Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Islamilaiset vapaakoulut ongelma

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.

Ruotsissa on noin 1200 vapaakoulua peruskoulu- ja lukiotasolla. Esimerkiksi eri uskonnolliset ryhmät ovat perustaneet omia kouluja. Ruotsin valtio haluaa väärinkäytösten vuoksi kiristää uskonnollisten vapaakoulujen valvontaa. Käytännössä kiristysten syynä ovat islamilaiset vapaakoulut, joissa on paljastunut runsaasti väärinkäytöksiä.

Turvallisuuspoliisi Säpon mukaan muslimien vapaakouluilla on kytköksiä muslimien äärijärjestöihin. Islamilaisten koulujen oppilaita on myös värvätty äärijärjestöihin ja erään muslimikoulun hallituksen jäsen matkustanut Syyriaan osallistuakseen Islamilaisen Valtion toimintaan.

Islamilaisten koulujen johtohahmot ovat myös syyllistyneet talousrikoksiin, kuten islamilaisen pankin perustamiseen koulun varoilla.

Joissakin kouluissa on pidetty muslimien rukoushetkiä oppituntien aikana ja eroteltu pojat sekä tytöt omiin ryhmiinsä. Molemmat ovat vastoin Ruotsin lakia.

Ruotsin hallitus suunnittelee edellyttävänsä vapaakouluilta sitoutumista demokraattisiin arvoihin. Lisäksi koulut eivät saa pakottaa oppilaita uskonnon harjoittamiseen. Myös koulujen henkilöstön taustat aiotaan tutkia tarkemmin.

Kouluministeri Lisa Axelssonin (s) mukaan oppilailla tulee aina olla vaihtoehto uskonnolle.

Axelssonin puolue haluaa mennä tätäkin pitemmälle. Ruotsin sosiaalidemokraatit haluavat kieltää kaikki uskonnolliset vapaakoulut kokonaan, riippumatta uskonnosta.

Puolueena pyrimme siihen, että Ruotsissa ei olisi lainkaan tunnustuksellisia vapaakouluja, ministeri Axelsson sanoo.

Ruotsidemokraatit sen sijaan haluavat kieltää vain islamilaiset vapaakoulut.

Lähde: SVT, Wikipedia, Ekonomifakta, Riksdagen

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lennart

Ei taida olla islamilaiset vapaakoulut ongelma vaan se että muslimien lukumäärä on liian suuri.

John Quiman

Islamilaiset vapaakoulut ovat ongelma, olipa niiden määrä pieni tai suuri.

Lieväasteinen

Myöhäistä on ottaa buranaa, kun pää on jo irti.

Jorppa

Hupaisinta tuossa on se, että ne uskonnolliset johtajat, jotka Ruotsissa ovat saaneet oikeuden tuomion kouluissa harjoittamastaan kansankiihottamisesta ja poistumiskäskyn maasta, eivät kuitenkaan poistu maasta. Koska siellä kotimaassa on kovin turvatonta.
https://www.expressen.se/nyheter/darfor-utvisas-inte-imamerna-det-ar-en-bedomningsfraga/
6 imaamia nauraa makeasti pitkään partaansa.

John Quiman

Eurooppalaisten lälläriys on Euroopalle tuhoisaa. Ei kun pois maasta laittomasti maassa olevat, eikä mitään armoa tai ”ymmärtämistä”. Jos imaami on ansainnut karkotuksen, pitää toteuttaa karkotus heti. Jos imaami sitten menehtyy omiensa parissa, on se hänen ongelmansa ja samalla pieni muistutus maassa oleville imaameille, että ihan kaikki ei käy.

Ilkka Forsten

Meillä on poliitikkoja, ( kuten Ruotsissakin ) jotka muistuttavat kaiken aikaa että kantaväestön tulee kunnioittaa islamin lakia, ja suvaita se, mutta kun joku muslimi olisi karkotettava heidän omaan kakkastaniin, jossa odottaa mestaus, niin alkaakin huuto ettei palautusta saa tehdä. Miksi ei ? Eikö sekin olisi islamin lain kunnioittamista vaikka lopputulema ei olekaan mieleinen Iiris Suomelalle tai Sanna Marinille.

Sanottakoon nyt vielä sekin ettei vetoaminen YK:n ihmisoikeusartikloihin oikein tunnu järkevältä, sillä muslimit ei kunnioita sitä, joten se ei myöskään koske heitä.

Jorppa

Noinhan se kaiken järjen mukaan menee, mutta ao tuomioistuimen tuomarit eivät voi ratifioida Ruotsissa päätöstä, koska niin… ne ihmisoikeudet jne.
Ja ne imaamit nauravat entistä makeammin moiselle tyhmyydelle.
Osittain noille samoille opetustoimintaa harjoittaville imaameile on muuten luettu syytteitä myös lain mukaisen kirjanpidon laiminlyönnistä. Ao kouluille annettuja taloudellisia avustuksia on oudosti kadonnut. Mm ssa Gävlessä Imaami pöyristyneenä kieltää kaiken, mutta epäselvyydet ovat edelleen selvittämättä.

jep

Onhan se turhauttavaa rutista, kun on jo housuissa.
Ruotsidemokraateilla oikea ratkaisu tässä(kin) asiassa.

Eka Kettunen

Missä Islam, siellä ongelma.

John Quiman

Maiden, joissa on runsaasti islaminuskoisia, kansalaiset ovat kanssasi samaa mieltä, kuten myös tilastot.

Jussiboy

Missä sinimustat, siellä ongelma mutta onneksi aivan pienen pieni ongelma ja pidetään tilanne sellaisena.

Mentti

Missä jutikat ja muslimit, siellä ongelma.

Ilkka Forsten

Missä islam siellä ongelma. Missä ongelma siellä islam. Missä siellä ? Ruotsissahan on kaikki hyvin, ja monikulttuurinen maa näyttää esimerkkiä yhtä viisaasti kuin suomi niminen tonttula lätäkön itäpuolella. Kuka tahansa YLE:n toimittaja voi todistaa ettei käynyt kuinkaan, kun käväisi Rinkebyssä keskellä kirkasta päivää, hijabiin pukeutuneena. Äärioikeiston misantrooppien panettelua kaikki tyyni. Jos muutama kottero on palanut kadunvarteen niin ei se todista mitään. Nykyiset hybridiautot ovat paloarkoja, kysykää vaikka vakuutusyhtiöistä.

John Quiman

Koska ongelmat ovat islamilaisissa vapaakouluissa, ei ole perusteita kieltää tai ottaa tiukkaan valvontaan muita vapaakouluja.

Mutta kun koska oikeauskoiset voisivat loukkaantua pahasti, jos vain heidän koulunsa suljetaan, niin vedetään syyttömät mukaan, jotta oikeauskoisia ei loukattaisi.

Tuleeko tuomioistuimiin sama periaate: jos oikeauskoinen tekee rikoksen, tuomitaan siinä samalla muista uskonnoista muutama syytön samaan rangaistukseen, jotta näyttäisi paremmalta oikeauskoisten mielestä?

Hessu

Ei niissä ääriislamislaisssa kouluissa ole yhtään mitään ongelmaa, vai mitä Sanna Marin?

Ilkka Forsten

Sanna ei vastaa, hän on discossa Coronapullon kanssa ja virkapuhelin on kotona.