Eurooppa Politiikka Talous Uutiset

Moskovan pörssi avautui

Pixabay

Velkakirjojen myynti käynnistyi Moskovan pörssissä viime maanantaina, ja suurimpien yhtiöiden osakekauppa aukesi torstaina.  Moskovan pörssi sulkeutui kuukausi sitten Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja Venäjälle asetettujen talouspakotteiden aiheutettua pörssiromahduksen.

Torstaina osakekauppa alkoi kurssinousulla ja MOEX-indeksi nousi 4%. Seuraavana päivänä kurssit  suuntasivat alaspäin. Talousasiantuntijoiden mukaan Moskovan pörssin kurssiliikkeisiin tulee suhtautua varauksella.

Ulkomaalaisten sijoittajien kaupankäynti on estetty kuun vaihteeseen saakka, ja mahdollisesti Venäjän ruplien vaihto länsimaisiin valuuttoihin on huhtikuussa yhä estetty.

Ulkomaisten sijoittajien uskotaan tämän vuoksi vähentävän kaupankäyntiä Moskovan pörssissä.

Lähde Nordea

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Anna mun kaikki kestää

Koskahan totuus tulee julki? Venäjä ei ollut se valtio joka hyökkäsi Ukrinaan. Ne olivat Donbass ja Luhans.

Mutta asiaan… Nyt kun pörssi on auennut niin lännessä tunnetaan suurta pepukipuilua kun pörssi ei syösynytkään nolliin. Eikä ruplan arvo laskenut nolliin. Ruplaa kannattelee kultakanta johon painettujen setelien määtä on sidottu. Näin rahalla on aina arvo ja inflaatio on pieni. Toisin kuin mikki-hiiriraholla nimeltä euro ja dollari.

Tyhmimmät ihmiset sanoat että arvonmuodostus ei olisi todenmukaista. Ai jaa… Ja läntisillä pörsseilläkö se olisi? Että niiden arvonmuodostu perustuu liikevaihtoon ja kasvuu eikä johonkin ”tuotto-odotukseen”?

Ampukaa alemmas

Ilkka Forsten

Ei voi, loppui säätövara tähtäimestä.

John Quiman

Pössissä myytiin vain reilun 30 yrityksen osakkeita. Valtio oli kehottanut isoja firmoja ja varakkaita henkilöitä ostelemaan niitä osakkeita ja valtio lupasi myös itse ostella niitä osakkeita.

Kyseessä ei ollut lainkaan normaali osakekauppa. Siksi siellä pörssi nousi.

Ruplan arvo on tippunut reippaasti, eikä siihen nuo uskomasi tekijät ole vaikuttaneet mitenkään. Eivät ne vaikuttaneet Moskovan pörssiinkään mitenkään. Jos pörssi olisi avattu normaalisti, sitten olisi pörssi rojahtanut. Siksipä eivät uskaltaneet avata normaalisti.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
John Quiman

Kyllä Venäjä oli se hyökkääjä ja Venäjä on myös tosiasiallinen Donbasin hallitsija ja kyseisen konfliktin puuhamies. Venäjän kalusto, venäläiset sotilaat, venäläinen sodanjohto ja Putin on kertonut Venäjän ryhtyneen ”erikoisoperaatioon” Ukrainassa jne. Miten ei muka olisi Venäjä.

P.S. Luhansk on Donbasin osa, joten et voi sanoa, että Donbas ja Luhansk tekivät jotain.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Nyt kun puttelin sotaretki on mennyt reisille, hän kertoilee sikäläisessä mediassa ettei alunperinkään ollut tarkoitus valloittaa Kiovaa tai Harkovaa. Oltiin vaan pelastamassa itäiset osat Ukrainasta. No niin varmaan. Jos kyse olisi pelkästään siitä tavoitteesta, miksi tultiin Valko-Venäjän puolelta rajan yli, ja miksi ylipäätään rynnättiin kuin sokea kana kohti länttä ? Tässä tule pikapuoliin hetki kun liittoutuneet jälleen juhlivat voittoa ” nassesedistä, ” mutta tänä vuonna putteli ei juhli sitä muiden kanssa, koska ei ole asiaa länteen, ja tämä yritetään nyt korjata valtaamalla joku mikä eteen sattuu, että voidaan punaisella torilla taas esitellä venäjän mahtavan asevoiman suurin komentaja, voitokas tsaari putin. ”Nasset ” on tuhottu, venäjän pelastettu, uhraukset ei olleet turhia, ja minua saa äänestää jatkossakin johtamaan pas****avaltiota koska olen kommunisti ja rehellinen sellainen. Muistakaa miten ihanaa teillä oli Stalinin aikaan, saitte limppua ja vodkaa, sehän riittää tälläkin kerralla, paitsi että nyt ei olekaan limppua, sillä tarjoamme venäläisen hampurilaisen. Kaksi leipäkorttia joiden välissä on lihakortti. Nami nami…

John Quiman

Puttelihan ei tule koskaan kertomaan totuutta ”erikoisoperaatiostaan”.

Tulipa mieleen kysäistä, jos nyt kehtaisin, että mistä sait mieleesi tuon Putteli-sanan. Minä keksin käyttää sitä kiusallani 2014, kun Venäjä valloitti Krimin. Silloin oli (muistaakseni) Hesarilla mahdollisuus kirjoitella kommentteja ja kyllähän niitä kirjoiteltiinkin. On tuon saman voinut joku toinenkin keksiä. Ei se kuitenkaan niin suuri neronleimaus ollut. Johdatin sen väännöksenä tutteli-sanasta, koska se sopi mielestäni pilkkaamaan sopivasti. En tosin käyttänyt sitä sen aikaisen kiivaan keskustelun jälkeen, koska Putteli ei ollut pitkiin aikoihin niin tapetilla.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Joku ei täsmää

Jännä juttu miten venäläisiä sotilaita on ympäri Ukrainaa ja se ei vaan muka hyökännyt sinne. Ukrainalaisia sotilaita ei löydy sotimassa Venäjällä eikä Ukraina tehnyt liikekannallepanoa ennen venäläisten hyökkäystä Ukrainaan. Venäläiset uskovat selvästi joulupukkiin.

Uusimmat uutiset