Eurooppa Politiikka

Magdalena Andersson Ruotsin pääministeriksi (taas)

Kuva: Pixabay/Unif

Hänet nimitettiin jo kerran pääministeriksi viime viikolla, mutta erosi seitsemän tuntia myöhemmin.

Ruotsin Magdalena Andersson nimitettiin maanantaina pääministeriksi jo toisen kerran viiden päivän sisällä, kun lainsäätäjät hyväksyivät hänen suunnitelmansa johtaa yksipuolueista sosiaalidemokraattista hallitusta.

Andersson nimitettiin ensimmäisen kerran viime keskiviikkona – kun hän aikoi johtaa kahden puolueen koalitiota vihreiden kanssa – mutta erosi vain seitsemän tuntia myöhemmin sen jälkeen, kun hän ei saanut parlamentaarista tukea budjetilleen ja vihreät reagoivat tähän eroamalla hallituksesta.

Andersson voitti niukasti maanantain äänestyksen. Hänen pysäyttämiseen olisi tarvittu enemmistö 175 äänestä, ja loppujen lopuksi 173 ruotsalaista lainsäätäjää vastusti häntä. Äänestys oli ensimmäinen askel strategiassa, jonka Andersson toivoo johtavan voittoon ensi syyskuussa järjestettävissä kansallisissa vaaleissa.

Anderssonin vaikeudet tulevat jatkumaan

Yksipuoluehallituksen johtajana hän pyrkii nyt solmimaan sopimuksia asiakohtaisesti erilaisten liittolaisten kanssa – mukaan lukien häntä pääministerinä tukeneet vihreät, vasemmisto- ja keskustapuolueet – sen sijaan, että hän pyrkisi sopimaan laajoista strategioista näiden puolueiden kanssa, kuten hänen edeltäjänsä ja puoluetoverinsa Stefan Löfven yritti tehdä.

Mutta se ei tule olemaan helppoa. Sotkuinen prosessi, joka johti Anderssonin nimittämiseen ja eroamiseen pääministerin tehtävästä samana päivänä, heijasteli sitä, miten vaikeaa hänellä on ollut yhdistää liittolaisia poliittisen asialistansa taakse.

Esimerkiksi Ruotsin vihreät ja keskusta ovat kiistelleet toistuvasti ympäristönsuojelusta, kun taas keskustalla ja vasemmistopuolueella on radikaalisti erilaiset näkemykset hyvinvointimenoista.

Lähde: Politico

18 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Anderssonit tuntuvat olevan kiusana molemmin puolin rajaa. Ruotsi on kuitenkin vähän edellä meitä, koska sikäläinen setä joka ei ole täti, mutta olettaa olevansa sitä pääsi ihan hallitukseen asti. Jään mielenkiinnolla odottamaan, koska meillä tapajulassa nostetaan vastaava LGBTQ + – She He persoona vaikuttajaksi Haaviston rinnalle ?

John Quiman

Eiköhän tuo puute korjata piankin. Voisi sitten laittaa paremmaksi ja nostaa ministeriksi yksi edustaja kaikista ”seksuaalivähemmistöistä”. Olisi Suomi taas jossain kyseenalaisessa tilastossa ykkösenä.

Lieväasteinen

Mielenkiintoista. Mikäli pitäisin itseäni vaikka Napoleonina, alienina tai kiinalaisena, saisin ilmeisesti vakavan personallisuushäiriön tai vielä kovemman diagnoosin ja minut passitettaisiin hoitoon. Mutta kun mies luulee olevansa nainen tai päinvastoin, sitä pidetään täysin normaalina, ja Ruotsissa pääsee jopa hallitukseen ministeriksi. Missä on ero ja raja? Miksi toiset tapaukset normaalistetaan ja toisia, samankaltaisilta vaikuttavia tapauksia ei? Ymmärrän, että olen kai liian tyhmä tajuamaan noita juttuja, mutta on ehkä vielä oikeus esittää kysymyksiä. Voisiko jokin edistyksellinen ihminen selittää, miksi ja missä olen väärässä?

Historix

Andersson mainitsi ensimmäisellä nimityskerralla erääksi kärkihankkeekseen jengirikollisuuden vähentämisen. Tavoitehan on mitä kannatettavin, mutta mitä hän tarjoaa keinoiksi: eriarvoisuuden vähentämistä!
Ruotsi on syytänyt valtavat rahamäärät eriarvoisuuden vähentämiseen ja tulos on mikä on. Nyt uusi pääministeri aikoo jatkaa tuloksetonta rahanhaaskausta. Ei Ruotsilla ole enää tulevaisuutta, se on yhteiskuntana liian rikki, sen kansa on henkisesti liian rikki. Ja sama on tapahtunut myös Suomelle ja suomalaisille.

John Quiman

Eheyttämiseen toimisi kansallismielisyyden voimistaminen. Se johtaisi maahanmuuttopolitiikan rajuun muutokseen ja ”siirtolaisten” massapalautuksiin kotimaihinsa, pois elättijonoista.

Tähän ei tuo hallitus kykene.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Sinä minä hän, me te he, tämä tuo se, ja minä juon ne. Sitten pystyn mihin tahansa.

Ilkka Forsten

Ihan muutama päivä sitten ESS kirjoitti tästä asiasta artikkelin, ja siinähän siunailtiin ruotsin nykytilaa, muistettiin sanoa että maahanmuuttoa on ollut runsaasti ja ongelmat voivat johtua myöskin tästä yhtälöstä..Toistaiseksi hyvin sanottu mutta ei liian hyvin, koska perään tuli maininta, ” meidän tulee muistaa että myöskin suomalaisten siirtolaisten osuus on huomattava ruotsin nykykehityksessä.” Eli, asia kääntyikin muotoon suomalaiset tuottavat ruotsin ongelmat lukuisalla maahanmuutollaan ja heikoilla sosiaalisilla taidoilla.

Tämä voisi pitää jopa paikkansa jos suomalaisten etunimet kirjoitettaisiin muodossa Abdirahim, Aziz, Abdullah tai Mohamad, mutta koska näin ei ole, paitsi Espoossa ja Vantaalla tätä nykyä, näkisin että ESS kirjoitus syyllisti erään toisen etnisen ryhmän ilman perusteita. Emme toki ylläty tästäkään, koska tiedämme ettei suomalaisuus voi olla koskaan mitään positiivista, paitsi HIV positiivista eräiltä osin.

NMT HIV ja BMW oli pistämätön yhtälö takavuosina, siis paljon ennen kuin muhamad laskeutui Mogadishun koneesta sandaalit läpsyen, ja julisti erittäin hyvällä suomen kielellä Aittis ola huorra, sina rassisti.

John Quiman

Suomalaiset menivät töihin, sopeutuivat helposti, eivätkä olleet rikostilastoissa ruotsalaisia pahempia (lukuunottamatta eräitä seurueita), eivätkä olleet sossunkaan asiakkaita ruotsalaisia tavallisemmin.

Ruotsi hyötyi suomalaisista alusta lähtien.

Ilkka Forsten

Mistä tulisi se valistaja, joka sanoisi että niin pitkään kun ette uskalla äänestää mitään muuta puoluetta kuin demareita, ette tule selviämään yhdestäkään ongelmasta jolla on tumma hipiä ? Ymmärrän toki että koronavirus on syy kaikkeen, niinhän se on meilläkin. ” Pakolaisen ” käsityskyvyn suistuminen silkkaan anarkiaan, johtuu koronasta, siellä korona vei kaikki mahdollisuudet harrastaa ja jäljelle jäi ainoastaan rikollisuus.

Tämä ei kuitenkaan korreloi kantaväestöön, jolloin saan syyn epäillä ettei korona sittenkään tuota ongelmarypästä vaan ihan joku muu asia, Siitä ei tietenkään saa puhua sillä vihapuhe on ankarasti sanktioitua siitäkin huolimata, ettei sitä ole laissa sen paremmin määritelty

Emme saa myöskään maalittaa, sillä vihaisena tulisimme kenties käyttäneeksi väärää ilmaisumuotoa, joka loukkaa herkkää kansan osaa ja altistaa herkän kansan osan yhä suuremassa määrin rikolliselle polulle. Mitä siis jää jäljelle keinovalikoiman suhteen ? Pitää äänestää demareita, ja laulaa internationaali päälle mutta rukouskutsun sävelasteikossa mieluita neljästi päivässä. Näin vältymme ongelmilta joita nihkeä rasismi tuottaa, eikä värittynyt kansanryhmä tunne ahdistusta. Mikäli yhä ilmenee vaikeuksia, on päädyttävä anonyymiin hautaamiseen kuten erään piirtäjän kohdalla on käynyt. Fatwan pelko on herran alku, näinhän se muinainen kansanviisaus taisi kertoa vai sotkenko nyt kaksi kulttuuria toisiinsa ?

Kata

Kyllähän Ruotsilla ympäristösiivous olisi tarpeen.Mitä pikimmin.
Vaikka tuskin se enää koskaan on se dugamladufria…

Lieväasteinen

Totta. Jonkin sortin deratisaatio olisi tarpeen.

John Quiman

Niin, paluu todellisuuteen olisi paikallaan. On vaan niin vaikeaa monille, kun eivät tiedä mitä todellisuus tarkoittaa, koska ovat kasvaneet elämään ideologisessa epätodellisuudessa.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
John Quiman

Joutuisivat siivoamaan maasta pois elättiulkomaalaiset, joten ainakin näillä näkymillä se jää tekemättä. Vähin mitä voivat tehdä, on palauttaa kotimaihinsa kaikki sopeutumattomat ja sossun piikkiin elävät ”siirtolaiset”.

Sitten saattaisi Ruotsi palauttaa ruotsalaisuuden ja tervehtyä. Aika iso projekti, mutta olipa tuo ”siirtolaisten” vastaanottokin iso projekti.

vesku

Katselin 70-80 luvun taitteessa,,,Tukholmassa, Hötorgin ja Östermalm hallien ja torien toimintaa, kepapin tuloa sekä liikehdintää,,,,aavistin jotain,,,ei ole aikoihin tullut mieleen mennä esim. turistina Tukholmaan,,,,yli 24 vuotta riitti RUOTSIN Laivoilla,,,kokkina,,,muuten oli hauskaa ja hellan alusta lisukkeineen kunnossa,,,,janojuomineen,,,

Kata

Juu,90-luvun alussa haimme taksia laivalle Sergelin torilta…tuota…päädyimme junaan ja löysimme itsemme Ropstenista jossa mummo ystävällisesti saattoi meidät toiseen junaan ja jopa löytyi myös Viking-line laivakin…juuri ja juuri! 😀 Mutta taksi jäi ottamatta…

Tolppa

Olennaisinta lienee ettei hänenkään kaudella ruotsalaisten sisäiset asiat tule etenemään ruotsalaisten näkemysten mukaisesti parempaan suuntaan.
Samaa teatteria jatketaan ja puhuvat päät eivät myönnä minkään ei johtuvan mistään mitä ei saa sanoa.

jep

Pitihän sinne Ruotsin hallitukseen saada toki mukaan muodin mukainen kiintiötranssendenttisexuelle.

Ilkka Forsten

Selvemmin ilmaistuna mekkoeinari.

Tagit