Kotimaa Politiikka Talous

Hallitus linjasi lisätoimista kansalaisten sähkölaskujen tukemiseen

Kuva: Pixabay (CC0-lisenssi).

Työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvoston viestintäosasto
Tiedote 21.12.2022

21.12.2022 kokoontuneen sähkötyöryhmän päätösehdotus on valmistunut. Hallitus linjasi lisätoimista, joilla tuetaan kansalaisia talven suurissa sähkölaskuissa. Hallitus päätti tuesta, joka hyvitetään kansalaisten talvikuukausien laskuissa.

Tuen kokonaismäärä on alustavan arvion mukaan enintään noin 400 miljoonaa euroa. Tuki maksetaan könttäsummana siten, että se on tarkoitettu helpottamaan neljän talvikuukauden sähkölaskujen maksamista ja sen laskentaperusteena käytetään marras-joulukuun toteutunutta kulutusta.

Laskennallinen kuukausittainen korvausprosentti tarkentuu jatkovalmistelussa.
Laskennallinen kuukausittainen tukikatto on 700 euroa.
Laskennallinen kuukausittainen omavastuu on 100 euroa kuukaudessa.
Valmistelun kuluessa arvioidaan, miten tuki voidaan eri tilanteissa kohdentaa mahdollisimman tarkoituksen-mukaisella tavalla.

Hallitus valmistelee kiireellisesti maksuaikajoustoja koskevan lainsäädännön sekä kuluttajille että yrityksille.

Hallitus valmistelee kiireellisesti myös joustoon ja säästöön kannustavan sähkön hintakaton alkuvuonna 2023.

Hallitus valmistelee maataloudelle erillisen tuen helpottamaan muun muassa kohonneita sähkökustannuksia.

Koolle kutsutaan keskustelu sidosryhmien kanssa erityisesti pk-yritysten tukemisen selvittämiseksi.

Työ- ja elinkeinoministeriö

 

35 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juutalainen vastakkain asettelu

Pitkään osaksi luulin venäjän edes jollain lailla olevan juden mafiaa vastaan mutta nämä all olevat artikkelit ja tietäen kuu ja avaruus huijaukset, niin nämä kaikki valtiot ovat tiukassa chabad j–talais kabbalistinmafian hallussa! Usko että venäjä olis vastavoima haihtuu kuin pieru saharaan!! Toki j–talaiset on mädättäneet lännen läpi mädäksi, siihen nähden venäjä voi näyttää hyvältä! Mutta venäjän kaikki suur yritykset jutikoiden oligarkkien hallussa symboliikasta jo sen näkee!! Alla linkit:

http://www.renegadetribune.com/chabad-has-giant-menorah-in-front-of-the-kremlin-just-like-in-dc/

https://fitzinfo.net/2022/12/19/putin-wears-kabbalah-red-thread-talisman-video/amp/

Valehtelevia vapaamuurareita tai jutikoita kaikki!!

ike

Kun meillä verotus kiristyy tulojen noustessa niin eikö olisi oikein korvata enemmän sähkön hinnan noususta niille joilla on suurimmat sähkölaskut tuloista riippumatta, hehän siitä eniten kärsivät, sen lisäksi että ovat maksaneet kohtuuttomat verot. Viimeinen toki koskee kaikkia, myös meitä pienituloisia ja eläkeläisiä.

Oman maan etujen ajaminen on haitallista

Suomalaiset maksaa EU-maiden sähkölaskuja, sen lisäksi että maksaa omien päättäjien tyhmyydestä. Mitä tästä pitäisi ajatella?

Anomaster

Sitä, että päättäjien tyhmyys on avainasemassa.

murre riepunen

Energian suhteen maamme hallitus kurvailee varsin heikoilla jäillä. Voimalaitosten kattilat on naputeltu sillipurkeiksi tai myyty romukauppiaille, puun ja turpeen polttaminen pidetään lähes rikoksena. Hiilinielun ammottavaan kitaan vihreät lapioisivat tuhansia miljoonia, lapsenomainen usko että maailma pelastuu.
Kotimaan asiat täysin retuperällä, voi pyhä per…le.

Anomaster

Sellaista se on, kun ideologia johtaa maata järjen sijaan. Ihmiset ovat äänestäneet kauniita puheita, eivät järjellisyyttä. Ilmeisesti äänestäjäkunta mieluummin uneksii kuin tarttuu todellisuuteen sellaisena kuin se on. Ovathan kuvitelmat paljon kivempia ja siksi niillä saa ääniä. Hallituskin on suosittu, koska kansikuvatyttöpääministeri on ihan kuin joku missi (vaikka ei kyllä kaksisen näköinen).

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Peter Kreisler

Koko hiilidioksidi pelko on asiantuntemattomien poliitikkojen harhaluulo, todellisuudessa Co2 pitoisuus ilmakehässä on jopa hieman alle korkeimman normaalin raja-arvon, ilmakehää vahingoittavien ns. ”kasvihuonekaasujen” päästöistä vastaa enimmäkseen muovi- ja eristeteollisuus. Todellisuudessa maailma on kahden kylmän jakson välisessä vaiheessa, jolloin lämpötilan tuleekin hitaasti nousta. Samankaltaisia vaiheita ja vaihteluja on maapallolla ollut lukuisia.
Tämä selittää sen, että alkuun tiedemiehet puolsivat ilmiön torjumista lisäämällä hiilidioksidin laskemista ilmakehään, kun poliitikot saivat otteen asiasta alkoi epätoden informaation levittäminen, mahdollisesti asiantuntemattomuudesta tai ehkä epärehellisyydestä johtuen.
Kaikki nämä asiat on todennettavissa asiantuntijalähteistä (ESA, Nasa, Scientific American, ilmatieteen laitos, yliopistot Yale jne…).

divetymonoksidi

Onhan niitä kylmiä ja kuumia jaksoja ollut toki aiemminkin, mutta silloin ei ole ollut miljardeja ihmisiä kamppailemassa kuumuudessa kuihtuvasta viljelysmaasta.
Ihmiset luottavat aerodynamiikan tutkijoihin koskapa uskaltavat ylipäänsä nousta lentokoneisiin. Ilmastotutkijat ovat ihan yhtä kunnianhimoisia oman alansa totuuksien etsijöitä.
Omaa hyötyään keräävät ilmastokieltäjägurut tietävät kyllä millaisia osatotuuksia kannattaa yhdistellä saadakseen vähätietoiset kännykänlääppijät uskomaan satuihinsa.

Anomaster

Korruptoitunut IPCC ja sen käyttämät ”tiedemiehet” osaavat kehitellä tarinoita, jotka uppoavat wannabe-tiedeihmisiin, jotka yrittävät vaikuttaa fiksuilta kirjoittamalla divetymonoksidi ikään kuin tietävämmän koodinimenä vedelle.

On paljon rehellisiäkin tiedemiehiä, jotka hiljennetään siksi, että he eivät kannata poliittista ”totuutta” ilmastosta. Heitä ei poliittinen ja korruptoitunut IPCC kuuntele, vaan tekevät kaikkensa, että heidän sanomansa ei vain leviäisi ja saadakseen sen näyttämään ”valetiedolta”.

divetymonoksidi

Käytin tuota veden snobinimitystä tarkoituksella viittaamaan juuri niihin wannabe-tiedemaallikoihin jotka jäävät ilmastokieltäjäkellokkaiden loihtimien alkemististen osatotuuksien haaviin.

divetymonoksidi

Jos IPCC olisikin jotenkin korruptoitunut, niin sen ”vastustaja”, eli fossiilisista polttoaineista hyötyvien gigaklusteri on varmasti paljon korruptoituneempi koska sillä puolella liikkuu monta kertaluokkaa enemmän rahaa.

Exxon Knew about Climate Change Almost 40 Years Ago – Scientific American

ike

Tämä lehti alkaa olla aika sensuroitu. Ei huono kieli aiheuta sitä vaan agenda. Vastaukseni oli kritiikkiä imastonmuutos panikoinnista. Sisälsi pari linkkiä alan asiantuntijaan. Englanninkielisiä joten jokin taho joka sensuroi niin ulkomaillakin ymmärsi että nyt ollaan agandan vastaisella asialla.Ilmeisesti liian tosia kun meni odotukseen.

Anomaster

Yksi linkki menee läpi yhdessä viestissä, ei kaksi tai useampia.

Välillä on niin, että pitkähkö viesti ei mene läpi, mutta jos sen jakaa pienemmiksi, niin yksitellen ne osat menevät läpi.

Ilmeisesti tarkistava algoritmi sekoaa joidenkin pitkien viestien kohdalla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
ike

Kiitos. Yritetään uudestaan. Tässä siis vastaus divetymonoksidille. Linkistä löytyy yksi asiantuntija (muitakin on ja paljon) jota kannattaisi katsoa niin ymmärtäisi jotakin tuosta nk. ilmastonmuutoksesta.Vähän pitkä, mutta ei tylsä. Auttaa ymmärtämään tuota ilmiötä mihin nyt niin paljon rahaa kaadetaan. https://www.youtube.com/watch?v=IOKElp_jGLQ. Tuskin häntä nyt ainakaan turhaksi kännykänläppääjäksi voi sanoa, ainakin jos katsoo ansioluetteloa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
ike

Läpi meni. Syyllistyn aina siihen että odotan näiltä ohjelmistoilta liikaa, aivan kuin tekniikaltakin. On niin monenmoista tekijää.

Anomaster

Koruptoituneisuusu ei tarkoita lahjottua, kyllä sitäkin, mutta korruptoituneisuus tarkoittaa mädätettyä, pilalle mennyttä tavalla tai toisella.

IPCC on alunperinkin poliittinen putiikki, joten se ei ole missään vaiheessa muuta ollutkaan kuin yhden poliittisen aatteen työkalu. Ei siihen rahaa tarvittu, siihen tarvittiin moraalittomia ihmisiä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Anomaster

Exxon tiesi joidenkiin väittävän, että ilmastonmuutos eli tässä tapauksessa lämpiäminen liittyisi fossiilisiin polttoaineisiin. Exxon ei tiennyt, että niin on, eikä tiedä vieläkään, etenkin, kun väittämä ei ole totta.

ike

Vastaukseni meni odotukseen, saa nähdä.

arkkimankeli

Ihmiskuntaa odottaa ”perheenlisäyksenä” vielä pari miljardia suuta ja muutama lämpöaste.

Kiina, Intia ja Afrikka ovat keskeisimmät joukkueet siinä pelissä.

Suomen on pidettävä oman kansallisvaltionsa puolta eikä suostua vihertymään liian heikoksi, koska kamppailu elinolosuhteista tulee luultavasti vaan kovenemaan.

Anomaster

Jos Suomi antaa kansoittaa maansa kehitysmaalaisilla ja myötäilee kaiken maailman vaatijoita, ei kukaan kunnioita suomalaisia, vaan kaikki haluavat viedä kaiken niin tyhmältä kansalta. Pitäisi osata tajuta, että Suomi on suomalaisten koti, eikä mikään koko maailman sossu tai vapaasti hyväksikäytettävä maa. Tätä ei hallituskaan tajua, vaan yksikertaisesti jättää Suomen ja suomalaiset toisten lypsettäviksi ja antavat kaiken pois kuvitellen olevansa hyviä ihmisiä, vaikka eivät ole muuta kuin suuri haitta ja tyhmiä ihmisiä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Anomaster

Sinne se jää kuin vainaa kirkkomaahan.

Peter Kreisler

Ai niin, ei siis hätää.

O tempora, o mores

Mietin vain sitä, miksi kukaan ei käytä enää käsitteitä ”oikein”, ”väärin”, ”vähä- tai heikompiosainen” tai ”sorto”. Siitä tässä on kysymys. Suuri määrä vaivalla rakennettuja omakotitaloja tulee menemään nuijan alle, jolloin ne sitä ennen ovat kärsineet kosteusvaurioita. Joku grynderi sitten ostaa nämä talot konkurssihuutokaupasta pelkällä tontin hinnalla ja rakentaa tilalle kerrostaloja niille, jouden sähkölaskut maksaa Kela kotoutustukien ohella.

Miksi kukaan ei peräänkuuluta talkoohenkeä sähköyhtiöiltä, jotka tahkoavat jättimäisiä voittoja. Jättimäiset voitot eivät olisi mahdollisia, jos sähkön tuotanto- tai hankintakustannukset olisivat nousseet sodan takia. Miksi sähköyhtiöiden ei tarvitse osallistua sotatalkoisiin, vaan kansa joka on yhteiskunnan haavoittuvin osa ja joka kärsii myös muiden hyödykkeiden hintojen noususta?

Maila Laukas

Pikavippi-huulipunahallitus myöhästyi ja sössi tässäkin. 🤦🏻‍♂️

Peter Kreisler

Kyllä edellisetkin hallitukset ovat vastuussa tästä kehityksestä, nykyisen hallituksen bulvaaniministerit ovat vain typeryydessään ylivoimaisia ja valitettavasti todellista oppositiotakaan ei ole.

Puolueeton

Ensiksi tulisi kiinnittää huomio sähkön siirtäjään, Carunaan. Caruna laskut ovat 2 kertaa niin paljon kuin sähkön tuottajan. Caruna 100 € tuottaja 50€. Caruna nosti hintojaan enemmän kuin tuottaja.

Toin sen näisin

Jaaha, marras-joulukuun toteutunut kulutus mittapuuna, kun kovimmat pakkaset ovat tammi-helmikuussa. Oma sähkönkulutus on useana vuonna tuplaantunut tammi-helmikuussa, koska hatarien ikkunoiden tai Simap-järjestelmän vuoksi on täytynyt lisälämmittää.

Tuo 100 e:n omavastuukin/kk on monelle pienituloiselle suuri summa. 700 e:n katto/ kk taas tarkoittaa, että esim 1000 e/kk sähkölaskusta jää 400 e/kk maksettavaa.

Ilmeisesti tähdätään siihen, että EU:n jo 6.10.2022 säätämä 18 c/kWh hintakatto ajetaan kansan painostuksella läpi ja jatkossa oli poikkeustila tai ei ja olipa sähköfirma mikä tahansa, sähkö maksaa tuon. Vähempää se ei ainakaan maksa. EU sitten hinaa sitä korkeintaan korkeammalle. 5 – 6 c/kWh hinnat ovat muisto vain. Eli nousu tulee olemaan pysyväisesti vähintään kolminkertainen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Toin sen näisin
Eka Kettunen

Norjassa asetettiin sähkölle hintakatto n. 7 senttiä per kwh jo elokuussa eli siellä tehtiin toimia kansalaisten hyväksi kun täällä samaan aikaan biletettiin ja vaihdeltiin liikennemerkkejä sukupuolettomiin versioihin.

Samppanjasosialistihallitus aisankannattajapuolueen turvin ” unohti ” jälleen ne kaikkein köyhimmät eli ne jotka sinnittelevät muutaman satasen turvin kuukaudesta toiseen. Monilla heillä kuukauden sähkölasku pompsahti viidestätoista eurosta 50-100 euroon, eivät he mitään sähkötukia saa tällaiselta hallitukselta, kurjuuden syvenemistä kylläkin.

Anomaster

Hallitus tukee veronmaksajia veronmaksajien rahoilla sähkölaskuissa, jotka on aiheutettu sähköpörssillä, jonka ongelmat tiedettiin kauan sitten, mutta niistä ei välitetty.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
patton

Suomen sähköntuottajien ei tarvitse olla Euroopan sähköpörssissä mukana vaan kyseessä on ollut koko ajan keino nostaa sähkön kuluttajahintaa europpalaiselle tasolle. EU:n alueella Suomi kuuluu kylmään vyöhykkeeseen ja siksi sähköyhtiöiden toimet ovat Suomen kansantaloudelle tuhoisia. Tyhmä suomalainen korona-piikitetty riitelee siitä, että jotkut haluavat asua omakotitaloissa eivätkä betonislummissa, niin kateuden ansiosta lyödään kanssaihmisiä ja eliitti nauraa.
Sähkön tuotanto esim. Naantalin voimalassa maksaa Fortumille alle 2 c/kWh, joten huijauksen maku on tässä pelleilyssä. Meriporin pitäminen pois käytöstä on osa samaa huijausta ja tulospalkkaus vain paranee Fortumin johdossa. Hallituksen toimet ovat täysin virheellsiet, hintakatto olisi pitänyt asettaa ja ottaa koko energiasektori yhteiskunnan haltuun, eli kansallistaa. Yksikään puolue ei ole ymmärtänyt kansallistamisen merkitystä tärkeän infran ollessa kyseessä! Hallitus yrittää kerätä ääniä kevään vaaleissa, mutta väärillä tavoilla!

juu

Se kun vaan toi sähkön hinta vaikuttaa kaikkeen muuhunkin.
Pienyritykset varsinkin on ihan pulassa, kaikki hinnat nousee ja samalla ihmisillä vähemmän rahaa käytettävissä.
Sama homma oli jo polttoaineiden kanssa.

Juha

Vaalit tulossa. Eihän tämä ole nukkehallituksen vaan Venäjän vika että sähkön hinta on pilvissä. Putin pärkele on tämänkin kaiken takana niin kuin ilmastonmuutoksen, matuinvaasion, inflaation, nuhataudin ja monen muun vaivan ja surkeuden aiheuttaja, mutta me kestetään tämäkin.

juu

Aika vähän kuulee poliitikoilta sitä oikeaa syytä sähkönhinnan vedätykselle, eli siis sähköpörssi.
Keinottelevat asialla joka on tänäpäivänä välttämättömyys.
Seuraavaks varmaan on joku ruokapörssi ja nakkipaketti maksaakin yhtäkkiä 100 euroa.

Peter Kreisler

Joo, nakeille haittavero ja siirtomaksu, ns. ”nakkien vetäminen silmille” onkin jo ylihintaista ja haittaverotettua.

ike

Venäjää sitä onkin helppo syyttää kun töpeksintä on aivan kotikutoista. Kuka se olikaan sähköverkkojen myynnin takana. Elätte nyt vihreää unelmaa.