Kotimaa Politiikka

Lähes kolmasosa äänioikeutetuista käynyt äänestämässä ennakkoon

Kuva: Nina Metsälä.

27.3.2023 | STT

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on jatkunut vilkkaana. Maanantai-iltaan mennessä vaaliuurnilla oli käynyt 31,1 prosenttia kotimaan äänioikeutetuista.

Ääniä oli iltakahdeksan aikaan annettu yhteensä noin 1,3 miljoonaa. Naiset ovat äänestäneet aktiivisemmin kuin miehet.

Ennakkoäänestys on ollut vilkkainta Lapissa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Manner-Suomen matalin äänestysprosentti oli Uudenmaan vaalipiirissä.

Äänestysaktiivisuus oli edelleen korkeampi kuin viime eduskuntavaaleissa vastaavaan aikaan. Neljä vuotta sitten äänestysaktiivisuus oli ennakkoäänestyksen kuudennen päivän jälkeen runsaat 28 prosenttia.

Ennakkoon voi äänestää vielä tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on tämän viikon sunnuntaina 2.4.

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Vähän ihmetyttää tämä into tehdä vaalikeskusteluja monella ulkomaisella kielelllä, jopa somaliksi. Onko joku todella sitä mieltä että ihmiset jotka eivät ymmärrä edes suomea ovat päteviä vaikuttamaan suomen politiikkaan, ainakaan suomen eduksi. Ehkä tarkoitus onkin että eivät ymmärrä mutta voivat silti vaikuttaa. Vihervasemmiston märkä uni. Koskahan suomessa päästään tästä itsetuhoisuudesta.

Sitten vielä YLE:n mukaan. Torniossa ruotsin kielen opiskelu kiinnostaa muuta maata enemmän. Mistä näitä toimittajia riittää. Jos suomella olisi Nepalin kanssa maaraja ja lähes yhteinen kaupunki rajalla niin saattaisi Nepalin kieli kiinnostaa enemmän. Ei käytetä yhtään tilaisuutta käyttämättä jos voidaan kehaista ruotsin kielen tärkeyttä suomelle. Bisnes kyllä hoituu englanniksikin mutta se on tietysti sivuseikka, vai mitä RKP.

Ilkka

Minua se ei oikeastaan ihmetytä, sillä elämme valtiossa joka laittaa valkoposkihanhille pellon laitaan ilmoituksia joissa lukee, ei saa syödä isännän viljoja. Tai kun Helsingin laivarantaan on laitettava somalin kielellä kyltti että veteen voi hukkua. Älä hyppää kaiteen toiselle puolelle. Kun muuttolinnut osaavat lukea ja somalit tarvitsevat huomautuksen veden vaarallisuudesta, ollaan niin tumpelon yhteiskunnan keskellä että hävettää. Mutta tätähän on haluttu, kansa joka ei osaa itse ajatella mitään on helppo hallittava. Katsotaan nyt nämä vaalit läpi, ja arvioidaan sitten uudelleen nämäkin asiat.