Kotimaa Kulttuuri Maahanmuutto

Helsingin poliisi kannattaa ehdotusta ulkomaalaislain selkiyttämisestä

Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0).

Korkeimman hallinto-oikeuden tuomion mukaan Helsingin poliisilaitos syyllistyi laissa kiellettyyn syrjintään vuonna 2016. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan kahden naisen pysäyttämistä valvontatoimenpiteitä varten ei voitu pitää oikeasuhtaisena keinona katuprostituutiovalvonnan suorittamiselle, vaikka toiminnalle oli hyväksyttävä tavoite. Oikeuden mukaan kyse oli etnisestä profiloinnista.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan tuomion tulee ohjata poliisia muuttamaan toimintaansa. Näin on jo tehty. Etnisen profiloinnin kielto huomioidaan nykyään kaikessa Helsingin poliisin toiminnassa.

Helsingin poliisilaitoksessa on järjestetty vuodesta 2018 lähtien useita kymmeniä koulutustilaisuuksia, joissa on käsitelty etnisen profiloinnin kieltoa ja syrjinnän estämistä.

– Tänä vuonna kaikkien poliisien tavoite- ja kehityskeskusteluiden ryhmäkeskusteluissa annettiin kertauskoulutus etnisen profiloinnin kiellosta ja toimenpiteiden kirjaamisesta. Koulutuksessa korostettiin, että havaintotiedon perusteena pitää aina olla henkilön toiminta, kertoo poliisikomentaja Lasse Aapio.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan etnisen syrjinnän estämiseksi tarvitaan myös lakimuutos: Ulkomaalaisvalvonnan suorittamista koskevaa ulkomaalaislain 129 a §:ä on etnisen syrjinnän ja profiloinnin ehkäisemiseksi tarpeellista selkiyttää.

Helsingin poliisi kannattaa yhdenvertaisuusvaltuutetun ehdotusta ulkomaalaislain selkiyttämisestä.

Korkeimman hallinto-oikeuden tuomio johtuu osaltaan vaikeatulkintaisesta lainkohdasta. Poliisin pitää pystyä suorittamaan valvontaa läpinäkyvästi ja kansalaisten tiedossa olevalla tavalla. Silloin vältytään väärinkäsityksiltä ja poliisitoimintaa voidaan luotettavasti valvoa jälkikäteen.

Poliisi

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Jos polliisit olisivat ajaneet täryjyrällä Lallin ja Viljon yli selvittääkseen ovatko he humalassa. Koko keissillä olisi ollut paljon huonommat mahdollisuudet jäädä huomionarvoiseksi tunnontuskaksi kuin n. kuuden miljoonan j..talaisen lahtaaminen Kansallissosialistisessa Saksassa v. 1941-1945.

Sisäministeri Maria Ohisalo on todennäköisesti saanut tiedon omien verkostojensa kautta luvattomasta poliisin tekemistä ulkomaalaisen naishenkilön puhuttamisesta ja jopa fyysisestä loukkaamiusesta. Oletan poliisien olleen kiihtyneessä tilassa äskeisestä erittäin agressiivista käytöstä osoittaneesta Vihannissa v. 1899 syntyneestä rollaattori mummosta, joka vastusti virkavaltaa niin fyysisesti kuin sanallisesti kun häntä raahattiin mörköauton takakonttiin.

John Quiman

Joskus poliisi oli etsimässä laittomasti maassaolevia ja tarkasti pari tummempaa naista, jotka suuttuivat kamalasti, kun heiltä kysyttiin papereita. Oli kuulemma väärin, että poliisi kyseli heiltä papereita, koska he olivat Suomen kansalaisia. Siitä nousi sitten etnisen profiloinnin kauhistelu.

On hyvin loogista, että jos poliisi etsii laittomasti maassaolevia, eivät he kysele pellavapäiltä papereita, vaan he kyselevät ulkomaalaisen näköisiltä. Jos jollakulla tummemmalla sattuu olemaan Suomen kansalaisuus, ei se näy päällepäin, eikä se ole poliisin vika.

Kata

Just ja kyllä suomimummojakin vietiin maijaan koronamiekkarista noin vain mutta tuliko valtakunnallinen mekkala?Puuttuiko yhdensunkahdenvertaisuusvaltuutettu asiaan??Ei mekkaloineet eikä käyneet mummat kenenkään päälle!
Yhdenvertaisuus on täyttä potaskaa!Sananhelinää pahimmasta päästä!

Ilkka Forsten

Ihan asian vierestä kirjoittaakseni, nauroin itsekseni kun luin ettei Putin osallistu Englannin kuningattaren hautajaisiin, Venäjä lähettää vain suruvalittelut.. Aina rohkea Tsaari joka ei ole tehnyt mitään väärää, ei uskalla matkustaa englantiin. Siihen on vähintään kolme syytä, mutta yhteistä kaikille on että sälli on täysi pask****housu.

Hän pelkää että tulisi hyvä tilaisuus napsaista ” erehtymätön ” kirjoista siinä vierailun yhteydessä, hän saattaa myöskin pelätä että jos ilmaantuu länteen, voikin poislähtö olla hankalampaa, ja kolmanneksi jos lähtee kotoa, sinne ei olekaan palaamista kun valtikka on anastettu. Käy vielä samoin kuin Romanian diktaattorille. Hän lähti valtiovierailulle ja kun kotiin palattiin oli tuloksena kadulle päätyminen ja pam pam pam.. Vainoharhaisuus on kaikille diktaattoreille ominaista, vaikka puheissa nimitetään luottomiehiä asioita hoitamaan.

Ilkka Forsten

Huo***ia kyttäämälläkö tämän maan asiat alkaa sujumaan ?

Rudi

Veikkaan että suurin osa tänne kansalaisen sivulle kirjoittavista on sitä mieltä että hulluus Suomessa lähestyy absoluuttisen tyhjäpäisyyden tilaa, jos ei tälläisten päätösten perusteella ole sitä jo saavuttanut.

nettikommentoijat linnaan

Sillälailla. Kärjistäen poliisin on sittemmin kysyttävä kunniakansalaisilta, että teidän korkeutenne loukkaannutteko, jos häiritsen? Kun tähän lisätään kaikki muut p..seennuolemiset sekä oikeudet, joita niille liukuhihnalta suolletaan, viesti on selvä.

Kata

Voi vatturaisen tappuraisen ”väärinkäsitykset”!On tämä yhtä pelleilyä ja kantisten sekä poliisin tuomitsemista.
Amerikan mallia!Ei mittään vaikka keskellä päivää liike ryöstetään niin muut odottaa että herrasväki on saanut mitä tarvitsee ettei tuu sanomista!!!

Ollaan niin vajottu alas kansakuntana mekin!Lait ei ole kaikille samat!

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=RKJIRb6J3AI

Puopolo & kumppanit ja mm. ”maalittaminen”,mikä idioottisana.

otto suni

Korkein Hallinto-oikeus on varsinainen Korkein Hallituksen-oikeus Suomessa, sen tehtävä on taata vallassa olevalle hallitukselle ja sen päätöksille ”lain suoja”, Pars esimerkki oli Natura 2000 ohjelma minkä virheet kuittasi silloinen KHO:n presidentti, että ne olivat kaikki lain mukaisesti tehtyjä ja vihreät pääsivät ministereineen juhlimaan. Aika oli Paavo Lipposen aikaa ja ministerinä Satu Hässi ja Pekka-poika!
Silloinen ”oikeusgangsteri” oli Paavo Nikula joka hyväksyi osaltaan kaikki vääryydet. Näillä mennään ja mikään ei muutu paremmaksi paitsi sodan avulla! Sota odotellessa!!

ro1

JOPAS ! HIHHII !Onkelmaan on yksinkertainen ratkaisu. Helsinkiin mitä pikimmiten värillinen Pormestari ja apparit kaa,puolet kaupungin hallituksesta vaihtoon,tilalle vainsuojavärin omaavia
H:KI ON SELKEESTI LONDONIUMIN TIELLÄ ! Kaksoset matkalla persreikään! Missään muissa EU pääkaupungeissa vastaavaa ei ole nähty.Otetaan reilusti lisää velkaa ja elättejä!Tie on kullattu niille jotka ymmärtävät ja voivat jätää uppoavan Persläven!!!!

MARAKATTI

Kyllä tietyt ”ryhmät”’ poliisi voisi aina kadulla tavatessaan ratsata huumeista, puukoista yms.

murre riepunen

Yksi naula lisää kantasuomalaisen arkkuun.

juu

Niin, mustan barbaarin sukulaiset olivat sen selosteen mukaan vastustaneet poliisia ihan fyysisesti, niin kyllähän sitä silloin voi olettaa rautoihin joutuvansa.
Mutta en ymmärrä että jos poliisilla on tieto että etsitään kahta mustaihoista naista, niin pitäisikö heidän randomisti tarkistaa valkoihoisia miehiä tai muuten se on etnistä profilointia?