Kotimaa Politiikka

Keskuskirjasto Oodi perui Sinimustan Liikkeen lukupiirin Helsingissä

Kuva: Flick / CC BY 2.0

Kansalainen julkaisee Sinimustan Liikkeen tiedotteen.

Tiedote 18.03.2022
Julkaisuvapaa

Sinimusta Liike oli järjestämässä Helsingin piirin voimin lukupiiriä Helsingin keskustakirjasto Oodista varatussa suljetussa tilassa, kunnes kirjastonjohtaja päätti yhdenvertaisuusvaltuutetun kehotuksesta perua varauksen.

Sinimustan Liikkeen Helsingin piiri eli Sinimusta Helsinki varasi helmikuussa Oodista tilan POC-lukupiirin innoittamana, joka oli nimensä mukaisesti (People of Color) suunnattu vain mustille ja ruskeille henkilöille. Maaliskuussa tapahtuman järjestäjää lähestyttiin sähköpostilla, jossa kehotettiin jättämään tilaisuudesta kannattajakorttien keräys pois, koska poliittiset tilaisuudet eivät ole sallittuja kirjastossa. Kirjasto kertoi tarjoavansa lukupiirille saman tilan ja ehdot, joita POC-lukupiiri käytti. Sinimusta Helsinki hyväksyi kirjaston vaatimukset.

Perjantaina 18.3 alkoi Twitterissä äärivasemmistolaisen Varisverkoston taholta kampanja, jossa vaadittiin kirjastoa perumaan tapahtuma. Oodi osallistui keskusteluun kertomalla, että he ovat yrittäneet perua tapahtuman, mutta heidän lakimiehen mukaan mitään laillista perustetta perumiselle ei ole. Lisäksi kirjaston johtaja viestitti tapahtuman järjestäjille, että tapahtuma voidaan yhä edelleen järjestää, mutta tapahtuman kuvauksesta tulisi poistaa ilmaus ’’vain suomalaisille’’. Järjestäjät ottivat esille POC-lukupiirin oikeuden rajata tapahtuma vain värillisille ja poistavansa ilmaisun, jos järjestäjät perustelevat toisen tapahtuman oikeuden rajata kohdeyleisöä. Hieman ennen klo 18 keskuskirjasto Oodi ilmoitti peruvansa tilavarauksen yhdenvertaisuusvaltuutetun lausunnon perusteella, jonka mukaan tapahtuman järjestäminen vain värillisille ei ole syrjintää, mutta vastaavasti tapahtuma vain suomalaisille täyttää syrjinnän tunnusmerkit.

”Kummastuttaa kuinka lain tulkinta voi muuttua näinkin räikeästi vain reilun kolmen tunnin aikana. On kuitenkin hyvä, että yhdenvertaisuusvaltuutettu myönsi rehellisesti suomalaisten olevan toisen luokan kansalaisia omassa maassaan. Juuri tähän epäkohtaan Sinimusta Liike vaatii muutosta”, kommentoi Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru.

Äärivasemmiston luomasta paineesta huolimatta Sinimusta Helsinki ei aio muuttaa suunnitelmiaan vaan lukupiiri järjestetään suunnitellusti keskuskirjasto Oodissa 19.3.2022 klo 18. Toivotamme kaikki tervetulleiksi lukupiiriin tutustumaan Esa Paloniemen kirjaan Neljätoista sanaa. Lukupiiristä on luvassa livelähetys Sinimustan Liikkeen sosiaalisen median kanavilla.

Lisätietoja:

Tuukka Kuru
tuukka.kuru@sinimustaliike.fi

Toni Jalonen
toni.j.jalonen@gmail.com

39 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
SinimustaFani

Laittakaa palautetta Oodille. Itse laitoin jo. 0/5 paikka koko oodin ja sinimustat eduskuntaan.

Mummo

Kirjasto ja kirjat menevät tunteisiin, mulla ja aina. Kirjaa ei ole, joten en osallistunut. Hyvillä mielin olen siitä, että typerykset toivat tiedoksi miten suomalainen on pa..arasse, turhake, hyödytön ja jotenkin olematon tollo, ken kuuluu korvata muilla.

Loistavaa Oodi; narkkien ja toheloiden vetelehtimispaikka. Ehkä jonakin päivänä herää Sisu, kielletyiltä suomalaisilta.
Sitä odotellessa…

Ruupo Kustaa

Pikkuhiljaa mennään kohti sitä päivää milloin alkaa isommissa ympyröissä ratkominen, että ketkä saa olla olemassa, missä määrin ja minkä väriset. Saattaa maailman onnellisin kansa olla aika heikoilla siinä jaottelussa

realisti

On kummallista että suomalaisiin kohdistuva syrjintä on hyväksyttävää mutta ei-suomalaisiin kohdistuva syrjintä ei ole hyväksyttävää. Jos kerran ollaan kaikkea syrjintää vastaan niin eikö silloin pitäisi tuomita kaikenlainen syrjintä ja rasismi?

John Quiman

Tuo ei tule ns. suvaitsevaisilla suvaitsemattomilla mieleen, koska he ovat pohjimmiltaan hyvin rasistisia, siis heidän ajattelunsa perustuu rotuun, ihonväriin yms. seikkoihin.

Ovat myös hyvin valheellisia, koska perustelevat väittämiään väärennetyllä historialla ja todellisuudella.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Rudi

POC-lukupiiri? Mitä ne siellä lukee? Aapista?

John Quiman

Ehkä ”Critical Race Theory for Dummies”?

Alfred Eikstein

Syriintää ja tottakai suomessa suomalaisen valkoisen asemana on maksaa veronsa ja kuolla pois kunnes valkoiset on korvattu poc:kalla.

John Quiman

Sitten niillä tulee ikävä suomalaisia, kun maksajat katosivat.

murre riepunen

Onhan se nyt per…e, että verovaroin kustannetaan viranomainen joka varta vasten huolehtii ettei valkoihoinen ja kantasuomalainen vaan ole tasavertainen tumman kyttyrän kanssa, vaan heille on luotava mahdollisuus ( ja luotu kanssa ) olla kantäväkeen kuuluvien ylläpuolella, etuoikeutettuja, kunnioittamisen jalon taidon unohtavat suomalaiset ojennettava ja pyrittävä kaikin keinoin annettava ymmärtää, että maamme on valloituksen myötä muuttunut siinä määrin, että kantaväki pysykööt hiljaa, väistäkööt vierasta, kunnioittavasti puhutelkoot ja antakoot kaiken mitä vielä on jäljellä. Näiden kyttyröiden ympärille on luotu virkamiesarmeija jotka puolustavat heitä, unohtaen meidät rupusakkiin kuuluvat.

Jouni S.

Keskivertosuomalaisella on vain maksajan osa, kun nämä POC- yms. maailmanparantajat toteuttavat visioitaan. Sen lisäksi, että kaikki heille tarjotaan maksutta, kustannamme vielä ne viranomaisetkin, jotka huolehtivat, ettei vastustavia tai poikkeavia kantoja saa esittää.
Suomalaisilla on eurooppalaisessa kontekstissakin vain maksajan osa, koska etelämmässä verojen korotusta esittävät poliitikot eivät menesty ja tarvittaessa väki lähtee kadullekin ajamaan asiaansa. Suomessa Matti-setä & co varoittelee kannoista, jotka saattavat naapuria ärsyttää; oma länsimainen ”vapautemme” on siis tällaista.
Lenin sanoi akoinaan kapitalistin olevan niin ahne, että myy sen köydenkin, johon hänet hirtetään. Suomessa tilanne on se, että itsekeskeiset nykypäättäjät ovat jo myyneet lähes kaiken, sen köyden(kin), mutta se, joka siihen hirtetään on kansa. Tulevat sukupolvetkin, koska joutuvat velan maksajiksi.

Voitto Ikunen

ystävällistä, avara katseista tasa-arvon päivää toivotan valtuutetulle.

John Quiman

Kirjasto harrastaa politiikkaa, jonka harrastamisen se sanoi olevan kiellettyä kirjastossa.

Outoa, että yhdenvertaisuusvaltuutetun mielestä POC-tilaisuuden ihonvärin perusteella osallistuvien rajoittaminen ei ole syrjintää. Ihonvärin perustella rajoittaminen on rasismia, koska rasismi on juuri sitä, että perusteena jollekin on ihonväri.

Interseksistisessä femakkonismissa tuokin tietytsi kääntyy niin päin, että kantasuomalaisia saa syrjiä mielensä mukaan syyllistymättä syrjintään. Kantasuomalainen ei saa syrjiä ketään, paitsi ehkä toisia kantasuomalaisia, jotta ei syyllistyisi rasismiin.

Olkoonkin, että en juuri kannata Sinimustia, kannatan heidän oikeuttaan toimia siinä kuin muutkin toimivat. Jos he haluavat pitää lukupiirejä suomalaisille, on heillä oikeus siihen.

Ihan samalla tavallahan pidetään tilaisuuksia vaikkapa suomenruotsalaisille tai suomenvenäläisille tai suomensomaleille.

Mutta vihervassujen demokratiahan on sitä, että vain heidän hyväksymänsä sopiva on sopivaa. He ovat tosiasiassa fasistisia demokratian vastustajia.

Kata

👍Näin on sekopäisen tekopyhää asiat nyt.😬

Kirjasto…sivistyksen kehto ,joo-o.🤡

Tuumailija

No ei varsinaisesti. Paljon kirjoja joita se ei ota kokoelmiinsa tahi pitää jemmassa, poistaa pelkän poliittisen oletuksen takia saatavilta, esille kuitenkin nostetaan kaikenlaista lbtqevvk sekä muuta vaemmistolaista aineistoa. Näin on toimittu siinä laitoksessa sitten -50 luvun.

Kata

No sitähän mie just tarkotin tuolla klovnilla…

Tuumailija

Aha, minä kun en sitä erottanut mikä tuhru tekstin perässä. 😀

Kata

😀

Tyrsky

”Oodi osallistui keskusteluun kertomalla, että he ovat yrittäneet perua tapahtuman, mutta heidän lakimiehen mukaan mitään laillista perustetta perumiselle ei ole.”
Kyseessä on siis tarkoituksellinen rikos.

Kainuunkonkari

Asiasta on jätettävä tutkintapyyntö, sekä kirjelmä Oikeuskanslerille ja Eduskunnan oikeuasiamiehelle.

Tuumailija

Oikein ,selkeää rakenteellista rasisimia ja eriarvoisuuden esilletuomista.
SML:n lukuhetki oli tarkoitettu suomalaisille, elikkä myös niille jotka ovat saaneet lahjaksi kansalaisuuden vaikkeivät osaa lukea tahi kirjoittaa saati puhua maan (omansakaan) kieltä, olivat tervetulleita silti.

POC taas eritteli ihmiset ihonvärin mukaan, mitäpä jos sinne olisi mennyt valkoinen etelä-afrikkalainen, miten olisi käynyt?

Lieväasteinen

”SML:n lukuhetki oli tarkoitettu suomalaisille, elikkä myös niille jotka ovat saaneet lahjaksi kansalaisuuden”

Asia ei ole ihan niin. SML:n lukuhetki on tarkoitettu vain syntyperäisille suomalaisille eli kantasuomalaisille. Pelkkä kansalaisuus ei riitä. (Miksei kantikset voi kokoontua erikseen ja nuo tietyn substanssin väriset voi, se on jo toinen kysymys.)

Sinimusta Liike määrittelee suomalaiset puolueohjelmassaan näin:

”Puolueemme määrittelee suomalaiset kansaksi, jonka perimästä suurin osa muodostuu niistä itämerensuomalaisista kantaheimoista, jotka ovat esihistoriallisena aikana muuttaneet nykyisen Suomen alueelle ja joka puhuu tälle kansalle ominaista äidinkieltä ja kokee suomalaisen kansanyhteisön muodostaman kulttuurin itselleen kaikista luonnollisimmaksi tavaksi elää. Suomalaisuus on biologinen, historiallinen, kielellinen ja kulttuurinen kokonaisuus.”

https://www.kansalainen.fi/tapahtumia-helsingissa-lauantaina-14-3/

juu

Tästä tapaukasesta en tiedä?
Mutta olin 15-vuotta helsingin kaupungin kirjasrossa töissä.
Paljon ois sanottavaa siitä johtamisestä, mut ehkä parempi jättää sanomatta

Tomppa

Kylläpäs nyt tulee lunta kansallissosialistien puolueprojektin tupaan oikein kunnolla. Kannattajakorttien kerääminenkin on jo ehtinyt aikoja sitten päästä saturaatiopisteeseensä ja eri kaupunkeihin on ollut pakko jalkautua viikonloppuisin haalimaan yksittäisiä kannattajakortteja, vaikka selvää on jo tässä vaiheessa, että puolueen rekisteröimiksi tarvittavia kannattajakortteja ei tulla saamaan määräajassa kasaan. Se hyöty tästä puoluprojektista kuitenkin on ollut, että se on osoittanut kansallissosialismin kannatuksen olevan Suomessa alle prosentin luokkaa. Kiitos siitä SML

Tomppa

Ja lisätään vielä, että Partisaani on alkanut sensuroida Sinimustaan Liikkeeseen liittyviä kommenttejani. Se siitä sananvapaudesta. Ei hätää, minulla on niistä kuvakaappaukset, jos väittävät, että eivät sensuroi. Pannaanpa tähän yksi niistä esimerkkinä.
https://ibb.co/sqpnspv

Kainuunkonkari

Itse libertaarina kavahdan ”äärioikeistolaisia” liikkeitä joiden nimessä on sana sosialismi.

Tyrsky

Maailman valtatahot näkevät kansallissosialismin uhkana omalle hegemonialleen. Kansallissosialismissa valta kuuluu kansalle (Valta Kuuluu Kansalle, tämä ei ole sattumaa).
Onko siis ihme miksi kansallissosialismia on valtatahojen toimesta parjattu? Samasta syystä sen piikkiin on laitettu historiallisia hirveyksiä. Se on edellyttänyt melkoista propagandapanosta, mutta valheet on pystytty paljastamaan. Ongelma on siinä, että suuri yleisö, ns. pullamössöväki ei jaksa kiinnostua totuuksista.
Älä kuitenkaan huolestu. Kun alkaa itsellä ja yhteiskunnalla mennä riittävän huonosti, porukka alkaa kiinnostua syistä ja siitä miten asiat saadaan kuntoon. Silloin aika on kypsä myös suuremmalle kannatukselle. Sitä en tiedä millä nimikkeellä ja minkälaisten tunnusten alla silloin toimitaan, mutta se onkin toisarvoista.

John Quiman

Mikään ideologia ei ole ratkaisu. Ei jokin vaikkapa itsestä uskottavalta kuulostava ihanuus toimi käytännössä. Ideologiat ovat kaikki suljettuja todellisuuksia, joilla ei ole kunnon yhteyttä oikeaan todellisuuteen. Osaavat esitellä teoriaa ja varmaan uskovat itsekin teorian tarkoittavan käytäntöä, mutta niin ei ole.

Jos vaikka joku uskoisi, että kansallissosialismissa valta kuuluu kansalle, niin eipä vaan tulisi kuulumaan. Se johtaisi diktaturiaan, jossa vain ideologialle uskollisilla on elintilaa.

Syyttäisivät ongelmista eli toimimattomuudesta vääräuskoisia, kuten vihervassusuvakit ja rokotefanaatikot nykyään.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Tomppa

Juuri näin. Kansallissosialismi on totalitaristinen yhteiskuntajärjestelmä, kuten kommunismikin, jossa tavallisilla kansalaisilla on vain rajoitetusti yksilönvapauksia valtioon nähden. Kuten Sinimustan Liikkeen puolueohjelmasta käy ilmi, yhteiskuntajärjestelmä pyrkii määrittämään kansalaisille esimerkiksi erilaisia kansalaisvelvollisuuksia fyysisestä kunnosta huolehtimisesta lähtien ja määrittämään, mitä kansalaiset saavat internetistä katsella ja kuunnella. Väistämättä tulee mieleen George Orwellin romaanin 1984 ajatuspoliisit ja pakolliset liikuntatuokiot teleruudun vahtiessa jokaista.
Välillä tuntuu siltä, että näille uuden sukupolven kansallissosialisteille ideologia on muuttunut jonkinlaiseksi uskonnoksi, joka tekee heidät sokeiksi ympäröivälle maailmalle. Heistä on tullut yhden asian fanaatikkoja, jotka uskovat sokeasti, että kansallissosialismi tulee nousemaan merkittäväksi yhteiskunnalliseksi liikkeeksi, vaikka tosiasiassa kansallissosialismilla on Suomessa vain alle prosentin kannatus. Sen Sinimustan Liikkeen kannattajakorttikeräys on osoittanut.
Ehdotankin seuraavaa yksinkertaista koetta kansallissosialisteille: Menkää yksin kyselemään esim. kauppakeskukseen eri ikäisiltä ihmisiltä, mitä heille tulee mieleen sanasta kansallissosialismi. Veikkaan, että yli 90% heistä sanoo, että heille tulee mieleen natsien hirmuhallinto ja että he eivät halua olla sen kanssa missään tekemisissä. Ja juuri tästä syystä kansallissosialismin valitseminen Sinimustan Liikkeen puolueprojektin ideologiseksi lähtökohdaksi on huonoin mahdollinen strateginen valinta.

Tyrsky

Kirjaroviot ovat vain muuttaneet luonnettansa. Ruotsissa Peppi poistettiin kirjastoista neek..ikuninkaan takia, enkä tällä tarkoita Kaarle Kustaata. Sateenkaari-ideologiaa edistetään televisiosta joka päivä.
”Menkää yksin kyselemään esim. kauppakeskukseen eri ikäisiltä ihmisiltä , mitä heille tulee mieleen sanasta kansallissosialismi.”
Pohjois-Koreassa saat 100%:n kannatuksen sikäläiselle järjestelmälle.
Demokraattinen prosessi ei anna suojaa massojen psykologista manipulointia vastaan – etkä kai sinäkään kuvittele Pohjois-Korean eli Korean demokraattisen tasavallan olevan erityisen demokraattinen.

Tomppa

Et taida ymmärtää lukemaasi lainkaan? En aio ryhtyä väittelemään kanssasi, kun älykkyysosamääräsi ei selvästikään riitä älylliseen debattiin. Nyt ymmärrän, miksi kannatat kansallissosialismia.

Tyrsky

Niin, et ala väittelemään ja tyydyt solvaamaan.
Peräänkuulutan terveitä arvoja, tervettä yhteiskuntaa, en tyranniaa. Jos se ei sinulle kelpaa, keskustelulle ei todellakaan jää sijaa.
Nykyinen järjestelmä on velkaorjuuteen perustuva valvontayhteiskunta – ja meno sen kuin pahenee.

Lieväasteinen

”Pohjois-Koreassa saat 100%:n kannatuksen sikäläiselle järjestelmälle.”

Tämä ei tarkoita, että 100 % oikeasti kannattaa. Mitä muuta he vastaisivat tai uskaltaisivat vastata? Ja miten kävisi Kimille, jos hän jäisi hetkeksi ilman vartijoita kansalaistensa käsiin? Veikkaan, että hänet revittäisiin heti kappaleiksi ja tuskin pelkästä palavasta rakkaudesta. Totalitaarisissa maissa ei ole sosiologiaa. Venäjälläkin 67 % virallisesti kannattaa, koska moni ei uskalla vastata muuta. Siitä huolimatta, 20 % siellä vastaa vastustavansa. Tämä tarkoittaa 28 miljoonaa venäläistä. Aika iso joukko uskaltaa olla siellä eri mieltä.

Tyrsky

Lievis, tietenkään eivät uskalla vastata mitä oikeasti ajattelevat. Meillä uskalletaan sanoa mitä ajatellaan, muttei uskalleta ajatella. On nielty mitä on syötetty, mitään ajattelematta kuka on syöttänyt ja miksi. Silläkin konstilla saadaan gallupeista hyvät prosentit.

Lieväasteinen

”Meillä uskalletaan sanoa mitä ajatellaan, muttei uskalleta ajatella.”

Tuo on erittäin hyvin sanottu.

Tyrsky

Koetapa käsittää asia siten, että puututaan ongelmien juurisyihin ja pistetään asiat kuntoon. Se on ratkaisu kaikkeen ja mitä käytännönläheisintä.
Epärehellisen, rahaa tyhjästä luovan järjestelmän tilalle perustetaan rehellinen, vastikkeellista rahaa työstä luova järjestelmä.
Siinä on homman ydin. Sen myötä vanha rikollinen järjestelmä puretaan. Koneiston terveet osaset otetaan hyötykäyttöön uudessa.
Ihmisystävällistä, tehokasta ja terveitä arvoja kunnioittavaa.

Kuvittelepa tilanne, jossa olet päästänyt kroppasi huonoon kuntoon ja tuumaillessasi kuntokuuria lääkärisi sanoisikin sinulle näin:
”Mikään ideologia ei ole ratkaisu. Ei jokin vaikkapa itsestä uskottavalta kuulostava ihanuus toimi käytännössä. Ideologiat ovat kaikki suljettuja todellisuuksia, joilla ei ole kunnon yhteyttä oikeaan todellisuuteen.”

Nationalisti

Eli siis, on ihan ok järjestää tapahtuma, johon valkoiset EIVÄT ole tervetulleita omassa kotimaassaan, kyseinen julkinen tilakin on pääsääntöisesti valkoisilta veronmaksajilta kerätyistä rahoista perustettu ja vastaavasti kun valkoiset suomalaiset haluavat järjestää oman lukupiirinsä, niin sitten käännetäänkin kaikki kivet ja yritetään jollain tekosyyllä estää tapahtuma, nämä kaksoisstandardit ovat todella läpinäkyviä.
Nyt, eikä koskaan pidä antaa periksi kulttuurimarxisteille!

Tyrsky

Kertovat toiminnastaan: ”Oodin tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.”
https://www.oodihelsinki.fi/tapahtumat/

Tuumailija

Verovaroista oodikin on rakennettu, se on julkinen rakennus siinä missä sen toimintaperiaatekin.
Oodikaan ei voi alkaa erottelemaan jonkun wannabe”tasa-arvo”valtuutetun käskytyksestä minkälaisia tilaisuuksia siellä saa järjestää, jos ne rikkovat yhdenvertaisuuslakia. Oikeassa maailmassa tällainen ”virkamies” joutuisi virkavastuuseen rikkeestä ja pois virasta.
Lakia rikotaan siinä, jos annetaan ja tuetaan verovaroin tapahtumaa johon ei pääse kuin kakanväriset ja taasen kielletään tapahtuma johon on tervetulleita suomalaiset.
Jos tämä ei ole groteskia kaksoisstandardin käyttöä, niin mikä sitten?