Kotimaa Rikos

Keravalta ja Järvenpäästä ilmoituksia itsensäpaljastajasta

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut ilmoituksia Keravan ja Järvenpään alueilla liikkuneesta itsensäpaljastajasta ja tutkii tapausta.

– Kehotamme aina ensisijaisesti näissä tilanteissa ottamaan heti yhteyttä hätäkeskukseen eli soittamaan puhelinnumeroon 112 ja mielellään välittömästi tilanteen tapahtuessa, eikä vasta tekijän poistuttua paikalta. Toki tilanteen yllättävyys voi hämmentää eikä silloin tule heti mieleen soittaa poliisia paikalle. Mutta vain hätäkeskukseen soittamalla poliisin on mahdollista reagoida tilanteeseen akuutisti. Saatujen havaintojen perusteella pystymme paremmin kohdentamaan valvontaa alueilla, rikoskomisario Krista Vallila neuvoo.

Itsensäpaljastamisella tarkoitetaan seksuaalista häiriötä, jolle ominaista on pyrkimys saada mielihyvää paljastamalla omat sukupuolielimensä, tietyt ruumiinmuodot tai seksuaalinen toiminta muille ihmisille. Itsensäpaljastamisen rikosnimike on sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen ja siitä voi saada sakon tai enintään kuusi kuukautta vankeutta. Jos itsensäpaljastajan kohteena on lapsi, voi tulla rikosnimikkeeksi lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys ja tällöin ovat rangaistuksetkin kovempia.

Itsensäpaljastaja saattaa siis hakeutua myös alaikäisten seuraan. Alaikäisiin kohdistuneet seksuaalissävytteiset lähestymiset tai vastaavat on aina hyvä ilmoittaa poliisille. Siksi huoltajien on hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa, miten pitää toimia, jos kohtaa itsensäpaljastajan, koska tilanne voi olla lapselle hyvinkin traumaattinen.

– Jos kohtaa itsensäpaljastajan, on viisainta ja turvallisinta poistua paikalta välittömästi ja olla osoittamatta itsensäpaljastajalle huomiota. Ja soittaa heti hätäkeskukseen, Vallila neuvoo.

Poliisi muistuttaa myös, että on syytä jättää itsensäpaljastajaksi epäillyn henkilön kiinniottaminen viranomaisille, jotta ei itse syyllisty rikokseen.

Poliisi

21 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jegros...

Eikös vihreiden pitäisi puolustaa kurkku suorana näitä? Niin tietenkin noissa on se vika, ettei tee sitä joukossa kadulla kumipuvuissa lastenvaunujen kanssa joka on ainut _oikea ja hyväksytty tapa_ ja puolukantakin tulee olla oikea…

Rudi

Ei voi mitään, mutta aina kun on puhe vemputtajista niin tulee mieleen se Reinikainen-sarjassa ollut vemppa jota esitti Neil Hardwick. Oli kyllä kirjoittanut itselleen varsinaisen luonneroolin, niin vakuuttava oli esitys.

Eka Kettunen

Poliisi jätti tuntomerkit kertomatta tällä kertaa, koska rikoksesta epäillyllä ei nähtävästi ollut lainkaan vaatteita. Tai sitten he kokivat mustan paidan ja mustien housujen olevan vain pelkkää hämäystä.

Vilauttajan sukupuoltakaan ei kerrottu, sillä se voi olla joku 414936: sta vaihtoehdosta ja perustua henkilön sen hetkiseen mielentilaan. Tämä on siten ymmärrettävää poliisilta, tosin tuuhea musta parta vihjaa vahvaan testosteronituotantoon ja olisi voitu kertoa epäillyn edes muistuttavan miestä.

Myös teon kuvaaminen puuttui laisin, oliko kyseessä pelkkä esittely vai sisältyikö siihen aktiivista toimintaa, kuinka kauan se kesti ja laukesiko tilanne miten.

Lakitekstin kertaaminen on toki ilahduttavaa, mutta tulisiko poliisin suunnata tällainen viesti ennemmin rikollisille, kuin meille nuhteettomille kansalaisille ?

Oho, korjaus, tätä kirjoittaessani sukupuolien ja puolueettomuuksien kirjo on kasvanut taas yhdellä, joten ilmoitetaan uudeksi luvuksi 414937.

juha II

Luulisi, että tuo ”ammattikunta” on jo hävinnyt kun melkein kaikki kulkevat p..seet paljaina oikein ”maan Äidin” suojelmuksessa!!!

Rudi

Niinpä. Varsinkin nuorilla naisilla kykenee ihan vaatetettuinakin näkemään millainen tailitintti sieltä löytyy.

Ilkka Forsten

Se olin minä, se olin minä…OHO, nyt paljastin itseni.

John Quiman

Jokohan poliisi pian koputtelee ovella etsien itsensä paljastajaa.

Niin, niin...

Kulttuuri se taitaa täällä päinkin rikastua. Mustat pörröiset hiukset, musta parta ja höpöttelee omalla kielellä…

Edit. Olin tallentanut ilmeisesti linkkeihin kommenteista, mutta itse juttu löytyy skrollaamalla ylös päin.

https://www.keski-uusimaa.fi/paikalliset/4753938#kommentit

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Niin, niin...
Kata

No taisi löytyä se ”omituinen höpöttäjä” ihan oikeasti…voi hattu ja hanuri….
Nyt on sitten jo etnistä vemputusvärinääkin…

John Quiman

Kovin on Kansalaisen uutistarjonta vajonnut turhanpäiväisiin pikkujuttuihin ja artikkeleiden määrä on, sanosinko, romahtanut.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Niin, niin...

Äläs nyt Kansalaisen journalistinen vainu saattoi osua oikeaan kultasuoneen…

https://www.keski-uusimaa.fi/paikalliset/4753938#kommentit

Aatu H.

Ei kai näitä ole pakko lukea, jos inhottaa. Aina voi perustaa oman verkkolehden ja j##talaisrahoituksella saa enemmän laadukasta sisältöä ja kovaa palkkaa nauttivia laatujournalisteja.

John Quiman

Lukijalla on vastuu luetun ymmärtämisestä. Missä sanoin, että inhottaa tms.?

Vielä jokin aika sitten oli enemmän artikeleita ja merkittävämpiä asioita. Oliko tuota vaikea ymmärtää? Enkä viitannut juuri tähän artikkeliin, vaan yleisesti nykyiseen tarjontaan. Senkin olisi voinut tuosta ymmärtää.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Aatu H.

Ainahan saivarrella saa sanomisillaan. Saivarrellaan sitten. Sanoin ”Ei kai näitä ole pakko lukea”, eli tarkoitin ylipäätään tämän lehden artikkeleita, en vain tätä kyseistä. Oliko tuota vaikea ymmärtää? Sisällöntuottamisesta ja toimittajan työstä maksetaan valtamediassakin palkkaa, mutta Kansalaista tai Partisaania ei varmaankaan (((rahoittajat))) rahoita. Aina voit alkaa ilmaiseksi sisällöntuottajaksi. Senkin olisi voinut tuosta ymmärtää.

John Quiman

Otinko kantaa tuohon pakko lukea -heittoon? En ottanut, joten on epäloogista puhua ikään kuin olisin siihen jotain sanonut tai sen jotenkin uskomallasi tavalla ymmärtänyt. Logiikka hoi.

Tosiasiana säilyy, että jokin aika sitten oli enemmän juttuja ja merkittävämpiä. Mainitsin tosiasian, en sen kummemmin arvostellut. Lehden julkaisija ollee ihan samaa mieltä.

Joillakin tuo pata kiehahtaa ihan itsestään eli reagoidaan tajuamatta mitä on luettu.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Aatu H.

Puhuin viimeisessä vastauksessa tämän lehden kaikista artikkeleista, en pakkolukemisesta. ”Ei kai näitä ole pakko lukea”. Paino oli sanalla näitä. Logiikka/luetun ymmärtäminen v##tu hoi. Voit jatkaa mun vastausten saivartelua ihan keskenäsi, jos ei ole muutakaan tekemistä. Kantaa saa ottaa ja valittaa toisten kansallismielisten tekemisestä, talkootyöstä jne. AINA – koska ihmisoikeus. Toivottavasti teet yhtä paljon kansallismielisen työn eteen omalta osaltasi kuin näiden KM-lehtien talkootoimittajat. Jos et niin – 0h0€0km kansallismielisen työn eteen = ei valitusoikeutta/mielipideoikeutta. Resursseja tarvitaan lisää KM-toimintaan. Voisi-pitäisi-TEE!

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Aatu H.
Ilkka Forsten

Ymmärrän huolesi, mutta kesäloma on vähän kaikkien oikeus, myöskin toimituksen.

Nationalisti

” Poliisi muistuttaa myös, että on syytä jättää itsensäpaljastajaksi epäillyn henkilön kiinniottaminen viranomaisille, jotta ei itse syyllisty rikokseen.”

Nyt ihan oikeasti Polpo, hävettääkö teitä koskaan nämä lausunnot, jotka kertovat lähinnä siitä, kuinka pellemaailma tämä on?

Ilkka Forsten

Samaan aikaan ihmetellään miksi ihmiset ei puutu näkemiinsä vääryyksiin. Jos sieppaisi vilauttaja tappista kauluksista kiinni, olisi kyseessä vakava koskemattomuuden loukkaus. Vielä vakavampaa siitä tulee kun tappinen on omaa sukua Mohamad, joka omien sanojensa mukaan pakee seksuaalista häirintää ja ahdistelua oltuaan vuosia Omar nimisten namusetien leikkikaluna Afganistanissa.

Kauko Partiomies

Kunhan Svedustanian musuklaanit levittäytyvät Suomeen, niin ”kansalaisten turvatalkoot” -tyyppinen toiminta nousee aivan keskeiseksi, sillä meikäläiset poliisivoimat ovat tunnetusti jo valmiiksi alimittaiset.

Silloin ei puhuta enää jonkin yksittäisen vemputtajan kurmoottamisesta.

Ilkka Forsten

Vielä takavuosina poliisi kehotti kansalaisia omaehtoiseen toimintaan. Suositeltiin asuinalueiden vartiointia jossa kaksi henkilöä kiertelee alueella ja mikäli jotain ilmenee, otetaan heti yhteys virkavaltaan.. Kun sitten alkoi tulla häiriöitä, varkauksia, raiskauksia, ilkivaltaa jne, ei saanutkaan tehdä mitään. Etninen profilointi ja toiseuttaminen olisi kansainvälisten lakien vastaista, siis silloinkin kun tekijä / tekijät ovat etnisyydeltään juuri sitä mitä ovat, ja se toimisi varsin hyvänä tuntomerkkinä. Niin alkoi rasteroitujen NIKE lenkkareiden etsintä mikä tuli kohdentaa siihen kaupunginosaan jossa asuu vielä enin osa kantaväestöä. Ainahan meillä on kepposteltu ja mitään katujengejä ei ole, on vain löyhiä kaveriporukoita.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa