Kotimaa

Poliisi on saanut mielenosoitusilmoituksen Convoy Finland 2022 -tapahtumasta

Convoy Finland 2022
Poliisi on tänään käynyt neuvotteluja Convoy Finland 2022 -tapahtuman järjestäjien kanssa

Mielenosoitusilmoitus on tehty Kansalaistorilla järjestettävästä tapahtumasta ja tapahtuman ajankohdaksi on ilmoitettu perjantai 4.2. klo 18-22 ja lauantaista keskiviikkoon 5.-9.2. klo 10-22.

– Mielenosoitusilmoitus on tehty Kansalaistorilla järjestettävästä tapahtumasta. Poliisin tehtävä on turvata laillisen mielenosoituksen kulku. Poliisi kehottaakin, että kaikki, jotka haluavat mieltään osoittaa, osallistuisivat toimintaan nimenomaan Kansalaistorilla. Liikenteen häiritseminen ei nauti kokoontumislain suojaa, ylikomisario Jarmo Heinonen toteaa.

– Neuvotteluja käytiin torstaina aamupäivällä poliisin ja Convoy Finland 2022 järjestäjätahojen kanssa. Neuvotteluissa järjestäjät toivat esiin kantansa, että lainmukaisilla keinoilla ei katsota voitavan vaikuttaa epäoikeudenmukaisiksi koettuihin päätöksiin, joten tapahtuman tavoitteita tullaan edistämään myös kansalaistottelemattomuuden keinoin.

Luvassa merkittävää liikennehaittaa – raskasta liikennettä ei päästetä keskustaan

Tapahtuman ennakoidaan aiheuttavan merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa. Poliisi kehottaa välttämään mahdollisuuksien mukaan liikkumista keskusta-alueella aina siihen asti, että tapahtuma on ohi.

– Ennakkotietojen mukaan tapahtumaan liittyen tarkoituksena on tukkia koko ydinkeskustan liikenne. Eri toimijoiden, keskustan alueella asuvien ja asioivien on syytä ennakkoon varautua tähän liikennehaittaan ja miettiä vaihtoehtoisia reittejä. Liikenne saattaa tukkiutua keskustan alueella merkittävästi ja pitkäkestoisesti, Heinonen varoittaa.

Poliisi muistuttaa Helsingin keskustassa voimassa olevasta raskaan liikenteen rajoitusalueesta. Yli 12 metriä pitkät ajoneuvot tarvitsevat erityisluvan ajaakseen Helsingin kantakaupungin rajoitusalueella. Poliisi ei tule päästämään raskasta liikennettä keskustaan. Katso keskiviikkona lähetetty tiedote asiasta: Convoy Finland 2022 -tapahtuma voi aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa – Poliisi

Poliisin tehtävä on turvata yleinen järjestys ja turvallisuus. Poliisi seuraa aktiivisesti tilannetta ja pyrkii ratkaisemaan tilanteen ensisijaisesti neuvottelemalla.

– Tapahtumaan saapuvien on hyvä tiedostaa, että liikenteen häiritseminen voi johtaa erilaisiin rikosseuraamuksiin, Heinonen muistuttaa.

Poliisi päivittää ajantasaisimman tiedon tapahtumasta Twitteriin Helsingin poliisilaitoksen tilille @HelsinkiPoliisi. Twitter-viestejä voi seurata ilman kirjautumista myös verkossa osoitteessa twitter.com/helsinkipoliisi

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Nytkö liikenteen häiritseminen ei nautikaan lain tarjoamaa suojaa. Keloapinoita ei tämäkään koske.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=izxKAwBcBu0

Ei ongelma ole nämä mielenosoittajat vaan hallitukset…ja jos elopapanat sai maata viikon Mannerheimintiellä(ja useaan otteeseen näitä makaamisia) ja poliisi vain katsoi ja maanitteli muualle niin…tässä on isommista asioista kyse kuin mäkkärilasten uhmasta.

K. Lehto

Jep, asiahan on niin, että hallinnot kautta maailman rikkovat nyt perustuslakia. Siksi esim monessa oikeudenkäynnissä maskipakon rikkomuksesta asetettuja sakkoja on peruttu jne.
Poliisi, joka laittomuuksia tekevää hallintoa suojelee ja pyrkii rikollista toimintaa protestoivaa kansannousua estämään, toimii itse perustuslakia vastaan, eikä ole oikeutettu moraalisesti käyttämään voimaa sellaisen kansannousun purkamiseen.

ike

Perustuslaki on suomessa jo kuollut kirjain, ainakin jos kaikkittietävät poliitikot sitä tulkitsevat. Siksi en voi enempää korostaa sitä että suomessa tarvittaisiin perustuslakituomioistuin. Puolan presidentti oli oikeassa. Ehkä edes vähän helpottaisi tuo ajatus että laki on se miten sitä tulkitaan. Lisäksi tuomareille riittävän pitkä pesti että ei tarvitsisi poliittisten tuulien mukaan alkaa tuomaroimaan. Niinhän se on hoidettu monissa sivistysvaltioissa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

https://www.instagram.com/tv/CZin9-BjkvF/?utm_medium=share_sheet

Eikä mitään muuta kuin kunnon porukkaa!