Kotimaa Kulttuuri Yhteistyössä

Kielletyt Kirjat julkaisi Akateemisen Karjala-Seuran ensimmäisen teoksen sen 100-vuotisjulkaisuvuonna – ”Ryssästä saa puhua vain hammasta purren”

Kuva: Kielletyt Kirjat.

Kielletyt Kirjat julkaisi Akateemisen Karjala-Seuran ensimmäisen julkaisun ”Ryssästä saa puhua vain hammasta purren” sen 100-vuotisjuhlavuotena. Teos on ollut täysin kiven alla jo ties kuinka pitkään, mutta nyt siihen on tullut muutos.

Kirjakaupan sivuilla teoksesta kerrotaan seuraavasti:

”Akateeminen Karjala-Seura (AKS) oli vuosina 1922–1944 toiminut ylioppilasjärjestö, jonka lippuvalassa vannottiin Suomen kansallisen heräämisen ja Suur-Suomen puolesta. Yksi Akateemisen Karjala-Seuran tunnetuimmista julkaisuista oli heti sen perustamisvuonna 1922 julkaistu ”Ryssästä saa puhua vain hammasta purren”.

Suurimman osan pamfletin sivumäärästä käyttävä johdanto-osa käsittelee isovihan ajan raakuuksia. Teksti on kuvaus siitä, miten Pohjanmaalla oltiin valmiit ”viimeiseen veripisaraan saakka puolustamaan isänmaataan, omaa kotikontuansa, vaimojansa ja lapsiaan”. Johdanto-osion jälkeen on vuorossa nimimerkin V.V. kirjoittama, ytimekkäästi nimetty artikkeli ”Ryssä”, jossa kerrotaan venäläisten sotilaiden teoista siviiliväestöä kohtaan Itä-Preussissa ensimmäisen maailmansodan aikana. Pamfletin varsinainen pääasia tulee näiden historiallisten johdatusten jälkeen otsikolla ”Suomen itsenäisyyden peruskivi”. Tekstin kirjoittaneen nimimerkin V.R.V. takaa löytyy Reino Vähäkallio (13.8.1899 – 17.9.1980), joka oli suomalainen agronomi, maanviljelijä, heimosoturi ja yksi Akateemisen Karjala-Seuran kolmesta perustajasta.”

Voit ostaa jälleen ajankohtaista teosta vaivattomaan 10 euron hintaan suoraan tästä: https://www.kielletytkirjat.com/product/ryssasta-saa-puhua-vain-hammasta-purren/

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Harri

No nyt on ajankohtainen teos sadan vuoden takaa! Tällaisen kulttuurityön tekijöitä tukee enemmän kuin mielellään, eli tilaus lähtee vetämään aivan juuri.

Maila Laukas

Nykyään uhka on myös kemut, joten kirjasta voisi tehdä päivitetyn version.

Ilkka Forsten

” Hottentoteista saa puhua vain hammasta purren.” Tasapuolisuuden vuoksi on julkaistava myöskin juutinraumalainen painos, ” Palestiinalaisista saa puhua vain ” hamasta ” purren.

patton

AKS:n joutuminen kielletyksi järjestöksi johtui ensisijaisesti omista kommunisteistamme, ei Stalinista tai Zdanovista. Nykyinen kokoomus kieltäisi sen myös välittömästi, niin kauas on menty todellisesta isänmaallisuudesta globalisaatioon!

Ilmari

El johtunut vaan Neuvostoliitto vaati sen lakkauttamista rauhansopimuksen nojalla.

patton

Mikäli tarkoitat Pariisin rauhansopimusta niin kotikommunistimme olivat jo silloin vaikuttaneet rauhanopposition kanssa. 1944 rauhansopimusta ei ollut vaan sota jatkui!

Piikkilampaat

Isänmaallisuuteen ei kuulu mikään ryssien puolustelu eikä ihannointi. Jos ihminen tuntee hiukankin myötätuntoa ryssiä kohtaan hän on silloin sama punikki mikä historissa, eli tämän maan saastaa. Ryssien sota suomea kohtaan oli sama mitä nyt ovat käymässä ukrainaa kohtaan, terroristinen raakalaismainen hyökkäys.

Ilkka Forsten

Talvisota 1939 – 40 oli terroristinen hyökkäys suomea kohtaan. Jatkosota ei sitten enää ollutkaan koska me lähdimme kohti itää.

patton

Niin oli ja tuntuu siltä, että piikitetty lammas näkee meissä jokaisessa ryssän kätyrin, varmasti myös Viking Divisioonan sankareissa koska taistelivat Venäjällä!

Ehkä sitten...

Kai minä sitten olen rysän kätyri Pitänee lopettaa yritystoimita ja antaa lopputilit työmiehille. Minä kun ajattelen hyvää Venäläisten kanssa käytävästä kaupasta. Ja minulle ne ovat luotettavia asiakkaita.

Kansalaisen verkkokauppa