Kotimaa Kulttuuri Uutiset

Operaatio Kotkanpesää esiteltiin viikonloppuna seminaarissa

Kansallismielisten liittouman puheenjohtaja Terhi Kiemunki kertoi Operaatio Kotkanpesä-projektista seminaarilaisille 20.08.2022. Kuva: Nina Metsälä

Lauantaina 20.8. kokoontui kansallismielinen yhteistyöjärjestö Kansallismielisten liittouma Turussa pitämään avointa seminaaria Operaatio Kotkanpesä-projektista.

Aiemmin tapahtumaan suunnitellun puhujan, ruotsalaisen Det Fria Sverige -yhdistyksen puheenjohtajan Dan Erikssonin ollessa estynyt, kuultiin tapahtumassa puhujina Kansallismielisten liittouman puheenjohtajaa Terhi Kiemunkia sekä vastarekisteröidyn Sinimusta Liike-puolueen puheenjohtaja Tuukka Kurua.

Operaatio Kotkanpesä on varainkeräyshanke, jonka tavoitteena on saada hankittua kiinteistö kansallismielisten toimijoiden käyttöön keskeisellä sijainnilla. Kampanja aloitettiin vuosi sitten elokuussa. Keräys etenee ja lähitulevaisuudessa aktiivisuutta keräyksen ympärillä on tarkoitus lisätä ja priorisoida eri tavoin. Varoja on kerätty esimerkiksi t-paitojen ja mukien myynnillä, ja nyt on lisää kannatustuotteita suunnitteilla. Kiemungin mukaan Kansallismielisten liittouma esimerkiksi tulee lähitulevaisuudessa keskittymään pelkästään Operaatio Kotkanpesään eikä tule organisoimaan muita toimintoja tai tapahtumia. ”Operaatio Kotkanpesää on toteutettu yli järjestörajojen. Nyt kaivataan lisää aktiivisia tekijöitä”, kertoi Kiemunki Operaatio Kotkanpesää esittelevässä puheessaan.

Tuukka Kurun puhe taasen käsitteli kansallismielisen infrastruktuurin tarvetta. Puheessaan Kuru kertoi tilan tarpeesta ja sen tuomista eduista, mainiten ihmisten tarpeesta tulla pois digitaalisista vankiloistaan. -Ilman yhteistä tilaa en olisi tavannut monia ihmisiä, joiden kanssa nyt olen tekemisissä, Kuru kiteytti. Kuru nosti esiin myös toimivia esimerkkejä historiasta, kuten Isänmaallisen Kansanliikkeen IKL:n ravitsemusliikkeet toista maailmansotaa edeltävältä ajalta, joissa ihmiset saattoivat kokoontua poliittisissa merkeissä, mutta myös tulla pelkästään syömään tai juomaan. Kuru kannusti kuuntelijoita myös tekemään itse aktiivisesti töitä asioiden eteen, kuten osallistumaan tapahtumiin, selvittämään paikallistoimintamahdollisuuksia, tutustumaan aktiivisesti uusiin ihmisiin sekä tietenkin lahjoittamaan rahaa projektiin. ”Tehkää eettisiä kulutuspäätöksiä”, Kuru myös kehotti tarkoittaen, että ihmisten tulisi tietoisesti suosia kansallismielistä ostokulttuuria ja toimijoiden taloudellista kannattamista.

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kantaa Ottavainen

Kotkanpesä on hölmö nimi. Mielestäni parempi ajatus olisi ottaa Ruotsin kansallismielisistä mallia ja antaa hankkeelle uusi nimi: Suomalaisten talo.

Timppis

Kotkanpesä ei kiinnosta kun tarjolla on trendikkäänpää koksunpesää.siideri ja silakka tuoksuu porteille asti.oi jospa saisin olla muukaana.

Nationalisti

” Tehkää eettisiä kulutuspäätöksiä”, Kuru myös kehotti tarkoittaen, että ihmisten tulisi tietoisesti suosia kansallismielistä ostokulttuuria ja toimijoiden taloudellista kannattamista.”

Juuri näin.
Kun ostatte esimerkiksi vaikkapa vaatteita ja cd-levyjä kansallismielisiltä toimijoilta, se tuo rahaa kansallismieliseen skeneen ja mahdollistaa valikoiman laajenemisen.

Huomaamaton brändi

Ikävä kyllä niitä eettisiä kulutuspäätöksiä on näin lapsiperheeenä kovin vaikea tehdä. Asusteissa ja muissa tarvikkeissa tekstit ovat niin suuri ja räikeitä että ei niitä voi ostaa. Joku hillitympi brändi kuten HH (heil hitler) voisi mennä läpi. Mutta se pitää olla huomaamaton ja sulautua joukkoon.

Silloin sitä voisi tukeakkin. Ja jos sen saisi vielä brändätyksi huipulle, kuten Porsche. Niin se aiheuttaisi tahatonta ihailuakin.

Pulteri

Oman ravintolan perustaminen voisi olla hyvä ajatus, tulisi rahaa ja olisi paikka kokoontua. Byrokratiaa ja alkupääomaa se vaatii, mutta on baareja ennenkin perustettu.

Ei sovi kaikille

Eiöhän se ravintola kostuisi paikallisten ruoka-aineista. Aina kun alkoholi tulee mukaan niin sit seuraavat rähinät ja luvantarkastajat.

Fixit!

Perinteikäs nimi olisi Fennia, joka muutoin on jo lakannut toimimasta Hesassa. Sama nimi voisi olla talolla ja raflalla.

Ilkka Forsten

Ja ikkunaan kaksikielisesti teksti BAR BAARI niin asikkaatkin on jo valmiiksi polarisoitu. Apropoo tuosta tulikin mieleeni, että jossain osui silmiini kirjoitus mikä esitti faktana että marinista levinnyt video on ” uusnatsien ” käsialaa.. Voi luoja tätä maailmaa. Voiko enää tyhmempää väittämää esittää olematta ihan täysi sekopää ?

Kata

😀 Ei juma…no kaikki olemme syyllisiä kun sannaa ei saa moittia!Se on nuori nainen ja silleen ja sitten niin!Kuvaajat ja muut eiku jalkapuuhun!
No ei hän ihan teini ole mutta myöhäisteini ja kohti boomeriutta on hänkin silti menossa…

Kyllä pääministeri-instituutio vedettiin niin puuceestä alas.

Kata

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=ESxcugccdWQ

Sebulta asiaa ja katsokaapa tämä oksettava tyyppi Alma ja seurue Mariinin ”hyvät ystävät”…kerrassaan niin järkyttävää että jos tämä vain jatkuu niin mitä tahansa voi tapahtua.Menetty maa!
Juu siis onko nuo hempukat sitten niitä ”uusnasseja”?? 😀
Ja jopa Jartsa Tervo on vihainen peeämmälle..ohohhohoooo…

heee

Tenu-Tervo ei päässyt kuokkimaan siksi vihainen.

Kata

Sekin voi olla mahdollista!

Kata

https://www.foxnews.com/media/kentucky-district-official-adolf-hitler-defense-pornography-book-challenged-by-mom?utm_campaign=later-linkinbio-foxnews&utm_content=later-29160150&utm_medium=social&utm_source=linkin.bio

No nasse on jopa jos ei halua lapsille tuollaista etovaa kirjaa kouluun….on tämä niin oksettavaa aikaa…Miten hitossa nuo kurjat kehtaa tehdä tällaista?
Jo tuo kirjan nimi kertoo ettei sovi lapsille mutta nuo haluaa tuhota lasten viattomuuden.

Fixit!

aivan juu! Juuri lasten ja nuorten nujertaminen erilaisin verukkein tuntuu olevan valtapoliitikkojen ja -median tavoite. Kun tulevaisuuden usko nitistetään, mitä jää jäljelle? Kaikenlaiset ilmastohuuhaat, pelot ja uhat lietsotaan ilmoille ja saadaan aikaan, niin mitä?