Kotimaa Rikos

Kaksi ryöstöä Vantaalla – nuorta tekijää esitetään vangittavaksi

Vantaalla tapahtui kesäkuun loppupuolella kaksi ryöstörikosta, joihin epäillään tekijäksi samaa 15-vuotiasta nuorta. Toinen ryöstöistä tapahtui 23.6. torstai-iltana ja toinen 27.6. maanantaina iltapäivällä, kerrotaan Poliisin julkaisemassa tiedotteessa.

– Tikkurilassa torstaina tapahtuneessa ryöstössä asianomistajalta oli vaadittu rahaa ja pyyntöä oli tehostettu suunallisesti puukottamisella ja tappamisella uhkaamalla. Uhri oli luovuttanut uhkailijalle 50 euroa käteistä, jonka jälkeen epäilty tekijä oli ottanut uhrin puhelimen ja vaatinut häntä antamaan puhelimen tunnusluvun ja nostamaan rahaa tililtä. Kaikkiaan tililtä ehdittiin nostamaan yli 3000 euroa, kertoo ennalta estävän toiminnan rikoskomisario Asko Sartanen.

Myyrmäen rautatieasemalla maanantaina tapahtuneessa ryöstössä kahdelta eri asianomistajalta oli anastettu käteistä rahaa niin ikään tappamisella uhkaamalla.

– Molempiin ryöstöihin epäilty tekijä on nyt poliisin huostassa ja esitämme häntä vangittavaksi tällä viikolla. Nuoren epäillään syyllistyneen tämän vuoden puolella useisiin muihinkin samankaltaisiin rikoksiin ja tämän vangitsemisen yksi tarkoitus on nyt saada nuoren rikoskierre ja sen mahdollinen syventyminen katkaistua, Sartanen jatkaa.

Tapausten tutkinnassa tehdään tiiviissä yhteistyössä poliisilaitoksemme nuorten tutkintaryhmän kanssa. Nuoren epäillyn tapauksia käsitellään kokonaisvaltaisesti yhteistyössä myös eri viranomaisten kanssa. Pyrimme toiminnassamme aina ratkaisukeskeiseen lähestymiseen, jossa yksilöllisesti tukitoimia tarvitsevan nuoren asiat otetaan keskiöön.

– Yleisellä tasolla todettakoon, että nuorten rikoksesta epäiltyjen vangitseminen edellyttää painavan syyn olemassaoloa. Nuoren kohdalla perusteena usein on juuri rikoskierteen katkaiseminen, erityisesti sellaisissa tilanteissa, joissa lastensuojelun keinoin ei nuoren mahdollisesti pahenevaan rikolliseen toimintaan saada ratkaisua. Osana poliisin ennalta estävää työtä pyrimme mahdollisimman varhaisessa vaiheessa puuttumaan nuorten rikolliseen toimintaan, yhdessä lastensuojelun kanssa. Tämä on myös yhteiskunnan etu isossa kuvassa, sanoo Sartanen.

Poliisi

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eetu

Omat lapset on vietävä heti kamppailulajin piiriin, kun se vain on mahdollista. Tämä siksi, että olemme niin kansainvälisiä ja vallan s..tanankin monikulttuurisia emmekä elä ummehtuneessa Impivaarassa, olkoonkin että immet ovat nykyistä enemmän vaarassa.

Jaa että miten? Siten, että jos suomalaisessa sellissä on 50 raiskaajaa väestömäärien suhteessa, on siellä 49 vieraskikkeliä ja yksi kantakikkeli.

Voi, miten ihanan kansainvälisiä olemmekaan. Kohta ei Oslo enää olekaan maailman raiskauspääkaupunki!

John Quiman

Ennen kaikkea saatava nuoret tytöt, miksei pojatkin, käsittämään, että ihan kaikkiin ei pidä luottaa sinisilmäisesti.

Ilkka Forsten

” Tummat silmät ruskea tukka, kerran niihin langeta sain, syrjällään on nyt sydänrukka, rakastan niin häntä vain..” Ote ei ole suvakin päiväkirjasta vaan Paula ” Koivuliemen ” tutuksi tekemästä jollotuksesta.

John Quiman

Tummatukkainen sanoo, että ”rakastan sinua”, mutta tarkoittaa, että ”rahastan sinua”.

Kuulemma jossain eteläisessä maassa olivat merimiehet opettaneet satamatytöille suomea, kun pyysivät. Halusivat oppia sanomaan ”I love you” suomeksi. Pojat opettivat sanomaan ”minä rahastan sinua”.

Kertomuksen mukaan tuo oli tosi juttu. Kertoja oli itse törmännyt kyseisiin tyttöihin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

😀

Ilkka Forsten

Jos tuo olisi omalla kohdallani, etenisi tapahtumien kulku seuraavalla tavalla. Jaa että rahaa olet vailla, ja oikein puukon kanssa olet työnhakuun päätynyt. Arvaa miten hassulta näytät kun se puukko on poikittain per***säsi, ja siihen ei mene enää pitkää aikaa.

ike

Anteeksi agressiivisuuteni mutta kun tuo sai aikaan jonkinlaisen adrenaliiniryöpyn. Tuosta yleensä selviää kun tuuttaa kunnolla turpaan noita yrittäjiä. Sen verran että eivät heti nouse ja itse pääsee loikkimaan selvemmille vesille. Jos sitten tulee oikeusasioita niin ne katsotaan sitten jälkikäteen. Suomessa kun itsepuolustus on kielletty ja oikeusmurhat ovat arkipäivää.

Tuumailija

Itseäni nyppii tuo komisarion titteli ”ennalta estävän toiminnan”, eikö se ole vähän myöhäistä jälkikäteen huudella puskista, pitäisi olla ”jälkikäteen tapahtuneen toiminnan ihmettely” titteli.
Samaa mieltä, kun tarjoaa ottamakiaa tunnin verran ilman kaffetaukoa, niin luulisi tyhmemmällekkin menevät jakeluun että toisen omaisuuteen ei kajota, kenttäversio pavlovin opista.

En kyllä ihmettelisi yhtään, että kriminaali menee tekemään rikosilmoituksen kun hänen työnkuvaa on häiritty fyysisellä väkivallalla, ja tämä menisi niine hyvineen läpi.

seant

Juuri tämän takia en ota pankkia kännykkään ja ottoautomaatin nostorajan pidän nollassa, sillä kaupan kassalta saa tarvittaessa käteistä aina 200 euroon asti. Ruotsissa asia on tosiaan nuorilla mennyt siihen, että ulos lähtiessä pitää ottaa vanha nokialainen kännykkä ja vanhat ryysyt päälle.

Kata

Samasta syystä samoin!
Tähän on tultu kun maailmamme kansainvälistyy hurjaa vauhtia tullakseen monimonimuniseksi viimeinkin.
Voi surkeaa 80-lukua….

John Quiman

Kansainvälistymisslummiutuu ja arvatkaamme keiden piikkiin. Monimuotoistumisesta ei ole tietoa, sekamelskasta kyllä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

No kantisten piikkiin ja kyllä virhedemsukokkarit ajattelee että ihanaa monimuotoisuutta…

John Quiman

Masailmalla liikuessani ole päätynyt siihen tulokseen, että kun näyttää köyhältä, eikä ole mitään kallista näkyvissä, ei ryöstäjiä kiinnosta. Laittaa vähän Rolexia ja kultaketjua sekä kalliit vaatteet pälleen, johan kiinnostaa. Rahatkin pidän taskussa, koska ne kyttäävät lompakkoja. Eipä olisi aikoinaan uskonut, että Suomessa pitää mennä niille linjoille.

Eetu

Ruotsi on saanut, mitä Ruotsi on tilannut.

Allahu akbar.

Jegros

Mielenkiintoista kun pankit yrittää pakottaa tuohon kännykkä sontaan ja pois ”epäturvallisista” pahvilapuista, sitten käy tälläistä. Ja edelleen inttävät tuota turvallisuus jargonia, pahvilapulla kotona ja tunnusluvulla ulkomuistista tuohon on aika vaikea pakottaa kadulla.

murre riepunen

Etnisen profilointi unohtui vallesmannilta, siis syytä epäillä…..

otto suni

Veitsen käyttö uhkailuissa olisi aikanaan ollut yli 500 vuotta ”kotoutomista” yrittävän väestön edustajan tapa, mutta nyt taitaa kyseessä olla joku ”kultamunista”!

Ilkka Forsten

Tekopaikkakin olisi ollut Pilvenmäen ravit eikä Tikkurilan ostari. Tämä ei suinkaan tarkoita että kanttilahkeet olisivat sivistyneet ajan saatossa, he ovat ikään kuin jäämässä paitsioon tässä monikulttuurisessa ihmemaassa.

Eetu

Epäilen, että kyseessä on ”vantaalaisnuoriso”.

Ilkka Forsten

Allahu akbar, kuinka oikeassa oletkaan allahu akbar..

Uusimmat uutiset