Kotimaa Uutiset

Meritaisteluharjoitus Viola 22:ssa harjoitellaan yhteisoperaatioita

Rajavartiolaitoksen Super Puma H215 -helikopteri (OH-HVP). Kuva: Wikimedia Commons.

Merivoimien esikunnan johtama meritaisteluharjoitus Viola 22 järjestetään 27.5. – 3.6.2022. Harjoitustoiminta keskittyy rannikkojoukkojen osalta läntisen Uudenmaan rannikkoalueille ja saaristoon sekä laivastojoukkojen osalta Saaristomerelle, kerrotaan Merivoimien julkaisemassa tiedotteessa.

Meritaisteluharjoitus Viola 22 on Merivoimien kevään pääsotaharjoitus. Harjoituksessa arvioidaan saapumiserien 2/21 ja 1/22 kesäkuussa kotiutuvien varusmiesten osaaminen joukkokokoonpanoissa.

Harjoituksessa toteutetaan yhteisoperaatio, jossa laivastojoukot harjoittelevat operatiivisia tehtäviään, kuten ohjustulenkäyttöä, miinoittamista, miinanetsintää ja meriliikenteen suojaamista. Rannikkojoukot harjoittelevat taistelua, ml. maahanlaskun ja maihinnousun torjuntaa sekä alueiden haltuunottoa rannikon olosuhteissa.

Harjoitukseen osallistuu useita alusyksiköitä (taistelualukset, tukialukset, komentoveneet) Merivoimista ja Rajavartiolaitoksesta. Lisäksi mukana on helikopteriyksiköitä Utin jääkärirykmentistä ja Ilmavoimat toteuttaa lentoja eteläisessä Suomessa ja Saaristomerellä. Osallistuvien varusmiesten, reserviläisten ja palkatun henkilöstön kokonaisvahvuus on yli 2000 henkilöä. Harjoituksen johtaa Merivoimien operaatiopäällikkö, kommodori Juhapekka Rautava.

 

Merivoimat

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Piri

Nyt on sotahulluilla kissanpäivät, rahaa on ja saa leikkiä sotaleluilla mielen määrin. Nyt tytötkin saa luvallisesti nakata nuket ja barbit nurkaan ja leikkiä panssarivaunuilla, niinkuin feministien mukaan oikeasti haluaisivatkin.

Kansalaisen verkkokauppa