Kotimaa Rikos

Poliisi siirtää syyteharkintaan lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten vyyhdin

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Tiedote 23.1.2023 | Poliisi

Helsingin poliisi on saamassa valmiiksi erittäin laajan esitutkintakokonaisuuden, jossa yhtä henkilöä epäillään lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Häntä epäillään myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävien kuvien ja videoiden hallussapidosta.

Esitutkinta alkoi keväällä 2021, kun poliisi sai nettivinkin epäillyn toiminnasta. Epäillyt teot ajoittuvat vuosiin 2005–2021.

Poliisi epäilee, että mies valmisti asianomistajista seksuaalista materiaalia hyväksikäyttörikosten yhteydessä. Tämän takia rikosnimikkeenä on myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen.

Asianomistajat ovat tyttöjä. Esitutkinnassa selvisi, että suurin osa heistä oli tekoaikaan alle 16-vuotiaita.

Poliisi takavarikoi epäillyn tietotekniset laitteet kotietsinnässä ja teki niihin laite-etsintää. Useasta laitteesta löytyi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa lasta esittävää materiaalia.

– Tutkijat kävivät läpi yhteensä miljoonia viestejä eri laitteilta, jotta kuvissa ja videoissa esiintyvät mahdolliset uhrit saatiin tunnistettua, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Poliisi selvitti esitutkinnassa tuhansien kuvissa ja videoissa näkyvien ihmisten henkilöllisyyden. Osa kuvista ja videoista on laillista materiaalia, osa todisteita lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja osa epäiltyä salakatselumateriaalia. Salakatselurikosten syyteoikeus oli ehtinyt vanhentua.

Esitutkintapöytäkirjoja on yli 100

Epäilty hankki uhreja eri sosiaalisen median alustoilta ja nuorten suosimilta kaverisivustoilta. Hän lähestyi vuosien varrella satoja henkilöitä. Epäillyt hyväksikäyttörikokset tapahtuivat sekä internetin välityksellä että kasvotusten.

Epäilty toimi teoissaan suunnitelmallisesti ja johdonmukaisesti. Suuri osa videoista syntyi niin, että mies käski asianomistajaa kuvaamaan itseään web-kameralla ja kohdistamaan itseensä seksuaalista toimintaa. Epäilty myös masturboi ja oli samalla kamerayhteydessä lapseen.

– Epäilty esiintyi keskusteluissa todellista ikäänsä nuorempana. Hän valehteli ikänsä riippuen uhrin iästä, kertoo tutkinnanjohtaja Antikainen.

Poliisi löysi esitutkinnassa myös epäillyn asunnossa kuvattuja videoita, joissa epäilty on sukupuoliyhdynnässä eri ikäisten henkilöiden kanssa. Osa kuvatuksi tulleista oli tapahtuma-aikaan jo täysi-ikäisiä. Osa täysi-ikäisistä oli kuitenkin aloittanut tutustumisen rikoksesta epäiltyyn ollessaan alle 18-vuotiaita.

Nuorimmat videoidussa sukupuoliyhdynnässä olleet olivat tapahtuma-aikaan 15-vuotiaita.

Poliisi siirtää syyteharkintaan yli 100 esitutkintapöytäkirjaa. Syyttäjä on erikoissyyttäjä Yrjö Reenilä.

Poliisi

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
beldar

Ahkera tyyppi. Veikkaan että aika ei ole riittänyt oikeaan työpaikkaan.
Tällaista roskasakkia oikein paapotaan nykyään. Toivottavasti muut vangit sitten…jotain…

Joku tolkku

Jos minulla olisi valta ja voima niin näistä lastenraiskaajista voisi tuomion jälkeen sanoa, että ovat munatonta porukkaa

juha II

Jos koko vyyhden päärikolliset ovat yhteiskuntaluokaltaan ns. ”nakkikioskien jonottajia” ja keskikaljan juojia. Siinä tapauksessa voivat tuomiot helähtää ”hyvällä omallatunnolla, sillä aika ajoin tarvitaan ENEMMÄNKIN ”ilmaa puhdistavia” ehkä koviakin tuomioita YHTEISKUNTAMORAALIN kannalta.

Kyynisyys EI ole tarkoitettu VÄHEKSYMÄÄN lapsiin kohdistuvaa TÖRKEÄÄ seksuaalista hyväksikäyttöä vaan nk. ”oikeusjärjestelµän” reikäisyyttä kunhan syylliset ovat ”ISO KENKÄISIÄ”!!!

Ja niin VASTENMIELISTÄ kuin se onkin. PEDOFILIAA ajetaan ”normaaliin” -muottiin ”kuin käärmettä pyssyyn” hivuttaen kuten esim. Homojen oikeutta rekisteröityyn parisuhteeseen ja lapsien adoptointiin. Varsinkin ensm. kyseiset tahot ajoivat ”harmittomasti”: ”Eihän tämä ole keltään pois.” Ja kun ”pikkusormi” saatiin pois. Pian tulikin LGBTQ+:n diktatuuri, jossa heteroiden elämä ja vanhempien oikeudet omien lastensa kasvatukseen muuttuivat nuoralla kävelyksi. Eli ”sorretuista” tulee sitä ENEMMÄNKIN sortajia kuten esim. Etelä-Afrikan valkoisten slummilaisten kohdalla nähdään. Mutta kuten vassarit sanovat: ”Se on sitä parempaa väkivaltaa!!!”

juu

Juha, ei millään pahalla mutta ois helpompi lukea ilman caps lockeja.

Sairasta sakkia

Nimeä ja orvaskeden väriä ei polpo tietenkään julkista…

K. J. Pitkä

”Matkaselliin” päätyvät ovat kaikki yhtä mustia mikäli sieltä sammuttaa valot.

Uusimmat uutiset