Kotimaa Kulttuuri Muu maailma

Israelilaiset promoottorit torjuivat rabbin syytöksen Justin Bieberin tekemästä tervehdyksestä Helsingin keikalla

Justin Bieber. Kuva: Flickr.

Kanadalaislaulaja kuvattiin nostamassa kättä ja marssimassa Suomessa pidetyssä konsertissa, vaikka liikkeet näyttävät olevan osa ”stomp”-tanssia, jota tanssitaan säännöllisesti Bieberin keikoilla fanien kanssa.

Johtava eurooppalainen rabbi tuomitsi pop-sensaatio Justin Bieberin hänen tehtyä ”natsitervehdykseksi” tulkitun eleen tiistain konsertissaan Suomessa.

Laulajan israelilaiset promoottorit kuitenkin torjuivat syytöksen ja sanoivat, että ele oli vain tanssiliike.

”Kaikella ei ole tekemistä juutalaisten kanssa”, he sanoivat lausunnossaan.

Bieber, 28, oli esiintymässä 20 000 fanin edessä Helsingissä, kun hän marssi lavan poikki kädet ylhäällä tavalla, jonka väitetään muistuttavan natsisotilaiden ”Sieg Heil” -tervehdystä.

”Kuuluisa laulaja läimäytti miljoonien juutalaisten kasvoja ympäri maailmaa, kun hän päätti esittää ’Sieg Heil’ -tervehdyksen, joka symboloi samaistumista natsipuolueen arvoihin”, Euroopan rabbien konferenssin puheenjohtaja rabbi Pinchas Goldschmidt julisti keskiviikkona.

Goldschmidt, joka lähti kotoaan Venäjältä Israeliin kesäkuussa Ukrainan hyökkäyksen vastustamisen vuoksi, kehotti Israelin hallitusta perumaan poplaulajan tulevan esiintymisen vastauksena hänen ”häpeälliseen” tekoonsa.

Bieberin on määrä esiintyä Tel Avivissa 13. lokakuuta.

”On käsittämätöntä, että laulaja, jolla on kymmeniä miljoonia faneja ja seuraajia ympäri maailmaa, sallii tällaisen käytöksen Euroopan maaperällä, joka on läpimärkä miljoonien juutalaisten ja muiden vähemmistöjen verestä, jotka natsisortajat murhasivat julmasti”, rabbi kauhisteli.

Bieber on kuvattu muissa konserteissa marssimassa samalla tavalla. Liike, jota kutsutaan ”stompiksi”, on osa sisäpiirivitsiä laulajan ja hänen erittäin uskollisten faniensa keskuudessa.

Bieberin keikkaa Israelissa mainostava yhtiö sanoi, ettei tällä tanssiesityksellä ollut mitään tekemistä natsien kanssa.

”Nämä ovat tanssiliikkeitä… Tanssiliikkeet on tarkoitettu viihdyttämään. Kaikella ei ole tekemistä juutalaisten kanssa. Kaikella rakkaudella, jota me itseämme kohtaan tunnemme”, Nidar Oz Communicationsin edustaja sanoi.

Tähden manageri Scooter Braun tunnustautuu juutalaiseksi ja sanoo olevansa ”holokaustista selvinneiden jälkeläinen”. Holokaustin muistopäivänä Bieber jakoi managerinsa Instagram-postauksen, jossa muistetaan ”6 000 000 murhattua juutalaista”.

Kanadalainen on esiintynyt Israelissa kahdesti aiemmin, vuosina 2011 ja 2017.

Vuonna 2013 hän aiheutti pöyristelyä kirjoittaessaan Amsterdamissa sijaitsevan Anne Frankin talon vieraskirjaan, että hän toivoi ”nuoren holokaustin uhrin olleen hänen Bielebers-faniklubinsa jäsen”.

Lähde: The Times of Israel

31 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jupi

Roomalainen tervehdys, antaa palaa vaan

Tapperlund

Onneksi on yksi kansakunta joka pistää ähälyille oikeasti pataan. Heilhail porukka vaan ei siihen pysty – se on nähty tässäkin maassa.

Pahan Jumala

Eliitti enkelien kaarti heilaa Jumalalle taivaassa. Ihan vaan tiedoksi ettei unohdu.

Rudi

Eipä olis Piiperistäkään uskonu.

John Quiman

On siitä piiperistä kadonnut kaikki luonnollisuus. Ovat ammattilaiset tehneet siitäkin plastiikkapojan, kuten aina tekevät kaikista nuorista artisteista.

Rudi

Niinpä. Artisteille käy samoin tavoin kuin radioiden soittolistoille. Kaupallisilla radioilla siihen latistamiseen on tietty syynsä, mutta YLEkin on ollut siinä latistamisessa ihan kärkikaartia, ja veronmaksajien rahoilla.

Jupi

Pääsin nuorena (ehkä 13v) Ylen (en muista mikä radiokanava oli) taloon antamaan mielipiteitä seuraavan kuukauden kappaleista joita ne sitten soitti. Keski-ikäinen siiderivalas siinä sitten päätti, ei yksikään mun ehdotus kelvannut. Kuunneltiin ja valittiin 60 kappaleesta 20). Tuli tutuksi talon tavat, en käynyt enää toiste.

Jegros...

Niin ja tuo kuvassa näkyvä tunnus on pikkupoikia nussivien pedofiilien tervehdys ne homotapaamisissaan homodiskoissa tekee noita homoalaryhmien tunnuksia tuntikausia ja bieber tunnuksilla viitataan pikkupoikien nussintaan suomessa pikkupoikien nussijat käyttää tunnuksinaan piispan hyväksymän murrosikäisen vuodenhomon eleitä joilla tunnustetaan esipubeerteetti ikäisistä kiinostus, afganistanissa pikkupoikien nussintaa kannattavien tunnuksena on parta ja pakistanissa vastaava tunnus on pakistanin passi miehen nimellä.

juha II

Hoh – hoijaa…

Ilkka Forsten

AD/DC:n kappaleessa Hail Caesar huudetaan vähän väliä heil, ja porukka nostaa käden ylös. Ihme ettei sitä ole jo tuomittu viharikoksena. Muslimit tapaavat nostaa käsivartensa viistosti ylös kun tervehditään Imaamia, sekään ei ilmeisesti ole sama asia..?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Jupi

Kohta on joku instanssi joka mittaa käden korkeutta ja kulmaa, sakot määrätään sen mukaan

John Quiman

Kyllä tämä maailma on todella allerginen kaikelle mahdottomalle. Aina joku saa näppylöitä ja ahdistusta, sanottiin tai tehtiin sitten mitä tahansa. Joskus aiemmin ei reagoitu tuolla tavalla oikein mihinkään.

Sekoilu on päivän muoti.

jo riittää

Mitään 6 miljoona ei ole murhattu. Se oli vale joka oli sanomalehdissä jo ennen kuin Hitler oli edes vallassa että j….laisia kuoli 6 miljoonaa. Suomi on yksi harvoja maita Euroopassa jossa saa sanoe että holokausta on huijaus mutta koulukirjossakin väitettään että 6 miljoonaa kuoli.

Ilkka Forsten

Alunperinhän väite kuului että kuusi miljoonaa kaasutettiin, vaikka todellisuudessa ei oltu lähelläkään sitä lukua. En ole sikäli denialisti että väittäisin koko asiaa valheeksi, mutta sen asian varjolla on valehdeltu tosi paljon. Joku on laskenut paljonko vuorokautta kohti olisi pitänyt toimittaa ryhmää autuaammille laidunmaille, ja tuloksena oli että jos pidetään kiinni väitetyistä luvuista, sitä ei olisi ehditty edes tekemään sen ajan menetelmillä. Se kuuluisin paikka, jossa asia oli viety huippuunsa toimi muutaman vuoden, eikä alussa ollut edes keinoja miten homma hoidetaan. Täytyy myöskin muistaa ettei kaikki leirit olleet kipapääklaanin hävitykseen tähtääviä vaikka niissäkin väitetään miljoonien menehtyneen samoilla menetelmillä.

John Quiman

Homma meni suurin piirtein näin, että j-laisia oli Saksassa ennen sotaa (en muista oikeita lukuja, mutta periaate on oikein) 4 miljoonaa ja sodan jälkeen 5 miljoonaa.

Kyllä tuosta Stubbin laskuopin mukaan tulee tuo kerrottu 6 miljoonaa kadonnutta.

kasimir

Siis tämä(kään) valittaja ei varmasti edes itsekään usko tuohon skeidaan. Ai että oikeasti tämä nuori menestynyt kanadalaisartisti on sydämessään julmuri ja Aatua ihaileva ideologinen nassu ja tuo sen sitten esille pienillä huomaamattomilla eleillä joita yksikään teini ei edes osaa tulkita hailaukseksi?? Ja 2020-luvulla vielä? Miksei kukaan näe ikinä ihan oikeita nasuheilautuksia jos nasuja kerran nähdään kaikkialla? Luulisi että niitä tapauksia olisi pilvin pimein joissa ei ole mitään epäselvyyttä ja tällaista arvailua, että oliko käsi nyt tietyssä kulmassa jne.

Ja entäpä konteksti? – Justinin biisit eivät tietääkseni kerro 30-luvun Saksasta tai tietyn ihmisryhmän joukkotuhosta vaan sanoituksissa toistuu kai tyyliin beibi beibi ja I love you, yms harmitonta? Joo, Justin varmaan vetäisi täysiä areenoita ja miljoonat nykynuoret, jotka ovat muutenkin hyvin suvaitsevia ja tiedostavia, tykkäisi varmasti jos heidän idolinsa ajaisi jotain kulahtanutta ja demonisoitua radikaali-ideologiaa!! Näistähän esiteinit tunnetusti tykkäävät: politiikasta, ideologian tuputtamisesta ja kansanmurhalyriikoista!

Eihän nykyään kukaan AITO nasu edes uskaltaisi tuoda tätä mielipidettään julki. Sen verran tuomittavaa tuo nasuaate on nykyään, että menettäisit työpaikkasi, ystäväsi ja sinut bannattaisi jokaiselta somealustalta. Sinun digitaalinen persoonasi suorastaan tapettaisi jos kannattaisit avoimesti Aatua/aatetta.

Nuo ns. progressiiviset ja suvaitsevaiset ovat pahimpia kiusaajia ja he haluavat vain pelkkää pahaa muille, jotta pääsevät itse valokeilaan hetkeksi. Nämä paremmistolaiset eivät halua oikeasti mitään inkluusiota, vaan päinvastoin kylvää eripuraa ja polarisaatiota.

Ilkka Forsten

KISS yhtye joutui aikoinaan Saksan keikalla käyttämään tavallisia S kirjaimia yhtyeen nimessä, kun punapilleröidyt kimpaantuivat siitä että ne originaalit kirjaimet muistuttaa SS järjestön riimuja. No niin teki, mitä sitten. Gene Simmons on itse kipapää perimältään ja vaikka hän sanoi että haloo, kyse on kahdesta kirjaimesta joilla ei ole mitään tekemistä jonkun aatteen kanssa, niin ei kelvannut.. Sirppi ja vasara lippua voi kyllä heiluttaa vaikka missä tilaisuudessa sehän edustaa veljeyttä ja tasa-arvoa. laulakaamme nyt Internationaali kahdessa kohtauksesa ja yhdessä hermokohtauksessa.

Kata

😀 Joo ja antivantti-lipustakaan ei välitetä eikä siitä toisesta jossa on niinku yksi siivousfirma….kiertoilmausta voi mahoton.En osannu ennen sitä mutta nyt oon jo vähä oppinu.

ennustaja

Ei taida mennä kauaakaan kun ADL jo listaa Justin Bieberin vihapuhujaksi tai luetteloi ”Stompin” vihaeleeksi…

Kolmossivun tyttö

Off-topic. Mutta Fortumista 51% kuuluu valtiolle ja se on ennestään jo ollut yksi kalleimmista sähköyhtiöistä. Kirjoitin jo aiemmin, miten se sahasi minua linssiin vihreän sähkön suhteen. On jo ollut tiedossa, että hyvinvointivaltio on rapistunut, mutta että valtio on asiakkaita huijaava ja rahastava kiskurifirma:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/81b50e2d-16d9-4805-ab91-cc5daf5f8da3

Kata

No sen ison resetin takia…kylymää,näläkää ja viiruksia,siinä meille vortumia! Surseenpeti meleko törkiää touhua!

Rudi

Ohan se selvä että sähkömarkkinat on täysin rikki ja niitä manipuloidaan eikä viranomaiset tee asialle mitään. Sähkön tuottaminen on kuin rahaa painaisi, mutta keskuspankki puuttuu. Tuotteen hinta voi vaihdella saman päivän sisällä 100% jopa enemmän, se kertoo kontrollin puutteesta, ollaan tosiaan kuin teinit kotibileissä. Ja ollaan muka 90% omavaraisia? Katoin joku päivä sitten Fingridiltä että silloin tuotiin 1200MW sähköä.Keskellä kesää, ydinvoimalallinen? Mitä h-vettiä?

Eka Kettunen

On meillä hauska setä tuo setä Piiperi
kun setä menee lavalle on näky komea
kas näin heiluu käsi ja käsi heiluu näin
kas näin heiluu käsi ja käsi heiluu näin.

Kata

😀

juu

Onks nää nyt niitä natsikulkueita ikkunan alla, joita esimerkiksi Kirsi Piha näkee Helsingissä jatkuvasti?
Täällä länsimaissa on muutenkin nähty jo yli vuosikymmenen natseja joka paikassa, meidänkin media näki niitä siellä Ukrainassa vielä alkuvuodesta, mutta sodan alettua on joka paikassa kiistetty että siellä mitään natseja olisi, vaikka itse ovat natseja ihan avoimesti.
J….laisista voisi sanoa että vaihtaisivat jo levyä, kristittyjä vainotaan ja surmataan enemmän kuin mitään muita uskontokuntia maailmassa, se ei vain kiinnosta ketään.

Timppis

Jospa kolperi luuli että piipari esiintyi holokaustisen kansanmusiikkijuhlilla.

Kata

Piiperistä en välitä pätkäkään mutta tämä ”loukkaantumis-virus” on pahempi kuin mikään aiempi…
Hitto mieki oon nostanu kättä ko tervehdin tuttua tien toisella puolen…apuvaaaaa…kaikki on canceloitavaaaaa…

otto suni

Kuten hyvin huomaavat tyhmimmätkin kansalaiset, niin roomalaisen tervehyksen tai tanssiesityksen väärin ymmärtäjät kuuluvat tähän kuuluisaan ”valittuun kansaan” jota palvelee myös Suomen poliiittinen eliitti. Kipapäät riemuitsevat!

Sinkkic

Niillä on iso nenä, luiskaotsa ja liikaa rahaa.

Ilkka Forsten

Ne haluaa että euroopan kansat vaihdetaan ryhmään jolla on luiska nenä ja iso otsa, eikä yhtään omaa rahaa.

Tuumailija

Kaikki käsiliikkeet jotka yltävät kyynärpää suorana 45° kulmaan on heilaamista uhriutujien mielestä.
Mietippä mikä perunapelto aina syntyy kun kaikki ”miljoonat” saippuapalat ja lampunvarjostimet sekä vähemmistöt kääntävät kylkeä käsien huiskuttelusta kohoasennossa.