Kotimaa Maahanmuutto Rikos

Luvaton rajanylitys sekä väärennys Kaakkois-Suomen rajavartiostossa

Suomen ja Venäjän raja (Paljakka), Kuusamo. Kuva: Wikimedia Commons.

Venäjän rajalla on havaittu kaksi laitonta tapausta. Venäläiskaksikko ylitti laittomasti rajan Etelä-Karjalassa ja yksi venäläismies on esittänyt väärennettyä oleskelulupakorttia.

Kaksi ulkomaalaista henkilöä käveli laittomasti rajan yli Suomeen Suokumaalla

Kaakkois-Suomen rajavartiosto havaitsi maanantaiaamuna 10.7.2023 kahden henkilön luvattoman rajanylityksen Venäjältä Suomeen Etelä-Karjalassa Suokumaanjärven pohjoispuolella. Henkilöt on otettu kiinni ja rajavartiosto on aloittanut tapauksen johdosta esitutkinnan epäillyistä valtionrajarikoksista. Henkilöt ovat hakeneet Suomesta turvapaikkaa.

Venäläismies yritti Suomeen pääsyä väärällä Puolan oleskelulupakortilla

Venäläisen miehen epäillään syyllistyneen viime sunnuntaina väärennykseen Vaalimaan rajanylityspaikalla. Henkilön maahantulotarkastuksessa esittämä Puolan myöntämä oleskelulupakortti herätti rajatarkastajan epäilykset ja kortille päätettiin tehdä tarkempi asiakirjatutkinta. Asiakirjatutkinnassa henkilön esittämä oleskelulupakortti todettiin vääräksi. Esitutkinnassa henkilö kertoi maksaneensa väärästä kortista 1600€. Esitutkinnan aikana selvisi, että henkilön Suomessa asuva tuttava on toimittanut väärän oleskelulupakortin Venäjälle. Kaakkois-Suomen rajavartiosto tutkii Suomessa asuvan henkilön mahdollista syyllistymistä laittoman maahantulon järjestämiseen.

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jarno Tuominen

oho ja länsirajalta lompsitaan,muina miehinä sankoin joukoin,ilman mitään tarkastusta hakemaan ylläpitoa loppuelämäksi.mutta eihän se ole uutinen verrattuna pariin itärajan tulokkaaseen.

Kauko Aalto

Loppu hyvin kaikki hyvin, elinikäinen syöttökaukalo on taattu.

Toni Lajos

Hyvin selvisi rajavartiosasto kahden luvattoman rajanylittäjän tapauksessa…..mutta…mutta, entäs kun tulee kolme? satatuhatta….

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa