Kotimaa Politiikka Uutiset

Kansalainen haastattelee eduskuntavaaliehdokkaita: Meri Kartta

Kuva: SML

Kansalainen julkaisee 2.4. asti eduskuntavaaliehdokkaiden haastatteluita.

 

Meri Kartta: Sinimusta Liike, Uudenmaan vaalipiiri

Olet esittelysi mukaan ajoneuvoyhdistelmänkuljettaja ammatiltasi. Sopiiko aiemmin hyvin miesvaltainen ala naisille ja onko logistiikka-alan työlainsäädännössä parantamisen varaa?

Sopii hyvin! Asenne ja motivaatio työhön ratkaisee. Tietenkin, kuten jokaisella alalla – kaikki ajotehtävät ei sovi kaikille. Pitää löytää itselle sopiva työpaikka.
Työlainsäädännössä on parantamisen varaa, esimerkiksi tauotus.

Mitä teet vapaa-aikanasi (harrastukset yms)?

Harrastan ruuanlaittoa, luovaa kokeilua keittiössä. Olen aina keräillyt jotain, kohteet vaihtuneet toisinaan. Tällä hetkellä sinistä lasia, jääkaappimagneetteja ja pieniä hillopurkkeja. Lepään ja rentoudun vapaa-ajalla, vietän aikaa ystävien kanssa.

Onko sinulla aiempaa poliittista taustaa ja miksi lähdit mukaan juuri Sinimustaan Liikkeeseen?

Olin Perussuomalainen noin 14 vuotta muistaakseni. Liityin Sinimustaan Liikkeeseen, koska persut muuttuivat liberaalimmaksi ja minä toiseen suuntaan.

Mitkä ovat tärkeimmät arvosi ja tavoitteesi?

Suomi suomalaisille, yksinkertaisesti sanottuna.
Terve, hyvinvoiva yhtenäinen kansa.

Polttoaine on yksi kuljetusliikkeiden suurimmista kulueristä. Miten tämä on vaikuttanut omalla alallasi ja tavallisen kansalaisen elämässä? Mitä valtiovallan pitäisi tehdä, jotta kuluttajahinnat eivät karkaisi kuljetuskustannusten myötä?

Useita kuljetusyrityksiä on lopettanut ja ulkomaalaisten rekkojen määrä Suomen teillä lisääntyy jatkuvasti. Tavan kansalainen huomaa kaupassa hinnan nousun – yhdeksi perusteluksi kerrotaan kuljetuskustannusten nousu, vaikka dieselin hinnan nousu ei juurikaan ole näkynyt kuljetusyrityksille maksettavissa tilityksissä tai muina korvauksina. Jatkuvan kuljetusalan säännöksien kiristämisen ja lisäkulujen sijasta, valtiovallan tulisi tukea kotimaisia suomalaisia kuljettajia työllistäviä kuljetusyrityksiä, jotta vältämme konkurssi aallon yhdellä tärkeimmistä huoltovarmuus aloista Suomessa.

Olit mukana Ylen Suomineidot -dokumentissa. Yllättikö jokin ohjelman kuvauksissa ja sen jälkeisessä julkisessa keskustelussa?

Ei oikeestaan. Olin varautunut kaikkeen, käsittelin asioita ystävien kanssa ennen ja jälkeen kuvauksien.

Miksi juuri sinua kannattaa äänestää?

Olen reipasotteinen perusduunari, nautin haasteista ja niitä Suomen valtiolla ja kansalla riittää tällä hetkellä – voimakastahtoisesti pyrkisin laittamaan asiat kuntoon.

Haluatko sanoa vielä jotain muuta äänestäjille?

Pysähdy hetkeksi miettimään omaa elinympäristöäsi. Oletko tyytyväinen siihen? Miksi olet tai et? Mitä muuttaisit? Tiedosta, että ne kenties kaukaiset ongelmat uutisissa saattavat pian olla todellisuutta sinunkin naapurustossa. Ole osa rohkeaa muutosta, joka vastustaa Suomen muuttumista turvattomaksi maaksi.

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eka Kettunen

On hyvä ehdokas, aito ja rehellinen Suomineito.

Ilkka Forsten

Laivastolle hyödyllinen henkilö Meri Kartta.

Joku tolkku

Se on kova temppu pistää itsensä nyky Suomessa likoon asioiden muuttamiseksi. Mutta massivinen koneisto on kyllä vastassa alkaen verorahoilla pyörivästä Yleisradiosta. Joka aamu siellä on vihervasemmiston edustus jos jostakin tutkimuslaitoksesta jms puljusta kertomassa miten hyvin nykyiset päättäjät on Suomen hyväksi toimineet. Tarinat menee ns sukkana läpi vaalikarjan enemmistön osalta. Ja seuraava hallitus on nykyistäkin tuhovoimaisempi mitä Suomen myymiseen tulee. Sold out kyltin saa ripustaa johonkin rajapyykkiin jos nykyiset puolueet vallassa jatkavat

Minä vaan kysyn!

Paljon puhutaan yleisesti, että haitallisia asioita pitäisi verottaa kovemmin. Milloin saadaan haittamatuvero suvakeille ja muille matupatjoille? Tekisi tällä hetkellä suunnilleen 5.000-6.000 euroa per suvakki joka vuosi lisää henkilökohtaista veroa näille.

Ilkka Forsten

Asioita ei saa profiloida, mutta ei myöskään priorisoida, pahinta on jos provosoidaan profiloitu priorisoinnin myötä, sillä tuloksena on toiseuttaminen ja sitä seuraava agressio.