoksen ja niitä tukevan valtaVALEmedian aivopesemä tavallinen tallaajakin, jolle kaikki se on ”salaliittoteoriaa”, josta Yle tai HS-Brysselin- Pravda eli ylimpien globalistirikollisten pääpropagandakanava Suomessa ei ole kertonut!
Säännön vahvistavia poikkeuksia: MKR eli moniammatillinen koronakriisin ratkaisuryhmä. (Sensuurin pelossa en voi antaa suoraa linkkiä!)
Katsokaa sieltä erityisesti COVID-19 EHKÄISY- JA HOITOPROTOKOLLA.eli vaihtoehto myrkkypiikin ottamiselle, josta mm. THL eli TerveydenHävittämisLaitos vaikenee!

ike

On se kumma lintu tuo Sanna-Marin ja muukin hallitus. Käy kyllä selväksi miten pitkälle nouseva kurki-paidalla päästään. Nyt kai signaalit ovat muuttuneet mutta kyllä nekin sieltä löytyvät. Ihminen jolla ei ole muuta pätevyyttä kuin hännystellä ihmisiä jotka vievät maailmaa perikatoon flunssan (covid) takia. Sitähän tuo nouseva kurki tarkoittaa: Olen käytettävissänne, ja niin alkoi aueta arvostus kansainvälisillä areenoilla. Suomalainen ( toki moni ulkomainenkin) vanhempi professori sanoi että hän ei ymmärrä miten tällaisesta asiasta (covid) on noussut näin suuri meteli, meillä kiertää näitä viruksia tuhansittain maailmanlaajuisesti No vastustajat sanovat että hän on jo 90, mitä hän tietää. No kannattaisi ehkä ajatella mitä Sanna-Marin tietää 😂. Hän luottaa asiantuntijoihin, etenkiin korruptoituneisiin kotimaisiin ja WHO:n, korruptoituneisiin järjetöihin joista minulla ei niin hyvä kuva ole . Katsokaa vaikka kuinka monessa Bill Gates on mukana. Se että esim. pandemian määrittelyä on muutettu niin että mikä tahansa voidaan määritellä pandemiaksi. Eipä mikään valtamedia tästä kertonut. Meillä ei enää ole jounalisteja tai heidän määränsä on luettavissa noin yhden käden sormilla, kukaan jota seuraan ei ole enää valtamedian palveluksessa.

Kata

https://www.instagram.com/tv/CYhFWb1B7Nc/?utm_source=ig_web_copy_link

No nyt jo Nykissäkin myönnetään tämä….

Kuulin eräältä radiokanavalta mannasariinin äänen ja hän pyysi äänestämään heitä koska ”arjen turvallisuus” on tärkeää…ei helevetto miten kehtaa.
Itkin ja nauroin.

Ilkka Forsten

” Arjen turvallisuus on meille tärkeää.” Näin julistaa demarien vaalimainos jossa on Marinin kuva. Se arjen turvallisuus ei tietenkään tarkoita sitä että roadmanien elämää jollakin tavalla rajoitettaisiin, vaan sitä että SINÄ otat kiltisti kolmannen tai neljännen koronarokotteen, ja olet kuukauden kuluttua sairaalassa kun toinen tai kolmas tautikierros on saanut yliotteen.

Eikö olekin outoa että kaksi, tai jopa kolme rokotekertaa suojaa kuulemma niin hyvin että se lähentelee 100% tulosta, ja samaan aikaan sairaalaan päätyy yhä useampi kahteen kertaan rokotettu. Miltä se piikkitys suojaa. Siis oikeasti ?

Kata

Ei se suojakaan..tarkoitus onkin tämä:
Esitumaisilla perimä sijaitsee nukleoidiksi kutsutulla alueella solulimassaAitotumaisten perimä on tumassa lukuun ottamatta mitokondrioiden ja viherhiukkasten omaa geeniperimää.Perimä on yleensä DNA:ta, mutta osalla viruksista se on RNA:ta….
Ollaan genomeja…matkalla Marsiin.Vain menolippu ooooon oooon ooon on…meidän pakko matkustaa on jonnekin,entisestä pois virusalus vie..on aivan sama minne me kiirehditään kun vain piiiitkä,piikikäs on tie….
Eli vastaus:On se outoa mutta…moni uskoo apuun,yhä.

Kata

Vastasin sinulle,meni tutkintakammioon.Syystä jota en tiedä.Vain perimästä kyse….

Totuus esille

Sama kokemus jo monta kertaa – tällä mukamas ”vaihtoehtomedia”- sivustolla!
Sensuuri on jo samaa luokkaa kuin rikollisia vallanpitäjiä ja THL:ää eli TerveydenHävittämisLaitosta tukevassa valtaVALEmediassa!

Ilkka Forsten

Muistan kun olin vielä ”fasistibookin ” = Facebook nimisellä alustalla josta tuli yhtenään banneja. Ensin ne olivat perusteltuja, ja kestivät ehkä vuorokauden tai pari. Sitten ne muuttuivat viikon mittaisiksi, ilman perusteluja, ja lopulta oltiinkin oli kuukausi mykkänä. Viimeisin karkotus tuli saatesanoilla, ” rikotte toistuvasti yhteisönormeja, kirjoitatte liikaa.”

Muistaakseni naamakirjan yhteisönormeissa ei ole mainintaa siitä miten paljon sinne saa kirjoittaa, eli kun ei enää muuta keksitty niin bannattiin siitä että tuotan liikaa tekstiä. Eipä siitä enää muuta jäänyt puuttumaan kuin se että olisi vaadittu morsettamaan viestit. Stop. Olen suvakki, Stop. Rakastan nehruja. Stop.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Tuumailija

Nyt on kova hinku ministerien paikoille, voi saada muutakin kuin sopeutumiseläkettä. Tällaista otsikkoa ei mediassa ole näkynyt edes pienellä: https://mvlehti.net/2022/01/10/valtion-virkamiehille-ja-perheenjasnille-korvataan-koronarokotteiden-haitoista-jopa-4-miljoonaa-euroa/

Kata

Voi helevetto….on tämä sellaista törkysekametelisoppaa ja silti tuolla kulkee kansalaisia joita ei kiinnosta muu kuin että onhan sinut ”rökitetty”…..
Ja sitten käy näin kuin tekopyhyyden loistavin tähti AOC….karma iski eikä kukaan halua nyt deittailla…
https://www.instagram.com/donaldtrump_2024/p/CYh0jvbv-Vc/?utm_medium=share_sheet

Tuumailija

Pahus, minulla on AOC:n näyttö, nyt otti ohrakyrsä…. XD

Kata

😀

Totuus esille

Seuraava hankala hakumenettely on tällä sivulla rehottavan sensuurin kiertämiseksi:

Laittakaa hakukoneeseen seuraava: Rikosilmoitus korona-asioissa vireille 27.12.2021
Avatkaa vastaava sivusto ja katsokaa varsinaisen rikosilmoitus-linkin takaa löytyvän sivun lisäksi varsinkin myös ”Lue todisteet em. rikosilmoitukseen”-linkin takaa löytyvää tekstiä. Hakekaa sieltä erityisesti kohta ”Koronarokote kansanmurha – Kalevi Korento 16.8.2021”.

Siitä näette, mitä eugeniikka-Schwabin ohjeistamat poliitikkomme yhteistyössä lääkemafian ohjeistaman THL:n eli TerveydenHävittämisLaitoksen kanssa työntävät piikitettäviksi huijattujen/vastoin perustuslakia pakotettujen kansalaisten vereen!

Totuus esille
Totuus esille

Vuosikymmeniä on ollut graniittiin hakattuna eugeniikka-Schwabille ja muille ylimmän tason globalisti-rikollisille tärkeä luku viisisataa miljonaa ja lause ”Älä ole syöpä maanpäällä – jätä tilaa luonnolle”: https://www.shutterstock.com/fi/search/georgia+guidestones
ME olemme se syöpä ja parhaillaan he ovat hankkiutumassa meistä eroon, mm. korona-”rokotteiden” avulla!

ike

😂

Ilkka Forsten

Onko eugeniikka Malmstenien sukututkimusta, sillä Eugen Malmsten kuului sukuun todistettavasti ?

Totuus esille

Toivottavasti seuraava selventää sinulle, mitä planeettamme ylimpien globalistirikollisten kuten Bill Gates ja Klaus Schwab eugeniikka tarkoittaa:
”Bill Gates ja uus-EUGENIIKKA: Rockefeller Foundation: ROKOTTEET väestön vähentämiseksi | Rockefeller Foundation
F. William Engdahl, Financial Sense perjantai, 5 maaliskuu 2010
Microsoftin perustaja ja yksi maailman rikkaimmista miehistä, Bill Gates, antaa kuvan hyväntahtoisesta hyväntekijästä, joka käyttää miljardejaan (verovapaan) Bill & Melinda Gates -säätiönsä kautta tautien torjumiseen, Afrikan elintarvikepulan ratkaisemiseen ja köyhyyden lievittämiseen. Äskettäin Kaliforniassa järjestetyssä konferenssissa Gates paljasti hyväntekeväisyytensä vähemmän julkisen ohjelman – – väestön vähentämisen, joka tunnetaan myös nimellä EUGENIIKKA.
F. William Engdahl Financial Sense perjantai, 5 maaliskuu 2010
Microsoftin perustaja ja yksi maailman rikkaimmista miehistä, Bill Gates, antaa kuvan hyväntahtoisesta hyväntekijästä, joka käyttää miljardejaan (verovapaan) Bill & Melinda Gates -säätiönsä kautta tautien torjumiseen, Afrikan elintarvikepulan ratkaisemiseen ja köyhyyden lievittämiseen. Äskettäin Kaliforniassa järjestetyssä konferenssissa Gates paljasti hyväntekeväisyytensä vähemmän julkisen ohjelman – väestön vähentämisen, joka tunnetaan myös nimellä EUGENIIKKA.
Gates esitti huomionsa Long Beachin, Kalifornian TED2010-konferenssissa kutsuvieraille suunnatussa puheessaan ”Innovating to Zero!”. Tieteellisesti absurdi ehdotus ihmisen aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä maailmanlaajuisesti nollaan vuoteen 2050 mennessä noin neljän ja puolen minuutin kuluttua puheesta Gates julistaa: ”Ensin meillä on väestö. Maailmassa on nykyään 6,8 miljardia ihmistä. Se on nousemassa noin 9 miljardiin. Jos nyt teemme todella hyvää työtä uusien ROKOTTEIDEN, terveydenhuollon ja lisääntymisterveyspalveluiden alalla, voimme pienentää tätä lukua ehkä 10-15 prosenttia.”
Selkokielellä yksi maailman vaikutusvaltaisimmista miehistä toteaa selvästi, että hän odottaa ROKOTTEIDEN käyttämistä väestönkasvun vähentämiseen…”

Ilkka Forsten

Eugeniikka ei ole väestön vähentämistä vaan rotuoppia, sen verran nyt korjaan uutistasi.

Totuus esille

Ylimmille globalistirikollisille kuten Bill Gatesille ja Klaus Schwabille planeetaltamme hävitettävää ”rotua” näyttävät olevan Georgian opastekiviin hakattu ”syöpä” maan päällä eli ME tavalliset tallaajat, siis muut kuin nuo globalistirikolliset ja heidän lukemattomat psykopaattiset käsikassaransa eri puolilla maailmaa erilaissa valtaa käyttävissä asemissa kuten esim. poliitikot:
https://www.riemurasia.net/kuva/Sanna-ja-Klaus-/227363
Vallankäyttäjiin kuuluvat myös esim. erilaiset asiantuntijat, joiden esittämien faktojen, tosien tai varsinkin korruptioon perustuvien epä-tosien perusteella tehdään mm. poliittisia päätöksiä. Hyvänä esimerkkinä on tästä, kun kanadalainen tilastomatemaatikko Steve McIntyre osoitti yli-ilmastogurun, professori Michael Mannin jääkiekkomailamallin huijaukseksi. Siitähän kertoi jopa Ylen ”MOT: ilmastokatastrofi peruutettu”! Mannin jääkiekkomaila-mallia käyttivät mm. poliitikot ja monet muut tahot perusteluna erilaisille idioottimaisille ilmaston ”pelastamistoimille”, jotka jatkuvat edelleen. Ylimmät globalistirikolliset hyötyvät rahallisesti suuresti ilmastohuijauksellaan mm. erään ’Corbett Report’-artikkelin osoittamana. Noiden globalistirikollisten ja heidän käsikassaroidensa vaatimat ilmaston ”pelastustoimet” tuntee suomalainenkin tavallinen tallaaja rahakukkaronsa huomattavana kevenemisenä. Eikä professori Mann ole ainoa ilmastotieteen vääristäjä.
Anteeksi, että sorruin vähän sivuraiteelle varsinaisesta asiasta.

Totuus esille

Hakekaa em. ”Lue todisteet em. rikosilmoitukseen” linkin takaa löytyvästä tekstistä myös kohta ”Saksalainen tiedemies murhattiin”. Siitä käy ilmi, että kemiantohtori Andreas Noackin luentovideolla kuvaamat, korona-”rokotteisiin” lisätyt tuhoisat nanomittaluokan grafeenihydroksidi-”partaterät” jäävät vereen, eikä niitä käytännössä voi sieltä mitenkään poistaa – toisin kuin Kalevi Korennon mainitsema piikkiproteiini toluidiinia sisältävää männynneulasteetä juomalla.

Totuus esille

Katsokaa Jaana Kavoniuksen virkamafia.fi

Ilkka Forsten

Tämä kansa katsoo enää Roosa Meriläisen ” Virkkausmafia. fi ” sivustoa jossa esitellään kudelmia villafittaneista. Ennen mummot kutoi villasukkaa lapsen lapselle kaapikellon raksuttaessa taustalla, nykyiset kutoo villavi***ua kaappikeijon kolistellessa vaatekomerossa.

” Mummon vanha kaappikeijo hiljaa raksuttaa, mummo kutoo suurta villa. Hmm hmmm, hmm hmmm, jonka lapsen lapsi saa, keijo rapsuttaa rähjäistä paitaa.”

ike

Sinänsä aivan johdonmukaista toimintaa Niinstöltä. Perustuslaista viis, Ihmisistä viis, muista kuin poliitikoista.