Kotimaa Kulttuuri Uutiset

Kansalaisen sunnuntaiekstra: kulttuurikollektiivi Suunta

Kuva: Suunnan youtube

Kansalainen esittelee Suomen kansallismielisiä yhdistyksiä haastatteluineen. Esittelyssä on tänään etnofuturistinen kulttuurikollektiivi Suunta, jonka Suunnanjohtaja Toni Jalonen kertoo haastattelussa kollektiivista, sen toiminnasta ja suunnitelmista.

Mikä on Suunta?

Suunta on kansallismielisten kollektiivi, joka keskittyy toiminnassaan eritoten kulttuurin eri osa-alueisiin. Jatkamme myös heimoaatteen perintöä ja mielissämme elää unelma Suomen suuruudesta. Suunnan tavoitteena on sytyttää suomalaisiin uusi kansallinen herätys, joka turvaa kansallisvaltion, säilyttää esi-isiemme perinnön tuleville sukupolville ja vahvistaa suomalaisten itsetuntoa. Kansamme on oma toimija muiden suomalais-ugrilaisten ja eurooppalaisten kansojen keskuudessa.

Kuinka Suunta sai alkunsa?

Idea Suuntaa varten syntyi vuoden 2020 keväällä, kun Toni Jalonen oli Virossa nuorisojärjestö Sinine Äratuksen vieraana. Heidän toimintansa ja paikan päällä käydyt keskustelut saivat huomaamaan, että Suomessakin voisi olla kysyntää heidän edustamalleen kulttuuriselle ja metapoliittiselle aatteelleen, etnofuturismille. Samalla syntyi myös ajatus siitä, että paras tapa vaikuttaa ihmisten ajatteluun on taide ja kulttuuri, sillä ne eivät vetoa niinkään järkeen, vaan henkeen. Suunta luotiin tätä tarkoitusta varten, mutta myös täyttämään kansallismielisen kulttuuritoimijan kokoinen aukko suomalaisella pelikentällä.

Keille se on tarkoitettu (toimijat ja yleisö)?

Suunta-kollektiivia ei kiinnosta päivänpolitiikkaan osallistuminen, eikä se tähtää parlamentaariseen vaikuttamiseen. Joukossamme on taiteilijoita, kirjailijoita, filosofian ja kulttuurin eri alojen harrastajia. Jokainen meistä raivaa tietä uudelle kansalliselle herätykselle omalla tavallaan ja kukin sillä alalla, jolla hän on paras. Suunnan sanoma on ensisijaisesti tarkoitettu kaikille suomalaisille; nyt eläville sekä vielä syntymättömille. Toissijaisesti se on tarkoitettu veljeskansoillemme ja kaikille muille, joita suomalais-ugrilaisten kansojen hyvinvointi kiinnostaa.

Mitä olette tehneet/saaneet aikaan?

Pandemiatilanteesta johtuen olemme joutuneet rajoittamaan toimintamme enimmäkseen verkon puolelle, jossa olemme julkaisseet aktiivisesti sisältöä; esimerkiksi kirjakatsauksia. Annoimme myös oman ehdotuksemme Helsingin Elielinaukion arkkitehtuurikilpailuun. Ensimmäinen kokonaan kasvotusten järjestämämme tapahtuma oli Tunne juuresi -konferenssi viime vuoden lopulla Helsingissä. Vaikka emme ole kokoontumisrajoituksista johtuen saaneet järjestettyä kaikkea suunnittelemaamme toimintaa, niin Suunta on herättänyt kiinnostusta etenkin Suomessa, mutta myös Virossa.

Minkälaisia suunnitelmia teillä on jatkossa?

Suunnitelmissamme on nykyisen toiminnan jatkaminen ja kasvotusten järjestettävien tapahtumien lisäämistä. Aiomme järjestää luentotilaisuuksia, kansallismielisiä taidenäyttelyitä, runoiltoja, konsertteja ja paljon muuta. Muutama tapahtuma on jo työn alla ja niistä kuulette varmasti lisää, kunhan seuraatte Suunnan sivuja sosiaalisessa mediassa.

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tomppa

Kulttuurikollektiivi Suunta tiivistettynä kahteen sanaan: uuspakanuus ja kansallissosialismi.

Toni Jalonen

Uuspakanuus? Lainaan Suunnan periaatteista: ”Lihamme on suomalaista ja henkemme kristillinen. Kalevalaisen kansanrunouden, muun kansankulttuurin ja pyhien paikkojen palvomisen jatkeena olemme omaksuneet kristillisen uskon, joka yhdistää meidät sekä Luojaamme että toisiimme yhteisönä. Kansallamme on biologinen pohja, jonka lisäksi sillä on myös sielu ja henki. Vaalikaamme niitä ja antakaamme niiden ohjata suuntamme. Niin totta kuin uskomme yhteen suureen Jumalaan, uskomme myös yhteen suureen Suomeen ja sen suureen tulevaisuuteen.”

Tomppa

FYI: Kalevala kertoo Suomesta ennen vedenpaimusta, jolloin langenneet enkelit hallitsivat kansoja ”jumalina” Kreikan olympoksen ”jumalien” tapaan. Puhumattakaan Kalevalassa jatkuvasti läsnäolevasta taikuudesta ja noituudesta. Sen kanssa on vähän vaikea yrittää yhdistää kristinuskoa ellei se sitten ole gnostilaisuutta, joka nyt ei kristinuskoa oikeastaan olekaan, vaan satanismia. Tietämättömyys ei ole autuutta.

Ilkka Forsten

Paitsi että kansallisosialismi ei ollut mikään uuspakanallinen seurakunta.

Tomppa

Niin, se olikin satanistinen seurakunta. Vai etkö ole koskaan kuullut natsi-Saksan kiinnostuksesta okkultismiin? Muun muassa HImmler ja Hitler olivat pakkomielteisiä okkultisteja. Wernher von Braun kertoi, että he kehittivät V2-rakettiaseen ja lentävät lautaset ”avaruusolioilta” (so. demoneilta) saadun avun ansiosta.

ike

Noin hän kyllä totesi jos tuo ”demoni” sana poistetaan ja tulkitaan vaikka että joku avaruusmatkailuun kykenevä ulkoinen sivilisaatio ”eksyi” tänne linnunradan kaukaiseen nurkkaan ja meinasi vähän jelppiä kun totesivat että ovat pojat aika pahasti jäljessä. Eivät kai sitten ymmärtäneet oikein ketä jelppivät.

Ilkka Forsten

Toiseutat avaruusoliot, tsot tsot, tuo kuulostaa rasismilta. Oletko sinä kuullut että okkultismi oli euroopassa varsin yleistä, ei se ollut mikään yhden puolueen tai johtajien keksintö. Avaa vähän lisää millä rintamalla toimi laivue lentäviä lautasia, niin minä sitten kerron ettei kannata luottaa sarjakuviin historianlähteenä. Tiedäthän nyt ettei kuun pimeällä puolella ole natsien avaruusarmeijaa, se on vaan fiktiivisessä elokuvassa joka on kaiken lisäksi parodia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
ike

Kyllä tiedän. Kai sitten olen rasisti. Ihmisillä on omia uskomuksiaan ja ajattelen niin että kuka sitten on oikea ihminen niitä kritisoimaan. Totuutta emme tiedä. Aina ajattelen niin että totuus on suurempi kuin edes voin ajatella. Suurempaa tästä nyt siten tulee siitä että minua yritetään , no ei sensuroida, mutta vähän vähätellä. Sitten noihin fiktiivisiin elokuviin, kummallisesti niistä tulee valtavirtaa, kestää toki viisikymmentä vuotta, totta vai fiktiota.