Kotimaa Politiikka Videot

Perkeleen Harmoninen Podcast Osa 68. – Byrokraatin vanki vai kapitalismin orja?

Perkeleen Harmonisen Podcastin tuorein jakso on julkaistu.

Perta kertoo jakson sisällöstä seuraavaa: ”Kumpi sitten on parempi, suorittaa kuukausittainen rituaalitanssi jonkun byrokraatin säestyksellä vai tanssia ihan mitä helvettiä itse haluaa sitten kun työt on hoidettu?”

Katso Perkeleen Harmoninen Podcast-jaksot täältä ja tilaa kanava: Petri Perta

Tilaa
Ilmoita
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Näin on asiat, kuten ne podcastissasi kerroit, valitettavasti. Suomi ja suomalaiset elävät kaksoisstandardien ja kaksoistodellisuuden epätodellisuudessa, todellisuus on häivytetty ottamalla lainaa valtiolle ja korvaamalla sillä todellinen tuottavuus. Tämä on tietysti mahdollistanut kansalaisten itsepetoksellisen ajattelun siitä, että meillä suomalaisilla menee hyvin ja olemme onnellisia.
Tästä tietenkin herää kysymys siitä mikä on valtaeliitin agenda ja visio, koska tähän on vaikea löytää järjellistä vastausta antaa se siivet foliohattuteorioille, tästä taas tullaan siihen median luomaan päätelmään, että kriitikot ovat kaikki ns. ”hörhöjä”, vaikka luokittelu on tehty pienen vähemmistön mukaan. Näin talouden ja yhteiskuntajärjestyksen kiihtyvä syösykierre on alkanut ja sen pysäyttäminen on aina vain vaikeampaa.

Ilmiö ei esiinny vain Suomessa, vaan sitä ilmenee kaikissa länsimaisissa yhteiskunnissa, joissakin niin lievänä, että se ei ole muodostunut varsinaiseksi ongelmaksi. Kaikki perustuu loittonemisesta todellisesta elämästä, kun elämä alkaa olla vailla luonnon lainalaisuuksia ja syy seurauksellisuutta on fiktiivinen hyvinvointiyhteiskunta luotu. Kun kansalaisille muodostuu kuva siitä, että heillä on automaattisesti oikeuksia eikä mitään velvollisuuksia on käytännössä ns. ”peli menetetty”.
Tämän harhan tarjoaminen totuutena on valitettavasti helppoa, kun yksilölle kerrotaan että hänellä on vain oikeuksia ja jokin tarkemmin määrittelemätön itseisarvo, on se tietenkin hyvä uutinen. Kukapa ei haluaisi olla niin hyvä ja arvokas, että on oikeutettu elämään toisten kustannuksella. Tämä tunne voi syntyä poliittisesta aatteesta, esimerkiksi ”vihreästä ylemmyydestä” jolloin oikeus elää luonnon pilaajien kustannuksella on perusteltua tai jonkin uskonnon ainoasta oikeasta opista, joka antaa ylemmyyden muita kohtaan.

Uusimmat uutiset