Kotimaa Uutiset

Kalliolan Setlementtitalo perui Aito Avioliitto ry:n tilavarauksen

Kalliolan Setlementtitalo. Kuva: Wikimedia Commons / (CC-BY-SA-3.0) / Tappinen.

Kalliolan mukaan Aito Avioliitto ry:n arvot ovat setlementtiliikkeen arvojen vastaisia. Aito Avioliitto ry pitää menettelyä syrjivänä.

Kalliola-konserni on tällä viikolla perunut Aito Avioliitto ry:n tilavarauksen Kalliolan Setlementtitaloon Helsingissä. Tiloissa oli tarkoitus järjestää myöhemmin heinäkuussa Perhe on tulevaisuus -seminaari. Kalliolan mukaan tapahtumaa ei voida järjestää Setlementtitalolla, koska yhdistyksen toiminta on isossa ristiriidassa setlementtiliikkeen arvojen ja Kalliolan toiminnan kanssa.

”Aito Avioliitto ry:n toiminta rikkoo periaatteitamme ja uhkaa yhteisömme jäsenten, työntekijöiden ja vuokralaisten turvallisuuden ja osallisuuden tunnetta”, Kalliolan tiedotteessa kerrotaan.

Aito Avioliitto ry on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö, joka kertoo pyrkivänsä edistämään miehen ja naisen välisen avioliiton asemaa ja edistämään lapsen terveen sukupuoli-identiteetin kehittymistä. Yhdistys on muun muassa ottanut kantaa Pride-liputusta vastaan ja korostanut, että sukupuolia on vain kaksi.

Kalliolan Setlementti on myös uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhdistys, joka toimii osana Suomen Setlementtiliittoa. Yhdistys pahoittelee viime hetken peruutusta ja heidän yhteisönsä kokemaa turvattomuuden tunnetta. Lisäksi Kalliola kertoo aikovansa selkeyttää tilojensa varausehtoja ja ”turvallisen tilan” periaatteita. Aito Avioliitto ry:n puheenjohtaja Arto Jääskeläinen pitää Setlementin menettelyä mielipiteeseen perustuvana syrjintänä ja ilmaisua turvallisesta tilasta merkillisenä.

”Kalliolan setlementtitalo on suljettu heinäkuussa ja tapahtumassa on paikalla vain seminaariväki ja vahtimestari. Epäselväksi jääkin, kenen turvallisuuden oletetaan olevan vaarassa ja miten”, Jääskeläinen kommentoi.

Perhe on tulevaisuus -seminaari tullaan järjestämään 22.7. Helsingin Alppitalolla.

Lähteet: Yle, Kalliola-konserni, Aito Avioliitto ry

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Kaikenlaisia yhdistyksiä tuetaan verorahoilla jo aivan kohtuuttomasti. Siitä on tullut loputon suo. Eiköhän nekin varat pitäisi kerätä vapaaehtoisilta kannattajilta eikä vastahakoisilta veronmaksajilta.Kuka muuttaisi jo lähes diktatuuriseksi muuttunutta suomen poliittista järjestelmää jossa toimitaan kuten on ennenkin totuttu. Muuta ei tapahdu kuin poliittiset edunsaajat hiljakseen vaihtuvat.

John Quiman

Vaikuttaa siltä, että verorahoilla tuetaan suvakkiasiaa edistäviä yhdistyksiä. Avustukset ovat siis vallan väline. Niillä autetaan sopivan sanan vapauta.

S. “seant” A

Varsinkin ko. yhdistys saa veikkausvoittovaroja n. 1,4 miljoonaa euroa, silloin ei saa olla minkäänlaista syrjintää ketään kohtaan. Sama asia kun yksityistien tiehoitokunta saa avustusta tien pitoon, niin sen jälkeen he ei voi ketään estää kulkemasta, siksi moni yksityistie ei hae avustusta, jotta he voi laittaa vaikka puomit. Aito avioliitto ry kannattaa tehdä kantelu yhdistysrekisteriin, että ko.järjestö rikkoo avustuksen ehtojen sääntöjä.

Vappu Simanen

Tässä tapauksessa on kyse siitä, että veikkausvoittovaroja jakava ministeriö on tehnyt peitellyn uhkauksen avustusten lopettamisesta, jos eivät alistu «sääntöihin». Ministerit vaihtuvat mutta ministeriöiden henkilökunta toimii jokainen eri suuntaan oman puolueensa agendan edistäjänä.

Setlementtitalon toiminta on vain yksi valtion ostama proxy-toimija tuhansien joukossa edistämässä «suurempaa asiaa».

Käytännössä kaikkien «keskusliittojen» tärkein ja ainoa toiminnan tarkoitus on kvalifioitua seuraavan vuoden avustusten saajien joukkoon. — Nyt on taas se aika, kun paikallisyhdistykset kiirehtivät keräämään hautakivistä uusia nimiä jäsenluetteloihin.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by Vappu Simanen
John Quiman

Mitäpä sanovat sitten, kun politiikan tuulet muuttuvat, suvakismi joutuu naurettavien listalle ja jotkut peruuttavat heidän tilaisuuksiaan. Muistavatko sitten, että itse aloittivat tällaisen eri mieltä olevien vainoamisen?

Ilkka

Siinä vaiheessa Paavo Arhinmäki maalaa taas uuden grafitin johonkin seinään, ja kehottaa antifaa sotimaan luokkasotaansa.Andersson liimaa läppärin kanteen ( entisten jatkoksi ) uutuutta kiiltävän tarran, ja kehottaa väkivaltaan joka on siis hänen mielestään suotavaa, jopa hyväksyttävää. Pridesakki kootaan hyppimään tasajalkaa ihmisoikeuksien puolesta, ja somalia ehdotetaan Presidentiksi. Pääministeriksi puolestaan Syyrilaista jihadistia, joka ei ole saanut päteä vuosiin. Kun kaikesta huolimatta tulee pataan, pyydetään EU:lta hätäapua vainottujen säästämiseksi suurelta katastrofilta. Ongelmana on vaan se että siinä vaiheessa EU on miehitetty islamilla, joka ei tunnusta anderssonin ihmisoikeuksia. Prideryhmä on hypännyt tuolloin parvekkeelta permantoon avustajien toimesta, ja paavon kommunismi on kumottu uskonnon vastaisena. Paavo itse on todennäköisesti jo tuolloin horsmaa tuntemattomassa paikassa, ja loputkin suvaitsevaiset ovat sinne matkalla vääräuskoisten leima otsassa.

John Quiman

Onhan terve järki uhka suvakki-ideologiaan sairastuneelle mielelle. Siinä joutuu tilanteeseen, jossa mieli voisi alkaa selkeytyä. Mikä se kamalampaa. Saattaisi idelogian mukaan tulla kerettiläiseksi.

Ilkka

Kommunismi etenee taas yhden askeleen. Kun joku jossain on pelkäävinään, tai väite kuuluu että joku oletettavasti pelkää, sillä saa kumota kaikki lait mitkä oikeuttaa vapaan mielipiteen ilmaisuun. Somaliliitto saa kyllä pitää minkä tahansa tilaisuuden vaikka Kallion kirkossa, ja pridesakki julistaa värejään lastentarhoissa. Jos joku silloin sanoo ettei koe oloaan turvalliseksi, on sanoja rasisti.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa