Kotimaa Politiikka

HS-Gallup: Rajat kiinni!

Irti EU:sta ja Rajat Kiinni! marssi

Suurin osa suomalaisista sulkisi koko itärajan. Suomalaisten selvä enemmistö on myös sitä mieltä, että Suomi voi jättää noudattamatta kansainvälisten sopimusten velvotteita.

Helsingin Sanomien teettämän kyselyn mukaan keskimäärin kolme neljäsosaa suomalaisista on sitä mieltä, että itäraja pitäisi sulkea kokonaan, jos tilanne jatkuu samanlaisena.

Vasemmisto haluaa avoimet rajat

Mielipiteet jakautuvat huomattavasti puoluekannatuksen mukaan. Kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajista yli 90 prosenttia toivoo rajan sulkemista. Keskustan ja rkp:n kannattajista asiaa kannattaa yli 80 prosenttia ja sdp:n kannattajistakin yli 70 prosenttia.

Vihreiden kannattajista hieman alle puolet on sitä mieltä, että rajan voi laittaa kiinni. Vasemmistoliiton kannattajista tätä mieltä on vajaa kolmasosa.

Oppositio tyytyväisempi hallituksen toimiin kuin perussuomalaiset

Vastaajista 62 prosenttia on sitä mieltä, että hallitus on onnistunut itärajan tilanteen hoitamisessa hyvin. Opposition kannattajat vasemmistoliiton kannattajia lukuunottamatta ovat laajasti tyytyväisiä hallituksen toimiin.

Perussuomalaisten kannattajista vain kolme viidesosaa pitää hallituksen toimintaa hyvänä, yhtä tyytyväisiä ovat sdp:n kannattajat. Keskustan ja vihreiden kannattajista suurempi osa antaa hallitukselle kiitosta ja tyytyväisimpiä ovat kokoomuksen kannattajat.

 

 

Fakta
Näin tutkimus tehtiin

Tutkimusaineisto on koottu Verianin käyttämässä Kantar Forum -internetpaneelissa 23.–24. marraskuuta Helsingin Sanomien toimeksiannosta.

Haastattelujen kokonaismäärä on 1 410. Tutkimusotos muodostettiin monivaiheisella ositetulla otannalla.

Haastatellut edustavat Manner-Suomen 18 vuotta täyttänyttä väestöä.

Tutkimustulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan noin 2,6 prosenttiyksikköä suuntaansa.

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Ei tarvitse kuin estää sosiaaliturvapaikanhakijoiden pääsy maahan. Ei pitäisi olla vaikeaa, sillä ainahan on pystytty estämään pääsy henkilöiltä, joilla paperit eivät ole kunnossa. Turvapaikkaa on turha vilautella syynä maahan tulemiseen, sillä Venäjällä ovat jo turvassa. Ei turvapaikan hakemisen oikeus ole jokin vapaus valita mihin maahan tahtoo mennä.

Suomen poliitikot ovat vaan niin typeriä.

Marko Kristian

Suurin osa suomalaisista ei vaan ymmärrä että rajan sulkeminen ei auta yhtään mitään.
Joka ainoa ähly pitää ottaa vastaan turhapaikanhakijana jos vaan jostain pääsevät huikkaamaan viranoamaiselle että ”asylum”,