Kolumnit

Onko Helsingin Sanomat riippumaton tiedonvälittäjä?

Kuva: Jouko Piho

10.3.2022 oli Helsingin Sanomissa koko sivun ilmoitus ”Pohjoismaiset sanomalehdet alkavat yhdessä julkaista artikkeleitaan venäjäksi”.

Kyseiset lehdet ovat Helsingin Sanomat, ruotsalainen Dagens Nyheter ja tanskalainen Politiken. Hiukan ihmetyttää, miksi Norjan ja Islannin valtalehdet eivät ole mukana.

Ilmoitus alkaa näin: ”Eurooppa on muuttunut peruuttamattomasti sen jälkeen, kun Venäjä aloitti vihamieliset sotatoimensa. Sota synnyttää päivittäin kysymyksiä, joihin ainoastaan riippumaton lehdistö pystyy löytämään syvällisiä vastauksia.”

Keskellä ilmoitusta sanotaan: ”Myös venäläisillä tulee olla oikeus riippumattomaan tietoon. Tragedia Ukrainassa ei välity venäläiselle yleisölle propagandakanavien kautta.”

Ja lopussa ilmoitus vakuuttaa: ”Riippumaton tiedonvälitys on välttämätöntä, jotta voimme ylläpitää toivoa rauhasta ja inhimillisyydestä.”

Olen kauniista periaatteista samaa mieltä ja on hyvä, että venäläisille tarjotaan muutakin tietoa kuin se, mitä heillä on mahdollisuus saada, jos he seuraavat vain omia tv-kanaviaan.

Olen kuitenkin täysin eri mieltä siitä, että Helsingin Sanomat olisi riippumaton tiedonvälittäjä. Kun en tunne muita lehtiä, niin en sano niiden osalta mitään, mutta luulen kuitenkin, että tilanne on sama kuin kotoisella Hesarillakin.

Helsingin Sanomat on nimittäin riippuvainen rahavallasta eli sen omistajatahosta, vapaamuurareista, kansainvälisistä uutistoimistoista, EU:sta ja Suomen hallituksesta, jonka sylikoira se on ajaessaan samaa globalistista Uuden maailmanjärjestyksen agendaa kuin raha- ja valtaeliittikin. Helsingin Sanomat ei siis ole riippumaton ns. neljäs valtiomahti, joka sen pitäisi olla, vaan lehti on samassa veneessä rahamiesten ja vallankäyttäjien kanssa edesauttamassa heidän politiikkaansa.

Nämä ilmiselvät kytkökset muihin valtatahoihin estävät monipuolisen ja kriittisen tiedonvälityksen. Sen sijaan uutisoinnista, kommenteista ja pääkirjoituksista tulee yhden valitun ja hyväksytyn poliittisen mielipiteen propagandistista ajamista.

Mainitsen muutamia esimerkkejä Helsingin Sanomien yksipuolisuudesta: taipuminen Kekkosen aikaan suomettumiseen eli vaikenemiseen NL:n epäkohdista, EU-jäsenyyden propagoiminen, Nato-jäsenyyden ajaminen, pakolaiskysymyksessä yksisilmäinen eli vain humanistinen näkökulma, ilmastonmuutoksessa yhden mielipiteen voimakas puolustaminen, koronaepidemiassa ja rokotuksissa yhden näkemyksen jatkuva toitottaminen ja eri mieltä olevien syyllistäminen ja nyt Ukrainan kriisissä lännen informaation hyväksyminen ja jakaminen totuutena.

Minusta on mahdotonta pitää Helsingin Sanomia vapaana ja riippumattomana mediana, koska sen sisältö on niin selvästi globalistista propagandaa, joka tähtää lopulta yhden maailmanhallituksen muodostamiseen, jolloin Hesari tulee julistamaan suurin otsikoin, miten hyvää Suomelle on olla tulevan maailmandiktaattorin kuuliaisena alamaisena, jonka merkki tulee ottaa oikeaan käteen tai otsaan ja jota pitää kunnioittaen kumartaa.

Lisäksi en voi katsoa, että Helsingin Sanomat on vapaa ja riippumaton lehti, koska toisinajattelijoiden on hyvin vaikeaa, lähes mahdotonta, saada sen sivuille kirjoituksiaan.

Tällainen tilannehan on normaalia diktatuurimaissa, kuten Venäjällä, jossa suurimmat mediat ovat täysin valtion tiukassa ohjauksessa ja pienempiä on viime aikoina lopetettu. Voi sanoa, että Venäjällä ei ole sananvapautta enää juuri ollenkaan, kun jopa sen sanomisesta, että Ukrainassa on erityisen sotilasoperaation sijasta menossa ihan oikea sota, voi saada 15 vuotta vankeutta.

Lännessä ja Suomessa sananvapauden asema ei ole ihan yhtä paha kuin Venäjällä tai vaikkapa myös Kiinassa, mutta se ei ole myöskään niin hyvä kuin sen pitäisi lännen arvojen mukaan olla. Niitä arvoja ei vain noudateta käytännössä. Ne ovat olemassa vain paperilla, kuten tämän päivän Helsingin Sanomien sivulla A 9.

26 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hh1488

Helsingin Sanomat on yhtä riippumaton kuin vaikka rt

Tomppa

Ehkä Hesarin kustantajat itse uskovat olevansa riippumattomia tiedonvälittäjiä, kun toistelevat tätä slogania lehti- ja tv-mainoksissaan. Minusta nämä Hesarin mainokset ovat lähinnä irvokkaita. Mutta kuinka aivopesty ihmisen pitää olla, että pitää Hesaria riippumattomana ja puolueettomana tiedonvälittäjänä? Sanoisin, että 90 asteen aivopesuohjelman läpikäynyt.

juha II

Sama kuin katuhuora julistaa olevansa nunna!

Riippumattomia medioita ei ole enää olemassakaan, eikä koskaan ole ollutkaan paitsi lähinnä rauhan aikoina suomalaisia menneiden aikojen julkaisuja, jotka ”haaleudessaan” ovat ollet lähes rehellisiä.

Mutta kuten takavuosina kuulutettiin niin kouluissa kuin yleisestikin nk. medialukutaitoa ja sen kuulumista lähes kansalaistaitoihin.
Nyt nuo ajat ovat jääneet taakse ja selvän jopa arkipäiväisen propagandan alle. Ja vieläpä kaikki sanomalehdet ovat samaa ”puuta” eikä edes ennen olleita eroavaisuuksia ole puoluekannan mukaan pää-äänenkannattajina. Ei, kuten puolueetkin ovat nyt kaikki elitistisiä EU-globalistisia puolueita, jotka ovat kylmästi hylänneet niin peruskannattajansakin kuin kokonaisen Suomen kansankin!

Lopetin HS:n lukemisen jo yli 10v sitten

HS ei todellakaan ole riippumaton tiedonvälittäjä vaan amerikkalaisten miljardöörijuut…..ten äänitorvi.

Ilkka Forsten

Toiseuttavaa, niiiiiiiiin toiseuttavaa. Hesari voisi aloittaa kirjoittamaan myöskin Somaliaksi, Afgaaniin kielellä, Irakin, Syyrian, Iranin, Pakistanin, Gambian, Ja monen monen muun ” ahdingossa ” olevan etnisyyden vuoksi. Savolaisetkaan ei saa ansaittua huomiota eikä kolttasaamelaiset, Hagertit nyt ei osaa lukea muutenkaan, joten äänikirjat olisi ratkaisu. On tämä tilanne vaikea, mutta tilatkaa hesari niin saatte tietoa venäjäksi, joskin oletan ettei venäjällä saa julkaista sitä mitä suomeksi sanotaan. Tämä hyväksi ja puolueettomaksi todettu lehti, on parasta mitä rahalla saa, ja kohta tavallisella kansalla ei ole rahaa. Edellä mainitut etnisyydet saavat lehden MEIDÄN maksamana, näin uskallan olettaa, sillä hallituksemme sössii kaiken mihin kätensä laittaa eikä lehdistökään ole enää vuosiin ollut muuta kuin sorosten näyttöpääte.

Tyrsky

Jouko Piholla ja David Ickellä on jollain tapaa sama vaikutus yleiseen tietoisuuteen tärkeistä asioista:
Kumpikin tuo valtavan tärkeitä tosiasioita esiin, sellaisia joita valtamedia ei käsittele, mutta yhtälailla kumpikin on tahoillansa esittänyt niin absurdeja juttuja, että käytännössä he molemmat ovat menettäneet uskottavuutensa. Näyttää jopa siltä, että he kumpikin toimivat tahoillansa antimainoksina. Totuutta rakastavat kavahtavat näiden höpinöitä.
David Icke on kunnostautunut tuomalla Bilderbergeistä tietoutta monille, mutta karkottanut paljon enemmän esittäessään vakavissaan tarinoitansa liskoihmisistä – eikä käytä kyseistä sanaa minään kielikuvana.
Piho puolestaan esittäytyy kristittynä, mikä tietenkään ei ole itsessään huono asia, mutta on sivuillansa höpissyt mm. valokuvissa näkyvistä ’enkelipalloista’, että olisivat enkeleitä. Kyseiset pallerot ovat kameran salamavalon valaisemia, kameran lähellä olevia ilmassa leijailevia pölyhiukkasia, joista valo heijastuu takaisin kameran optiikkaan. Pölyhiukkaset ovat kuvissa epäteräviä. Siinä Pihon ’enkelit’.
Enkeleistä hän puhui myös mm. julistaessaan kilometrien korkuisista ilmestyksistä, jotka toisaalta fysikaalisesti taisivat olla talvisia valoilmiöitä, lumisateen ja valonheittimien avulla selitettävissä. Ei mitenkään tavatonta, haloilmiön tapaista tjsp.
Sekä Icke että Piho tekisivät ihmisille palveluksen, jos lopettaisivat antimainoksina toimimisen ja ymmärtäisivät siis jättäytyä taka-alalle sikäli kuin heillä on oikeasti hyvä tarkoitus. Tietoa saa kyllä julistaa, mutta sitä ei tule tahrata.
Piho kuitenkin pelannee tuossa kohden kristillisyyskortin. Siihen voi sanoa, että Raamatussa on asiaan liittyen tämä kertomus:
Ap. t. 16:16-18
Kertomuksen ymmärtää, että sinänsä totta julistanut nainen sai kyytiä koska oli huono mainos ja yritti saada ansiot (monessakin mielessä) eri taholle.

Juha

Heh Sodoma Oyn Pravdaa kun yrittää lukea niin pää tulee kipeäksi siitä psyop propagandan määrästä jolla aivojasi yritetään pestä.

Ilmastopropagandaa
Rotupropagandaa
EU-propagandaa
LGBT-propagandaa
NATO-propagandaa
Korona-propagandaa
Feministipropagandaa
Satanistipropagandaa
Kommunistipropagandaa
Monikulttuurisuuspropagandaa
CIA-propagandaa
Ju*talaispropagandaa
WEF-propagandaa
Marxististapropagandaa
EKP-propagandaa
etc..

Se on sellainen propagandapläjäys että päässä surisee monta tuntia lukemisen jälkeen.. varsinkaan kun ei ole aivoja tullut saastutettua ko scheißella..

Jallu

Ehkä minulla on ollut tietokatko, mutta minkä ihmeen maailmandiktaattorin kuuliaisena alamaisena Suomen on tulevaisuus? Onko se Nato vai joku muu kauaskantoinen suunnitelma, johon Suomi kavalasti houkutellaan? Natoon tässä nyt ensi hätään pitäisi kiirehtiä ettei tule taas sitä katumusta muutaman vuoden päästä, että olisi pitänyt…

Puolueeton Suomi

Syyria samoin kuin Libya olivat erittäin hyvin toimeen tulevia valtioita ja öljyn tuottajia, niden infra haluttiin tuhota USA:n järjestelemän Arabikevään avulla ja valtioiden päämiehet tuli murhata.
Syyrian Assadin osalta se ei onnistunut koska Venäjä tuli väliin.
Kommentteja kirjoittelevien kannattaa muista tosiasiat Irakista, Saddam Hussein oli USA:n suorastaan liittolainen, niin kauan kuin sotaa Iranin ja Irakin välillä käytiin, kuitenkin jo 1991 oli tehty päätös USA:ssa ja Israelissa Saddamin Irakin olevan liian suuri voimatekijä, joten aloitettiin ”Aavikkomyrsky”!
Täydellinen sotarikos ja kukaan ei muista tätä tilannetta vai ovatko kommenttoijat niin nuoria, että myös Jugoslavian hajoamissota on unohdettu.
Muistaako kukaan Soroksen lähettilään Martti Ahtisaaren matkaa Jugoslaviaan uhkaamaan presidentti Milosevitsia sillä, että Nato pommittaa Serbian siten, että ei jää kiveä kiven päälle.
Tälläinen ”rauhantahtoinen NATO”. Eikä yhtään maailmandiktaattori eihän. Haloo!

Ilkka Forsten

Satutko muistamaan mistä se ensimmäinen sota Irakia vastaan alkoi. Irak hyökkäsi Kuwaitiin, se ei ole mitään satuilemista vaan tapahtunut tosiasia.

Tyrsky

Keskoskaapeista vauvoja lattialle heitelleet sotilaat puolestaan olivat satuilua.
Meillekin näytettiin nyyhkyttäjätyttöä silminnäkijänä:
https://www.youtube.com/watch?v=wfGRWe-Oi9M
Myöhemmin paljastui, että oli (Kuwaitin taisi olla) suurlähettilään tytär ja homma täysin lavastettu. Se ei haitannut sillä tarinaa siteerattiin ministereitä ja presidenttiä myöten.

Ilkka Forsten

Mitäpä ählämit ei tekisi propagandamielessä.

John Quiman

Sotapropaganda on sääntö, ei poikkeus. Turha syytellä siitä yhtä osapuolta, koska molemmat osapuolet tekevät sitä mielikuvituksensa ja mahdollisuuksien rajoissa.

Olisi jo syytä tajuta

Nato jäsenyyden saamiseen voi mennä se muutama vuosi, koska jokaisen Nato maan pitää hyväksyä uusi jäsen. Toisalta en kyllä itse ainaaan halua Nato armeijaan sotimaan jenkki jutskumiljardöörien omaisuutta kartuttamaan.

John Quiman

Naton jäsenyys voidaan saada myös yön yli.

Ei ole olemassa Nato-armeijaa. Kullakin maalla omat puolustusvoimat hoitavat oman maansa puolustuksen, mutta voivat toki jäsenet lähettää omia joukkojaan toisten avuksi. Suomelle Nato olisi lähinnä materiaali- ja huoltovarmuustuki sekä tiedustelutietojen aarreaitta.

Tyrsky

Ottamatta tässä edes kantaa Natoon liittymisen puolesta tai sitä vastaan, tulee vain mieleen mitä EU meille vain-tarkoitti eli siis mihin-se-ei-velvoita, että noinhan se meille myytiin.
Homma menee vähän kuin puhelinliittymäkaupoissa. Mainoksista näet upeat edut ja mahtavat tarjoukset, mutta jostain syystä itse sopimus on monta sivua pitkä. Jostakin syystä sitä ei silti katsota harhaanjohtavaksi markkinoinniksi.

Khmm

Puutimen orjaksiko sitten haluat? Hänen sukunsa ja jenginsä omaisuuttaan kartuttamaan? Vai joko olet hänen orjansa?

Hh1488

Mielummin ku ”amerikkalaisten” pankkiirien orjaksi..yhdenkään kansallismielisten ei pitäisi kannattaa natoa, naton yksi isoimmista tavoitteista on juuri vastustaa kansallismielisyyttä. Nato ajaa monikulttuurisuutta, rahanvalta, lgbtg agendaa yms

Väitä aina

Miksi ihmeessä poikkeuksetta ihmiset jotka ajattelevat että heillä olisi jotain sanottavaa esittävät kysymyksiä? Miksi kysellä jos on itse jotain mieltä? Mikseivät he kerro suoraan mitä mieltä he ovat, perusteluineen. Ja kerrro samalla paremman vaihtoehdon.

Minä ihmettelen sitä tahoa joka opettaa suomalaiset aina kyselemään. Aiheuttaahan se aina enemmän sekaannusta ja eripuraa jolloin puhetta kyllä riittää. Mutta kehitys loppuu ja yhteiskunta lamaantuu kun kaikki kyselevät ja väittelevät keskenään.

Kainuunkonkari

Ein Reich, Ein Volk, Ein Fuhrer! Älä kyseenalaista, Tottele, tee niinkuin Sanon, älä niinkuin Teen! Kehitys vaatii uhrauksia, eritoten sinun ja perheesi uhrauksia. Älä kysy mitä valtio voi tehdä sinulle, vaan kysy mitä voit tehdä valtiolle!

pää määrää

Miksi sitten itse kyselet???

Piikkilampaat

Näiltä jotka naton näkevät jonain hirviönä, pari kysymystä.
Montako kertaa venäjä on hyökännyt natomaahan, entä montako kertaa venäjä on hyökännyt maahan joka ei kuulu natoon.
Eli sen jälkeen kertokaa oikein hyvin selittäen miksi nato on teille myrkkyä.

Kainuunkonkari

Montakos kertaa NATO maat ovat hyökänneet maihin, joilla on ollut ystävälliset suhteet itänaapuriimme?

Ilkka Forsten

Kuten mihin ?

Kainuunkonkari

Libya, Syyria, Serbia, Irak…

pää määrää

Juuri tuli vastaus. Valtion ei tarvitse olla Naton käsen, riittää kun tavoittelee jäsenyyttä.