Kolumnit Kotimaa

Olkaa hiljaa tai huutakaa kovempaa

Kuva, Suomi Herää

HILJAA! Huutaa päättäjä, jonka olette valinneet päättämään puolestanne, kun vaaditte oikeuksianne.

Minä sanon että HUUTAKAA KOVEMPAA! Heidän korvansa ovat suljetut teidän äänellenne, he kuulevat vain oman tyhjän ja merkityksettömän jargoninsa. Heillä ei ole mitään halua toimia teidän toiveidenne mukaisesti, he tekevät politiikkaa vain kukin itseään varten. He ovat vuosikymmeniä järjestäneet työtä puoluetovereilleen ja paisuttaneet Suomeen valtavan virkamieskoneiston, joka elää vain itseään varten. He odottavat oman uransa politiikassa jatkuvan, koska te uskotte heidän katteettomia lupauksiaan. Kun he pääsevät riittävän hyvään asemaan, he odottavat saavansa sen päätteeksi jonkun mukavan viran, jossa tienaa hyvin tekemättä yhtään mitään.

Te ajattelette olevanne fiksuja, kun valitsette jonkun uuden päättäjän, ja luulette hänen olevan parempi – politiikassa ryvettymätön. Ette kuitenkaan ole riittävän rohkea tekemään valintaa vuosikymmen toisensa perään vallassa olleiden puolueiden ulkopuolelta. Mielestänne äänenne voi mennä hukkaan, jos toimitte siten. Kerron teille, että äänenne ei mene hukkaan. Se menee sen saman puoluekoneiston ja niiden entisten korruptoituneiden rahan- ja vallanhimoisten tovereiden hyväksi. Koska ette olleetkaan fiksuja, yllätytte miten pian se uusi päättäjäkin pettää teidät. Koska hän on päässyt asemaan, jonka pystyy säilyttämään vain sen oman puoluekoneistonsa avulla. Te luulette, että hän säilyttää sen teidän avullanne.

Pian on taas aika äänestää, valita nämä samat tyhjänpuhujat, ehkä hieman eri järjestyksessä jälleen ”päättämään” teille tärkeistä asioista. Uskotteko rakkaat kansalaiset, että heidän korupuheensa ja ”kuuntelunsa” vaalitoreilla on aitoa halua toteuttaa toiveitanne? Jäättekö odottamaan innolla parempaa elämää, koulutusta, työtä, eläkettä, terveyspalveluita, lastenne oikeuksien toteutumista, vastineita sille rahalle jonka maksatte monenlaisina veroina ja maksuina? Vain jotta voitte pian todeta, että sitä ei tullut, rahanne ja oikeutenne lapioidaan muille maille ja kansoille sekä tovereille ja kavereille. Poliitikko, jonka sanoihin luotitte, vastaa teille, kun kyselette lupausten perään: ”HILJAA!”

Suomalainen on sellainen, joka ei valita eikä vaadi. Suomalainen tyytyy osaansa ja yrittää parhaansa mukaan selviytyä. Suomalainen ajattelee aina ensin, että mitä muut ajattelevat. Suomalainen ei kehtaa olla röyhkeä, suomalainen on nöyrä. Suomalainen uhoaa netissä, ottaa keskikaljaa ja lähtee baariin uhoamaan. Aamulla suomalainen on taas hiljaa.

28 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Pohjoismaista Suomessa on kaikkein matalin äänestys-%. Miksiköhän?

Ruotsissa ja EU on vinkunut Ruotsidemokraattien vaalimenestyksen olevan ”uhka demokratialle”?! Kun parlamenntivaaleissa tai presidentin vastaavissa äänestäjät valitsevan ”väärän” vaalivoittajan. Silloin sanotaan globalistien suula, että ”demokratia on kriisissä”!

EU on päättänyt leikata Unkarin tukia 70%, koska sen mielestä presidentti Viktor Orbanin hallinto on ”epädemiokraattinen”. EU on ITSE totalitäristinen valtakeskittymä, jonka kaikki EU:n harjoitettavan politiikan päättävät vaaleilla valitsemattomat byrokraatien armeija. Eikä enää tämäkään riitä, sillä kaikki länsimaalaisten valtioiden pääministerit hallituksineen eivät edusta omia kansojaan (”äänestäjiään”). Vaan HE kaikki ovat WEF:n palkkalistoilla olevia käsinukkeja, jotka toteuttavat tunnontarkasti ”The Great Reset” -ohjelmaa. Ja kaikki puheet, joita he p8uhuvat eivät ole heidän omiaan vaan WEF:n Klaus Schwabin. Ja tuo ”nukkemestari” on kuin vatsastapuhuja, joka luo illuusion siitä, että perin ”eloisa” ja ”älykäs” nukke ”toteuttaa itseään” vaalikarjan edessä!

Mutta vain kulloisetkin örveltämiset ovat heidän omiaan!

Kata

Totta, Joekin möykkää että demokratia on kriisissä mutta ei osaa pois podiumilta ilman apua.Sellaiset johtajat siellä ja täällä…kaikkialla.
Melko syvällä uidaan ”riisissä”.

Rudi

Orbanin hallinto on EU:n mielestä epädemokraattinen koska siellä ei ole vasemmisto vallassa. Unkarilaisten enemmistön mielestä taas Orbanin hallinto on hyvä ja laittaa unkarilaisten edun ensimmäiseksi, ja sehän ei epädemokraattiselle komissiolle käy.

jukka

Ei laita unkarilaisten etua ensisijalle, ja ei ole oikeistolainen vaan populistinen.

John Quiman

Ihan sama miksi haluat nimittää. Sillä on kansan tuki, joten EU ja Sanna voivat pitää turpavärkkinsä kiinni ja hyväksyä demokraattiset tulokset, eikä alkaa diktaattorimaisesti vaatia, että pitää toimia EU:n ja Sannan haluamalla tavalla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Känkkä

Julkisen sektorin sisälle on kehittynyt uusi virkamiesaateli, jossa virat ja nimitykset käytännössä perityvät. Ainoa keino asian korjaamiseksi olisi purkaa valtava koneisto ja pistää 2/3 osaa porukasta pihalle. Jäljelle jäääneiden olisi myös vaikea peitellä osaamattomuuttaan, kun ei olisi niin paljon selkiä, joiden taakse piiloutua.
Ikuinen konsensuspolitiikka on osoittautunut täysin toimimattomaksi. Se tulee yksinkertaiseksi liian kalliiksi ja asiat jäävät hoitamatta ja ratkaisematta vuosikymmeniksi. Suomalaisten helmasynti ovat ahneus ja kateus, arvoja, joilla on mahdotonta johtaa tai rakentaa mitään kestävää. Jokainen on ihan liian helposti ostettavissa.

Puolueeton

Hyviä ohjeita suomalaisille, jotka ovat Euroopan älykkäintä väkeä, mutta omaavat skitrofenisia piirteitä, mikä estää tervettä ajattelua. Puolueella ei ole merkitystä, mutta puolueen ehdokkailla on sitäkin enemmän. Niistä pitäisi löytää puoluekurista välittämättömia kriittisiä kansalaisten etuja ajavia ehdokkaita suuri joukko pelastaan Suomen nykypolitiikan pyörteistä.

Ihmettelyä

Mihin puolueeseen mahtaa kuulua tämä mystiikan mestari, Ukko Ylijumalan luoma Moktar?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17570667/maahanmmuutto-2015-ja-moktar-piste-guptan-synty#comment-116580814

ike

Tussa kirjoituksessahan se nyt tuli ilmi miksi suomessa on niin ylisuuri julkinen sektori ja suuri korruptio. Sanottiin että suomessa ei ole korruptiota. No ei ole jos sana määritellään uudestaan kuten vihervasemmistolla on tapana tehdä monien muidenkin sanojen kohdalla, eli hämärretään kieltä. Kuitenkin kielemme rajat ovat ajattelumme rajat. Siinä syy miksi viheriäisiä ei saisi koskaan päästää päättämään mistään asioista.

Juudakset ulos

Korruptio sanan etymologinen merkitys on vanhassa ranskankielessä pilaantunut, epäterve ja latinassa viittaa rikkinäiseen.

Jos joku väittää että korruptio on synonyymi lahjonnalle, hän on väärässä.

Suomen politiikka on niin korruptoitunut, niin pilalla että se on läpimätä, varsinkin suurpuolueet.
Kamalin korruptoitunut kansanpetturi kaikista on sellainen joka kaikkein useimmin kääntää takkinsa 180 astetta asiassa kuin asiassa ja johtaa eniten äänestäjiään harhaan, eli on susi vahtikoiran vatteissa joka johtaa vastavoimat suoraan kielekkeen yli tuhoon. Se ei voi olla mikään muu kuin PS.

Ilkka Forsten

No no, pysytään nyt kuitenkin faktoissa.

Raimo

Heh. Kuinka onnistuit elämään tynnyrissä viime vuosikymmenen?

Ilkka Forsten

En minä elä kuplassa koska korteerini ei ole kehäkolmosen sisäpuolella. Tiedän varsin hyvin ettei poliitikot ole luotettavia, ja tiedän myöskin että ovat hyvävelikerhon jäseniä. Otin kuitenkin lähtökohdaksi sen että esimerkiksi Etelä-Amerikan maat, tai Afrikan vastaavat on korruptiopesiä. Siellä ostetaan ja myydään ihmishenkiä aina sen mukaan kuka tarjoa parhaat lahjukset. Suomessa ei olla siinä pisteessä, vaikka tyhmyys tiivistyykin kaiken aikaa. Mitä tulee puolueeseen josta voin odottaa muutosta, on PS, ja kenties myöhemmin Sinimustat.

Rudi

Ei sitä Soinin porukan per-seilyä hallituksessa ollessa ole kukaan voinut unohtaa. Silloin meni kyllä kaikki periaatteet että ulkoministeriys toteutui. Ja jo siinäkin heti väisti Soini vastuutaan ettei ottanut valtionvarainministeriyttä vaan halusi matkustelemaan maailmalle.
Mutta kyllähän persuilla profiili nousi heti kun Halla-aho nousi ruoriin, ja vaikka siellä onkin mukana vielä paljon soinilaisia niin muuttuihan meininki siitä lähtien.
Kuuntelin tänään sivukorvalla budjettikeskustelua ja Purra nosti kyllä osakkeitaan tosi ryhdikkäällä ryhmäpuheenvuorolla. Hallitus istui kalpeana hölmistynyt ilme kasvoillaan. Lisää tätä.

Jäitä hattuun

Niin, korruptiohan tarkoittaa sitä että viranomainen tai muu julkista valtaa käyttävä henkilö ottaa vastaan lahjuksia.

Eli kun maksat ylimääräistä, saat itsellesi etuja jotka periaatteessa eivät sinulle kuuluisi.

Rakenteellinen korruptio on sitten jo monimutkaisempi juttu. Lyhyesti sanottuna kyse on siitä, että koko järjestelmä (tai ainakin sen keskeiset osat) suunnitellaan sellaisiksi, että järjestelmä hyödyttää jotain tiettyä tahoa tai väestöryhmää huomattavasti enemmän kuin muita – eikä tilannetta voi muuksi muuttaa, koska järjestelmä itsessään on (usein jopa lain voimalla) määrätty toimimaan juuri näin.

Eli jälleen jotkut saavat ylimääräisiä etuja, jotka periaatteessa eivät heille kuuluisi.

Ilkka Forsten

Ymmärsit erittäin hyvin sen mitä tarkoitin. Politiikamme sisään, kuten myöskin lakeihin on ujutettu paljon mahdollisuuksia korruptioon, mutta toisaalta niin avoin menettely mitä itse pidän mahdollisena on vielä olemassa. Täysin korruptoituneet valtiot tai hallitukset ei salli mitään jolla voisi olla rakenteita muuttava voima. Meillä voi perustaa puolueen, toisin kuin maissa joita hallitaan diktatuurilla minkä on korruptio mahdollistanut. Itäinen naapurimamme on hyvä esimerkki kyseisestä menttaliteetista. Jos arvostelet Putinia tai hänen polittista sanomaansa, joudut ” onnettomuuteen ” ja niitähän on viimeaikoina sattunutkin varsin tiheään. Montako erimieltä olevaa ihmistä on suomessa kuollut sitten vuoden 1918. On siis aivan eri asia ilmaista mikä on oikeasti ja rakenteellisesti harhaan johdettua, kun väittää ettei omassakin maassamme olisi korjaamisen varaa. Niin hyvää järjestelmää ei ole olemassakaan, etteikö siinä joku taho koe olevansa huonommassa asemassa. Suomea vaivaa tällä hetkellä enemmänkin poliittinen idiotismi kuin korruptio.

Huru-ukko

Jutun kirjoittajalla on omakohtaista kokemusta asiasta. Takinkäännöstä ja suhmuroinnista hämeenlinnasta. Valitettavasti ei linnasta..

Iisakki

Taidat sekoittaa kirjoittajan hämeenlinnalaiseen demariin, Iisakkiin. Meillä kahdella ei ole mitään samankaltaisuutta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Iisakki
Kylmä totuus

Muistaakseni maaliskuulle oli luvattu hoitajille palkankorotusta, sattumalta juuri sopivasti vaalien alla. Saapa nähdä vieläkö tämäkin ”vappusatanen” menee hoitajille ja muille sotelaisille läpi? Jos menee ja nämä hölmöläiset äänestävät sitten ”heidän puoliaan” pitäneet vihervasemmistopuolueet jatkoon siitä huolimatta että varsinkin viimeisen vuoden ajan heille on kirjaimellisesti näytetty vain keskisormea niin ei voi kuin ihmetellä miten ihmiset saataisiin huomaamaan mistä tämänKIN alan ahdinko johtuu. Sotelaisten, varsinkin hoitajien, kannattaisi myös herätä hyödyttömien ja korruptoitunoituneiden ammattiliittojen suuntaan ja huomata että nekin ovat samassa juonessa mukana tai ainakin se tosiasia että niiden pomoille kyllä näyttää rahaa löytyvän mutta ruohonjuuritason työntekijöille ei. Joten; äänestäkää ketä tahansa muuta kuin hallituspuolueita tai kahta suurinta ”oppositio”puoluetta ja erotkaa Tehystä, Superista ja JHL:stä koska mikään näistä tahoista ei ole teidän puolella!

Tarkka markka

Demareista alkaa tulla ilmi näitä: Halonen, Marin, Gustafsson, jne. Laittakaa muuten hoitajalehtiin mainos, ”Vieläkö äänestät sdp, vas, vihr?”

otto suni

Suomi ei voi pelastua mikäli yksikin nykyisistä eduskunnassa hääräävä puolue saa edustajia vuonna 2023 vaaleissa. Nykyinen joukko on niin mätä perusteiltaan ja sitä johdetaan Suomen ulkopuolelta, joten ainoa keino on vaihtaa kaikki nykyiset kansanedustajat todellisiksi Suomen kansan edustajiksi!
Tarvitsemme pikaisesti kansan tuomioistuimia joissa oman kansan viholliset tuomitaan! On kiire ennenkuin suurin osa kansasta on piikkirumban seurauksena kuollut ja kuopattu!

Keke

Aivan sama kuka sinne valitaan, koska eduskunta on institutio jonka sääntöihin sinne valitun on taivuttava. Eduskunta on siis jo sinällään ”sääntöpohjainen arvoyhteisö.”

ike

Sääntöjä voidaan aina muuttaa, se on niiden ominaisuus. Nyt siis joku sanoo että se vaatiieduskunnan enemmistön. En ole niin varma, eiköhän riittävän suuri ”ulkoinen” painekin siihen riitä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Rudi

Näin on. Suomessa sellaisin ulkoparlamentaarisin tavoin on ay-liike saanut suurimmat painevaikutukset tehtävään politiikkaan. Viime kädessä yleislakko on valtava voima.

Tuumailija

Ay liike on niin mädäntynyt ja poliittisesti korruptoitunut, ettei se uskalla nousta puremaan ruokkivaa kättä pelätessään omien etujen ja koplausten menettämisen puolesta.

Ay liikkeet eivät ole enää 80-luvun olleet työntekijöiden tai pk yrittäjien puolella vaan poliittisia toimijoita jotka ottavat ohjeet hallituksissa istuvilta poliittisilta vaikuttajilta.

Miten nämä voittoa tavoittelemattomat yhdistykset kykenevät maksamaan kymmenien tuhansien palkkoja ”johtajilleen” samalla kun nämä nostavat vuodessa samankokoisia kokouspalkkioita eri firmojen johtokunnista ja saavat päälle vielä verovapaita etuisuuksia.
Näillä kioskeilla on sunnaton varallisuus piilotettuna, tämä on kerätty jäsenmaksuina vuosikymmenten saatossa palkansaajilta.

Rudi

Joo, samaa mieltä. Nyt oli kyse siitä että ulkoparlamentaarisetkin voimat voivat vaikuttaa tehtävään politiikkaan. Tosin poliittiseksi voimaksi AY-liikkeenkin voi mieltää vaikka ei parlamentaarinen olekaan. Äkkiä ei tule mieleen toista (kotimaista) vastaavaa tahoa joka kykenisi parlamenttia painostamaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Rudi
Juke

Eikä siellä misään enää päätetäkkään, kaikki tärkeät päätökset tehdään EU:n parlamentissa Brysselissä. Suomen eduskunnassa päätetään korkeintaan sukupuoli-identiteetistä, liikennemerkeistä ja maahanmuuttajien palveluista. Yksikin ministeri julisti siellä sodan Venäjää vastaan, kukaan ei edes huomannut sitä, eikö se kerro kaiken tuosta laitoksesta?

Juha

Suomi voisi pelastua siten, että nyt esiin kääntyvä AR3089 sylkäsee semmosen CME-resetin.. siis suuren X-leimahdusnollauksen, että voimme aloittaa kaiken ns. puhtaalta pöydältä.

Tagit