Kotimaa Politiikka

(Jäätelö)tikusta asiaa? Helsingin Sanomat kauhuissaan 88-jäätelöstä

GB Glace -jäätelötehdas Flenissä, Södermanlandin läänissä, Ruotsissa, 2022. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED / Hunt.

Helsingin Sanomilla on mahdollisesti juttuaiheet loppumassa kesken, sillä sen viimeisimpänä tempauksena on kehittää (jäätelö)tikusta asiaa. Lehti on pahoillaan Suomessakin myynnissä olevasta 88-jäätelöstä, jota on tehty jo 60 vuoden ajan. Suomessa sitä on myyty vuoden verran.

Lehden mukaan sille on ihmetelty jäätelön nimivalintaa, mikä todennäköisesti tarkoittaa todellisuudessa sitä, että toimittaja on itse pahoittanut nimestä mielensä.

Jäätelön nimi tulee siitä, että se oli tuotteen kehittäneen firman 88. jäätelölanseeraus. Lanseeraaminen tapahtui Ruotsissa vuonna 1964, eli 60 vuotta sitten. Jäätelö on ollut koko elinkaarensa ajan menestys, joten sitä valmistetaan edelleen. Nykyään tuotemerkin omistaa Unilever.

Helsingin Sanomat otti yhteyttä Unileverin Suomen-osaston markkinointijohtajaan vaatiakseen vastauksia väärään nimeen jäätelössä. Yhtiö ei ollut erityisen kiinnostunut lähtemään mukaan lehden moraaliposeeraamiseen.

Lähde: HS

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Vieraillessani kansalaisen tai partisaanien sivuilla puhelimestani löytyy usein numeroyhdistelmä 14 ja 88 jollain tapaa. Olen ottanut nämä synkronisiteetteina, jotka kertovat salaisesta järjestyksestä. Luettuani tämän uutisen tajusin, että puhelimeni täytyy olla salaa natsi.

jotmek

Eiköhän kohta esim. Suomen lippukin ole rasistinen koska sini-ristihän voi näyttää jonkun vihervasemmistolaisen mielestä tuulessa hakaristiltä ja lumi on myös valkoista eli täyttä rasismia sekin ja maito on myös valkoista eli kaikki jotka juo on natseja!

Kalle Pelttari

Kyllä tämä salaliittoteoria ajaa jo korkealta ohi niistä salaliittoteorioista, mistä aina on syytetty perussuomalaisia. Jo 60 vuotta on jäätelö hyvää, mutta nyt siinä on selvä nazin maku, hyi hävetkää, ketkä olette tätä syöneet. Sitä tiedä, vaikka se natsismi tarttuisi siitä kuin korona ikään. Aamulla herää hakaristi otsassa.

Ilkka

Olet veli hyvin lähellä totuutta. Syötyäni kyseistä jäätelöä tein WC:n pelin edessä kuin itsestään tervehdyksen käsivarsi ojossa. Voi olla että tavoittelin hammasharjaa ja tahnatuubia, en muista, sillä olo oli jotenkin euforinen, mutta hyräilin kuitenkin tunnettua marssilaulua ja tapailin sanoja siinä harjauksen yhteydessä. Tähän se johtaa, jäätelön syönti, jos ei pidä varaansa.

John Quiman

Nyt mieltä osoittamaan sellaisten talojen eteen, minkä katunumero on 88. Hoteleissakin on huoneita, missä näkyy 88 numeropari. Ne on varmaan salaisia natsihuoneita. Paljon on myös puhelinnumeroita 88 numeroparilla…

Nyt natsijahtiin kaikkialle, missä näkyy 88.

Ilkka

Kaikki joilla on ollut vuoden 1988 mallia oleva auto, on ilman muuta natseja. Sen sijaan ne joilla on auton puskurissa Antifan tarra, ( tietysti jo vanha kuten Li Anderssonin läppärin kannessa, ) ovat silkkaa tasa-arvoa ja väkivallatonta elämää ihailevia humanisteja. Li antoi ymmärtää että ” vanhat ” tarrat ei tarkoita mitään, mutta jos laitan hakari****itarran läppärin kanteen, siitä nousee valtava älämölö. Käsittääkseni se on vanhempi symboliarvoltaan kuin antifan tarjoilema versio kommunismista. Jos kiellämme ja kauhistelemme yhtä symbolia tai numerosarjaa, eikö sillä samalla logiikalla pitäisi rajoittaa myöskin niiden muiden tyrkyttämistä.

John Quiman

Huomatkaamme, että autoissa on useimmiten neljä pyörää ja kun katsomme sivulta päin, näemme kahden pyörän muodostavat numeron 8 ja kaikki neljä muodostavat siten numeroparin 88! Onko tämän taustalla autoteollisuus?

Ilkka

Siirtykäämme siis käyttämään neliön muotoisia renkaita. Niiden vierintävastus on hiukan suurempi, mutta vastaavasti poliittinen korrektius ajakoon tämän edelle. Apropoo, tänään oli netissä uutinen että Ukraina pudotti taas Asovanmeren yläpuolella Venäläisten A – 50 tutkakoneen. Ensimmäinen tuli alas 15.1 tänä vuonna. Hintalappu oli muistaakseni jotain 350 miljoonaa, ja niitä koneita on alle kymmenen kaiken kaikkiaan käytössä, nyt siis todennäköisesti vieläkin vähemmän. On varmaan hohdokasta pitää ylistyspuheita sodan kaksivuotispäivän kunniaksi, kun taustalla tippuu miljoonien edestä romua. Medvedev ja Lavrov ovat repineet hiuksiaan kun Biden sanoi puheensa aikana Putinin olevan crazy son of a bi***ch. Totuutta ei saisi sanoa ja anteeksipyyntöä odotellaan. Siinähän odotatte. Juhlikaa nyt suurta voittoanne, saitte pikkukylän vallattua kahden vuoden jälkeen ja hintahan ei ollutkaan korkea eihän ?

Ilkka

Onko Dale Earnhard JR myöskin natsi kun hänen NASCAR:n auton numeronsa on 88. oliko vuosi 1988 natsismin kyllästämä, oliko 88 Whisky natsien panimolta kotoisin. Olisiko nyt hyvä että poistaisimme tämän numeroyhdistelmän ja hyppäisimme matematiikassa 87 luvusta suoraan 89:n kohdalle ? Voi vit****u että osaa aikuiset ihmiset olla idiootteja ja nillittää jostain numerosarjasta vähän väliä. HS nyt on kommunistien Pravda pääkaupunkiseudulla, eli paperikasa johon kelpaa pyyhkiä vain per****e muuhun siitä ei ole.

Marko Kristian

Jäätelökin on jo natsismia.
Kun tiedetään vasemmistolaisten someloukkaantujien into, niin eiköhän tuon jäätelön 60-vuotinen taival pääty.

John Quiman

Niille pitäisi riittää, että boikotoisivat tuotetta, eivätkä ostaisi sitä. Eihän vapaassa maassa ole heidän asiansa päättää, mitä toiset ostavat. Vai eivätkö he kannatakaan vapaata maata? No, vasemmisto ei todellakaan kannata vapaata maata tai vapautta yleensäkään.